רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי, לי יש רכב ידני (למעשה, מהיום שעברתי טסט נהגתי 95% מהזמן על רכבים ידניים). לחברה שלי יש אוטומט, כמובן שיש לה רישיון על ידני אך לא נהגה מאז הטסט (9 שנים) על ידני. אני רוצה (והיא קצת פחות רוצה, אבל אין לה הרבה ברירה ) שהיא תנהג על הרכב שלי. כעקרון האזור העיקרי שהיא תנהג בו זה ר"ג - גבעתיים (אזור יחסית מרובה בפקקים וברחובות שיש בהם עליה חדה) ולכן יש צורך במיומנות קלאץ' יחסית גבוהה לדעתי. איך אתם מציעים לי להתחיל להחזיר אותה לעניינים? ללכת למגרש? לתרגל "זינוק בעלייה" כמו שהייתי מתרגל עם המורה שלי? איזה "טיפים" אני יכול לתת לה כדי שהאוטו לא "יקפוץ" בזינוק בהילוך ראשון? האוטו מצוייד במערכת Hill Hold כך שאני חושב שהבעיה העיקרית היא השתלבות / הדחפות בפקקים א…
הודעה אחרונה מאת ko11, -
שלום, לפני שבוע וחצי מכרתי את האקסנט 96 שלי, התגמשתי במחיר וקיבל אותה בחור בן 45 בערך שגר בצד השני של העיר, באמת במחיר של גרושים. כבר כשקנה העיר על דברים מסויימים כמו זריקת שמן והילוכים לא חלקים, אז בגלל זה ירד המחיר. מאתמול הוא הטריד אותי כמה פעמים בעניין שלטענתו גרר את הרכב, והרכב על הפנים, והמנוע דפוק ושהוא רוצה להחזיר את הרכב. כמובן שאמרתי לו שמהרגע שקנה זה לא עסק שלי ואני לא יודע מה הוא עשה לרכב שגרם לו באמת לשבות לאחר מספר ימים, אבל זה לא עוזר כי הטלפונים לא מפסיקים ואני אפילו חושש ממנו כי הוא יודע איפה אני גר ומי אני. מה עושים במצב כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת Lagy1941, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
העיצוב עודכן, האבזור (קצת) שופר והמחיר נשאר חודש אחרי שהוצגה לראשונה, קיה פיקנטו נוחתת בישראל שהופכת להיות המדינה הראשונה לשווק את הדגם המחודש. קישור לידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת RonenT80, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 794 צפיות
תמיד סקרן אותי, האם מכונית מסוימת (מן הסתם, מדובר במכוניות ספורט לרוב) שנבחנת במסלול- אם זה קביעת שיא בנורבורגרינג או כל מסלול אחר- נבחנת כאשר הבקרות כבויות? למשל בסרטון שרואים בקישור הבא, מדובר על C63 AMG. ניתן כמובן לראות שיש בורר של מצבי נהיגה כמו קומפורט, ספורט, ספורט פלוס ו- race- בדומה אגב לסדרות ה- M של ב.מ.וו. על סמך מה שאני יודע, קרוב לוודאי שבמצב race, הבקרות מנותקות לחלוטין. אבל אם אכן כך הדבר, הרי שבמסלול סגור כאשר המטרה היא לעשות את הזמן הכי טוב, ההחלקות יגרעו ממנו (לא תמיד אבל לרוב, יש החלקות שכן יכולות לתרום למהירות גבוהה יותר בתוך הפניות אם מקפידים על קווים מדויקים ויודעים לכוון את ההחלקה באופן מדויק). האם יכול להיות שבסרטון שרואים בקישור המצורף, נבחנת המר…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי שלום חברים אשמח לעזרתכם והתייעצותכם . לפני חודש הזמנתח גריל כרום לרכב שלי מסוג פורד פוקוס 2008 . גריל דמוי כרום המגיע ללא סמל . אלא רשת ומסגרת בלבד. במקרה אתמול בדקתי מדוע עדיין לא קיבלתי . ולשמחתי היה רשום שזה בארץ כבר מהראשון לחודש . התקשרתי לדואר ישראל שם נאמר לי שהחבילה עוכבה במכס ויש להתקשר אליהם ומוזר למה עדיין לא קיבלתי מכתב מהמכס. ניסיתי להתקשר למכס עשרות פעמים והם לא עונים . אשמח לדעת מה עושים בנידון. ומדוע גריל לרכב אינו עובר מכס .
