Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
130 זאת מהירות מכובדת מאוד שאתה יכול לנסוע בה בכל נתיב שתרצה, כמה זמן שתרצה ובטח כאשר יש משאיות בנתיב השני ואין סיבה שאתה תאט למהירות של משאית ותדחף בין שתי משאיות בשביל שהוד מעלתו הבבון יוכל לנסוע יותר מהר.

ובטח שהבבון לא צריך להדבק אליך ובטח שלא לעקוף בשוליים.

כבודו יכול להסתפק במהירות של 130 כמה זמן שיקח.

לא ולא , כבודו לא יסתפק במהירות 130 , אם כבודו נוסע במהירות גבוה משלך בנתיב השמאלי , אתה כן תשתדל לפנות לו דרך כמה שיותר מהר ברגע שאתה רואה את הנהג מתקרב אליך בנתיב השמאלי , נקודה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
מה אתה אומר?

שהוא היה צריך לסכן את עצמו ולהאיץ למהירות של 150 ולהדחף בין משאיות בפראות כדי שהבבון לא יצטרך להאט?

לא , שפותח השרשור אם ככה הוא זה שסיכן את עצמו ונהגים אחרים מסביבו כי לא ניתח את המצב בקפדנות מסביבו לפני שהתחיל את העקיפה , אם ככה אל תצא לעקיפה בכלל ואל תפריע לנהגים אחרים שנוסעים בנתיב העקיפה במהירות העולה על שלך .

פורסם

ממש לא.

המהירות המותרת בכביש 6 היא לדעתי 120. ואני לא עומד להסתכן ולנסוע פחות מזה בין משאיות ובטח שלא להאיץ למהירות מסוכנת ולא חוקית של 140 וצפונה מזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה זה "ניתח את המצב בקפדנות?"

הוא רואה שמאחורה פנוי בנתיב השמאלי ויוצא לעקיפה.

כשהוא באמצע העקיפה מגיח במהירות מאחוריו ליצן עם אורות ונצמד.

מה לעזאזל אתם רוצים ממנו? הוא לא יכול לפנות את הנתיב כי יש משאית, תנו לו לסיים את העקיפה במהירות שהוא יכול ותמשיכו הלאה. זה לא שהוא עבר לשמאלי כדי להשוות מהירות עם משאיות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם כבר הבבון שנסע במהירות הרבה מעל למהירות החוקית היה צריך לנתח את המצב ולראות שהתנאים בכביש לא מאפשרים לו לנסוע במהירות המטורפת שבה הוא רוצה לנסוע.

ובטח שלא להידבק בצורה מסוכנת וחסרת אחריות לאחורי הרכב שמלפניו, לגרום למשאית לבצע בלימת חרום ולעקוף בשוליים.

פורסם

כל אלה שאמרו לך שאתה לא היית בסדר, תמוהים.

במידה ואתה באמצע עקיפה וערס מסכן אותך, 2 אפשרויות שצריך לבחור במהירות- או להשלים עקיפה כראוי, או להוריד רגל מהגז, בלי ברקס, ולוותר על העקיפה, לחזור ימינה לאט כשמתאפשר לך.

כמובן, אגו בחוץ - השיקול אם להשלים את העקיפה או לוותר עליה, צריך לבוא רק מדאגה שלך לבטחונך, הרי הוא מסכן אותך כי הוא ערס.

אל תקשיב להזויים שמצדיקים מישהו שעוקף משאיות בשול הימין של כביש 6 שלא מוכן להסתפק ב"רק" 20 קמ"ש מעל המותר לרגע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים. גם כשאתה נוסע מהר מהמהירות הממוצעת של התנועה סביבך ורואה שיירת משאיות בימני, אתה צריך לקחת בחשבון שכנראה מישהו יעקוף אותן במהירות איטית משלך. אז נכון, זה מעצבן וצריך להאט. אבל כל עוד הוא עוקף ולא נוסע באותה מהירות של המשאית כל מה שאפשר לעשות זה להתאזר בסבלנות ולהיות בן אדם.

