Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דעתי בנושא היא שאין שום בעיה לעקוף גם בקמ"ש אחד יותר, כל עוד לא מפריעים לאף אחד, ברגע שיש מישהו שנוסע מהר יותר, יש לחזור ימינה ולתת לו לעבור בפרק זמן סביר, אין צורך להידחף בין משאיות, אבל אם יש אופציה לזוז רגע ימינה כדי לתת למי שמאחוריך לעבור, יש לנצל אותה.

אני עדיין מחכה ליום שעם ישראל יבין שלשמור על הימין זה לא לשמור על האמצע, פתאום חצי מהעומסים בכביש יעלמו בפוףףףף.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא שמר מרחק?! בעיות שלו לא שלי.[...]רכב X קרוב אליי מידיי ומתנגש בי, סיטואציה כזאת ממש לא אשמתי. רכב X לא שמר מרחק.

זה שהאשמה נופלת על הראש שלו, לא ימנע מעוצמת ההתנגשות ליפול על הצוואר שלך. זה שתוכל לקרוא בהכרה מעורפלת "הוא אשם" כשמפנים אותך לבית החולים לא יעזור לך להקטין את התוצאות של צליפת השוט.

לכן, אני ממליץ לקחת אחריות (על עצמך) במקום להטיל אשמה (על אחרים), ולא לנהוג בלי מקדמי בטחון תוך זה שמסתמכים על ה"אשמה" של הנהג האחר. נהג נצמד מאחור? יש לשמור יותר רווח מלפנים או להרתיע אותו באופן מיידי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שונא בבונים כאלה.

ליטוף קל על דוושת הבלם להגברת לחץ הדם אצל הבבון.

אני לא מעלה מהירות בגלל בבונים כאלה, ואם הוא רוצה לעקוף בצורה מסוכנת, לבריאות.

SCANSPEAK

פורסם

לכן, אני ממליץ לקחת אחריות (על עצמך) במקום להטיל אשמה (על אחרים), ולא לנהוג בלי מקדמי בטחון תוך זה שמסתמכים על ה"אשמה" של הנהג האחר. נהג נצמד מאחור? יש לשמור יותר רווח מלפנים או להרתיע אותו באופן מיידי.

אז להוריד רגל מהגז ושהבבון המדובר יתפוצץ? :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

יש כאן כל כך הרבה תגובות מוגזמות.

גם בגרמניה, שרובנו נהנים להסתכל עליה כמושא להערצה בכל מה שקשור למוטוריקה, ישבו לי על הזנב כשיצאתי לעקיפה באוטובאן ב150-160 קמש, ומאחוריי הגיע מישהו ב-180 (ולא, לא חתכתי אותו). ושם יש עוד פחות סיבות לעשות את זה, כי אנשים חוזרים ימינה אחרי עקיפה מבלי ש"ירמזו" להם שהם מפריעים לנהג מהיר יותר. במדינת ישראל ללא צמצום מרחק, או סימון עם האורות, אין שום סיכוי אבל שום סיכוי בעולם שהנהג הממוצע יזוז ימינה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
דעתי בנושא היא שאין שום בעיה לעקוף גם בקמ"ש אחד יותר, כל עוד לא מפריעים לאף אחד, ברגע שיש מישהו שנוסע מהר יותר, יש לחזור ימינה ולתת לו לעבור בפרק זמן סביר, אין צורך להידחף בין משאיות, אבל אם יש אופציה לזוז רגע ימינה כדי לתת למי שמאחוריך לעבור, יש לנצל אותה.

אני עדיין מחכה ליום שעם ישראל יבין שלשמור על הימין זה לא לשמור על האמצע, פתאום חצי מהעומסים בכביש יעלמו בפוףףףף.

איך בדיוק? זה סותר לגמרי את הרעיון. אם הוא נוסע 100, ואתה תפתח בעקיפה ב-101 אתה כנראה לא תעקוף בטווח הזמן הנראה לעין. מיותר.

פורסם
שונא בבונים כאלה.

ליטוף קל על דוושת הבלם להגברת לחץ הדם אצל הבבון.

אני לא מעלה מהירות בגלל בבונים כאלה, ואם הוא רוצה לעקוף בצורה מסוכנת, לבריאות.

אתם קצת שוכחים שאתם לא בדיוק יודעים מי אותו אדם ומאיפה הוא הגיע, ואולי הוא נוסע עם רכב גנוב, או ממהר לבית חולים, או סתם עצבני, או ערס שירדוף אחריכם כל הדרך ואפסיק להעלות עוד אפשרויות. ברוב המקרים הבלימות שלכם לא יזיזו כלום ללחץ הדם שלו. כשהאופציה היא להמשיך הלאה, לתת לו לעבור ולשכוח ממנו, או האפשרות הפוטנציאלית לבין לגמור בבית חולים, או במשטרה, או במוסך, או כולם ביחד, אז צריך לבחור באפשרות א' בכל הכוח. צאו מהקטע של "לחנך אותו". זה כשלון בטוח.

