Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדעה שהחלקה זה כיף אבל השליטה בהחלקה היא הכיף האמיתי.

אני לא ממש נהנה מלנהוג נכון, אני נהנה מההרגשה שאני שולט במכונה שלי והיא מאפשרת לי לשלוט עליה בכל מיני מצבים שהקיצוניים בהם זה איבוד האחיזה והחלקות.

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה זה להכנס לאט לצאת מהר? זה נכון אבל עדיין סיסמה מארץ הסיסמאות. גם בטכניקה הנכונה הזו, אתה רוצה להיות הכי מהיר ובשליטה שאפשר בקטע ה״איטי״.

הכי מהיר מבלי שזה יגרום לאיבוד אחיזה או בשום צורך לתקן.

אם נאלצת לתקן בסיבוב, בין אם בפסיעה החוצה או בהרמת רגל מהגז או השד יודע מה, אתה איטי!

לפוקוס אין פחות אחיזה מל S3. יש לה צמיגים רחבים יותר. ההבדל הוא כמובן במשיכה לטובת ההנעה הכפולה אבל יותר מכך באופן שככל אחת מגיבה במעבר למגבלות. ותאמינו לי, מנסיון שגם ה S3 מגיעה לאיזור הזה.

ושוב אנחנו חוזרים לתחילת דברי, עברת את המגבלות? ביצעת טעות!

שתיהן עם יכולות גבוהות ולא רלוונטיות לנהיגה יום יומית. רק שב ST קל יותר להשתעשע.

להשתעשע מותר תמיד ואם זה מה שמשעשע אותך, תהנה.

ומי שמתחסד

בשביל מה השימוש במילה הזו? למה למה לתקוף אישית ולא עניינית?

ממש לא לעניין!!!

וטוען שנהיגה כזו אינה לעניין, הרי שאת הסיפוק שלו מנהיגה יקבל במהירויות שהן לא פחות בעייתיות...

לא אמרתי שהנהיגה הזו לא לעניין, זכותו של כל מן דהוא לנהוג (כמעט) איך שהוא רוצה.

אמרתי שהנסיון לשפוט אם רכב הוא טוב, או לא טוב, עפ"י סוג הנהיגה הזה, הוא הזוי.

בערך כמו להחליט שטויוטה היילקס זה חרא אוטו כי הוא לא עושה דריפט למרות שהוא הנעה אחורית.

שלומי,

אין לי שום בעיה עם החלקות, בטח ובטח לא ברכב ספורטיבי הנעה אחורית.

כמו שאמרתי, אין לי גם שום בעיה עם מי שבוחר לנהוג ככה ברכב עם הנעה קדמית.

כן יש לי בעיה עם מי שבא להקיש מהעניין הזה שמדובר ברכב יותר טוב.

ואין לי שום טענה לאף אחד כאן, הבעיה בכלל גלובלית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נו בחייך באגירה, זה ממש לא אישי. זה חלק מהכיף של הדיון. בדיוק כמו החלקה עם שליטה. חשבתי שאתה לא כזה.

האמת, שאני עדיין בטוח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אתה גם צודק! :wink:

פורסם

לגבי ה-306GTI - ברוב עוונותיי לא נהגתי, לכן קשה לי להגיב לגופו של עניין. מה שלא ברור לי, זה איך רכב עובר את המגבלות שלו ולא מחליק, זה פשוט לא ייתכן.

אני אחדד.

המגבלות של הרכב היו יותר נמוכות - כן.

בעיקר בגלל הצמיגים.

אבל מבחינת הנדסת המתלים, הוא לא היה נחות ממה שאתה יכול לקנות היום (מתייחס לניהוג וכו', לא לעמידות).

זה קצת עצוב לחשוב על זה, אבל 20 שנה אחרי, טכנולוגית המתלים לא זזה מילימטר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני נהנה מההרגשה שאני שולט במכונה שלי והיא מאפשרת לי לשלוט עליה בכל מיני מצבים שהקיצוניים בהם זה איבוד האחיזה והחלקות.

אבל נהיגה על סף ההחלקה זה הרבה יותר קיצוני ומאתגר מאשר להחליק!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני אחדד.

המגבלות של הרכב היו יותר נמוכות - כן.

בעיקר בגלל הצמיגים.

אבל מבחינת הנדסת המתלים, הוא לא היה נחות ממה שאתה יכול לקנות היום (מתייחס לניהוג וכו', לא לעמידות).

זה קצת עצוב לחשוב על זה, אבל 20 שנה אחרי, טכנולוגית המתלים לא זזה מילימטר.

זה לא נכון רומן.

לצורך הדוגמא והדיון בלבד, מה לדעתך מאפשר למכוניות להוריד עם צמיגים דביקים של היום סביב ה-300 כח סוס לרצפה דרך הגלגלים הקדמיים? טכנולוגיות כמו ה-Revoknuckle של פורד או אחיו התאום-שאינו-זהה ברנו מגאן ספורט לא היו בשימוש לפני עשרים שנה. כמו בהרבה תחומים מכניים, הפיתוחים אינם מהפכות אבל התעשייה אינה עומדת במקום בשום מצב.