אבל מה זה מעניין, אנשים לא רגילים להתייחס לאחרים כשהם מתכננים את המעשים שלהם. הזכות להיתשמש בכביש הציבורי שלהם גדולה משל הסביבה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אף אחד לא מצדיק את הנהג מאחור. מעבר לזה שהוא בריון, הוא גם ביצע מהלך מסוכן במיוחד מתחת לאף של משאית.

אבל, בכביש מספר 6 אף אחד לא מופיע מאחוריך פתאום, ואם אתה רואה נהג מהיר מאחוריך, אולי כדאי לחכות קצת עם העקיפה.

אגב, אני אף פעם לא עוקף משאית במהלך אחד אלא שוהה לרגע משמאל ומאחורי הרכב הנעקף. ככה אפשר לראות נהג אטי יותר שעוקף, לראות נהג מהיר יותר שמתקרב מאחור וגם מגדיל את הסיכוי שנהג המשאית יראה אותך מתחיל את העקיפה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
אתה לא צודק בכלל ! , בגלל טענות כמו שלך תרבות הנהיגה בארץ כמו שהיא ניראת , בגלל שהרוב פה בכבישים חושבים כמוך - ''לא יקרה כלום אם טאת ל-X מהירות'' , ''ולא יקרה כלום אם אני שנייה אגנוב לך את הזכות קדימה'' , ''ולא יקרה כלום אם אני שנייה אחתוך אותך'' ''ולא יקרה כלום עוד אלף ואחת סיבות'' , ''ולמה מה קרה'' .

אין תירוצים כאלו בכביש ולא צריכים להיות , חוק זה חוק וצריך לציית לו , אם כולם בכבישי ארצינו היו מצייתים לחוקי תנועה ונהיגה , המצב היה ניראה אחרת לגמרי , והייתה תרבות נהיגה נורמלית כמו בהרבה מדינות אחרות , ונותנת לכל נהג בכביש הנאה מנהיגה ולא תחושה שאתה כל הזמן במלחמה על הכביש .

לא ולא , כבודו לא יסתפק במהירות 130 , אם כבודו נוסע במהירות גבוה משלך בנתיב השמאלי , אתה כן תשתדל לפנות לו דרך כמה שיותר מהר ברגע שאתה רואה את הנהג מתקרב אליך בנתיב השמאלי , נקודה .

סלח לי אבל אתה קצת חי בסרט.

"כבודו לא יסתפק במהירות 130", "תשתדל לפנות לו דרך כמה שיותר מהר ברגע שאתה רואה את הנהג מתקרב אליך בנתיב השמאלי , נקודה".

למה בדיוק נראה לך שאם אני נמצא בעקיפה ב130 (המהירות המותרת בכביש) אני אפנה להוד רוממותו את הדרך רק כי הוא נוסע ב150/160? אם אני יוצא לעקיפה, ברור שאשתדל לעשות זאת כמה שיותר מהר, אבל מפה ועד ל"פנו לי את הכביש, אני מגיע" הדרך ארוכה.

נראה לי שקצת התבלבלת עם עצמך, מצד אחד אתה סובר שחוק זה חוק וצריך לציית לו, ומצד שני אתה מעודד בריונות ומתעקש שאם אתה נוסע מעל המהירות המותרת על כל הסובבים אותך לפנות לך את הדרך.

עצוב שמתוך מה שכתבתי, מה שהבנת הוא ההיפך (השוואת עקיפה במגבלות החוק לגניבת זכות קדימה, חיתוך.., תהיה בריא).

לאור תגובתך נראה לי שמי מבנינו שתורם לתרבות הנהיגה הבזיונית בכבישים והופך את זה ל"תחושת מלחמה" אלה נהגים כמוך עם בריונות-כביש ואגו של "פנו לי את הדרך".

