Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפי משנתם אתה פושע, ואמור להתאבד על המשאית מימינך, אחרת תחטוף בזוקה לגבות.

שכחתי:

בנוסף, ישאלו אותך אם אתה רוצה שוקולד.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עכשיו, בזמן שאני בעקיפה, מגיע רכב מהיר (בא נגיד 170 קמ"ש) מאחורי הרכב שאני ראיתי בנתיב השמאלי, הבהוב קצרצר באורות והרכב מפנה לו את הדרך, הוא ממשיך בשמאלי ב 170, מגיע עד אליי שאני בינתיים עקפתי 3 רכבים מתוך ה 7.

איך אני אמור, למשנתך, להגיב?

מה לעשות?

תלוי בכמה גורמים:

למשל - תלוי במהירות שלך ביחס למשאיות (כמה מהר תסיים את העקיפה), תלוי באיזה מרחק נוסעות המשאיות אחת מהשנייה (האם יש לך קטע כביש מספיק ארוך לפנות לרגע את הנתיב השמאלי), תלוי באיזו מהירות הרכב שמאחוריך יכול לעקוף אותך.

אין תשובת של בית ספר, ישנן נסיבות שאגיד לך שראוי שתפנה את הנתיב השמאלי - ובנסיבות אחרות אשלח את זה שמנסה לעקוף לשתות כוס מים קרים.

תלוי.

פורסם

יש אך ורק תשובה אחת שהיא הנכונה והיא שב מאחוריי בסבלנות ובתרבות וחכה לסיום העקיפה שלי שתתבצע בהתאם לחוק בין אם אני עוקף במהירות של 10 או 70 קמ"ש יותר ממהירות הרכב הנעקף.

כל התנהגות אחרת היא בבוניות וההוכחה הניצחת להיותה בבוניות היא שאתה לא רואה התנהגות כזו בשום מדינה מתוקנת באירופה.

באלכסנדריה ורבת עמון אתה רואה את ההתנהגות הזה על בסיס קבוע.

תגיד, אתה גם מחלק כאפות לאלה שלפניך בתור בכספומט כי הם "לא הכינו את הכרטיס בחוץ מבעוד מועד" ורק כשהגיע תורם פותיחים את התיק ומחפשים את הכרטיס?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בתור בבון מצוי :) אני מאלה שהמתנחלים בשמאלי בדרך כלל מעכבים אותם. כל עוד הנהג שלפניי מבצע עקיפה או מראה איזו שהיא כוונה לבצע חזרה לנתיב ימני כמו הפעלת איתות אין לי בעיה להתאזר בסבלנות. מה שקורה בדרך כלל זה כמו שרשם יבגני בעריכה קלילה.

במדינת ישראל ללא צמצום מרחק, ו/או סימון עם האורות/צופר, אין שום סיכוי אבל שום סיכוי בעולם שהנהג הממוצע יזוז ימינה.

וכמובן, אחרי שהצלחת לגרום למתנחל בשמאלי לחזור נתיב אחד ימינה כדי שתוכל לעקוף את הוד רוממתו אתה מתעכב שוב בגלל המתנחל הבא שגם הוא לא חולם לחזור לנתיב הימני אלא אם תעיר לו בדרכים לא קונבנציונליות.

לפותח השרשור, לשאלתך מה הייתי עושה ? מאותת ימינה ומסיים את העקיפה בזמן שנראה לך סביר ומספיק בטיחותי, בטח ובטח שלא מנסה להשתחל בין שתי משאיות.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
+מליון.

המהירות שלך לעומת המהירות המותרת לא רלוונטית כלל. אין לך שום זכות לנסות לחנך אחרים. לא מצליח לסיים עקיפה? לא עומד בקצב של הנתיב השמאלי? תעוף חזרה לימני. כן, גם אם יש שם משאיות ואוטובוסים וטרקטורים. תמתינו שהבנאדם יעבור וצאו לעקיפה חדשה. אין דבר יותר מעצבן מלראות אחד כזה שיושב לו בשמאלי לאחר שקבע שהמהירות *שלו* היא המהירות הלגיטימית היחידה ומאחוריו משתרך טור ארוך של רכבים.

מי קובע את הקצב של הנתיב השמאלי?

מהי המהירות שהיא כן לגיטימית?

אם מאן דהוא עוקף במהירות החוקית המקסימלית, אתה (וכל הטור) צריכים לחכות בסבלנות עד שהוא ישלים את העקיפה. כלומר, כל זמן שיש רכב יותר איטי ממנו משמאלו.

זה שאתה (ואחרים) רוצה לנהוג יותר מהר, זו בעיה שלך

אף אחד לא צריך להאט ולתמרן על מנת לפנות לך את הדרך במיוחד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תלוי באיזה מרחק נוסעות המשאיות אחת מהשנייה (האם יש לך קטע כביש מספיק ארוך לפנות לרגע את הנתיב השמאלי)

הרי לך משהו שלא עושים, בחיים!

