Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי פותח השרשור התבלבל וכתב כביש 6 והתכוון לאוטבואן בגרמניה אם אנשים פה יוצאים עליו שהוא נסע לאט בנתיב השמאלי ו"עיכב תנועה" במהירות של 130 קמ"ש(המהירות המקסימלית המותרת בחוק בכביש זה)

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משהו לא מסתדר לי. 130 זו מהירות מהירה מאד. המשאיות אני מניח נסעו במהירות נמוכה ממך משמעותית. זו עקיפה שאמורה להסתיים בשניות כי הרי אתה כבר ב-130 כאמור, זה לא מהירות שיש להגיע אליה, אתה כבר שם. לעומת זאת, אתה מספר פה סיפור: ווינקרים, נצמד אליי, ישבנו, שתינו קפה... לדעתי הסיפור שלך לא מדוייק.

פורסם
נו באמת. איפה הוא כתב בפוסט המקורי שהוא היה בעקיפה? זה הומצא כתירוץ אחרי שהערתי לו שאין לו מה לחפש בשמאלי.

שלא תבינו לא נכון. גם אני לפעמים נרדם בשמאלי למרות שמזמן אין לי 300 כ"ס מתחת למכסה מנוע.

אבל החוכמה זה לראות מרחוק רכב שמהיר ממני ולפנות לו את הנתיב מבעוד מועד. אני בטוח שכל הסיטואציה לקחה יותר מ30 שניות ופות"ש עשה לו דווקא.

הבחור השני גם אדיוט אבל לא הוא היה הטרול כאן.

זה לא תירוץ, חשבתי שזה ברור מאליו ממה שכתבתי. גם לא כתבתי מילה לגבי חוקיות המהירות של הנהג השני, ואתה החלטת משום מה כל מיני דברים בשמי.

פורסם

אני נוסע פעמיים בשבוע בכביש הזה ורואה את אלה המחליטים בשביל אחרים מה המהירות שהם צריכים לנסוע יותר מדי לצערי. הם גם אחר כך מחליטים ללמד אותם לקח. לא צריך לספר לי סיפורים.

אני אישית שם קרוז קונטרול על 117 והולך לישון. אבל גם במהירות הזאת יש הרבה אנשים שישנים במסלול השמאלי. :snipersmi

אם הוא בא לך בהפתעה - לא ראיתה אותו מתקרב. אם היית רואה אותו מתקרב - לא היית צריך להיות בשמאלי כאשר הוא השיג אותך.

אל תקח את זה אישית, אבל רצוי גם להסתקל במראה כאשר מפנים אצבע מאשימה.

פורסם
משהו לא מסתדר לי. 130 זו מהירות מהירה מאד. המשאיות אני מניח נסעו במהירות נמוכה ממך משמעותית. זו עקיפה שאמורה להסתיים בשניות כי הרי אתה כבר ב-130 כאמור, זה לא מהירות שיש להגיע אליה, אתה כבר שם. לעומת זאת, אתה מספר פה סיפור: ווינקרים, נצמד אליי, ישבנו, שתינו קפה... לדעתי הסיפור שלך לא מדוייק.

כשפסיכופט נצמד אליך לתחת במהירות 130 קמ"ש עם 0 מקום לטעויות, כל שנייה נראית כמו נצח.

פורסם

תוריד מהירות שבה אתה חושב שהמרחק בינייכם בטיחותי ואז כל שנייה תראה גם לו כמו נצח.

אפשר לנסוע מהר גם בלי לסכן את שאר הנהגים בכביש.

אין סיבה שאתה תחתוך משאית כדי לפנות לו את הדרך. הזמן שלו ממש לא יותר חשוב מהזמן שלך וכבודו יכול לחכות עד שתהיה לך אפשרות בטוחה להשתלב בימין.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
נו באמת, אם בנתיב הימני שיירת משאיות והוא בשמאלי על 130 באמצע עקיפת השיירה, לא תחכה 10 שניות שהוא ישלים את העקיפה ויחזור לימני?

סליחה אבל אתה טועה-בטח שיש לו מה לעשות בנתיב השמאלי בכביש 6 כדי לעקוף שיירת משאיות.

