Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת רמזור

ibizafr2014
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בסביבות 23:00 עברתי באדום מלא (אל תשפטו - בטעות) בצומת (מי שמכיר צומת סביונים) בה יש מצלמת רמזור כתומה.

התבלבלתי ברמזורים ושהרמזור לנסוע ישר התחלף התחלתי בנסיעה למרות ששלי אדום, רק באמצע הצומת שמתי לב והעדפתי (מרפלקס בעיקר) להמשיך בנסיעה מאשר לעצור ולחזור ברוורס - יותר מסוכן.

הצומת גדולה ופניתי שמאלה, אדום מלא יותר מ10 שניות לפחות (כי עמדתי וחיכיתי שיתחלף) אבל אני וחבר שהיה לידי לא ראינו פלאש, למרות שהמצלמה הזאת מוצהרת כפעילה ואני אישית מזמן ראיתי כמה פלאשים שם.

איך אני יודע אם צילמה? אולי לא מצלמת את הפנייה שמאלה? אולי לא פעילה יותר ?

אני בלחץ מטורף לא יודע מה לעשות . תוך כמה זמן מגיע הדוח בדואר?

פורסם

מצלמות הרמזור מצלמות רק את התנועה שממשיכה ישר ולכן אתה יכול להיות רגוע מכיוון שבוודאות לא צולמת.

במידה וצולמת, הדו"ח אמור להגיע תוך 4 חודשים אך מגיע הרבה יותר מהר.

ולידיעה, אם נכנסת לצומת באדום ועברו מעל חמש שניות ממופע הרמזור האדום, לא מדובר בקנס ב.מ אלא בזימון לבית משפט על אי ציות לרמזור בנסיבות מחמירות.

פורסם

אייל שאלה:

סעיף 6528 אמור להיות 1000 ש"ח + 10 נקודות (רמזור אדום רגיל).

סעיף 6739 אמור להיות זימון לדין + 10 נקודות (ושלילה מנהלתית) - רמזור אדום בנסיבות מחמירות - הפרעה לעובר דרך.

סעיף 6741 אמור להיות זימון לדין + 10 נקודות (ושלילה מנהלתית) - רמזור אדום בנסיבות מחמירות - הימצאות רכב אחר.

סעיף 6742 אמור להיות זימון לדין + 10 נקודות (ושלילה מנהלתית) - רמזור אדום בנסיבות מחמירות - נסיבות מחמירות אחרות*. (בכוכבית כתוב שדו"ח כזה יירשם במידה ולנהג יש הרשעה על רמזור אדום ב-3 שנים האחרונות).

באף אחד מהסעיפים לא מדובר על זמן?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מצלמות הרמזור מצלמות רק את התנועה שממשיכה ישר ולכן אתה יכול להיות רגוע מכיוון שבוודאות לא צולמת.

במידה וצולמת, הדו"ח אמור להגיע תוך 4 חודשים אך מגיע הרבה יותר מהר.

ולידיעה, אם נכנסת לצומת באדום ועברו מעל חמש שניות ממופע הרמזור האדום, לא מדובר בקנס ב.מ אלא בזימון לבית משפט על אי ציות לרמזור בנסיבות מחמירות.

תודה על התגובה, רק שאלה, איך אתה כל כך בטוח שהמצלמה מצלמת רק את הנוסעים ישר? לפי ידע כללי, רשום איפה שהוא, או ספציפית על המצלמה הזאת?

ולפי מה שקראתי והבנתי עם המצלמות החדשות הדוח נשלח הרבה יותר מהר, בסביבות שבועיים לא?

אייל שאלה:

סעיף 6739 אמור להיות זימון לדין + 10 נקודות (ושלילה מנהלתית) - רמזור אדום בנסיבות מחמירות - הפרעה לעובר דרך.

סעיף 6741 אמור להיות זימון לדין + 10 נקודות (ושלילה מנהלתית) - רמזור אדום בנסיבות מחמירות - הימצאות רכב אחר.

סעיף 6742 אמור להיות זימון לדין + 10 נקודות (ושלילה מנהלתית) - רמזור אדום בנסיבות מחמירות - נסיבות מחמירות אחרות*. (בכוכבית כתוב שדו"ח כזה יירשם במידה ולנהג יש הרשעה על רמזור אדום ב-3 שנים האחרונות).

בסעיפים 6739 ו 6741 , איך יודעים אם הפרעתי לעובר דרך, ומה זאת אומרת הימצאות רכב אחר, תאונה?

אם חס וחלילה ונגיד תפסה אותי המצלמה, (עברו לפחות 10 שניות מהאדום) מה אני אמור לקבל? בנתיב הנגדי שירוק היה רכב רחוק, ולא הפרעתי לאף הולך רגל או משהו כזה...

עוד מישהו שיודע???

פורסם (נערך)
אייל שאלה:

אתה צודק, גם אני הסתכלתי בחנ"א לפני שרשמתי את ההודעה ולא ראיתי סעיף שכזה.

הסיבה היא שהחנ"א היא כלי לשוטר בשטח ומדידת שניות ע"י שוטר היא בעייתית ולא אבסולוטית בעוד שדוח שמנופק ע"י מצלמה יכול לומר בדיוק כמה שניות עברו ממופע האור האדום.

