Jump to content

RonenT80

  • הודעות

    22
  • כאן מאז:

הנקודות של RonenT80

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

1

מוניטין

  1. ה-108 הוא חלק מהשותפות של פיג'ו, סיטרואן וטויוטה (אז אולי אפשר להגיד 0.3 יפאני?) 65K זה סכום שיחסית אולי לשוק הרכב בארץ הוא לא גבוה אבל הוא מכובד בהחלט... וגם אם אתה מתכוון לשמור את המכונית לזמן רב תמיד חשוב להסתכל על השוק של המכונית. הפיקנטו מביא לך מנוע אמין והיא מצליחה לשמור על הערך בשוק גם כיד שניה. ברור שהרבה יותר מפתה ללכת על משהו חדש כמו ה108, רק כמו שאומרים- כבדהו וחשדהו, לעומת הקיה שהיא דיי ותיקה בשוק ויש עליה מגוון של חוות דעת. אם הכסף הוא נדבך מרכזי בסיפור, הפיקנטו מגיע עם 7 שנות אחריות ולפי דעתי זה אחד מהגורמים שהפכו אותו להצחלה בארץ.
  2. בטווח מחירים שציינת יש עוד דגמים שמומלץ לך לבדוק או לפחות להשוות אליהם תקרא קצת אחורה בפורום ומגלים שעל הרבה מהשאלות ענו כבר . אם אתם לא מתכוונים להחליף את הרכב, שים לב שעל הריו יש אחריות של 7 שנים.
  3. יש לי חברה טובה שעבדה ממש קשה על להוכיח שהיא עברה ברמזור אדום מכיוון שהוא היה תקוע. היא לקחה עדויות מנהגים שהיו בצומת, ,תצלומים של הרמזור ועוד כל מיני הוכחות. עברה שנה ומשהו ועדיין יש סחבת בנושא הזה.
  4. מסכים לגמרי. הפיקנטו נמכרת טוב. מידי פעם צריך לרענן ולחדש בעיקר בשביל ליצור עניין. השינויים נראים טוב וטוב שהם רק קוסמטים, כל עוד אין שינוי טכנולוגי משמעותי בתחום המכני (אולי המנוע החדש, והוא יגיע לארץ אם יצליח בשוק המקומי שלהם) אין טעם סתם לשנות.
  5. מקווה שיהיה אחד בקרוב! לא יצא לי לשמוע על האירוע . גם קרוב לי ונראה יפה
  6. ככל שהרכב בעל שנתון יותר נמוך כך גם עלויות התחזוק וכמות הבעיות שלו עלולות לעלות. אם איזור התפעול הוא ת"א בכלל שווה לחשוב יותר על פרקטיקה (BMW 2007 לא הייתי לוקח, בכלל אני לא מעריץ גדול שלה). בין המכוניות הפרקטיות, הפיקנטו בשנתון גבוה יותר משתלמת. כמו בשוק- צריך לבדוק את כל האופציות (עדיף בעיניים) ולקנות את מה שמרגיש לך הכי נכון וטוב.
  7. יהיה יותר נבון לקנות רכב 0 קמ"ש ישירות מהיבואן. חבל שהמכונית תרשם כיד 2 ולרוב האחריות של היצרן היא הרבה יותר רחבה ודואגת יותר לרכב מאשר חברת הליסינג. נסיעת מבחן ביצעת על הרכבים?
  8. גם אם העניין הוא אופנה חולפת- תהיה פה התקדמות. מנוע טורבו עם צריכת דלק מופחתת (אפילו במקצת) זאת התקדמות. במחקר ופיתוח לוקח לפעמים שנים עד שיש פריצת דרך משמעותית ויכול להיות שיש צורך בכמה שנים שהאופנה הזאת תחלוף, בסופו של דבר אולי יהיה את החוקר שיפתח את המנוע ה"אולטימטיבי". כמו שאמרו פה- הרבה נובע על כמה ה'גל תפס'. אם מנועי החשמל היו תופסים בתחילת הדרך במקום מנועי הבנזין והדיזל, בטוח שגם ההתקדמות הטכנולוגית שלהם הייתה מואצת לעומת המצב היום.
  9. כל העניין של המרווח הוא פעוט, ליטר לפה ליטר לשם זה פחות משנה, אלא אם אתה מתכוון להשתמש ברכב כמוביל ציוד ואז מלכתחילה לא הייתי הולך לכיוונים של הקרוסאובר. אישית, הקרוסאובר מזכיר לי (בעיקר במראה) את הקשקאי, ולא אני לא גזען שחושב שכל האסייתים נראים אותו הדבר. הדגם החדש של הספורטז צריך להכנס לתוך השיקולים, במילא הכוונה היא להוציא סכום מכובד על רכב ולכן צריך לעשות סקר שוק על כל הדגמים שעונים על הצרכים.
  10. לאישתך יש ידנית או אוטומטית? הגורם הזה הרי הוא בבסיס הנושא. הצריכה של הידנית יותר טובה משל האוטומטית. אם אתה הולך על ידנית אז הפיקאנטו מהווה בחירה טובה. אם היית הולך על הדגם האוט' אז הייתי מתחיל לחקור את נושא צריכת הדלק. אם אתה חושב גם צעד קדימה אז השוק שלה הרבה יותר חי משל האחרות.
  11. גם דיזל וגם ידני הם שילוב מעולה לחיסכון בדלק. למרות שביחס לאחרות בקטגוריה הזאת הקיה דיי חסכונית בבנזין. רעשי הדיזל הם מינורים ברכבים חדשים ולכן אני לא חושב שזה פקטור שצריך להתחשב בו במידה מרובה (אלא אם אתה ממש רגיש לרעשים) הכי חשוב לעשות נסיעת מבחן. שיקח גם את הסיד סטיישן על בנזין וגם על דיזל שירגיש את ההבדל.
  12. יש מקום שמראה נתוני מכירות של הפיקנטו לעומת המתחרים שלו בקטגוריה? בחירה מעיינת בישראל כמדינה הראשונה לשיווק הדגם.
  13. אתה מסקר מעולה. נתחיל מכך. אשמח למעקב על האבראט, הוא נראה מצויין וקראתי עליו דברים חיוביים. אתה כותב בצורה אובייקטיבית שנותנת את הפרספקטיבה בצורה המיטבית
  14. הספורטז' אמנם מאובזרת פחות אבל לא הייתי הופך את השיקול הזה לעיקרי. המנוע של הספורטז' חזק משל קשקאי. הוא נחשבל אמין ונותן ביצועים טובים. סך הכל העיסקה של הספורטז' משתלמת אבל כל מה שרשמתי לעיל תלוי בהרבה משתנים אישיים- מה הצרכים של הרכב- את מי הוא משמש, מה אופי הנסיעות שלו ותוואי הדרך. הרבה פעמים לא מה שעולה יותר- טוב יותר.
  15. הכיוון הכללי נכון אבל הסיטיגו ממש ממש בסיסית. העיצוב והאיבזור שלה פחות נועדו להיות פרקטים בשימוש אלא פרקטים במחיר ולכן התמורה שמקבלים עבור הרכב היא מינימאלית ובסיסית. לפי התקציב שהקצבת יש את הפיקאנטו שהוא אחלה לצרכים יומיומיים כאלו של הסעות ובשונה מרוב הרכבים יש עליו אחריות ל-7 שנים.
×
×
  • תוכן חדש...