איך הוא בדיוק מפריע לתנועה? אתה מתכוון שהוא מפריע לנהגים שנוסעים על 170, נצמדים אליו כמו משוגעים ומסנוורים אותו? בטח שקצב ההתקדמות שלהם וחוקיותו יעניינו אותו כשהוא חלק מהתנועה.

זה לא שאני מצטדק שאני לא נוסע במהירויות כאלו, אבל ראבק- נניח שאתה נוסע על 160 בנתיב השמאלי, רואה שיירה כזאת מצד ימין ומישהו שמבצע עקיפה של השיירה, לא יקרה כלום אם תאט קצת ל120-130 לכמה שניות שהבחור יסיים את העקיפה ותחזור שוב למהירות שבא לך.

זה שאתה עובר על החוק (עזוב מסכים/לא מסכים למגבלת המהירות החוקית, גם אני חושב שזה מיותר שם) לא אומר שכולם צריכים לפנות להוד רוממותו את הדרך.

אתה לא צודק בכלל ! , בגלל טענות כמו שלך תרבות הנהיגה בארץ כמו שהיא ניראת , בגלל שהרוב פה בכבישים חושבים כמוך - ''לא יקרה כלום אם טאת ל-X מהירות'' , ''ולא יקרה כלום אם אני שנייה אגנוב לך את הזכות קדימה'' , ''ולא יקרה כלום אם אני שנייה אחתוך אותך'' ''ולא יקרה כלום עוד אלף ואחת סיבות'' , ''ולמה מה קרה'' .

אין תירוצים כאלו בכביש ולא צריכים להיות , חוק זה חוק וצריך לציית לו , אם כולם בכבישי ארצינו היו מצייתים לחוקי תנועה ונהיגה , המצב היה ניראה אחרת לגמרי , והייתה תרבות נהיגה נורמלית כמו בהרבה מדינות אחרות , ונותנת לכל נהג בכביש הנאה מנהיגה ולא תחושה שאתה כל הזמן במלחמה על הכביש .

עכשיו לגבי המקרה של פותח השרשור , פה קשה להגיד אם הוא עבר על החוק או שציית לו , תלוי כמה זמן הוא היה בעקיפה , תלוי מה אורך הכולל של כל המשאיות ביחד היה וכו' .

כעקרון , אתה צריך לנתח את המצב מסביבך עוד לפני שאתה מתחיל לבצע את העקיפה ורק אז לעשות את העקיפה במירב הזהירות ובזמן קצר ולא ''להיתקע'' בנתיב השמאלי יותר מידי זמן .

אתה חושב שהעקיפה תיקח לך הרבה זמן - אל תעקוף

אתה רואה רכב או רכבים אחרים שנוסעים בנתיב השמאלי במהירות הגבוה משלך ואם תתחיל את העקיפה תגרום להם להאטה - אל תעקוף , תן להם לעבור ורק אז

אתה חושש או אינך יודע אם הרכב בו אתה נוהג מסוגל להאיץ ולעקוף בזמן קצר - אל תעקוף

אתה חושש או לא יודע איך בכלל עושים עקיפה נכונה ולא להפריעה לאף נהג אחר - אל תעקוף

כעקרון , במקרה הזה שניכם יצאתם חמוצים במקרה הזה , ועשיתם ''דווקא'' אחד לשני .

אתה כי לא האצת מעל 130 , אם היית מגביר עוד קצת את המהירות בכדי לסיים יותר מהר את העקיפה בכמה שניות ולתת לנהג הממהר דרך וכמה שפחות להפריע לו , כי גם הוא ביצע עקיפה אך במהירות העולה על שלך ואתה היית לפניו והפרעת לו .

והוא כי הוא עשה דבר מסוכן אחרי שראה שאתה מפריע לו , ונכנס בין משאיות שזה מסוכן מאוד , יותר מזה גרם לבלימת פתע של אחת מהן כמו שאתה אומר ועוד אחרי זה ברח לשול הימני ועקף את כל המשאיות שם .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

130 זאת מהירות מכובדת מאוד שאתה יכול לנסוע בה בכל נתיב שתרצה, כמה זמן שתרצה ובטח כאשר יש משאיות בנתיב השני ואין סיבה שאתה תאט למהירות של משאית ותדחף בין שתי משאיות בשביל שהוד מעלתו הבבון יוכל לנסוע יותר מהר.