זה חמור בהרבה מלעכב את מר ממהר שמאחוריך...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
יש אך ורק תשובה אחת שהיא הנכונה והיא שב מאחוריי בסבלנות ובתרבות וחכה לסיום העקיפה שלי שתתבצע בהתאם לחוק בין אם אני עוקף במהירות של 10 או 70 קמ"ש יותר ממהירות הרכב הנעקף.

תגיד, אתה גם מחלק כאפות לאלה שלפניך בתור בכספומט כי הם "לא הכינו את הכרטיס בחוץ מבעוד מועד" ורק כשהגיע תורם פותיחים את התיק ומחפשים את הכרטיס?

:mm_yeah:

מדי ארוך בשביל לאמץ לחתימה..

מצד שני, כל מי שנסע לאחרונה בכביש 6 וגילה שיירות של משאיות בצד ימין, ותמיד יש את נהג הסמיטריילר החכם שעוקף את כל השאר (100 קמ"ש) כי הם 'איטיים מדי' בשבילו (105 קמ"ש). כן כן. תוך דקה, מקסימום שתיים, הוא מסיים את העקיפה... שם אתה תחכה לא בגלל הסבלנות והתרבות. הוא פשוט לא רואה אותך...

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

אז תחכה.

לא נורא.

מחכים.

לא יודע אם מישהו כאן נהג בארה"ב, אבל שם הנתיב השמאלי הוא לא לעקיפה. הוא סתם עוד נתיב.

ולא תאמינו, הם לא יוצאים מדעתם, הם דווקא מאוד שלווים.

התו"ל אצלהם הוא: "אל תעבור נתיב, זה מסוכן, ככה קורות תאונות".

ביומיים הראשונים, אפשר להשתגע מהשאנטי-שאנטי הזה.

אחרי ארבעה, כבר רוצים להתאבד.

אח"כ מתרגלים למוות הקליני הזה, והייאוש נהייה נוח.

פורסם

התו"ל אצלהם הוא: "אל תעבור נתיב, זה מסוכן, ככה קורות תאונות".

קשה שלא להסכים עם ההגיון הזה. מה שנכון.

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

בגירה - אין תשובה חד-משמעית, אבל על פי רוב אני אגביר מהירות על מנת לסיים את העקיפה מהר יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מי קובע את הקצב של הנתיב השמאלי?

מהי המהירות שהיא כן לגיטימית?

אם מאן דהוא עוקף במהירות החוקית המקסימלית, אתה (וכל הטור) צריכים לחכות בסבלנות עד שהוא ישלים את העקיפה. כלומר, כל זמן שיש רכב יותר איטי ממנו משמאלו.

זה שאתה (ואחרים) רוצה לנהוג יותר מהר, זו בעיה שלך

אף אחד לא צריך להאט ולתמרן על מנת לפנות לך את הדרך במיוחד.

המהירות הלגיטימית היא המהירות של שאר משתמשי הדרך באותו נתיב. אם אתה נוסע על 90 ומאחוריך מתחיל להשתרך טור מכוניות, אזי אתה לא נוסע במהירות הלגיטימית ואתה צריך לעבור לימני, אחרת אתה סתם מעכב. כן, גם אם מי שמאחוריך סתם רוצה לנסוע מהר.

לשמחתי אני לא מוצא את עצמי בסיטואציה הזו משום שאני ממילא נמצא בימני ומשתמש בשמאלי לצורך עקיפה - ואם קרה ונרדמתי בשמאלי, אני עובר חזרה כשמישהו רוצה לעקוף/לנסוע מהר יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
המהירות הלגיטימית היא המהירות של שאר משתמשי הדרך באותו נתיב.

באמת?!

באיזו מדינה, זו שאתה תייסד?!

כי אתה ממציא נורמות מנוגדות לחוק...

פורסם

לא, במדינה שבה לא רוצים להיות דושבאגים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דושבאג זה מי שחושב שצריך להתאמץ פנות לו את הדרך, כי הוא ממהר.

כמו שבאגירה ואני כבר ענינו לך, בשום מדינה באירופה לא נוהגים כך, גם לא באיטליה, שם כולם נוהגים מאוד מהר.

זו בהמיות ישראלית טיפוסית, לא לאפשר לעוקף להשלים עקיפה.

זו מהות הבבון: אתה צריך להתאים את עצמך לנוחות שלי.

בדיוק כמו חנייה כפולה, חנייה על מעבר חצייה ושות'.

אותו הדבר.

פורסם

עפר, לא קראת למה התכוונתי. חבל. אתה שקוע בתגובות נגדיות במקום לקרוא.

אתה עדיין מוזמן להביא ציטוט שלי שתומך במה שכתבת.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...