רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הספירה לאחור החלה! בעוד קצת יותר משבוע תחשוף מיצובישי את מתיחת הפנים לאאוטלנדר, הג'יפון הנמכר ביותר בישראל לשנת 2014. בינתיים אנחנו מסתפקים בטיזרים שאחרי עריכה עצבנית חושפים קצת יותר ממה שמיצובישי רצו. קישור לחובבי הקישורים. ככה יראה האאוטלנדר 2016, אנחנו מקווים רק שהוא יהיה קצת פחות כתום.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 2 תגובות
- 829 צפיות
שלום חברים, עומד להחליף את רכב הליסינג בקרוב. כיום נוהג בקורולה. חושב על הרכבים הבאים, ותוהה האם למי מכם יש אותם בליסינג, ומה התמחור החודשי שלהם (בעיקר ביחס לקורולה): סוזוקי קרוסאובר קיה ספורטאג' 1.6 קיה סול 2014-15 תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת DorFaTAl, -
- 4 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום, לפעמים אני נדרש לנסוע לצפת וחיפה מנתניה ובדרך אני פוגש את השותף שלי לעבודה שגם הוא מגיע עם רכב מפתח תקווה. מכיוון שלא שווה לנסוע בשני רכבים, אז אחד מהם אנחנו נוהגים להשאיר בחנייה ליד ניצני עוז. להגיע לשם מנתניה בשעות הבוקר זה סיוט ועולה לי הרבה עצבים, לכן אני מחפש מקום חנייה אחר בדרך, שיהיה חינמי ובטוח. אודה לעם על ההמלצות.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 745 צפיות
מחפש בדחיפות רבה את מחירון דצמבר 2009 או אסמכתא למחיר המחירון של הרכבים הבאים ממחירון זה. א. פסאט מודל 2003 נפח מנוע 2000 אוטומטית בנזין קוד דגם במחירון 774297d עם כל התוספות ב. גולף מודל 2000 נפח מנוע 2000 אוטומטית בנזין קוד דגם במחירון 724199a תודה מראש
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
הי אני מתכנן רכישה של במוו 235i בקרוב וניסיתי לבצע בדיקה של עלות הביטוח לרכב הנל כדי לקבל תמונה מלאה בקשר לעלויות הרכב. קצת פרטים עליי: אני בן 27 עם 10 שנים וותק בנהיגה ללא שלילות ותביעות ביטוח בשלוש השנים האחרונות. כשבדקתי עם חברות הביטוח הישירות כמו ביטוח ישיר aig ושירביט כולם לא מבטחים את הרכב הזה ואת ההצעה הזולה ביותר קיבלתי בסוכנות במוו 13K לשנה מקיף פלוס חובה. האם מישהוא יכול להמליץ לי פה הל סוכן ביטוח שדרכו אולי אקבל הצעה זולה יותר?
הודעה אחרונה מאת BMW135i, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נתקלתי ברכב משיטוט באתרי רכב רוסיים נראה מאוד מענין חברת BYD היא ענקית תעשייה סינית שמתעסקת בעיקר בסוללות ולאחרונה חדרה לשוק הרכב וידועה ברוסיה בתור אחת מיצרניות הרכב הסיניות ה"נורמאליות" (יחד עם GREAT WALL וCHERY). הQIN הוא רכב הייבריד פלאג אין סדאן (משפחתית\מנהלים?) שמשתמש במנוע חשמלי 150 כ"ח ומנעו 1.5 טורבו עם עוד 150 כ"ס שניהם משודכים לתיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים DCT עם שש הילוכים ביחד מקבלים בסביבות ה290 כוחות סוס שלא יביישו אך מכונית מנהלים. החלק המעניין ביותר זה מחיר הרכב 26000 דולר בסין לאחר החזרי מס (בערך 5000 אלף דולר החזר על רכב ירוק) אני לא יודע מה המיסוי ומחיר הרכבים בסין אך אשמח אם מישהו יתרגם לי את זה לשקל מצוי. מישהו אמר טסלה לבוחרי ביבי? …
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 754 צפיות
שלום חברים. הבנתי שמנוע הדיזל אמין ואורך החיים שלו ארוך יותר, חסכוני יותר וכ"ו.. אז מדוע הוא לא מוצא כימעט לרכב משפחתי?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז בהמשך לנסיעה עם האאודי A6, שגם לה 333 כ"ס, נתבקשתי שוב על ידי שלומי לבלות בטיול שבת עם מכונית, והפעם, המרצדס. ההמשך כאן: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2225/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-E-%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A1---%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע מהיכן ניתן להזמין לחצן כמו זה של בקרת אחזיה לדשבורד ברכב הנ״ל? אני רוצה לחווט אליו את השלט של השער החשמלי.