פורסם

כל ה"מחנכים" למיניהם פה נופלים לפח הידוע של "כל מי שנוסע לאט ממני הוא שבלול וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף". בסופו של דבר פות"ש נרדם בשמאלי, 130 אן 150 זה כלל לא משנה. גם 200 נוסעים בימני. מהירות ביחס לחוק זה "בין אדם למקום" - לא לשיקולכם. מה שלשיקולכם זה "בין אדם לחברו" - אל תפריעו, לא יצפצפו לכם. לא על 120 ולא על 240. לולא פות"ש היה נרדם בשמאלי, לא היו נצמדים אליו. ואם יש שיירה של משאיות, בודקים האם אפשר לעקוף בבטחה ובמהירות ובלי להוות הפרעה, במיוחד בכביש בו המהירות הממוצעת גבוהה. אם אי-אפשר - מזדיינים בסבלנות ולא, מי שמגיע מאחור במהירות שיותר מתאימה לעקיפות כאלה, לא אמור לעשות את זה.

צאו מסרטי החינוך, העלאת לחץ דם או כל דבר אחר. קחו אחריות על עצמכם - עומדים בקצב, לבריאות. לא - עופו לימני. אם הוא ינגח בכם שניכם תעצרו בצד ותאבדו זמן, לא יעזור למי שחושב שהוא צודק. זה שאתם, נניח, נוסעים במהירות העולה על זו החוקית לא נותן לכם לגיטימציה לשהות בשמאלי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
אז להוריד רגל מהגז ושהבבון המדובר יתפוצץ? :)

בנהיגה רגילה, אתה אמור להגדיל את הרווח מעט. אם המרחק שלך תקין, מספיק שתגדיל את הרווח מהרכב לפנים בשניה אחת ויצרת מרווח בלימה ואף מרווח השתלבות לרכב מאחור, אך לא תידרש להאטה כה חריפה שתגרום לו "להתפוצץ".

השיטה הזו יעילה גם מאחר וניתן לנהוג ככה בצורה ממושכת, שכן לא תמיד ניתן להעריך בצורה טובה את המרחק מהרכב מאחור, והוא הרי יכול להיות קרוב מדי, בלי לשבת לך ממש על הזנב. אם הוא ממש קרוב, ומסרב להתרחק או לעקוף, מגדילים את הרווח בעוד שניה.

מאחר ואתה באמצע עקיפה של רכב ארוך, להאט לא יהיה צעד מועיל במיוחד. מה שאפשר לעשות:

לסמן לאחור עם כל אור שאיננו אור הבלם.

אם הנצמד יושב מצדך השמאלי - להיצמד לרגע שמאלה ולחסום לו רגעית את שדה הראיה כדי להרחיקו.

לוודא שיש לך אזור מילוט לנתיב נוסף משמאל או לשטח ההפרדה משמאל.

כשנהג יושב קרוב מאחוריך, אפילו לאו דווקא ממש נצמד אליך, יש לטפל בו מיידית. דבר עם נהג שנפגע מאחור והוא לרוב יאמר לך שהוא ראה "חשד" באחד הנהגים שמאחוריו, אבל התעלם ממנו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
בסופו של דבר פות"ש נרדם בשמאלי

על סמך מה קבעת את זה?

- עומדים בקצב, לבריאות. לא - עופו לימני.

ומי קובע את הקצב, מי שרוצה לנהוג הכי מהר?

מאיזה חוק הוצאת את העיקרון הזה?

זה שאתם, נניח, נוסעים במהירות העולה על זו החוקית לא נותן לכם לגיטימציה לשהות בשמאלי.

הלגיטמציה לנהוג בשמאל לא ניתנת בחוק לפי מהירות. היא ניתנת למי שעוקף. וכל זמן שהרכב עוקף, הוא יכול להיות בשמאלי, גם אם מישהו רוצה לעקוף יותר מהר.

העיקרון בכביש איננו לתת למי שרוצה לנהוג הכי מהר למצות את רצונותיו, כמה שיותר מהר.

דרך אגב, גם לא באירופה. גם פרארי באיטליה מחכה עד שמי שנמצא בשמאלי יסיים את העקיפה ויוכל להשתלב בנתיב האיטי יותר. כל זמן שהוא נע יותר מהר מהתנועה בשמאלו, מחכים בסבלנות.

אלא אם אתה בבון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נמנעתי מלהגיב כאן בנושא הזה, מכיוון שאני נוהג בעיקר בנתיב השמאלי.

אני חושב שאין "להאיץ ולהציק" למי שבאמת מבצע עקיפה,

אך הבעיה מתחילה בפיאט פונטו שמעכבת את כולם בכביש מהיר וזה גורם לעקיפות מימין ופרצוף זועם.

