Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה שאתה מסוגל להבין את העקיפות האלה, מאידך נהגים שהם בני תמותה רגילים שלא התברכו בשלוות הנפש העילאית שלך ושמשתרכים בשיירה שאורכה כמה מאות מטרים רק כי "נהג המשאית היה צריך לשמור על המומנטום" - מקללים את הנהג, את האימא של הנהג וגם את החור בגומי שהביא לעולם את הנהג הזה.

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יפה שאתה מסוגל להבין את העקיפות האלה, מאידך נהגים שהם בני תמותה רגילים שלא התברכו בשלוות הנפש העילאית שלך ושמשתרכים בשיירה שאורכה כמה מאות מטרים רק כי "נהג המשאית היה צריך לשמור על המומנטום" - מקללים את הנהג, את האימא של הנהג וגם את החור בגומי שהביא לעולם את הנהג הזה.

:lol:

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

רוצה לראות אותך שומר על שלוות הנפש שלך בכביש 1 בקטע של שער הגיא כשמשאית מטפסת את העלייה ב- 40 קמ"ש ומשאית "מהירה" שנוסעת במהירות על קולית של 42.5 קמ"ש מנסה לעקוף אותה.

אני לא בבון, אני אדם, לכן אין לי בעיה לשמור על סבלנותי.

אני נוהג מאוד מהר, לכן כמעט כל רכב על הכביש גורם לי לנהוג יותר לאט ממה שאני רוצה, אבל אלו החיים.

ולהביא מקרה סופר קיצוני של מהירות איטית זו דמגוגיה, שזה תמיד מפלטם של האלימים, להביא מקרה קיצון, כדי להצדיק את חוסר הסבלנות והסובלנות שלהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תמיד אומרים בחצי-הלצה שתלמידי נהיגה חייבים שיעור אחד על דו גלגלי ושיעור אחד על רכב כבד כדי להבין את שותפיהם לכביש. מיום ליום אני הולך ומשתכנע בכך שמדובר בדבר הכרחי. אילו אתה ו"בני התמותה הרגילים" היו יושבים פעם אחת בקבינה של משאית - אולי הייתם מבינים יותר לנפשם.

ובכלל, אני לא נוהג להתרגז מאלו שמתנחלים בשמאלי. אני מסמן להם עם האיתות וקצר עם האורות למשך כדקה ואם זה לא עוזר - עוקף מימין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כל ה"מחנכים" למיניהם פה נופלים לפח הידוע של "כל מי שנוסע לאט ממני הוא שבלול וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף". בסופו של דבר פות"ש נרדם בשמאלי, 130 אן 150 זה כלל לא משנה. גם 200 נוסעים בימני. מהירות ביחס לחוק זה "בין אדם למקום" - לא לשיקולכם. מה שלשיקולכם זה "בין אדם לחברו" - אל תפריעו, לא יצפצפו לכם. לא על 120 ולא על 240. לולא פות"ש היה נרדם בשמאלי, לא היו נצמדים אליו. ואם יש שיירה של משאיות, בודקים האם אפשר לעקוף בבטחה ובמהירות ובלי להוות הפרעה, במיוחד בכביש בו המהירות הממוצעת גבוהה. אם אי-אפשר - מזדיינים בסבלנות ולא, מי שמגיע מאחור במהירות שיותר מתאימה לעקיפות כאלה, לא אמור לעשות את זה.

צאו מסרטי החינוך, העלאת לחץ דם או כל דבר אחר. קחו אחריות על עצמכם - עומדים בקצב, לבריאות. לא - עופו לימני. אם הוא ינגח בכם שניכם תעצרו בצד ותאבדו זמן, לא יעזור למי שחושב שהוא צודק. זה שאתם, נניח, נוסעים במהירות העולה על זו החוקית לא נותן לכם לגיטימציה לשהות בשמאלי.

מסכים. רק שלא מדובר פה על "להתקע" בשמאלי אלא על מישהו שעוקף משאיות בלי אפשרות להשתלב בצורה בטוחה בימני במהירות גבוהה מספיק (יותר מהמותר בחוק).

ולפי דבריו בדק שיש לו מרווח גדול בינו לבין רכבים בשמאלי לפני שיצא לעקיפה.

בארץ אתה לא יכול לבדוק מהלווין אם יש מישהו ברדיוס של 30 ק"מ ממך בשמאלי כדי לצאת לעקיפה שחס וחלילה לא תפריע למטורף התורן שמחליט לנסוע על 160 קמ"ש.

ואף אחד לא היה נשאר תקוע מאחורי משאית כשיש לו אפשרות לעקוף אם השמאלי פנוי ל5 שניות (וזה עוד המון זמן. בד"כ אותי פשוט חותכים גם אם אחרי אין אף אחד ואני במהירות משמעותית גבוהה מזה שרוצה לעקוף את המשאיות- כי הוא רוצה עכשו וכUS אומו שאני בדיוק עוקף אותו)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
למטורף התורן שמחליט לנסוע על 160 קמ"ש.

למה הוא מטורף?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למה הוא מטורף?

כי למרות שהוא נוסע במהירות לא חוקית בעליל, ולמרות שהוא נוסע הרבה יותר מהר מהרכבים בסביבה שלו, הוא לא מתחשב בעובדה שיש אנשים שלא ינהגו כמוהו?

ואז כשהוא מפריע למישהו לנהוג כחוק הוא גם מתנהג באלימות וכאינפנטיל, כי הוא חייב להרגיש שהוא גרמני?

