רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, ברכב של אבא שלי מאזדה 6 (מהצורה החדשה) יש בעיה מוזרה ברדיו. שאני על גלגל״צ וממה שיצא לי להבין רק על התדר הזה - 91.8 הרדיו קופץ לתחנה בערבית. זה קורה בכל פעם שאני נוהג ומאזין לתחנה ובלי קשר לסביבה שאני נוסע בה. בעיקר פ״ת עד תל אביב.
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, לעיתים בעת נסיעה מוצגת לי הודעה ממחשב הרכב (ההודעה מוצגת במחשב הרכב שבין בלוח השעונים) "INDICATIOR ON" עם סימן קריאה באדום. לא מצאתי כלום בגוגל. למישהו יש רעיון?
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
שלום חברים. אתמול (יום שישי) ביקרתי ב-"דן קרטינג" בחיפה שממוקם בכתובת פלימן 4, ליד קניון חיפה. כדי להיכנס לאתר האינטרנט של המקום, לחצו - *. המסלול נבנה בתוך מקום שהיווה במקור חניון לרכבים ולא באזור פתוח, בניגוד למסלולים שחלקכם בטח מכירים (מסלול כוכב יאיר למשל, שם המסלול פתוח). כשהגעתי למקום בדיוק התרחש מירוץ של החוג שלהם (הגעתי באופן ספונטני), כך שהייתי צריך להמתין כעשרים דקות עד עשרים וחמש דקות עד שיכולתי להתחיל לנהוג. בסדר, מתקבל על הדעת. העלות עבור 10 דקות נהיגה הינה 55 שקלים, בדומה לעלות בשאר המקומות בארץ. בסדר, כסף החליף ידיים, התיישבתי על הקארט, המתנתי כמה דקות עד ששמונה - תשעה מאקרטים הריקים שהיו מאחורי יתמלאו על ידי אנשים שהמתינו גם הם ויצאנו…
הודעה אחרונה מאת UniqueZ, -
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
אתמול בסביבות 23:00 עברתי באדום מלא (אל תשפטו - בטעות) בצומת (מי שמכיר צומת סביונים) בה יש מצלמת רמזור כתומה. התבלבלתי ברמזורים ושהרמזור לנסוע ישר התחלף התחלתי בנסיעה למרות ששלי אדום, רק באמצע הצומת שמתי לב והעדפתי (מרפלקס בעיקר) להמשיך בנסיעה מאשר לעצור ולחזור ברוורס - יותר מסוכן. הצומת גדולה ופניתי שמאלה, אדום מלא יותר מ10 שניות לפחות (כי עמדתי וחיכיתי שיתחלף) אבל אני וחבר שהיה לידי לא ראינו פלאש, למרות שהמצלמה הזאת מוצהרת כפעילה ואני אישית מזמן ראיתי כמה פלאשים שם. איך אני יודע אם צילמה? אולי לא מצלמת את הפנייה שמאלה? אולי לא פעילה יותר ? אני בלחץ מטורף לא יודע מה לעשות . תוך כמה זמן מגיע הדוח בדואר?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. ב-9 למרץ אני אמור להתגייס ליחידה קרבית ככל הנראה. כרגע ברשותי רכב, ואני כבר מספר חודשים מנסה לחשוב מה לעשות עם הרכב. מצד אחד, קשה לי להיפרד ממנו. מצד שני, אני לא יודע אם זה שווה בכלל להחזיק אותו. האם ישנו מישהו שנתקל במצב דומה? אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות.
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 808 צפיות
היי, שואל בשביל חבר. היכן ניתן לרכוש מראת צד לטויוטה פריוס? במרכזי דורשים מחיר הזוי! תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת shahafz, -
-
שלום חברים, אתמול הגיע דואר רשום מדוד צהל. הצבא החליט לגייס את כל הטנדרים בחברה של אבי. מיותר לציין את מערכון הגשש החיוור והפחד שנכנס באבא והפגיעה הכספית בטנדרים ובחברה. כל הטנדרים שמורים ומלוקקים ועובדים כל יום באופן שוטף. איך ניתן לברוח מזה ולמה לעזאזל הצבא לא יכול לשכור רכבים??
