Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מי שמספר סיפורים ואגדות על ארץ האוטובאנים. נכון לרגע זה, צברתי משהו כמו 20 אלף קילומטר בגרמניה ועוד כמה אלפים טובים בדנמרק, שוודיה ומקומות אחרים במערב אירופה. וכן, גם באוטובאן המהולל, כשיצאתי לעקיפה והגיע מאחוריי נהג מהיר ברכב על כלשהו, הוא ישב לי על הזנב טוב טוב (במרחק מינימאלי) עד שעפתי בחזרה ימינה. זה קרה יותר מפעם אחת, למרות שלא חתכתי, ומהבנתי ומנסיוני זה די הסטנדרט שם.

הכבישלא שייך למי שנוסע הכי מהר או מי שנוסע הכי לאט. ההבנה שאפשר לפנות את הכביש למי שנוסע הכי מהר, ושלא צריך לעשות לו דווקא או ללמד אותו לקח, קיימת בכל מקום במערב שאני לפחות נהגתי בו חוץ מישראל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל זו בדיוק הטענה שהועלתה כאן, שאני יוצא נגדה. שבכל מצב שמישהו בנתיב השמאלי צריך להאט, בוודאות מי שנכנס לשם לפניו עשה משהו לא בסדר ולא משנה מה הנסיבות.

פורסם
תמיד ניסיתי להבין איך זה שבמצבים שאני בימני ועוצר לפני איזה אוטובוס או משאית, אני היחיד שפשוט לא שובר את ההגה באופן עיוור כמעט שמאלה. בזכות השרשור הזה אני מבין.

אם כל התנועה בשמאלי זורמת ב-110, ואתה רוצה לעקוף ב-90, אז משהו בנהיגה שלך לא פרופורציונלי. הבעיה היא לא אצל האחרים.

וכן, אני מצטער שאני נשמע כמו תקליט שבור, אבל קרה לי יותר מפעם אחת שנתקעתי אחרי משאית בעליה של כביש 1, ולמרות שיש לי טורבו (מתכון מנצח בחיים), לא יצאתי לעקיפה במשך קילמוטרים ארוכים, עד שהנתיב לידי לא התפנה.

בסוף יש בשרשור הזה בדיוק שני סוגים של נהגים: כאלו שמבינים שלא הכל מגיע להם, וכאלו שמשחקים באיזה passive aggressive. מילא.

אף אחד לא ימדבר על לשבור את ההגה שמאלה.

אנחנו מדברים על עקיפה כשהרכב בשמאלי במרחק של 100-200 מטר או שפשוט לא רואים אותו.

חוץ מזה שבמרחק כזה קשה להעריך את המהירות שלו (שיכולה להיות גם יותר איטית מזה שבימני), לא תמיד יש לך שדה ראיה של כמה מאות מטרים לאחור.

גם במצב כזה אתה לא תעקוף? תחכה שכל הרכבים במדינה יעברו אותך (תבדוק לפי המספרי רישוי) וכשתהיה בטוח שכולם לפניך, רק אז תצא לשמאלי?

ואם תצא לשמאלי ויצחק בדיוק הוציא אלפא חדשה מהסוכנות, ונוסע 400 קמ"ש מאחוריך. כשלפחות חצי מעם ישראל מימינך, פגוש לפגוש, ויצחק סוגר במהירות- מה אז תעשה?

ונגיד אין מרווח של 100 מטר, אני נכנס לשמאלי ונוסע בדיוק במהירות של הרכב שלפני (בשמאלי). מה אז? גם אסור לי? כי לא אני מעקב את התנועה אלא זה שלפני. אני עם האצבע על הNOS, רק תפנה לי את הנתיב ואני מתאדה. גם במקרה כזה אסור לי לעקוף מחשש שיגיע מישהו מאחורי שנוסע מהר יותר (שוב- לא ממני- מזה שלפני)

וצודק לגבי הסוגי נהגים.