הודעה אחרונה מאת eli z, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מותקן ברכבי רדיו דיסק של פיונר, אשר נקנה באנגליה בשנת 2001 בכ-1,400 ש"ח, כאשר המחיר בארץ לבטח היה גבוה בהרבה. רדיו דיסק זה כולל תצוגות מתחלפות של קטעים מסוימים, כמו מירוץ, פעולת הבוכנות וכו', כל זה באיכות של תצוגת הרדיו דיסק. אבל מדובר ברדיו דיסק ישן ,אינו מנגן דיסקים MP3, רק דיסקי אודיו, בשנים אחרונות מצבו החמיר והוא מנגן אך ורק דיסקי אודיו לא מקוריים, שאינם דיסקים רב פעמיים. הרדיו ושאר הפונקציות ברדיו דיסק זה תקינות. בכמה למכור רדיו דיסק כזה?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי הזמנתי ספוילר EBAY, בעלות של 1100 שח+משלוח 500 שח. רציתי לדעת אם יש אפשרות להתחמק ממסים ? כמו לדוגמה לרשום על החבילה שמדובר במשהו אחר ? או אולי שהעלות של המוצר נמוכה יותר ?
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ebay.com/itm/2018-19-Mazda-6-Factory-OEM-Wheels-Rims-Tires-225-45-19-Grand-Touring/111623456719?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3Daa3a6ecf36c045da908ddf11d75fdd78%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D231478384197&rt=nc שלום חברים,אני ראיתי את העסקה הנהדרת הזאת באייבי ,הבנתי שצריך רשיון ייבוא או משהו? כולל צמיגים 3,500 ,בארץ לוקחים 35,000 ,רציתי לשאול כמה מיסים משלמים על דבר כזה והאם על גלגל אחד שמזמינים כל פעם לא צריך רשיון ייבוא? ובקיצור האם משתלם לי לרכוש?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
כביש 6 מדרום לצפון, 2 נתיבים לכל כיוון. אני על השמאלי בערך על 130 (אם יכולות להיות לזה השלכות פליליות/תעבורתיות, אני כבר מודיע שזה "סיפור שהמצאתי"). בנתיב הימני שיירה של משאיות, כך שאי אפשר בשלב זה לעבור לימני (להדחק בין 2 משאיות), אלא אם כן בא לי לבדוק מה יותר חזק - הרכב שלי או משאית. בבון מגיח בנתיב השמאלי, מסמן עם אורות גבוהים - לא מבין שאין לי כעת לאן לעבור. מאותת ימינה, שיבין שקלטתי אותו ואעבור כשיתאפשר - לא עוזר. הבבון נצמד ברמה כזאת שנגיעה קלה בדוושת הבלם תגרום לתאונה. מפעיל וינקרים - לא עוזר, ממש להיצמד. מנסה להגביר קצת מהירות - הבבון מגביר מהירות ונצמד באותו אופן. בסופו של דבר, הוא נדחק בין 2 משאיות, גרם לבלימת חרום של משאית ועקף מהשול הימני. השול השמאל…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
המרת רשיון
