Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כביש 6 מדרום לצפון, 2 נתיבים לכל כיוון. אני על השמאלי בערך על 130 (אם יכולות להיות לזה השלכות פליליות/תעבורתיות, אני כבר מודיע שזה "סיפור שהמצאתי").

בנתיב הימני שיירה של משאיות, כך שאי אפשר בשלב זה לעבור לימני (להדחק בין 2 משאיות), אלא אם כן בא לי לבדוק מה יותר חזק - הרכב שלי או משאית.

בבון מגיח בנתיב השמאלי, מסמן עם אורות גבוהים - לא מבין שאין לי כעת לאן לעבור. מאותת ימינה, שיבין שקלטתי אותו ואעבור כשיתאפשר - לא עוזר. הבבון נצמד ברמה כזאת שנגיעה קלה בדוושת הבלם תגרום לתאונה. מפעיל וינקרים - לא עוזר, ממש להיצמד. מנסה להגביר קצת מהירות - הבבון מגביר מהירות ונצמד באותו אופן. בסופו של דבר, הוא נדחק בין 2 משאיות, גרם לבלימת חרום של משאית ועקף מהשול הימני. השול השמאלי היה פשוט צר מדי לעקיפה.

עריכה אחרונה על ידי nick332
  • תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבבון זה אתה. אין לך מה לעשות בנתיב שמאלי. קל וחומר כשאתה מפריע לתנועה של רכבים אחרים. קצב ההתקדמות שלהם וחוקיותו לא מעניינים אותך.

פורסם (נערך)

לא הבנתי, אסור לי לעקוף? בזמן עקיפה, כשרכב מהיר יותר מגיע, אני אמור להיעלם לכבוד מלך הכביש?

לא כתבתי מילה לגבי חוקיות המהירות של אחרים - את זה אתה עשית.

עריכה אחרונה על ידי nick332
פורסם

מלבד סוגית הנסיעה האטית (יחסית) בשמאל, כדאי להפנים שגם עקיפה משמאל (שהינה חוקית, לשאלתך פותח השרשור) אינה מחויבת המציאות. ככל שממעטים לעקוף - ככה יותר טוב.

בנוסף, מאחר ומדובר בעקיפת משאיות עם רכב פרטי, הרי שזה מאוד לא חכם לעקוף אותן באטיות. לפני עקיפת רכב כבד תמיד עבור לנתיב שמשמאלן ממרח מה וחכה שם רגע.

אם, מנקודה זו, אתה רואה שאין לך המקום והיכולת להאיץ ולעקוף אותן בבת אחת - אל תעקוף. אחרת אתה מסתכן בשהיה ממושכת יתר על המידה באזורים שבהם נהג המשאית לא בהכרח רואה אותך, אפילו משמאל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הבבון זה אתה. אין לך מה לעשות בנתיב שמאלי. קל וחומר כשאתה מפריע לתנועה של רכבים אחרים. קצב ההתקדמות שלהם וחוקיותו לא מעניינים אותך.

נו באמת, אם בנתיב הימני שיירת משאיות והוא בשמאלי על 130 באמצע עקיפת השיירה, לא תחכה 10 שניות שהוא ישלים את העקיפה ויחזור לימני?

סליחה אבל אתה טועה-בטח שיש לו מה לעשות בנתיב השמאלי בכביש 6 כדי לעקוף שיירת משאיות.

איך הוא בדיוק מפריע לתנועה? אתה מתכוון שהוא מפריע לנהגים שנוסעים על 170, נצמדים אליו כמו משוגעים ומסנוורים אותו? בטח שקצב ההתקדמות שלהם וחוקיותו יעניינו אותו כשהוא חלק מהתנועה.

זה לא שאני מצטדק שאני לא נוסע במהירויות כאלו, אבל ראבק- נניח שאתה נוסע על 160 בנתיב השמאלי, רואה שיירה כזאת מצד ימין ומישהו שמבצע עקיפה של השיירה, לא יקרה כלום אם תאט קצת ל120-130 לכמה שניות שהבחור יסיים את העקיפה ותחזור שוב למהירות שבא לך.

זה שאתה עובר על החוק (עזוב מסכים/לא מסכים למגבלת המהירות החוקית, גם אני חושב שזה מיותר שם) לא אומר שכולם צריכים לפנות להוד רוממותו את הדרך.

שלומי

פורסם

הוא לא עקף על 80 קמש, הוא על 130. לגיטימי לחלוטין שהוא לא ייגרר אחרי שיירת משאיות ב90 קמש ויצא לעקיפה.

גם כשאני נוסע בכביש 6 ואני בעקיפה, אין סיבה לעבור את ה110-120. אני מיד אחזור לימני כשאוכל אבל לא אעבור על החוק בשביל זה.

קקטוסולר ידנית

פורסם

אין ספק שמדובר בנבלה סרוחה חסר סבלנות. מה שהייתי עושה זה פשוט מחפש מקום בטוח לחזור לימני ולתת לאפס לעבור, ואז לצאת שוב לעקיפה בטוחה. לא הייתי מנסה לעקוף את כל השיירה כשיש אידיוט כזה מאחוריי. צריך להיות חכמים, לא צודקים.