כנראה אתה וRK חושבים שכולם חייבים להיות בימני ואוי ואוי אם יוצאים לעקיפה בקמ"ש אחד פחות מכם, ויש כאלה שחושבים שבנסיבות מסויימות לא יקרה כלום אם תאפשרו לנהגים נוספים לנסוע קצת יותר מהר על חשבון להוריד את הרגל מהגז לכמה שניות.

לגבי האגו מלפני כמה עמודים- ערכתי את ההודעה שלי שמעל שלך (כתגובה להודעה קודמת שלך), זה אמור לענות לזה. אין שום קשר לאגו. זה לא שאני נכנס לשמאלי רק כדי לעצבן אותך, אני נכנס לשמאלי כי אני רוצה לעקוף. וכמו שהסברתי- תוך הרבה התחשבות. הציפיה שלי היא שתתחשב גם בי ולא תצמד לי לתחת כי זה לא מוסיף לי כוח למנוע, אם כבר, רק מוריד.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

בפשטות:

אין להתחיל עקיפה אם יש בה כדי להפריע לתנועה מהירה יותר שכבר נמצאת בעקיפה.

אם בעיצומה של עקיפה הגיע נהג מהיר יותר עדיך - שומה עליו להתאזר בסבלנות.

מוסכם על כולם?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ואולי יואיל להסביר לי כבודו, מה הקשר בין הרכב שבסמלון שלי - שאכן משמש אותי ביום יום - לבין התנהגות אנטי סוציאלית של נהג משאית ההיפוטתי.

נהג שבוחר לצאת לעקיפה בעלייה רק כי הוא מהיר במעט מהנעקף - ושהעובדה שעשרות נהגים נאלצים להשתרך מאחוריו "כדי שלא יאבד מומנטום", כמאמר אחד מחברי הפורום המלומדים - מעניינות לו בקושי קצה של איבר זניח בגוף.

כנראה שהרצון להביע דעתך על הרכב החדש שלי, גרם לך לאיבוד הקשר עם הסיבה שבגינה נכתבו הדברים.

הנסיון הפרטי שלי שכמובן אינו מייצג, מלמד שבמרבית המקרים בהם מישהו מאותת לי באורות גבוהים בכדי שאפנה לו ובהקדם את מסלול העקיפה בו אני מצוי, האוטו המדובר הוא מהזן שמככב אצלך בסימלון וזה הקשר. אין בזה כדי לגרוע מהברכות שמגיעות לך על ההתקדמות במעלה הסולם המוטורי, כה לחי !

פורסם
אבל זו בדיוק הטענה שהועלתה כאן, שאני יוצא נגדה. שבכל מצב שמישהו בנתיב השמאלי צריך להאט, בוודאות מי שנכנס לשם לפניו עשה משהו לא בסדר ולא משנה מה הנסיבות.

צודק.

שני טורי מכוניות.

השמאלי נוסע ב-120.

הימני ב-100.

אתה המכונית האחרונה בטור.

מאחרויך מגיע רכב על השמאלי, שמתקרב במהירות 160 קמ"ש, והוא צריך להאט.

מי לא בסדר?

צודק 2.

אתה נוהג בימני על 50 בעיר וצריך לפנות שמאלה בפנייה קרובה.

המהירות החוקית היא 50.

הנתיב השמאלי עמוס בנהגים שנוהגים על 80.

אתה מוצא רווח ומשתלב על 50 לפני הפנייה, בלי ליצור סיכון, אבל מאט את התנועה מאחוריך.

איך היית אמור לנהוג, אם אתה לא רוצה להפר את החוק?

מקרה דומה בכביש מהיר - אתה על איילון וצריך לצאת שמאלה, לכיוון בת-ים.

מספיקות דוגמאות אלו כדי להראות שכל "הגישה הדיטרמינסטית" היא קשקוש מוחלט.