מאת Dima Ol-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה בנוגע להמרת רשיון. אני אזרח ישראלי שחי כרגע בחו"ל(אוקראינה) בגלל לימודי רפואה. יש לי פה את האפשרות להוציא רשיון נהיגה מקומי בגלל שאני קיבלת מעמד של תושב זמני לתקופת הלימודים. למרות שאני חי את רוב השנה פה בארת נמצא רק בקיץ עדיין אני אזרח ומשלם ביטוח לאומי בגלל שלא עשיתי ירידה מהארץ. ואין לי רשיון נהיגה ישראלי עכשחן עיקר השאלה: אם אני עושה רשיון נהיגה פה. אני יכול להגיע לארץ בקיץ ולעשות המרת רשיון לרשיון נהיגה ישראלי?(כמובן כולל המבחןן וכל מה שצריך) כי לא ראיתי פרטים על מצב של אזרח ישראלי בעל רשיון זר. תודה רבה לכם על העזרה!!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מבחינתי העובדה שהרכב שלי עומד פעמים רבות ללא כיסויי מצלמה זו נקודה חלשה. במסגרות עבודה ולימודים עלולים להופיע אנשים בעייתיים, אני יודע שמסתכלים עלי כשאני נכנס עם האוטו לעבודה. הרכב לא יקר, אבל אני גם לא רוצה להרגיש כשאני איתו שעליי להתנהג משנה זהירות עם אנשים, ולהימנע מעימותים גם כשהם חיוניים רק כדי לא לסכן את שלום הרכב במקרה ומישהו יחליט לנקום בדרך שכזו. מדובר עדיין ברכב שבולט טיפה לעין ואנשים מקנאים. פוסט זה עשוי לעזור גם לאחרים שנמצאים בבעיה דומה. אז התחלתי לחפש באינטרנט פתרונות אבטחה. כצפוי מחירים לא זולים של רוב המצלמות. אם כי מצאתי פתרון שיכול להיות ישים מבחינה כספית- סמיילי שמחובר לזרוע גמישה. http://www.ebay.com/itm/Cute-Hidden-Smile-Face-Spy-Cam…
הודעה אחרונה מאת wooja, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 903 צפיות
שלום, אני אוהב לעבוד בצורה מסודרת ולא על פי תחושות. ראשית בו נצא מנקודת הנחה ,שבימינו יש עדיין הכרח לכסות את הרכב, וששכבות ההגנה מפני שמש, שנמצאות על צבע הרכב, אם קיימות, אינן מספיקות כדי להגן מפני שמש ישראלית או שאנו שומרי הרכבים לא רוצים לבדוק את עמידות צבע רכבנו בתנאים אלו (אם מישהו מסתייג מכך מוזמן להסביר). בימים אלו יש לעיתים שמש אך קשה להבחין האם חם מספיק או לא, מה גם שהבנתי שיש סוג קרינה מסוים שמאיים על צבע הרכב, ללא תלות בכמה רוחות ינשבו באותו יום. לכן אני בודק את הטמפרטורה בפלאפון. ברגע שהטמפ' עוברת 18 מעלות צלסיוס, אני ניגש לכסות את הרכב. האם השיטה שלי נכונה? מה איתכם מתי אתם מכסים את הרכב?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה קטנה ואשמח אם תוכלו לעזור לי עם זה - מישהו כאן במקרה היה בעבר (או עדיין) מנוי לכביש 6 ולאחר שהוא מכר את הרכב הוא המשיך לקבל חיובים לביתו זאת למרות שהרכב כלל לא רשום על שמו במשרד הרישוי? הבנתי שבשונה מנוסעים מזדמנים שעוברים בכביש שאליהם נשלח שוברי התשלום בהתאם לבעל הרכב המופיע במשרד הרישוי, במקרה של מנויים המפקידים את כרטיס האשראי החברה מחייבת באופן אוטומטי, וזה די מקומם, בטח בהתחשב בעובדה שכן יש להם אפשרות לדעת מי באמת בעל הרכב שחלף בכביש. אם מישהו כאן חווה את זה מקרוב או מכיר אנשים שגם קיבלו לביתם שוברי תשלום למרות שהרכב לא היה כלל בבעלותם אשמח אם תכתבו לי. תודה רבה ואחלה שבוע!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כמה שבועות אנשים טובי לב ככל הנראה השליכו אבנים על המראה הפנורמית ביציאה מהחניון של הרחוב ועיקמו אותה, בכך היא הפכה חסרת תועלת. המראה הוחלפה לחדשה לאחר כשבוע - יופי. הבעיה היחידה היא, שהמראה לא מכוונת כראוי וביציאה מהחניה רואים את השתקפות הרכב שלך ולא את מה שקורה מצד שמאל, שזאת בעצם הסיבה להתקנת המראה מלחתכילה. רציתי לשאול למי צריך לפנות כדי שיגיעו ליישר ולכוון את המראה כמו שצריך, כדי שסוף סוף אפשר יהיה לראות את התנועה שמגיעה משמאל מבלי להסתכן בתאונה בכל פעם שיוצאים מהחניה?