ובטח שהבבון לא צריך להדבק אליך ובטח שלא לעקוף בשוליים.

כבודו יכול להסתפק במהירות של 130 כמה זמן שיקח.

פורסם

אין שום מהירות שבה אתה יכול לנסוע ב"כל נתיב שתרצה". הנתיבים השמאליים (קרי, כולם חוץ מהימני ביותר) הם לא נתיבים מהירים אלא נתיבי עקיפה. אם אינך עוקף - סע בימין גם אם אתה ברכב עם הנעה רקטית במהירות אלף קילומטרים לשעה...

ושוב - זה אף פעם לא דבר רע לא לעקוף!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
באופן כללי אני מסכים עם עכברוני.

בכביש מהיר אל תעקוף לאט. אם אתה מפריע, תאיץ וסיים את ההפרעה מהר ככל האפשר.

כדי לבצע את כל הפעולות הנ"ל צריך הרבה יותר מ10 שניות שנדרשות כדי לבצע עקיפה.

פות"ש פשוט נסע בשמאלי מבלי להסתקל במראה אחורית כדי לראות שיש רכב מהיר ממנו מאחורה וגם לא עשה שום נסיון להגביר כדי לסיים עקיפה.

נו באמת. איפה הוא כתב בפוסט המקורי שהוא היה בעקיפה? זה הומצא כתירוץ אחרי שהערתי לו שאין לו מה לחפש בשמאלי.

שלא תבינו לא נכון. גם אני לפעמים נרדם בשמאלי למרות שמזמן אין לי 300 כ"ס מתחת למכסה מנוע.

אבל החוכמה זה לראות מרחוק רכב שמהיר ממני ולפנות לו את הנתיב מבעוד מועד. אני בטוח שכל הסיטואציה לקחה יותר מ30 שניות ופות"ש עשה לו דווקא.

הבחור השני גם אדיוט אבל לא הוא היה הטרול כאן.

הבעיה היא ששדה הראיה של המשאית (גם משמאל) אינו רצוף ולכן זה אזור שעוקפים אותו בזריזות. זה מושג גם על ידי האצה חזקה וגם על ידי זה שלפני העקיפה אתה מוודא שיש לך מקום להשתחל בו מעבר למשאיות וחזרה ימינה במרחק בטוח מהן.

ושוב: אף אחד לא אמר שחייבים לעקוף, ואף אחד לא אמר שחייבים לעקוף עכשיו.

אני נוסע פעמיים בשבוע בכביש הזה ורואה את אלה המחליטים בשביל אחרים מה המהירות שהם צריכים לנסוע יותר מדי לצערי. הם גם אחר כך מחליטים ללמד אותם לקח. לא צריך לספר לי סיפורים.

אני אישית שם קרוז קונטרול על 117 והולך לישון. אבל גם במהירות הזאת יש הרבה אנשים שישנים במסלול השמאלי. :snipersmi

אם הוא בא לך בהפתעה - לא ראיתה אותו מתקרב. אם היית רואה אותו מתקרב - לא היית צריך להיות בשמאלי כאשר הוא השיג אותך.

אל תקח את זה אישית, אבל רצוי גם להסתקל במראה כאשר מפנים אצבע מאשימה.

אלו דברים נכונים וככה צריך להתנהג בכביש , מסכים ב-100% עם כולכם .

נתיב שמאלי בכבישים שבהם מעל נתיב אחד , הוא אך ורק לשם עקיפה , וגם זה לפי חוק עקיפה זריזה בלי הפרעה לאחרים ולא להירדם שם , בשביל זה יש נתיבים אחרים אבל כמובן לא השמאלי , גם אם יש מישהו שנוסע יותר מהר בשמאלי ומדביק אותכם אתם אוטומטית הפרעה בשביל נהג אחר , דרוש לסיים את העקיפה כמה שיותר מהר ולפנות דרך לרכבים שנוסעים יותר מהר .

כל זה נכון כמובן אך ורק לגבי נתיב שמאלי בלבד , נתיבים אחרים זה כבר סיפור אחר .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

מה אתה אומר?

שהוא היה צריך לסכן את עצמו ולהאיץ למהירות של 150 ולהדחף בין משאיות בפראות כדי שהבבון לא יצטרך להאט?