מצבים הם לא מוחלטים, גם לא בכביש.

הבעיה היא כמובן חוסר ההתחשבות שנובע מחוסר סבלנות וסובלנות, יותר מכל בעיה חוקית (ושיהיה ברור, חוקית, רכב עוקף לא צריך לפנות את הדרך לרכב שרוצה לעקוף יותר מהר).

חוסר ההתחשבות אומר: הסביבה צריכה לאפשר לי לנהוג כמה שיותר מהר, כי מהות הנסיעה על כביש היא למקסם (מלשון מקסימום) מהירות.

וזה גישה מוטעית בכביש.

הגישה הנכונה היא לאפשר השתלבות, כך שסה"כ התנועה זורמת. אם תרצו, שהמהירות הממוצעת היא הגבוהה ביותר האפשרית.

זה גם אומר לאפשר לרכב שיותר איטי ממך לעקוף, גם אם זה אומר שצריך להמתין לו.

זה אפילו אומר להיות סלחן לטעויות בהשתלבות של אחרים, גם אם הן קורות.

אז מישהו נרדם על הנתיב השמאלי.

קורה.

אולי לו לך או לי או למישהו שמרוכז יותר, אבל קורה.

טעות לא הופכת אף אחד לבבון (בניגוד לזלזול מכוון באחרים, כמו להדחף בתור, לדוגמא).

לרמוס מישהו, רק בגלל שהוא עשה טעות - כן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קנאה זה לא בריא [emoji6]

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זו לא קנאה, זו אבחנה טובה.

כשאתה נוהג במכונית חזקה יותר, ורגיל לנהוג מהר, שאר משתמשי הדרך הופכים למטרדים, שנעים לאט מדי.

זו התחושה.

חלק מזה זו המהירות שאתה נוהג בה.

חלק מזה זו העובדה שנהגים אחרים לא צופים את התאוצה שלך, את המהירות בה אתה סוגר פערים בתנועה.

חלק מזה זו העובדה שנהג ברכב ספורטיבי יותר מרוכז בכביש ובניסיון להתקדם יותר מהר.

מי שנוהג ברכב מהיר צריך להיות מודע לזה שהוא החריג, והוא זה שצריך להתאים את סגנון הנהיגה שלו לסביבה, ולא להפך.

ואני כותב את זה בתור מי שבילה את רב חייו המוטורים על מכוניות חזקות יותר מהממוצע (לפעמים בהרבה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכל נכון ויפה. נדמה לי שכולנו הסכמנו, בסופו של דבר, שקורה ויקרה שאנשים ישתבלו אחד לפני השני ויגרמו לנהג המהיר יותר להאט ממגוון סיבות. זה לא הופך אף אחד לבבון, בוודאי שלא.

טענות מהסוג של "מה איכפת לי" דווקא כן הופכות מישהו לבבון. גם עשיות דווקא למי שמסמן לך עם האורות, או מתקרב אליך, כדי "ללמד אותו לקח".

עופר אני מסכים במיליון אחוז עם מה שכתבת בתגובתך האחרונה. חלק מהמגיבים כאן הם החריגים בכביש, ממגוון סיבות. גם רכבים קצת יותר חזקים, גם מיומנויות נהיגה קצת יותר טובות. עם זאת, התגובות מהסוג של "תמיד זה אנשים ברכב כמו שלך" כמו שרועי כתב כאן, נוטפות בעיניי בכל זאת איזה רגש נחיתות לא ברור, שלא תורם לאף אחד שום דבר על הכביש.

פורסם

מיקרה א':

שני טורי מכוניות, אני נוהג בטור השמאלי המהיר יותר, רכב שתקוע בימיני מאותת ומבקש להיכנס למסלול השמאלי.

כמעט תמיד אני אפחית את מהירות הרכב שלי אגרום לטור מאחורי להאט - ואתן לו להשתלב.

