Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצויין, בואו נהפוך את כל הכבישים לחד מסלוליים, כי זו משמעות הגישה.

זה לא מנומס לחתוך מישהו שעוקף בשמאלי כי גם אתה רוצה לעקוף, אך מצד שני לא לעקוף אף פעם כי אולי ירצה מישהו לעקוף ממקום בלתי נראה ב-300 קמ"ש זה גם מגוחך.

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נניח שהנהג הממהר נמצא במרחק 200 מ' מאחור, ומוסתר על ידי עיקול בדרך. הוא מתקרב כאשר פות"ש נמצא באמצע עקיפת משאית שניה מתוך 4 משאיות, כאשר הוא נוהג ב-130 קמ"ש והמשאיות על מגביל המהירות ב-90 קמ"ש. הפרש של 40 קמ"ש יאפשר לו סיום העקיפה בתוך כמה מאות מטרים. אין כל סיבה שנהג שהגיע במהירות גבוהה מאד יגרום לו להדחף בין המשאיות ולא להשלים את העקיפה. יתכבד הממהר ויאיט עד שפות"ש יוכל לפנות את הנתיב בבטחה.

איפה בדיוק בכביש 6 זה אפשרי? אתה יודע מה? גם בכביש 2 לצורך העניין.

כיוון שאם יש שיירה של משאיות שנוסעות בימני ב-80 קמ"ש, ועוד שיירה של "עוקפים" בשמאלי ב-140 קמ"ש, אם אני רוצה לעקוף את המשאיות ב-100 קמ"ש - לא אוכל לעולם. זכותי לעקוף את המשאיות לא פחותה מזכותו לעקוף אותי.

לא. זה אומר שאתה תחכה שהשיירה שנוסעת 140 קמ"ש תעבור, לא כולם נוסעים 140. אחריה יהיה מרווח שתוכל להיכנס בו, וכך אתה תחכה את הדקה ולא שיירה שלמה שתצטרך להאט בגלל שלך לא נאה להמתין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בלהט הוויכוח שכחתם את המקום ממנו הוא התחיל, הועלתה הטענה שגם אני תמכתי בה שיש לנהוג בסובלנות ובהתחשבות עם שאר משתמשי הדרך.

מהאי-שם מישהו ציטט חוק שאם נתייחס אליו כלשונו הוא יכול להצדיק התנהגויות אנטי סוציאליות שיעצבנו גם את מתחסדי השרשור וזה גם מקור הדוגמא ההיפוטתית על נהג המשאית שחוסם בחסות החוק נתיב שלם.

ישנם חוקים שאמורים למנוע את אותה התנהגות אנטי-סוציאלית, וגם הם עלו כאן.

התחשבות, סבלנות וסובלנות - מצד הממהרים ומצד הזחלנים - אינן מילים גסות.

שבוע טוב.

פורסם

אתה בסדר גמור. כל עוד קצב ההתקדמות שלך גדול מקצב ההתקדמות של מי שמימינך אין עם זה שום בעיה.

פורסם

לא, כל עוד הוא לא מפריע לתנועה, הוא בסדר גמור. אבל גם אתה בסדר, קופץ להגיב מבלי שקראת את השרשור. עם הגיל זה יעבור.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השרשור קצת עבר מוטציה והפך לדבר גם על מתי זה לגיטימי לעבור נתיב.

יש כאן תשובה מאוד פשוטה וחד משמעית שכל תלמיד נהיגה יודע, השתלבות בנתיב חייבת להעשות תוך מתן זכות קדימה. וזכות קדימה זה אומר שאתה יכול להיכנס (בין אם זה צומת / כיכר/ נתיב וכדו') רק אם זה לא גורם להפרעה למי שהיה שם לפניך.

כלומר, אסור לגרום לו להאט/ לבלום או כל דבר אחר.