ראיתי כבר מספר דוחות כאלה שנהג זומן לבימ"ש לאחר שעבר באור אדום לאחר שלוש או חמש שניות ממופע הרמזור האדום. אני אנסה לחפש צילום כזה בגוגל ואעלה לכאן אם אמצא.

בינתיים הנה כמה נהגים שקיבלו דו"ח על זה: http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?mode=search&MessageID=1099955

http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?mode=search&MessageID=1125409

איביזה - בוודאות המצלמות מצלמות רק את התנועה ישר (עניין טכני נטו).

הדוח אכן נשלח מהר יותר אך המשטרה על פי חוק מחוייבת לארבעה חודשים בהנחה שמדובר ברכב פרטי.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם
בסעיפים 6739 ו 6741 , איך יודעים אם הפרעתי לעובר דרך, ומה זאת אומרת הימצאות רכב אחר, תאונה?

אם חס וחלילה ונגיד תפסה אותי המצלמה, (עברו לפחות 10 שניות מהאדום) מה אני אמור לקבל? בנתיב הנגדי שירוק היה רכב רחוק, ולא הפרעתי לאף הולך רגל או משהו כזה...

עוד מישהו שיודע???

הפרעה לעובר דרך זה אם נניח רואים בתמונה שאתה מפריע להולך רגל / רוכב אופניים / כל יצור אחר שיכול להימצא על הכביש.

הימצאות רכב אחר לא בהכרח תאונה אלא תנועה של רכב אחר שחוצה את התנועה שלך (הרכב השני בירוק, אתה באדום) - ואת זה מבינים בקלות כי במצלמת רמזור אדום מצלמים 2 תמונות בהפרש של שנייה, ואז רואים את הרכב השני בתנועה.

לפי הסעיפים אתה אמור לקבל 6528 שזה אדום רגיל, אבל אייל אומר אחרת, הוא כנראה יותר מעודכן ממני.

הסיבה היא שהחנ"א היא כלי לשוטר בשטח ומדידת שניות ע"י שוטר היא בעייתית ולא אבסולוטית בעוד שדוח שמנופק ע"י מצלמה יכול לומר בדיוק כמה שניות עברו ממופע האור האדום.

ראיתי כבר מספר דוחות כאלה שנהג זומן לבימ"ש לאחר שעבר באור אדום לאחר שלוש או חמש שניות ממופע הרמזור האדום. אני אנסה לחפש צילום כזה בגוגל ואעלה לכאן אם אמצא.

בינתיים הנה כמה נהגים שקיבלו דו"ח על זה: http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?mode=search&MessageID=1099955

השאלה שלי הייתה יותר טכנית, מה סימול העבירה במקרה כזה? 6739?

כי לכאורה אין סימול עבירה שתואם למהות העבירה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא יודע, בשביל זה צריך למצוא את הסעיף הרלוונטי או למצוא דו"ח כזה ולראות מה הסימול שם.

בינתיים לא הצלחתי למצוא צילום שכזה ואין לי זמן כרגע לחפור בתקנות.

פורסם

בחנ"א יולי 2014 שיש לי פה לא מופיעה אף עבירת רמזור אחרת למעט מה שציינתי (ורמזור עם קו אופקי/אנכי של רכבת קלה).

אבל מה שכן מופיעה זו עבירת "נהיגה בקלות ראש" סעיף 2011 המוכר והידוע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

1. המשטרה מחוייבת לשלוח תוך 4 ח' לכל רכב למעט רכב חדש או רכב אחר שקבעה רשות הרישוי.

2. דו"ח ע"ש תאגיד ישלח גם הוא תוך 4 ח', אך את ההסבה(אם בכלל) ניתן לשלוח תוך שנה.

3. גם לי ידוע על דו"חות של מסוכנות(5 שנ') בעברת אדום(אך לא ידוע לי מה הסימול).

4. הגיע הזמן לעבור לחנ"א 2015(גם בו אין סימול אחר לאדום).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה על העדכון עמית

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איביזה - בוודאות המצלמות מצלמות רק את התנועה ישר (עניין טכני נטו).

הדוח אכן נשלח מהר יותר אך המשטרה על פי חוק מחוייבת לארבעה חודשים בהנחה שמדובר ברכב פרטי.

לא מפקפק, אבל מאיפה אתה יודע? סתם כדי להיות רגוע ..

פורסם

הבחור שוטר, ומקצוען.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא יודע, בשביל זה צריך למצוא את הסעיף הרלוונטי או למצוא דו"ח כזה ולראות מה הסימול שם.

בינתיים לא הצלחתי למצוא צילום שכזה ואין לי זמן כרגע לחפור בתקנות.

הבחור שוטר, ומקצוען.

אני לא רגוע , אתם בטוחים שזה לא מצלם שמאלה? הבחור באמת שוטר ??

לא רוצה לחפור אבל אני משתגע

פורסם

נו, מה יהיה?

לך תשתה כוס מים ותרגע.

אם פנית שמאלה בצומת עם מצלמה, המצלמה לא צילמה אותך. בוודאות.

אתה רוצה את זה מודפס או אולי צילום תעודת שוטר, מספר אישי, משהו?

פורסם
אני לא רגוע , אתם בטוחים שזה לא מצלם שמאלה? הבחור באמת שוטר ??

לא רוצה לחפור אבל אני משתגע

תהיה רגוע, המצלמה לא מצלמת אף פעם שמאלה, והבחור באמת שוטר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...