הודעה אחרונה מאת oorenn, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכם, ברכב הקודם שרכשתי אני זוכר שבעת העברת הבעלות קיבלתי שובר לטיפול הראשון בחינם (שמן ומסנן) השבוע רכשתי רכב חדש ולא קיבלתי את השובר הנ"ל האם יכול להיות שלא קיבלתי את השובר בגלל בעיה רגעית בדואר או שסיימו לחלק את השוברים הנ"ל? או שבכלל לא כל היבואנים נותנים את השובר? תודה !
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
אחת הבעיות שהמטענים שקונים באינטרנט לא מצליחים לטעון את המכשיר תוך כדי שימוש בוויז ושיחות במקביל. אני מדבר על נסיעות ארוכות שבמהלכם אני רואה כיצד הסוללה מתרוקנת. השמח לקבל הצעות לפתרון הבעיה. ראיתי שיש הבדל בין מטען בעל חיבור USB לבין מטען כמקשה אחת .
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
מכוניות סיניות לא הצליחו (בנתיים) בארץ. גם רכב מסחרי תוצרת סין לא ממש. משאיות - בכלל לא. אפילו לא ניסו לייבא. אבל אולי שמתם לב שבשנה האחרונה עלו על הכביש הרבה מאוד אוטבוסים של חברת Yutong הסינית. יש כמה דגמים, כולל "מידיבוסים" יחסית קטנים. נרכשים בעיקר על ידי חברות הסעה ותיירות פרטיות. מישהו מכיר את היצרן הזה? הם מייצרים הכל, כולל מנועים וגירים או רק בונים מרכבים? יותר מעניין אותי לדעת, מדוע דווקא בתחום האוטובוסים יש הצלחה די גדולה לתוצרת סין, מה דעתכם? הרי מחיר קניה נמוך זה לא הכל. אוטובוס צריך להיות גם אמין, רווחי, לא יקר לתפעול ולעבוד הרבה שנים. האם היצרן הנ"ל כבר נמצא שם?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
ביומיים האחרונים אני רואה פרסומת לקורולה 2015 והם טוענים שהיא הכי נמכרת לשנת 2014. גילוי נאות הורי קנו לפני כשנה (ינואר 2014) קורולה החדשה GLI אגב מאוד מאוד מרוצים עשו שינויים לעומת הדגם היוצא . איך הקורולה מבחינת מכירות בהשוואה למאזדה 3 החדשה בשנה החולפת מי נמכרה יותר כי על הכביש זה נראה שהקורולה שולטת לפחות לפי מה שאני רואה עד עכשיו .
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אומנם זה לא בדיוק חדש, כי זה מ-2012, אבל לוקח זמן לדברים להגיע לארץ. 2 תקנות חדשות ומאוד מעניינות באירופה. 1) כל רכב חייב להיות מצוייד בסט נורות לד ו/או נורות רגילות אשר יהיו דלוקות במשך כל היום, ללא קשר לתאורת הרכב הרגילה. כל הרכבים שמגיעים היום לארץ, כפי שניתן לראות, מצויידים בלדים חזקים אשר דולקים, כל עוד נהג הרכב לא מדליק את אורות הדרך הרגילות. 2) כל רכב חייב להיות מצוייד בחיישן לחץ אוויר כזה שמציין את כמות לחץ האוויר בגלגל או כזה שלא מציג את כמות לחץ האוויר, אך מתריע כאשר יש חוסר בלחץ אוויר. לא אכנס לדקויות כיצד ומה ההבדל בעבודה של שניהם, אבל זה נפלא. הבעיה שיש לי עם התקנה של האורות, הרבה פעמים הלד הוא חזק ונהגים חושבים שהם נוסעים עם אורות דול…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