פורסם

הכל טוב ויפה, רק שאתה מפספס את הנקודה, כי העוקף המקורי לא נהג כחוק אף הוא. לכן אתה מתחסד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כי בסיטואציה שנוצרה באותו קטע כביש כולם נמצאים במהירות הרבה יותר נמוכה ממנו (קרי:130 ודרומה)

אז צריך להיות מטורף בשביל להתעקש על המהירות שלא מתאימה ומסכנת אותך ואת כל השאר

או סוציופת ובריון שפשוט אונס את כולם לפנות את הנתיב להוד רוממותו, שבתורו, לא יפנה את הנתיב למישהו אחר שיהיה אפילו יותר מהיר ממנו.

רומן, אתה כנראה מתאר את הסיטואציה המעצבנת והמתסכלת שכולנו חווים על בסיס כמעט יומי. שאנחנו נוסעים להנאתנו (ומהירותנו) על כביש רב-נתיבי ופתאום מגיע למצב שכל הנתיבים (מהימני ועד השמאלי ביותר) חסומים על ידי רכבים שנוסעים על 80-90. ככה בלי סיבה.

זו לא הסיטואציה. מדובר כאן על כביש שחסום בימין על ידי שיירת משאיות (כלומר, אין שדה ראייה) ובחור שיצא לעקיפה. לא התנחל בשמאל ובטח שלא זחל שם (בכל זאת, 130.)

הוא לא נדחף בפתאומיות לנתיב השמאלי והפתיע את הצדיק בשמאל שנסע על 160 (שסביר להניח איחר להתנדבות שלו עם אריות חרשים-אילמים-עיוורים-לבקנים)

אלא היה בתהליך העקיפה כשהבחור הדביק אותו מאחור.

אם הבחור היה על 100 קמ"ש בכביש של 120 אז באמת היה מקום לדיון "למה לא האיץ בשביל לסיים עקיפה ולפנות את השמאלי". בכל אופן לא לדיון "למה לא פינה את השמאלי" (כיוון שיש משאיות בימין, ולהשתחל ביניהן זו סכנת חיים)

אך זה לא המצב. הבחור כבר עבר את המהירות החוקית והיה על הקצה של הסטייה שהחוק מאפשר.

האצה לא מתקבלת על הדעת כאן (אלא אם כן למטורף מאחורה היו צ'קלקות אדומות, סירנה וAMBULANCE בכתב ראי על המכסה מנוע)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

130 זו מהירות נפוצה בכביש 6, והיא לא 'בלתי חוקית בעליל'.

ובכל מקרה, איך אפשר להצדיק את הבריונות. ואיך אפשר להצדיק נהג שעקף מימין משאית ב150 קמ"ש...

כנראה שאפשר, כשלנסוע מעל המהירות המותרת לא נהיה רק הסטנדרט, אלא נהיה מעין אקט מחאה קדוש נגד משרד התחבורה.

אבל באמת שגדול עליי הדיון הזה, פות"ש תתבייש לך, איך אתה מעז לדרוך על זכותם ומחיובותם של נוהגי המהירות המופרזת לפנטז שהם באוטובאן...

פורסם
למה הוא מטורף?

כי מישהו שמחליט לנסוע 30-40 קמ"ש מעבר למה שהתנאים מאפשרים הוא מטורף שמעלה את הסבירות לתאונה קשה בעשרות אחוזים.

תזכר בתאונות שקורות בכבישים מהירים- רובן זה בגלל אנשים שחתכו (= ניסו לנסוע מהר יותר מהסביבה) או לא שמרו מרחק (=נהגו יותר מהר מהסביבה)

מי שמסכן רק את עצמו- שיהייה לו בכיף. כשהתנאים מאפשרים ומשעמם לי גם אני יודע לנסוע מהר (אפילו הרחבתי מידה בגלגל וקניתי צמיגים שאוחזים יותר מהסטוק בשביל זה). אבל כשמישהו מסכן אנשים אחרים, בכוונה, הוא פסוכופט.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
אני לא בבון, אני אדם, לכן אין לי בעיה לשמור על סבלנותי.

אני נוהג מאוד מהר, לכן כמעט כל רכב על הכביש גורם לי לנהוג יותר לאט ממה שאני רוצה, אבל אלו החיים.

ולהביא מקרה סופר קיצוני של מהירות איטית זו דמגוגיה, שזה תמיד מפלטם של האלימים, להביא מקרה קיצון, כדי להצדיק את חוסר הסבלנות והסובלנות שלהם.

המקרה הקיצוני אמור היה להבהיר שלא כל דבר הוא שחור/לבן ולצד החוקים שמגדירים את המותר והאסור יש יחסים שבין אדם לחברו ובין הנהג לשאר משתמשי הכביש.

על זה רומן כתב ואני בהחלט מתחבר לדעתו.

פורסם

דמגוגיה בשקל.

אין לך דרך לדעת מה איפשרו התנאים ואין לך דרך לקבוע את מה שקבעת.

מה שבאמת סביר זה שאין בארץ טור משאיות שעל 130 לא תעקוף אותו תוך זמן קצר. מכאן המסקנה שפות"ש נרדם בשמאלי או, עכשיו שאני חושב על זה, אולי בכלל יצא לעקיפה מבלי שהבחין שבשמאלי רכב מהיר ממנו. אולי בכלל חשב כמוך וכמו רבים פה לחנך את ההוא שנוסע 160.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אף אחד לא שופך חמתו על מהירותו של ה"בבון" כשלעצמה, אלא על העובדה שהוא נהג בהפרש מהירויות גבוה מן התנועה שמסביבו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רומן, ישנה גם אפשרות שלישית:

שהעקיפה בוצעה ברכב צנום נפח מנוע, רכב שמהירות של 130 קמ"ש באמת נראית בו כמהירות שרק בוגרי קורס טייס יכולים להתמודד איתה.

הוא פשוט לא מבין שישנם כלי רכב שמהירות כזו בעבורם היא תת מהירות שיוט נינוחה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...