הודעה אחרונה מאת The Coolest, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, נגיד ובן אדם נקלע למצב של נסיעה עם ליטר דלק, מהי הדרך הכי טובה לעשות את זה. נגיד ואתם במצב הנ"ל, מה הייתם עושים בכדי לנסוע כמה שיותר (או עד לתחנה הבאה). יש שאומרים, נסיעה במהירות גבוה ושיוט על מנת שהרכב לא "יתקשה". יש אחרים שאומרים, נסיעה איטית ורגועה (מה שיכול להקשות על הרכב בתנאי כביש הררים). -ברכבים שיש גיר טיפטרוניק העברה לגיר הנ"ל ונסיעה על הילוך 2 - 3 במהירות נמוכה. אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש למישהו נסיון עם סוכנות OTO מראשל"צ פלוטיצקי 1 (איזור התעשייה הישן) אני מתעניין לגבי רכב שם (שעבר תאונה ותוקן, אל דאגה נבחן אותו היטב). מחפש איזשהי ביקורת, חוות דעת.
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 655 צפיות
שבוע טוב, יכול להיות שכבר דובר כאן על כך בכל אופן, משהו שאני חושב עליו הרבה,ובהקשר של צמיגים. מדוע כשחברה מפרסמת את התאוצה של הרכב מ 0 ל 100 היא לא מפרסת את מרחק הבלימה שלו מ 100 ל 0 במטרים/שניות או הזמן שלוקח לו לעצור? האם יש איזה אינטרס שמונע מהם לפרסם נתון כזה (ברור שהם מבצעים מבחנים כאלו)?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 902 צפיות
חפרתי כאן בפורום וגם באתר של iRoad ולא מצאתי כל הבדל בין ה- iRoad לבין ה- iRoad Uno למעט אנטנת רדאר אחורית שיש רק ב- Uno. א. האם מישהו יודע על עוד הבדלים בינהם? ב. האם המחיר של ה- iRoad מצדיק את עצמו? (3,290 ש"ח).
הודעה אחרונה מאת Sh&Y, -
- 1 תגובות
- 976 צפיות
שלום, יש לי שאלה - אני רוצה לרכוש רכב מירוצים עם מספר אפור (בעיקר להתאמן) השאלה היא האם יש איפה להתאמן בארץ? אני יודע שאין מסלול סדור עדיין, אבל יש איזה מגרש שאנשים מכירים שאפשר להגיע אליו, לנעול את השערים שלו ולהתאמן שם? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 4 אלף צפיות
כן אני יודע שמדובר ברמות איבזור שונות אבל בתכלס מה בדיוק ההבדל? ניסיתי למצוא מידע ברשת ולא ממש הצלחתי. אודה למידע או הכוונה לאתר עם מפרט ומידע מפורט על ההבדלים.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נתקלתי בסרטון הזה: מה דעתכם? האם באמת ישנו עתיד למחשבים ברכב לנהל את מסלול הנסיעה ללא מגע אנושי? אני מאוד סולד מהרעיון, אין דבר שיכול להחליף נהיגה אנושית, ולא הייתי סומך מעולם על מחשב או מכונה שיקחו אותי בדרכים כאלו ללא שום פגע.