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה לאחרונה לנסוע לשם כדי לקבל חווית נהיגה קצת יותר משודרגת מזו שאני חווה ביום- יום. העניין הוא שאין לי נסיון בנהיגה מתקדמת (לא עברתי קורס, אני מתכנן לעבור בעתיד) ושאין לי רכב ספורטיבי במיוחד (מאזדה 3 2.0 שנת 2013 [אחרי המתיחה]) רציתי לדעת אם יש משהו שאני צריך לדעת\ללמוד לפני שאני נוסע לשם ואיפה אוכל לקרוא קצת לגבי טכניקות שונות של שמירה על קווי פניה וכו'. האם יש עוד אנשים כאן שנהגו במסלולים מהסוג הזה ללא הכשרה מקצועית? האם יש מסלולים פחות קשים אבל עדיין מאתגרים שכדאי לנסות קודם באזור ירושלים? תודה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, בבעלותי יונדאי לנטרה 94. כבר מספר חודשים לא קטן שאני מנסה לאתר טמבונים לרכב אבל כל הפירוקיות שביקרתי בהן או התקשרתי אליהן (איזור הצפון) לא מחזיקות רכבים מהשנתונים האלה. אני מעוניין להכניס את הרכב לצביעה כללית ולא יכול לעשות זאת לפני שאני מאתר טמבונים חלופים. מישהו יכול להמליץ על פרוקיה (לאו דווקא מאזור הצפון אך בהחלט עדיף) בה ניתן יהיה למצוא חלקים עבור יונדאי לנטרה 94 (או 95 - אותה צורה)? תודה!!
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יסלחו לי חובבי הפרימיום למינהם. מסע ההתעוררות של המיני עד לגרסתה האחרונה, הפך אותה למכונית מוגזמת ומפולצנת. מי שלא הכיר את מיני המקורית לא יכול להבין כמה הדבר הזה רחוק מהערכים המקוריים. והרי תקווה שיש סיכוי לחזור לכיוון המקורי: (מיני באורך של 3.45 מ') http://www.worldcarfans.com/115022489394/mini-minor-reportedly-set-for-late-2018-release
הודעה אחרונה מאת Mjko, -
-
- 16 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
לפני שעתיים בערך נסעתי בקור של 2 מעלות, בהתחלה הכל היה רגיל ואז נדלקה הנורה. עד לפני 5 דקות הייתי בטוח שזאת הבקרת יציבות או משהו כזה, ואז חשבתי לעצמי אם זאת בקרת יציבות, מה הקשר לזה שהגז לא הגיב לי מעבר ל45 קמש... הרצתי חיפוש והבנתי שזה מסמל על תקלת מנוע מה עליי לעשות? (עד יום שבת בערב האוטו יעמוד בחנייה בגלל השלג)
הודעה אחרונה מאת guyzarz, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כאן בסרטון רואים שני רכבי 4*4 עולים על רמפה,האם חוסר של נעילת דיפרנציאל בין שני הצירים הוא הגורם המכריע? [video=youtube_share;fP25Czfss5I]http://youtu.be/fP25Czfss5I
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
http://www.mitsu.co.il/ מול בתי הזיקוק לכיוון דרום: כניסה למנהרות הכרמל לכיוון צפון: צומת וולקן לכיוון צפון: שמחה גולן מנו"ש לכיוון הגרנד קניון: המצלמות צצו כפטריות לאחר הגשם. לצערי אני מאמין שזה לא יסתכם רק באלו. יום עצוב. סעו בזהירות. (צילומים דין גולדשטיין, שפומי, lior135, hen20001)
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
בוקר טוב לכולם, אתמול בשעה טובה צלצלו אלי מהסניף הראשי בירושלים למשיכת הג'טה החדשה. ההארה/הערה שלי היא כלפי כל האזרחים התמימים האחרים שמקבלים את הרכב ללא היסוס. הפלתי את משיכת הרכב על צמיגים שתאריך ייצורם 03-14. האם עשיתי נכון? פשוט ביזיון, אני משלם מכיסי ממיטב כספי וזוכה לקבל צמיג בן יותר משנה וחודש. מנהלת הסניף ומוסר הרכב היו בהלם :"זה אף פעם לא קרה לנו...אף אחד לא עשה את זה..." אנשי צ'מפיון הנכבדים, הבטחתם צמיג goodyear או מישלין, הרכבתם גם צמיג דנלופ וגם ישן. לכל האחרים שהזמינו, שימו לב ובמיוחד דגש על הצמיגים. אני את הסיפור מול צ'מפיון עדיין לא סיימתי. יום נעים
הודעה אחרונה מאת huli2000, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 960 צפיות
קפץ לי איזה משהו בעין על ריקול ביאריס ההיברידית בתאריכי ייצור 2012-2014 שזה בערך כל ההיברידיות מהדגם הזה שיש בארץ.. בכל מקרה היה דיבור על ריקול כתוצאה ממכל שמן ברקס לא מוצלח? מישהו יודע משהו?
הודעה אחרונה מאת Henry123321, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 689 צפיות
במקרה נתקלתי בערך ריכוזיות בויקיפדיה והסעיף של ענף הרכב מעניין במיוחד : ריכוזיות בענף הרכב תיאור מתומצת וקולע של המציאות שיצרו ומשמרים השילטון יחד עם בעלי ההון. תזכרו את זה כשאתם הולכים לקלפי.