קיבלתי היום, באדיבות הנהלת הפורום, מרצדס E400S לכמה שעות, ויצאתי לגלות את צפונותיה. מכונית המבחן היתה בצבע גרפיט כהה עם חישוקי 19' ענקיים, שאליהם עוד אשוב מאוחר יותר, מה שקצת ניתק אותה ממראה הטקסי שכה מאפיין את הדגם הזה, לטוב ולרע. בכללי, סדרת ה E נראית כמו אחותה הגדולה של ה C הקודמת, עם פרופורציות קצת פחות מאוזנות, אך עדיין דובר במכונית נאה ומרשימה בהחלט. כניסה למכונית מגלה תא נוסעים מרצדסי טיפוסי, עם הנדסת אנוש מעולה ותפעול פשוט יחסית ודי אינטואוטיבי, בייחוד למאותגר טכנולוגית כמוני, שחלונות חשמל נראים לו עדיין אביזר מותרות.. לוח המחוונים נאה ופשוט יחסית, ולא מעיק על הנהג בעודף בעודף מידע מיותר. גם תפעול מערכת בקרת האקלים פשוט וטבעי, ללא התחכמויות מיותרות וצגים…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נניח ואני נמצא בכביש מהיר ולפני נוסע רכב ולפתע בולם חזק ובחדות. אני בולם גם אך רואה שלא אספיק לבלום בזמן ומחליט לברוח לאחד הנתיבים האחרים. האם בעת התמרון עליי להמשיך וללחוץ על הבלמים או שברגע שאני מסובב בחדות את ההגה לשחרר את הבלמים? כנ"ל לגבי פניות חדות אם וכאשר מגיעים מהר אליהן. איך לא להגיע למצב שמסתחררים ומאבדים שליטה? אני שואל מפני שברוב הרכבים כבר יש esp, אך מה עם רכבים שבהם אין את המערכת? כיצד יש לפעול?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
לאחרונה שמתי לב שיותר ויותר רכבים תוצרת VOLVO ננטשות ברחובות ובחניונים בכל רחבי הארץ. חלק מהם מהדגמים המפוארים משנות ה 2000. מה לדעתכם הסיבה?
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש ברשותכם רכב עם צמיגים במידה זו? אנא רשמו דגם ושנה. מכירים רכב שיש לו מידה כזו בוודאות? אנא רשמו דגם ושנה. א. מעניין מי חולקת. ב. אולי אצטרך להעביר את הצמיגים החדשים שלי לרכב הבא תודה,
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
-
- אחראי פורום
- 46 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מנכ"ל אלפא רומיאו בארה"ב רייד ביגלאנד נתן ראיון ובו עדכונים לחידושים הצפויים של אלפא לשוק האמריקאי לשנה הקרובה ולטווח הרחוק יותר עד 2018. הוא גם נותן יומרות שאפתניות למיצוב הדגמים בשוק ומול מי הן תתחרנה ואף תתעלה עליהן. רקע מקוצר : לאחר 20 שנות העדרות מהשוק האמריקאי אלפא ביצעה לפני זמן קצר חזרה וחדירה לשוק בארה"ב עם דגם הספורט 4C. (מוכרים כ - 1000 בשנה). להלן ציטוטים מובחרים מדבריו: 1. דגמים חדשים מגיעים בקרוב. האלפא הבאה תהיה סאלון בינונית , ממותגת וממוצבת מול ב.מ.וו. סידרה 3. בדיוק כמו שה - 4C מתעלית על ב.מ.וו. אודי ופורשה מנקודות מבט של ביצועים וטכנולוגיה כך תהיה גם הסאלון הבינונית החדשה של אלפא . המכונית תגיע ברבעון האחרון של שנת 2015. הרכב יתאפיי…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 1 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, האם ברכשית רכב חדש על היבואן להתחייב על תאריך ייצור הצמיגים? נניח קבלת הרכב היתה השבוע אך גיל הצמיגים בעת קבלת הרכב היה מעל שנה, האם הוא מחוייב להחליפם?