מיקרה ב':

אני בנתיב השמאלי שהוא פנוי, בנתיב הימני רכב איטי תקוע אחרי משאית והוא מאותת על כוונה להיכנס לנתיב השמאלי, במקרה כזה אאותת לו עם האורות ואם זה לא מספיק גם אצפור לו - שימתין עד שאעבור אותו - לא יקרה לו כלום אם לא יתקע אותי מאחוריו.

המקרים באופן עקרוני דומים, אבל ההוא ממקרה א' יגיד "אירופה זה כאן" ההוא ממקרה ב' יזעק חמס כמו פו"ש ויטען "בבון".

מי צודק?

פורסם
הכל נכון ויפה. נדמה לי שכולנו הסכמנו, בסופו של דבר, שקורה ויקרה שאנשים ישתבלו אחד לפני השני ויגרמו לנהג המהיר יותר להאט ממגוון סיבות. זה לא הופך אף אחד לבבון, בוודאי שלא.

טענות מהסוג של "מה איכפת לי" דווקא כן הופכות מישהו לבבון. גם עשיות דווקא למי שמסמן לך עם האורות, או מתקרב אליך, כדי "ללמד אותו לקח".

עופר אני מסכים במיליון אחוז עם מה שכתבת בתגובתך האחרונה. חלק מהמגיבים כאן הם החריגים בכביש, ממגוון סיבות. גם רכבים קצת יותר חזקים, גם מיומנויות נהיגה קצת יותר טובות. עם זאת, התגובות מהסוג של "תמיד זה אנשים ברכב כמו שלך" כמו שרועי כתב כאן, נוטפות בעיניי בכל זאת איזה רגש נחיתות לא ברור, שלא תורם לאף אחד שום דבר על הכביש.

מרכאות נועדו להביא ציטוט, עיוות הנאמר בינן לשם ביסוס איזו עמדה הוא דמגוגיה ותו לא וחבל שכך אתה נוהג. נדמה לי שאין חולק על כך שמרבית העוקפים העצבנים והמאותתים במהירויות הללו בהן מדובר כאן, עושים זאת עם רכבים חזקים ומהירים, לא "תמיד", גם לא כולם וכך כתבתי. וכמובן שהדברים נובעים אצלי משילוב של קינאה עם רגש נחיתות דווקא מאוד ברור, אבל גם של נסיון שדומה אינו איזה ענין של דמיון פורה שלי אלא של מציאות שכולנו מכירים.

פורסם

ועדיין, מה מונע ממך לסיים את העקיפה בקצב סביר ולפנות את הנתיב השמאלי, אפילו שברכב שמאחריך מתנייד בבון עם רכב יקר משלך רחמנא ליצלן.

פורסם

אני כן חולק עליך גם באמירה הבסיסית. אתה בוחר לראות את העקיפות שנעשות דווקא על ידי רכבים כאלו מהסיבות האישיות שלך.

אני דווקא רואה לעיתים די קרובות חבר'ה שדוהרים ברכבי ליסינג שונים ומגוונים, במהירויות שהוגדרו כאן כ"מטורפות".

פורסם
ועדיין, מה מונע ממך לסיים את העקיפה בקצב סביר ולפנות את הנתיב השמאלי, אפילו שברכב שמאחריך מתנייד בבון עם רכב יקר משלך רחמנא ליצלן.

"קצב סביר" כמו שכתבת הוא בהחלט ענין שראוי לאמץ ולנהוג לפיו, דווקא מי שמגיח מאחור ומאותת בעצבנות הוא זה שמראה בעליל שמבחינתו הקצב אינו "סביר". גם התסריט הזה לפיו כל מה שמענין אותי ( לצורך הדוגמה בלבד, משום מה אתה החלטת לתת לענין פן אישי ) הוא לנהוג בקצב איטי וכמובן לא לפנות את הנתיב, אינו אלא נסיון להתאים דברים שכלל לא נכתבו, לתגובה שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...