פורסם (נערך)

כעקרון , במקרה הזה שניכם יצאתם חמוצים במקרה הזה , ועשיתם ''דווקא'' אחד לשני .

אתה כי לא האצת מעל 130 , אם היית מגביר עוד קצת את המהירות בכדי לסיים יותר מהר את העקיפה בכמה שניות ולתת לנהג הממהר דרך וכמה שפחות להפריע לו , כי גם הוא ביצע עקיפה אך במהירות העולה על שלך ואתה היית לפניו והפרעת לו .

והוא כי הוא עשה דבר מסוכן אחרי שראה שאתה מפריע לו , ונכנס בין משאיות שזה מסוכן מאוד , יותר מזה גרם לבלימת פתע של אחת מהן כמו שאתה אומר ועוד אחרי זה ברח לשול הימני ועקף את כל המשאיות שם .

אז התירוץ ״נסעתי 160 כי זה מאחורי עשה לי אורות״ עובד כאשר תופס אותך שוטר או שאתה עדין מקבל קנס ונקודות ? צר לי לא מסכים איתך, המחוקק קבע את המהירות המרבית 120 קמ״ש עם טווח סטייה מקסימלי של 10%, אז שדביל מאחורה ימתין שאני אסיים את העקיפה שלי במהירות המותרת (132 קמ״ש) ואז יחזור לנוסע על כמה שבא לו, אם זה לא מתאים לו שיקנה מסוק, כי זה החוק ואני לא מתכוון לסכן את הרישיון שלי בגלל דביל בכביש ואם זה לא מתאים לו אז שידע שגם לי יש המון חוקים שלא מתאים לי ומה לעשות - נושכים שפתיים.

אם התנאים היו שונים ומישהו בשמאלי היה נוסע 100 קמ״ש בזמן שהמהירותה מותרת מעבר לכך, אתה צודק ב100% אחוז, אבל במקרה הנ״ל זה שונה. (והתירוץ שעם ישראל חושב שכביש 6 זה כביש שאפשר גם לנוסע בו 160 קמ״ש, זה נחמד אבל החוק אומר אחרת)

עריכה אחרונה על ידי Taimors
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
הבעיה היא ששדה הראיה של המשאית (גם משמאל) אינו רצוף ולכן זה אזור שעוקפים אותו בזריזות. זה מושג גם על ידי האצה חזקה וגם על ידי זה שלפני העקיפה אתה מוודא שיש לך מקום להשתחל בו מעבר למשאיות וחזרה ימינה במרחק בטוח מהן.

ושוב: אף אחד לא אמר שחייבים לעקוף, ואף אחד לא אמר שחייבים לעקוף עכשיו.

זריזות זה מושג יחסי מאד ולא אמרת בזה כלום. כל אחד עוקף במהירות שמתאפשרת לו בהתאם לכל התנאים.

ברור שלא חייבים לעקוף, תמיד אפשר לנסוע 80 קמ"ש כל הדרך עם שדה ראייה קדמי מוגבל בגלל המשאיות :roll:

עוקפים כשתנאי הדרך מאפשרים. יש 101 סיבות למה לא מומלץ "להיתקע" מאחורי משאיות ותמיד עדיף לעקוף אותן בבטחה כמובן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פעלת כראוי:roll:, אל תתרגש מתגובות של אחרים

כשאני רואה שמישהו מישהו נצמד אליי ואין לי אפשרות אמיתית לפנות את הנתיב, לא משנה אם אני בנתיב הימני או האמצעי או השמאלי. אני מוריד את הרגל מהגז ומקווה שהוא יבין. אם לא עוזר אני פשוט נותן נגיעה קלה בבלמים, ואם הוא לא קולט את הרמז, אני יורד על הבלמים, רק ככה הם מבינים.

ומי שלא מבין בצורה כזאת, מוזמן להיכנס לי בפגוש האחורי.

רק בארץ אפשר לראות את הנתיבים באיילון ריקים ומישהו נוהג להנאתו בנתיב השמאלי.:evil:

המשטרה צריכה להתחיל לחלק דוחות לאנשים שנוסעים בנתיב השמאלי סתם ככה:idea:

CT200h

MX-5 :-P

Mini Cooper S - Sold

MX-5 - Sold:twisted:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...