פורסם

באופן כללי אני מסכים עם עכברוני.

בכביש מהיר אל תעקוף לאט. אם אתה מפריע, תאיץ וסיים את ההפרעה מהר ככל האפשר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בבון מגיח בנתיב השמאלי, מסמן עם אורות גבוהים - לא מבין שאין לי כעת לאן לעבור.

מאותת ימינה, שיבין שקלטתי אותו ואעבור כשיתאפשר - לא עוזר.

הבבון נצמד ברמה כזאת שנגיעה קלה בדוושת הבלם תגרום לתאונה.

כדי לבצע את כל הפעולות הנ"ל צריך הרבה יותר מ10 שניות שנדרשות כדי לבצע עקיפה.

פות"ש פשוט נסע בשמאלי מבלי להסתקל במראה אחורית כדי לראות שיש רכב מהיר ממנו מאחורה וגם לא עשה שום נסיון להגביר כדי לסיים עקיפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

Ahbarony וshugiflex, מה הבעיה בלעקוף שיירת משאיות ב130 קמ"ש? הוא חייב להרוג את האוטו ולהדביק את הדוושה לרצפה בכל עקיפה?

לפעמים עקיפה לוקחת זמן כי לא לכולנו יש 8 צילינדרים וטורבו. אם שיירת משאיות נוסעות 80 קמ"ש ואני יכול לעקוף אותן ב90 קמ"ש, מה לא בסדר בזה?

אז למשאיות אסור לעקוף משאיות איטיות יותר?

למשאיות איטיות יותר אסור לעקוף טרקטור?

הבעיה מתחילה שלאחר העקיפה לא חוזרים לימני, אבל זה לא המצב שמתואר פה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

על איזה עקיפה איטית אתם מדברים??

הבחור נסע על 130 זה מספיק מהר.

מאיפה אתה יודעים שהוא לא היסתכל על המראה?

למה הוא צריך להגביר עוד יותר מהירות? מי שנוסע מאחור צריך להמתין במיוחד שהוא אותת ימינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נו באמת. איפה הוא כתב בפוסט המקורי שהוא היה בעקיפה? זה הומצא כתירוץ אחרי שהערתי לו שאין לו מה לחפש בשמאלי.

שלא תבינו לא נכון. גם אני לפעמים נרדם בשמאלי למרות שמזמן אין לי 300 כ"ס מתחת למכסה מנוע.

אבל החוכמה זה לראות מרחוק רכב שמהיר ממני ולפנות לו את הנתיב מבעוד מועד. אני בטוח שכל הסיטואציה לקחה יותר מ30 שניות ופות"ש עשה לו דווקא.

הבחור השני גם אדיוט אבל לא הוא היה הטרול כאן.

פורסם
מה הבעיה בלעקוף שיירת משאיות ב130 קמ"ש? הוא חייב להרוג את האוטו ולהדביק את הדוושה לרצפה בכל עקיפה? לפעמים עקיפה לוקחת זמן כי לא לכולנו יש 8 צילינדרים וטורבו. אם שיירת משאיות נוסעות 80 קמ"ש ואני יכול לעקוף אותן ב90 קמ"ש, מה לא בסדר בזה?

הבעיה היא ששדה הראיה של המשאית (גם משמאל) אינו רצוף ולכן זה אזור שעוקפים אותו בזריזות. זה מושג גם על ידי האצה חזקה וגם על ידי זה שלפני העקיפה אתה מוודא שיש לך מקום להשתחל בו מעבר למשאיות וחזרה ימינה במרחק בטוח מהן.

ושוב: אף אחד לא אמר שחייבים לעקוף, ואף אחד לא אמר שחייבים לעקוף עכשיו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נגזים בשביל הדוגמה:

נניח שישנן 3 משאיות

נניח כל משאית 15 מטר (סה"כ 45 מטר)

נניח עוד 10 מטר המרחק בניהן, הגענו ל55 מטר סה"כ.

נניח שכל משאית נוסעת על 90 קמ"ש והבחור 130 קמ"ש (פער של 40 קמ"ש לטובת הבחור).

זאת אומרת שבכל שניה שעוברת, הוא עובר מרחק של 11 מטר יותר מהמשאיות שנוסעות על 90,

מה שאומר שיקח לו 5 שניות לעבור את כל השיירה.

נוסיף לו עוד כמה שניות של יציאה וחזרה לנתיב הימני, גג 10-15 שניות.

אז שהבבון מאחורה ירגע לכמה שניות וימתין עד שתסיים את העקיפה (אם באמת מדובר בעקיפה ולא בסתם הירדמות..).

שלומי

פורסם

שיתפוצץ

תוריד רגל מהגז וסע במהירות שהמרחק שהוא שומר תהיה בטיחותית.

אין סיבה שתעבור על החוק או תסתכן.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...