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, כניראה שניסו לגנוב את הספויילר מהרכב ( הונדה סיוויק 2007 ) אחרת אין לי מושג איך זה קרה. פשוט שמתי לב ( רק היום ) שנורת הבלם שעל הספויילר נשברה. ההגיון אומר שמישהו ניסה בכוח לתלוש את הספויילר ותפס בדיוק מהפנס. בכל מקרה, הבנתי ממכר שקרה לו דבר דומה שהוא בדק והעלות בארץ בסביבות ה 600 ש"ח, נשמע לי קצת מופרך לחלק מזערי ( למרות שאם תשאלו את צ'מפיון... ) מדובר על רכב שנת 2007, רמת גימור ES, הספויילר הגיע מהחברה ( לא יודע אם התקנה מקומית ), ניראה כזה: http://estore.honda.com/honda/accessories/view-honda-accessory-detail.asp?m=2007-civic-sedan-lx-5-speed-manual&ec=&oc=CIVIC07054&dl= http://cf.mp-cdn.net/d5/69/5259dc5c2845d7768e11d3fcbe23.jpg …
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני נוהג ברכב שלפי המחשב שלו, צריכת הדלק הממוצעת עומדת על 1:8.5(נסיעה עם רגל כבדה, 95% בעיר) מיכל הדלק מכיל 55 ליטרים, בחישוב קל - 55 ליטרים ו8.5 ק"מ לליטר אמור לתת לי מעל 460 ק"מ של נהיגה. בפועל, כשהמיכל מלא, המחשב מראה שנשארו 370 ק"מ. מה פה טועה? המחשב בצריכת הדלק הממוצעת או במספר הקילומטרים שנשארו? שואל כי יוצא לי הרבה להיות על מספרים דו ספרתיים נמוכים של קילומטרים ותמיד יש את הספק של האם זה נכון.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לא מצאתי במכון רישוי וגם לא בכמה חנויות לאביזרי רכב. היכן אפשר למצוא?
הודעה אחרונה מאת MaoRЯ, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 8 אלף צפיות
אני יודע שזה משהו שלא מעבירים הילוך ונותנים גז אז הטורים מגיעים עד הסוף, אבל מה זה אומר? מה קורה?
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
היי עקב המעבר הקרב ובא לרכב חדש אני שוקל את אחד מהמוצרים הנ"ל והייתי רוצה לפתוח דיון על מי מהם עדיף: נתחיל בתיאור המוצר של איתוראן, האיתוראן flash. https://www.ituran.com/ituranfront/Article.aspx?mcatid=59&catid=98&id=624 פירוט על המוצר: המוצר הנו גלאי מכמונות מבוסס GPS כאשר המערך הנתונים שלו מגיע ישירות ממערך מצלמות המהירות, הגלאי מתעדכן כל הזמן בצורה אוטומטית ע"י מודם חיבור מהיר של איתוראן שמותקן ברכב. עלות: למי שיש ברכב איתוראן זה התקנה של 500 שקל + 12 שקל עלות חודשית למי שאין איתוראן ברכב זה 800 שקל התקנה + 12 שקל עלות חודשית. יתרונות: 1. התקנה קבועה ברכב בצורה אסתטית יותר, לא צריך לחפש מקום לדחוף גלאי בגודל של טלפון סלולרי. 2. עלות…
הודעה אחרונה מאת Ahbarony,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 154 אורחים (הצג רשימה מלאה)