Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דורקי, מכאן ההתחסדות. 130 היא באמת מהירות תת-שיוט, אפילו עבור כל משפחתית 1.6, בתנאי שהנהג לא סבור שלעבור 3000 סל"ד מצריך סיום טיס במגמת קרב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שרשור בעלי חיים תמיד אהוב עלי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הכל טוב ויפה, רק שאתה מפספס את הנקודה, כי העוקף המקורי לא נהג כחוק אף הוא. לכן אתה מתחסד.

זה לא נכון. הוא נהג כחוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

130 זה לא כחוק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
130 זה לא כחוק.

מבחינת העקיפה.

נהג לא צריך לפנות דרך, תוך עכוב עצמו, כאשר יש מישהו שרוצה לנהוג עוד יותר מהר, כל זמן שהוא עוקף.

פורסם

נהג צריך להימנע מעיכוב תנועה, נקודה. כמו כן נהג צריך, עקרונית, לשמור על המהירות החוקית. לכן, הוא לא נהג כחוק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כביש 6 מדרום לצפון, 2 נתיבים לכל כיוון. אני על השמאלי בערך על 130 (אם יכולות להיות לזה השלכות פליליות/תעבורתיות, אני כבר מודיע שזה "סיפור שהמצאתי").

אכן כ"חוק".

פורסם

מילא המהירות, סיפור העקיפה נוסף בדיעבד. הוא לא יצא לעקיפה לשמאלי אלא היה בשמאלי, זה הכל. הנהג מאחור הפתיע אותו כי הוא לא היה מודע לכביש.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הלגיטמציה לנהוג בשמאל לא ניתנת בחוק לפי מהירות. היא ניתנת למי שעוקף. וכל זמן שהרכב עוקף, הוא יכול להיות בשמאלי, גם אם מישהו רוצה לעקוף יותר מהר.

העיקרון בכביש איננו לתת למי שרוצה לנהוג הכי מהר למצות את רצונותיו, כמה שיותר מהר.

דרך אגב, גם לא באירופה. גם פרארי באיטליה מחכה עד שמי שנמצא בשמאלי יסיים את העקיפה ויוכל להשתלב בנתיב האיטי יותר. כל זמן שהוא נע יותר מהר מהתנועה בשמאלו, מחכים בסבלנות.

אלא אם אתה בבון...

זה ההבדל בין להיות צודק ללהיות בן אדם.

מותר לך לעקוף על 90.1 קמש רכב שנוסע במהירות של 90 אבל אם תעשה את זה שכמאחוריך טור ארוך אתה סתם בהמה.

מותר לך גם להפליץ בקול תרועה רמה במעלית מלאה אבל זו עדיין לא סיבה לעשות את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יפה שאתה מסוגל להבין את העקיפות האלה, מאידך נהגים שהם בני תמותה רגילים שלא התברכו בשלוות הנפש העילאית שלך ושמשתרכים בשיירה שאורכה כמה מאות מטרים רק כי "נהג המשאית היה צריך לשמור על המומנטום" - מקללים את הנהג, את האימא של הנהג וגם את החור בגומי שהביא לעולם את הנהג הזה.

תגובה הגיונית אפילו סבירה למי שהתרגל להתנייע באוטו כמו זה שיש לך בסימלון. פתאום כל מי שנוהג במשהו מעט פחות חזק לא באמת שייך לאותה דרך. לגוף הענין כל הויכוח הזה נראה אוילי למדי, שהרי אם מישהו נוהג מהר יותר מהתנועה המצויה בנתיב הימני והעקיפה אפשרית ובטוחה דייה ובכביש רב נתיבים עם מסלול עקיפה שמאלי פנוי זה המצב לרוב, רשאי לעקוף כמובן ומי שמתנייע לו באיזו מפלצת עתירת סוסים ושקלים וחש בצורך הזה להוכיח לכולם איזה מין "גיבור" הוא, יתכבד וימתין עד שהעוקף האיטי יותר יסיים את עקיפתו בבטחון ויחזור למסלול הימני, מה שגם לרוב קורה ואז יתן לליבידו שלו לעבוד באיזו רמה שמתחשק לו. קצת התחשבות במשתמשים ה"נחותים" בכביש לא באמת תזיק, העדרה קרוב לודאי שכן.

פורסם (נערך)

"מטורף", "בבון"

לא נמאס לכם?!

ממש צריך להיות משוגע כדי לעקוף מימין בישראל. נדרשת בשביל זה עזות מצח מטרפת - לא לחפש לעבור לנתיב האמצעי או השמאלי, כשמגיעים לכביש בינעירוני או מהיר. ואני אומר את זה מניסיון של נסיעה יומיומית באיילון, כביש 1, 2, 5, בהם גם כשאני נוסע במהירות סבירה לחלוטין (נניח, 110) אני מגיע יותר מהר ליעד רק בזכות שאני נשאר בנתיב הכי ימני בכביש.