אגב, בכביש 6 לפני כמה שנים,

אמא שלי כמעט קיבלה דו"ח משוטר תנועה על נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה,

בסוף ויתר לה.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
הלגיטמציה לנהוג בשמאל לא ניתנת בחוק לפי מהירות. היא ניתנת למי שעוקף. וכל זמן שהרכב עוקף, הוא יכול להיות בשמאלי, גם אם מישהו רוצה לעקוף יותר מהר.

אכן תגובה מלומדת - אבל קצת מתחסדת אם תרשה לי להעיר.

רוצה לראות אותך שומר על שלוות הנפש שלך בכביש 1 בקטע של שער הגיא כשמשאית מטפסת את העלייה ב- 40 קמ"ש ומשאית "מהירה" שנוסעת במהירות על קולית של 42.5 קמ"ש מנסה לעקוף אותה.

לטעמי רומן הגדיר נכון ויפה את הדברים.

פורסם
על סמך מה קבעת את זה?

ומי קובע את הקצב, מי שרוצה לנהוג הכי מהר?

מאיזה חוק הוצאת את העיקרון הזה?

העיקרון בכביש איננו לתת למי שרוצה לנהוג הכי מהר למצות את רצונותיו, כמה שיותר מהר.

דרך אגב, גם לא באירופה. גם פרארי באיטליה מחכה עד שמי שנמצא בשמאלי יסיים את העקיפה ויוכל להשתלב בנתיב האיטי יותר. כל זמן שהוא נע יותר מהר מהתנועה בשמאלו, מחכים בסבלנות.

אלא אם אתה בבון...

לי לא מפריע אם רכב לפניי מבצע עקיפה, אך כאשר הוא משתהה בה הוא יוצר סיכון גדול ומיותר. ההתנהלות הזו גוברת לצבר מכוניות במקום אחד, דבר שבסופו מביא לתאונות, הקשות שבהן. אין שום הצדקה לעקיפה שאורכת זמן ושצריך לחכות לה "בסבלנות". עברת שמאלה, האצת, חזרת ימינה - אין שום דרך אחרת לגיטימית ובטוחה. אם לא הייתה לך כוונה להאיץ, והכוונה לנסוע מהר יותר מהרכב הנעקף, אז למה בעצם לעקוף?

פורסם
נמנעתי מלהגיב כאן בנושא הזה, מכיוון שאני נוהג בעיקר בנתיב השמאלי.

אני חושב שאין "להאיץ ולהציק" למי שבאמת מבצע עקיפה,

אך הבעיה מתחילה בפיאט פונטו שמעכבת את כולם בכביש מהיר וזה גורם לעקיפות מימין ופרצוף זועם.

אגב, בכביש 6 לפני כמה שנים,

אמא שלי כמעט קיבלה דו"ח משוטר תנועה על נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה,

בסוף ויתר לה.

בדיוק . זה מה שמרגיז אותי כל יום שאני נוהג , אני הרבה נתקל בנהגים האלו שנוהגים או קופצים לנתיב השמאלי , סתם כי בא להם , סתם כי בנתיבים הסמוכים יש פקק ובוא נעשה גם בנתיב השמאלי פקק , הם נוהגים באותה המהירות כמו בנתיבים הסמוכים והרבה מהם גם לאט יותר מאשר בנתיבים הסמוכים , ביזיון פשוט שהנהגים האלו לא מבינים בכלל מה הוא נתיב שמאלי בהגדרתו .

תאמין לי , אני ממש רוצה שיתחילו לתת קנסות בארץ על נהיגה בנתיב השמאלי לכל אותם הנהגים , וקנסות רציניים , 1000 שקל ומעלה , אולי ככה כל הנהגים האלו יבינו וילמדו למה נועד נתיב שמאלי .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

רוצה לראות אותך שומר על שלוות הנפש שלך בכביש 1 בקטע של שער הגיא כשמשאית מטפסת את העלייה ב- 40 קמ"ש ומשאית "מהירה" שנוסעת במהירות על קולית של 42.5 קמ"ש מנסה לעקוף אותה.

אני שומר על שלוות הנפש, בטח בתסריט כזה. אני לא מצדיק עקיפות בהפרש מהירויות של חצי קילומטר לשעה של משאיות, אך אני מסוגל להבין אותן:

משאית צריכה לשמור על מומנטום. במהירות גבוהה ובפרט כשיש שיפוע (אפילו קל מאוד) לוקח לה זמן רב לחזור למהירות המקורית שלה אחרי כל האטה, ואם היא ידנית זה גם אומר לרדת ולעלות בסדרה ארוכה של הילוכים.

כמו כן, מפאת גודלן, למשאיות אין בעיה לבצע עקיפה ארוכה של משאית אחרת כי הן לעולם לא יוסתרו בשטח המת של המשאית הנעקפת.

כשרכב פרטי עוקף משאית, אני כן חושב שהוא צריך להתייחס לתנועה מאחוריו (ע"ע התגובה של רומן) שכבר נמצאת בנתיב השמאלי וגם לחתור לעקיפה מהירה, שכן אחרת הוא מסתכן בשהיה ממושכת ב"שטח מת".

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...