אני נוהג ככה כבר 6 שנים ומעולם לא נאלצתי לעשות אחרת

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לא. זה אומר שאתה תחכה שהשיירה שנוסעת 140 קמ"ש תעבור, לא כולם נוסעים 140. אחריה יהיה מרווח שתוכל להיכנס בו, וכך אתה תחכה את הדקה ולא שיירה שלמה שתצטרך להאט בגלל שלך לא נאה להמתין.

לא מסכים. פרקטית זה אומר שבכביש קצת עמוס אם מישהו תקוע אחרי משאית שנוסעת ב-60 קמ"ש לעולם לא תוכל לעקוף אותה ב-90 קמ"ש למשל כי כל התנועה עוקפת במסלול השמאלי העמוס עוקפת ב-110 קמ"ש. זכותו של כל אחד לעשות שימוש סביר בכביש בהתאם לחוק, זו לא עריצות הרוב.

השרשור קצת עבר מוטציה והפך לדבר גם על מתי זה לגיטימי לעבור נתיב.

יש כאן תשובה מאוד פשוטה וחד משמעית שכל תלמיד נהיגה יודע, השתלבות בנתיב חייבת להעשות תוך מתן זכות קדימה. וזכות קדימה זה אומר שאתה יכול להיכנס (בין אם זה צומת / כיכר/ נתיב וכדו') רק אם זה לא גורם להפרעה למי שהיה שם לפניך.

כלומר, אסור לגרום לו להאט/ לבלום או כל דבר אחר.

אני נוהג ככה כבר 6 שנים ומעולם לא נאלצתי לעשות אחרת

מתן זכות קדימה לא אומר שאתה לא יכול לעבור נתיב כי מישהו בנתיב השמאלי שנמצא 3 קילומטר מאחוריך עוקף בטריליון קמ"ש.

פורסם
לא מסכים. פרקטית זה אומר שבכביש קצת עמוס אם מישהו תקוע אחרי משאית שנוסעת ב-60 קמ"ש לעולם לא תוכל לעקוף אותה ב-90 קמ"ש למשל כי כל התנועה עוקפת במסלול השמאלי העמוס עוקפת ב-110 קמ"ש. זכותו של כל אחד לעשות שימוש סביר בכביש בהתאם לחוק, זו לא עריצות הרוב.

מתן זכות קדימה לא אומר שאתה לא יכול לעבור נתיב כי מישהו בנתיב השמאלי שנמצא 3 קילומטר מאחוריך עוקף בטריליון קמ"ש.

אני חושב שהיינו ברורים - לא לגרום לו להאט. אם אני מגיע במהירות בצד שמאל ועד שאני אגיע 20 נהגים יכולים לבצע 800 עקיפות, זה לא איכפת לי, וגם לא לנהג הבבון.

פורסם

פרקטית זה אומר שני דברים: אתה לא יודע לתכנן עקיפה ולהשתלב מבלי להפריע, ואתה בטוח שהכל מגיע לך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני יודע לתכנן את העקיפות שלי מצויין, אולם אנשים שרוצים לנסוע במהירות לא פרופורציונלית בכלל למהירות התנועה צריכים להפנים שהם לא הבעלים של הכביש.

מצחיק שאתה טוען שאני בטוח שהכל מגיע לי, ואילו אתה זה שמנסה לנכס לעצמך את הנתיב ואוי ואבוי אם מישהו מפריע לך בזמן שהוא עוקף בעצמו.

אני חושב שהיינו ברורים - לא לגרום לו להאט. אם אני מגיע במהירות בצד שמאל ועד שאני אגיע 20 נהגים יכולים לבצע 800 עקיפות, זה לא איכפת לי, וגם לא לנהג הבבון.

בד"כ מסכים, אולם יש חריגים. אם אתה נוסע ב-300 קמ"ש בעוד התנועה נוסעת ב-100, אתה לא יכול לצפות לא להאיט בשום מצב.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם
אני יודע לתכנן את העקיפות שלי מצויין, אולם אנשים שרוצים לנסוע במהירות לא פרופורציונלית בכלל למהירות התנועה צריכים להפנים שהם לא הבעלים של הכביש.