סבבה, גם אני לא מסכים עם כך ש130 זו המהירות המתאימה לכביש הזה,

אבל ההבדל הוא שאני כן מבין ומכבד את זה שזו זכותם של נהגים אחרים לצאת לעקיפות ולהשאר במגבלות החוק, גם אם זה מפריע לשיוט ב150.

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם
סלח לי אבל אתה קצת חי בסרט.

"כבודו לא יסתפק במהירות 130", "תשתדל לפנות לו דרך כמה שיותר מהר ברגע שאתה רואה את הנהג מתקרב אליך בנתיב השמאלי , נקודה".

למה בדיוק נראה לך שאם אני נמצא בעקיפה ב130 (המהירות המותרת בכביש) אני אפנה להוד רוממותו את הדרך רק כי הוא נוסע ב150/160? אם אני יוצא לעקיפה, ברור שאשתדל לעשות זאת כמה שיותר מהר, אבל מפה ועד ל"פנו לי את הכביש, אני מגיע" הדרך ארוכה.

נראה לי שקצת התבלבלת עם עצמך, מצד אחד אתה סובר שחוק זה חוק וצריך לציית לו, ומצד שני אתה מעודד בריונות ומתעקש שאם אתה נוסע מעל המהירות המותרת על כל הסובבים אותך לפנות לך את הדרך.

עצוב שמתוך מה שכתבתי, מה שהבנת הוא ההיפך (השוואת עקיפה במגבלות החוק לגניבת זכות קדימה, חיתוך.., תהיה בריא).

לאור תגובתך נראה לי שמי מבנינו שתורם לתרבות הנהיגה הבזיונית בכבישים והופך את זה ל"תחושת מלחמה" אלה נהגים כמוך עם בריונות-כביש ואגו של "פנו לי את הדרך".

סבבה, גם אני לא מסכים עם כך ש130 זו המהירות המתאימה לכביש הזה,

אבל ההבדל הוא שאני כן מבין ומכבד את זה שזו זכותם של נהגים אחרים לצאת לעקיפות ולהשאר במגבלות החוק, גם אם זה מפריע לשיוט ב150.

בחלק אני מסכים איתך ובחלק לא .

קודם כל , תאמין לי שאני לא מהביריונים האלו של ''פנו לי את הדרך'' , אלא להיפך , אני דווקה דיי הרבה תמיד בעצמי פונה ונותן דרך לנהגים אחרים בכבישים , אפילו כאשר זכות הקדימה היא שלי ולא שלהם .

מה גם , משום מה ניראה לי שפותח השרשור לא מספר לנו את המקרה כפי שהיה באמת .

לדעתי הוא דווקה כן ראה כניראה את הנהג המתקרב בשלב מסויים , אבל בגלל שנמאס לו להיסחב אחרי המשאיות החליט שהוא יספיק לקפוץ לפניו לנתיב השמאלי ויספיק לבצע את העקיפה (וזאת הבעיה בארץ , שהרבה נהגים עושים כך וזה לא נכון) , אך לא כך היה בפועל כי הוא לא העריך נכון את מהירות הנהג המגיע ובזה יצר הפרעה לנהג אחר שנוסע בנתיב השמאלי , ובגללו נאלץ להוריד את המהירות ולבלום שזה מבחינתי לא מתקבל על הדעת , הנתיב הוא של הנהג במקרה הזה (ולא משנה באיזו מהירות הוא טס, שיענש אחרי זה , אלו יהיו כבר הבעיות אך ורק שלו) , ולפותח השרשור אין כל זכות לעבור לנתיבו של אותו הנהג ולגרום לו להאט את מהירותו בגללו , אם זה המצב אז שלא יצא לפניו , שיתן לנהג ההוא לעבור , ורק כאשר אין אף חיה בנתיב השמאלי רק אז יבצע את העקיפה .