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם, אני מעוניין לקנות כמה חלפים לטרקטורון שלי בארה"ב בעקבות המחירים המאוד נמוכים שם ולשלוח לתושב שגר שם והוא ישלח לי את זה לארץ. על פי הטבלה של רשות המיסים, אם אני מייבא חבילה בין 75$-500$ העלות תהיה "בהתאם לפריט המיובא". התכנון שלי הוא להביא קיט של מיסבים לגלגלים קדמיים, קיט של מיסבים לגלגלים אחוריים, אטם ראש מכסה שסתומים ועוד כל מיני שייבות קטנות וכמה חלקי מתכת קטנים [ פינים ברגים וכו' ] סה"כ עלות של כל החבילה הזאת תעלה לי כ 414 ש"ח שנכון להיום שווים באיזור ה 105$. האם יש לי סיבה לחשוש מבעיות בכניסה לארץ? אני פשוט לא רוצה להגיע למצב שעשיתי את כל הבלאגן הזה בשביל לחסוך כסף שבסוף אני אשלם אותו למדינה. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך א…
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני נוהג ברכב ידני, ורציתי לדעת מה ההשלכות כאשר אתה נוהג על טור גבוה (מעל ל2.5) האם זה שוחק את הגיר או משהו? האם זה צורך הרבה דלק? באיזה טור הכי אופטימלי להעביר הילוך, כי שמתי לב שאם אני לא מושך האוטו פשוט מזדחל
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
סך הכל מדובר בנזק שהוא לא שבר בפגוש אלא סדקים בצבע, שפשופים עמוקים בצבע ושריטות. מה עדיף לצורך מכירה עתידית, החלפה של החלק או תיקונו?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
דוגמאות: פוקוס - מונדאו 407 - 307 מאזדה 6 - מאזדה 3 B4 - B3 C4 - C5 (לא בטוח - מהתמונות בגוגל נראה שכן) מה הסיבה לכך? לפחות בדגמים הישנים (2002-2007), לא סגור מה המצב כיום.
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 3 תגובות
- 900 צפיות
http://www.autoguide.com/auto-news/2015/03/honda-civic-type-r-sets-7-50-nurburgring-lap-time.html ווא מרשים כמה רכבים הורידה מהרשימה. הולך להיות מעניין! עשו שיעורי בית היפנים האלה.
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 4 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
איך מוציאים את הנורות מהלוחית רישוי האחרוית במאזדה 3?
הודעה אחרונה מאת אדיר53, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם ההבדל בניהם מבחינת ביצועי מנוע הוא משמעותי?, הטענה הרווחת היא שהמנוע 2015 הוא בעל נפח קטן יותר אבל עם ביצועים טובים יותר (80 כ'ס), האם זה נכון?. אני רוצה להחליף לאישתי את המיקרה הישנה בחדשה, היא נוסעת מעט קילומטרים כל יום אבל בעליות רבות בחיפה. תודה.
הודעה אחרונה מאת yev, -
-
http://www.police.gov.il/articlePage.aspx?aid=4487
הודעה אחרונה מאת ramnir, -
תקן באפוד זוהר
מאת Ooga- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קראתי שהחוק שיצא ב 2006 מחייב שברכב יהיה אפוד זוהר של חברת M3. הבנתי שבסוף גילו שהכל קומבינה בשביל שהם יפטרו מהמלאי או משהו כזה. האם אחרי הפרשה הזו ביטלו את התקן או שעדיין מחוייבים לאפוד של M3?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
נתבקשתי על ידי שלומי לגדוש את האאודי TFSI 3.0 קוואטרו לנסיעת מבחן. גייסתי את דניאל ס. שתמיד אוהב לעזור במצבים כאלו, וטוב ממני בעליות. המשך הסקירה שלי כאן: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2226/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99-A6-%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%95---%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 10 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
ערב מבורך אשמח לחוו"ד לגבי מגרש op ברחוב ההסתדרות בחיפה המון תודה
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 953 צפיות
בסגנון גס-מונקי (מהתוכנית פאסט & לאוד) או קאונטינג קארס, מכונים שאשכרה מתעסקים עם הרבה סוגי רכבים ומשנים כמעט הכל
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 683 צפיות
אני מעוניין לקנות את השמן גיר הזה: http://www.justmotor.co.il/products/706554/שמן-גיר-רגיל-רובוטי-TOYOTA-LV-75W אני רוצה לשלוח את זה לחבר באמריקה שיביא לי את זה לארץ, אני צריך 2 יחידות אז אני מאמין שיהיה הפרש כספי חיפשתי אתר כזה באמצעות גוגל ולא מצאתי... תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יצאתי מארוחת צהריים אצל חמותי ומצאתי חור מוזר בפגוש הקדמי. חור בלי שום סימן של התנגשות עם רכב אחר. בלי שריטות, בלי מעיכות, בלי לחיצות. פשוט חור. חוץ מזה שנראה לי שאני צריך להחליף פגוש וגם לעשות PPF מחדש שעולה כמו פגוש, מטרידה אותי השאלה: מה לעזאזל קרה שם? איך זה קרה? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 294 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דאבל קלאצ
- במבליק
- zvigolden
- שום מאכר
- natco
- milser
- MOTIOZ
- David32
- stx
- steinnn
- הדיין
- גולדן191