הודעה אחרונה מאת sl, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
רוצה להבין אם צריך להתקין את כל הסדרה או רק חלק מהמוצרים כשמחליטים להתקין?
הודעה אחרונה מאת talfisher, -
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
אהלן משום מה המיקרה החדשה מגיעה ללא תאורה בתא המטען. יש למישהו רעיון איך כדאי להוסיף?
הודעה אחרונה מאת big1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן אני יודע שכל האוטובוסים בישראל מוגבלים אלקטרונית לגבי האצה האצה ומהירות מקסימלית. השאלה היא כזו: למה המהירות המירבית מוגבלת? האצה זה ברור. כבר נדבקתי לא פעם למושב עם נהגים שמאיצים כמו נעל, ואני לא רוצה לדעת מה היה קורה ואיזה עצמות היו נשברות אם הוא לא היה מוגבל. האם יש דרך לעקוף את ההגבלה? תודה
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, מחפש כיסוי לג'נטים, מישהו יודע איפה ניתן לקנות? (חסר לי 2)
הודעה אחרונה מאת AdamA, -
טעינת מצבר
מאת levinho99- 0 תגובות
- 486 צפיות
כמה זמן בערך נראה לכם צריך לנסוע כדי לטעון את המצבר במלואו?
הודעה אחרונה מאת levinho99, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה ללמוד מכנאות רכב במישור המעשי והבסיסי (החלפת בלמים,טיימינג, מתלים..). מכללות כמו עתיד היום כבר לא מציעות זאת, איפה ניתן לעשות קורס?
הודעה אחרונה מאת איל יצחקי, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/item/2831788 בקצרה - מספר הסוסים עלה ל230, המיאוץ הקלאסי קוצץ בעשירית השנייה ל6.7 שניות, והרכב קיבל דיפרנציאל מוגבל החלקה, בפעם הראשונה בסקודה לפי אתר וואלה!. בצד הקוסמטי מדובר בעיקר בלוגואים בלעדיים לדגם, שנקרא, שלא במפתיע, RS230. המחיר באירופה, לפי הערכות, יהיה יקר יותר מהRS "הרגילה" בכ1500 יורו. מעניין אם הדגם יגיע לישראל, ואם כן, באיזה מחיר.
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! לפני 11 חודשים קניתי את המונדאו שלי קיבלתי טופס כזה שנותן לי טיפול חינם. מפה לשם הלך לאיבוד הטופס. האם עדיין מגיע לי את הטיפול הזה? כלומר האם זה רשום במחשב של המוסך המורשה או שחובה להביא את הנייר? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- 7 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. אני מוכר את רכבי, ודיברתי עם בחור שמעוניין לקנות אותו. אחרי השיחה, הוא ביקש ממני לשלוח לו מספר תמונות של הרכב, וכך עשיתי. לאחר מכן, הוא ביקש ממני לשלוח לו תמונה של רישיון הרכב. האם זה מסוכן לעשות זאת? ומה אני צריך לצנזר בשביל שיהיה אפשר לשלוח את התמונה בבטחה? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת oveRev, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.maariv.co.il/business/car/Article-464646 [h=2]בארצות הברית מתנהלת חקירה אינטנסיבית בנושא, היצרנית סופגת קנסות על בסיס יומי, ובמקביל יותר מ־17 מיליון כלי רכב נקראו לתיקון ואצלנו? הרשויות אפילו לא מספקות תשובות[/h]גיל מלמד / 24/02/2015 11:03
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
לשונית במראה פנימית 1 2
מאת sfargol-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
מה תפקידה של הלשונית בקצה המראה פנימית ברכב. יש שאומרים שזה נגד סינוור ויש שאומרים שזה מצב כיוון של המראה.. באיזה מצב הלשונית אמורה להיות? כלפי הנהג או כלפי השמשה או שזה לא משנה כי זה עניין של נוחיות,ומה אתם מעדיפים ?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בדרך כלל המגבים על אוטומטי, שיורד שלג חשוב להעביר את המפסק לכבוי, שנכנסתי אתמול לרכב שהוא עוד היה מלא בשלג התנעתי אותו שיתחמם קצת ולא שמתי לב שבעצם המגבים פועלים אבל לא זזים, אחרי שפיניתי את כל השלג גם המגבים לא עובדים , היום במוסך הם אמרו לי שהמנוע של המגבים נשרף.
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
-
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת alexmsi, -
- 10 תגובות
- 962 צפיות
כתבה מעניינת על מצלמות המהירות. לכל החכמים שטענו שזה כן מציל חיים (פוסט לפני שלוש שנים) אז הינה התשובה לכך, כמובן שזה להעשיר את קופת המדינה, פשוט מעצבן. לינק לכתבה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 145 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- sperial
- BoazB11
- יבגניפ
- פולו,גולף
- fatboy1340
- שביט
- RK
- yohai71
- גולדן191
- Supertigre