פורסם

רק לחדד, רומן זה אני 8)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לצורך הדוגמא והדיון בלבד, מה לדעתך מאפשר למכוניות להוריד עם צמיגים דביקים של היום סביב ה-300 כח סוס לרצפה דרך הגלגלים הקדמיים?

זה שהצמיגים יותר דביקים ויש יותר מהם, קשור לעניין?!

אולי...

ואולי זה בכלל האלקטרוניקה, קרי, ויסות הכוח והבלימה ע"י מחשב?!

בתחום הזה נעשתה התקדמות גדולה מאוד, והתערבות האלקטרוניקה הפכה עם השנים ליותר הדרגתית ובלתי מפריעה לזרימה.

עובדתית אין ספק שיש היום מכוניות הנעה קדמית חזקות הרבה יותר, אבל גם אוחזות הרבה יותר (וגם... יחסית יקרות הרבה יותר), אבל אם נרד לרמת ההוט האצ' הזולות יותר, שיותר מקבילות מבחינת סיגמנט ל-GTIs של פעם... מה הרווחנו שם מבחינת ניהוג?

כך מכונית משפחתית מודרנית, היא יותר נוחה מהטובות של שנות ה-90'?

לדעתי - לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי - לא.

אני לא כ"כ מבין בנושאי ההתנהגות וכו', אבל בנוגע לנוחות - אני ממש מסכים איתך.

לא רק שהרכבים היום אינם יותר נוחים, אלא אדרבה - הם פחות נוחים.

כבר אין את הסגנון האמריקאי/צרפתי של פעם, עם המתלים הרכים והמושבים המפנקים.

היום כולם רוצים להיות כמו הגרמנים - אפילו קאדילק וביואיק וסיטרואן ורנו.

למעשה, המכוניות היחידות (לפחות מבין אלו שמוצעות גם בשווקים האירופיים) שעדיין נוחות ברמה טובה, הן מכוניות יוקרה (וכמה דגמים של פורד), או מכוניות יפניות שמיועדות לשוק האמריקאי.

פורסם

בנושא נוחות הנסיעה של משפחתיות מודרניות, אחד הגורמים העיקריים לחוסר הנוחות הוא צמיגים ברוחב ובחתך מופרך.

פורסם
זה שהצמיגים יותר דביקים ויש יותר מהם, קשור לעניין?!

אולי...

זה דווקא מגדיל את הכוחות שעוברים דרך המתלים וההגה ומחזק את עמדתי. בלי הפיתוחים הללו לוחמת המומנט הייתה משגעת את ההגה.

ואולי זה בכלל האלקטרוניקה, קרי, ויסות הכוח והבלימה ע"י מחשב?!

למיטב ידיעתי במגאן ספורט למשל, הדיפרנציאל הוא מכני לחלוטין. תקרא על המקפרסון עם הציר הכפול של רנו ופורד ותראה שיש לדבר הזה השפעה ישירה על הניהוג, גם אם זו לא ההשפעה היחידה.

בתחום הזה נעשתה התקדמות גדולה מאוד, והתערבות האלקטרוניקה הפכה עם השנים ליותר הדרגתית ובלתי מפריעה לזרימה.

עובדתית אין ספק שיש היום מכוניות הנעה קדמית חזקות הרבה יותר, אבל גם אוחזות הרבה יותר (וגם... יחסית יקרות הרבה יותר), אבל אם נרד לרמת ההוט האצ' הזולות יותר, שיותר מקבילות מבחינת סיגמנט ל-GTIs של פעם... מה הרווחנו שם מבחינת ניהוג?

לדעתי - לא.

נכנסים כאן שיקולים חיצוניים כמו העליה המאולצת במשקל עקב הוספת אמצעי הבטיחות הפסיבית השונים. אין לי ספק שאם הוט האץ' הייתה יכולה לשקול 900 קילו כמו פעם היא הייתה מהנה יותר לנהיגה. לצערנו השיקולים בייצור מכונית ספורטיבית הם לא הנאה מנהיגה בראש ובראשונה, אסור לשכוח שמדובר במכוניות האצ'בק שמשמשות את בעליהן בתור כלי תחבורה ראשון בד"כ. הלקוח רוצה נוחות, בטיחות, חיסכון, אמינות... גם הנאה מנהיגה נמצאת שם איפשהו. הטכנולוגיה התקדמה בכל התחומים ממיסבים ועד מתכות שלדה, אבל החקיקה ויש שיאמרו אפילו טעם הלקוחות השתנה לאורך השנים.

לנושא הנוחות, אפשר להאשים את האופנה ששולטת בשנים האחרונות של הגדלת ג'אנט ובמקביל הנמכת פרופיל הצמיג.

באותו נושא, דווקא הדאסטר הוא אחת המכוניות הנוחות שנסעתי בהן בכל הקשור לבידוד ממהמורות עירוניות כמו בורות, ביובים, בליטות בכביש וכדומה. הכיול המזרח אירופאי נוח במיוחד בלי לפגוע אנושות בניהוג.

פורסם

כשמתאמצים, מצליחים!

פיג'ו 2008 שוקלת פחות מטון!

פורסם

גם מאזדה2. so?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...