זה הכל. שם זה מתחיל ושם זה נגמר.

ביום שאלו כאן שנחרדים מהמהירות המטורפת 160 יבינו שאיש לא מכוון להם אקדח לרקה, ולא מכריח אותם לחפש לכל הפחות את הנתיב המרכזי, החיים של כולנו ישתפרו.

עריכה: רועי, לא כל מי שנוסע מהר מנסה להראות שהוא גיבור, או להוכיח למישהו משהו. די להתחסד. הישראלי הממוצע לא עוקף מהשמאלי. הוא שם כי "שמאלי זה מהיר". זהו. אגב, לפעמים אפשר להשתמש במראות. ככה גם לא תופתע מה"מטורף" שנוסע בשמאלי, ולא תחתוך אותו.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ניראה לי שסתם שייכתם לפותח השרשור את התכונות של הנהג הישראלי המכוער, מבלי לדעת האם הוא בכלל כזה.

כשהנתיב השמאלי פנוי, זכותו לצאת לעקיפה גם אם הוא נוסע פחות מהמהירות המקסימלית המותרת, כל שכן במצב

המדובר, כשהוא טוען שהוא גירד את המהירות המקסימלית המותרת מלמעלה.

זכותו לסיים לעקוף בביטחה ולחזור לימני בסיום העקיפה.

לא זכותו לשבור שמאלה לנתיב השמאלי כשהוא רואה רכב מהיר שעוד רגע עוקף אותו, ולעכב אותו - אך פותח"ש

לא ציין מצב כזה, רק חלק מחברי הפורום "השלימו" פרטים שלדעתם עשויים היו להתקיים.

לא קשה במיוחד לתאר את הסיטואציה שבה פותח"ש יצא לעקיפה של תור המשאיות כשהנתיב השמאלי היה פנוי, הנהג הממהר

שנסע ככל הניראה 150 וצפונה הגיע מאחוריו די במהירות והתחיל להתחרפן בכדי שיפנו לו את נתיב הטיסה "הפרטי שלו".

אני לא שופט על המהירות אלא על ההתנהגות - אתה לא נוסע כחוק? עניין שלך מול המשטרה, אך סע בהתאם לתנאי הדרך.

יותר מזה, אומר לכם שגם אם פותח"ש היה עוקף את המשאיות שנסעו במהירות של כ 90 קמ"ש במהירות 100 "בלבד",

גם זה היה בסדר גמור - מדובר בכביש בעל שני נתיבים או יותר לאותו כיוון, גם אם הוא נוסע ב 1 קמ"ש יותר מהר, זכותו לעקוף.

האם זה נכון ומתחשב בשאר משתמשי הדרך (במקרה של 1 קמ"ש הפרש)? כניראה שלא.

פורסם

הבעיה הגדולה יותר בעקיפה אטית של משאית היא שאתה שוהה יותר מדי זמן בשטח שבו נהג המשאית לאו דווקא רואה אותך, ולכן זו עקיפה שיש לבצע בזריזות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תגובה הגיונית אפילו סבירה למי שהתרגל להתנייע באוטו כמו זה שיש לך בסימלון. פתאום כל מי שנוהג במשהו מעט פחות חזק לא באמת שייך לאותה דרך. .

צא מזה. מה שדורקי התכוון אליו היה שכל עמך ישראל בטוח ש-130 זה מינימום על-חלל, זה הכל. לא תלי התלים שבנית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נהג צריך להימנע מעיכוב תנועה, נקודה.

באיזה מקום זה כתוב בחוק?

אם מישהו רוצה לנהוג על 200, אני צריך לצאת מעורי ולפנות לו את הדרך, כי אני נוהג על 160?!

באמת?!

באמת???!!!

אם אני עוקף משאיות בשמאלי על 110, זה שבא מאחורי ב-160 יצטרך לחכות עד שאסיים את העקיפה ואזוז לימין.

אני לא צריך לפנות לו את הדרך מראש, (1) כי אז הוא מעקב אותי וכי (2) זו עקיפה חוקית (בלי קשר למהירות).

זה שנהגים שרוצים לנהוג יותר מהר, חושבים שכל התנועה צריכה לפנות להם את הדרך, זו תמצית הבבוניות הישראלית, גסת הרוח.

אני יותר חזק, אני יותר מהיר, אז אתה תעשה את מאמץ הייתר ותפנה לי את הדרך...

אף נהג שנוהג שעוקף כחוק לא צריך לעכב עצמו, כדי לאפשר למישהו שרוצה לנהוג עוד יותר מהר לעקוף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...