מצחיק שאתה טוען שאני בטוח שהכל מגיע לי, ואילו אתה זה שמנסה לנכס לעצמך את הנתיב ואוי ואבוי אם מישהו מפריע לך בזמן שהוא עוקף בעצמו.

בד"כ מסכים, אולם יש חריגים. אם אתה נוסע ב-300 קמ"ש בעוד התנועה נוסעת ב-100, אתה לא יכול לצפות לא להאיט בשום מצב.

אבל תחשוב שניה הגיונית, אותו אחד שנוסע 300 קמ"ש ופה אני לא מתווכח על זה שהוא רוצח בפוטנציה, מה יותר הגיוני ובטוח בשבילך? הוא יעבור מאוד מאוד מהר ומיד אח"כ אפשר להשתלב ולעקוף. צריך גם לזכור שהנהג שאתם גורמים לו להאט, לפעמים עלול לא להאט ולא לבלום - חלק שכחו את האופציה הזו. צריך לנהוג כאילו לאף אחד אין ברקסים.

פורסם

ברור שעדיף לא להתעמת עם זה שנוסע 300 קמ"ש. אבל לא תמיד אתה יכול לראות אותו מגיע, בגלל עיקול, בגלל שהוא נסע בנתיב הימני, או שהוא נסע 160 והוא החליט להאיץ ל-300.

מקרה היפוטתי אחר, אתה נוסע אחרי שיירת משאיות ומתכנן לעקוף אותה בשני שלבים כי יש רווח באמצע יצאת לעקיפה, אולם בינתיים מישהו לפניך נכנס לאותו רווח שהתכוונת לסיים בו את העקיפה. אף אחד לא התכוון להפריע, אבל Shit happens.

פורסם

תמיד ניסיתי להבין איך זה שבמצבים שאני בימני ועוצר לפני איזה אוטובוס או משאית, אני היחיד שפשוט לא שובר את ההגה באופן עיוור כמעט שמאלה. בזכות השרשור הזה אני מבין.

אם כל התנועה בשמאלי זורמת ב-110, ואתה רוצה לעקוף ב-90, אז משהו בנהיגה שלך לא פרופורציונלי. הבעיה היא לא אצל האחרים.

וכן, אני מצטער שאני נשמע כמו תקליט שבור, אבל קרה לי יותר מפעם אחת שנתקעתי אחרי משאית בעליה של כביש 1, ולמרות שיש לי טורבו (מתכון מנצח בחיים), לא יצאתי לעקיפה במשך קילמוטרים ארוכים, עד שהנתיב לידי לא התפנה.

בסוף יש בשרשור הזה בדיוק שני סוגים של נהגים: כאלו שמבינים שלא הכל מגיע להם, וכאלו שמשחקים באיזה passive aggressive. מילא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

שם המשחק הוא פרופורציות.

אף אחד לא אמר לשבור אוטומטית את ההגה שמאלה.

אולם אם המסלול השמאלי הוא טור בלתי נגמר, ובשלב מסויים יש מקום פנוי כדי לעקוף, זה לגיטימי לחלוטין, גם אם הרכב שנמצא 100 מטר מאחור בנתיב השמאלי יאלץ להרים את הרגל מהגז בעשירית מילימטר למשך 2 שניות.

בשרשור הזה יש שלושה סוגי נהגים. זה שרוצה לעקוף ושובר שמאלה ויהיה מה, זה שמחליט שיש לו בעלות על נתיב העקיפה כי הוא נוסע הכי מהר, ולבסוף זה הפרגמטי שמבין שלכולם זכות שימוש בכביש.

ובכל מקרה, התנהגותו של הנצמד מאחור גרועה לאין שיעור אפילו אם נצא מנקודת הנחה שפותח השרשור טעה, והעוקף המהיר יותר היה כבר בשדה הראיה של פותח השרשור.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

היחיד שחושב שהוא פרגמטי זה אתה. בפועל, זה הרבה יותר פשוט - או שאתה מפריע, או שאתה לא. אתה פשוט החלטת שאם אתה מרגיש חייב, זה בסדר להפריע.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...