זה חוק ברזל בשבילי , בשביל זה יש נתיבים , כאשר אני בנתיב שלי , אני מצפה שאף אחד לא יכנס לי לפני לנתיב שלי ויגרום לי להאט את מהירותי בגללו , לא יכול לעשות זאת? - תשתלב לנתיב אחריי ולא לפניי . אותו דבר לגבי , אני לא אשתלב לנתיב לא שלי כאשר בו יש נהג אחר ואני קולט שהוא נוסע יותר ממה שאני באותו רגע יכול , אלא אתן לו לעבור ורק אז אשתלב לנתיב שלו , חד וחלק . זה מה שאני מנסה להסביר וחבל שהרבה נהגים לא מבינים ולא מיישמים את השיטה הזאת שהיא גם למעשה חוק . באמת חבל .

עוד פעם , אני לא מצדיק את מה שהנהג ההוא עשה אחרי זה שזה מאוד מסוכן , היה צריך להבין שאין לו בררה אלא לתת לנהג לפניו לסיים את העקיפה ואז שוב לנהוג במהירות שלו - זה כבר הבעיות שלו .

אבל גם פותח השרשור לדעתי לא עשה נכון את מה שעשה . היה בכלל צריך או להעריך את המצב יותר טוב , ולתת לנהג ההוא לעבור ורק אחריו לעשות עקיפה באם לא היו רכבים נוספים בנתיב השמאלי , לדעתי הוא זה שיצר הפרעה בנתיב העקיפה לרכב אחר .

פורסם

למה כולכם סוברים שהוא ראה את הבבון מתקרב? יכול להיות שהבבון היה מאחורי מכונית אחרת / טנדר אחר שהסתיר אותו, זה לא אומר שהוא לא בדק ולא היה בסדר או חשב שהוא יספיק לעקוף לפני הבבון.

גם אני נסעתי היום בכביש עם 2 נתיבים בפקק ומישהו עם ג'יפון (שכידוע יש להם זכות קדימה אוטומטית בכביש) כמעט נכנס בדלת הנוסע אצלי (הייתי בנתיב השמאלי שבהמשך היה לפנייה שמאלה - לפני שמישהו יחשוב שגם אני לא בסדר) וכשראה שהוא יכול לעקוף את הפקק רק מהשול הימני עשה זאת.

כמובן שההתנהגות שלו בכל הפקק הזה הייתה כמו של בבון.

פורסם

כאשר פסיכופט נצמד בצורה כזאת: שמים קרוז קונטרול ובהדרגה מורידים מהירות ל80 קמש, אחרי זה לאט מאוד עוברים לימני. ככה כולם שמחים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בואנה אנשים הזויים. נתיב שמאלי נועד לעקיפה - כל עוד אתה עוקף מישהו אתה בסדר. בטח ובטח כשזה במהירות 130 קמ״ש. זה שנצמד בעיה שלו שילך לחפש. אם מישהו מתנהג בצורה מפגרת כזו אני מסמן לו עם היד שישמור מרחק או ״מה אתה רוצה״ וזה תמיד עובד. בכל אופי פות״ש נהג בסדר ואין פה שום ליקוי. כל עוד אני עוקף מישהו שהותי בשמאלי מוצדקת. אני לא חייב להתאים את עצמי למהירות של מישהו אחר. זה שהוא רוצה לטוס על 200 בעיה שלו.

פורסם

כפי שכבר הוסבר לך ומאוד הייתי רוצה להעביר זאת לכל נהג ונהג

כמו שמלמדים אותך להכין חיבור/פסקה בבית הספר - עקיפה אותו הדבר - צריכה להיות לה התחלה, אמצע והכי חשוב - סיום. אם אתה לא יכול להשלים את האמצע או הסיום - לא צריך להתחיל. אם אני חלילה מצאתי את עצמי בצד שמאל ויש לפני נהגים שלא שומרים הימין ויש תקרא לו בבון מאחורי, אז אני מפנה לו ונותן לו להתמודד ולא נוסע לפניו כדי שיציק לי. לא היית צריך להימצא בצד שמאל במצב כזה שלא תכננת לבצע עקיפה ולסיים אותה. אתה מייצר בצורה הזו פקקים ועצבים מיותרים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...