Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כתוב בתקנות התעבורה כמובן. למשל - תקנה 39א (ו), תקנה 40 (א), תקנה 47 (ד) - מתאים ספציפית למקרה דנן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שומדבר ממה שכתבת לא נמצא בתקנות שהבאת, נהפוך הוא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מקווה שבדקת. אם כן - כנראה נישאר חלוקים, עד הפעם הבאה שתמצא לנכון להגיב לפוסטים שלי 8)

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מגיב לפוסטים שלך כשיש לי מה לכתוב בנוגע להם, אם בהסכמה ואם לא. אין סיבה להפוך את זה לעניין אישי.

אנחנו חלוקים, כי אתה טוען שמשתמשי דרך צריכים לפנות את הנתיב השמאלי לרכב שרוצה לנהוג הכי מהר, גם במחיר עיכוב עצמם, וזה כל כך מופרך, שבכלל לא מובן איך אפשר לטעון כך (ועוד לטעון שזה החוק...).

גם במדינת הטייסים, איטליה, נותנים לרכב עוקף להשלים עקיפה ולחזור לימני. אף אחד לא יכול (או צריך) לחזות תאוצה של טייס שמגיח מאחור במהירות גבוהה משמעותית ממהירות התנועה. כל חוקי התנועה יוצאים מנקודת הנחה שאין חריגה כזו על הכביש, וזו רוח החוק.

רק בבוניות ישראלית יכולה לדרוש מכולם לזוז הצידה, כי מאן דהוא רוצה לנהוג הרבה יותר מהר.

[ואני כותב את זה בתור נהג שלרב "מעכבים" אותו, כמעט בכל נהיגה בכביש]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתם נותנים ככ הרבה דוגמאות מגרמניה, איטליה וכו', אז רק למען הדיוק, אם נשחזר מקרה זהה לכבישים ששם, לא משנה כלל מה הפרשי המהירויות, לא חשוב כלל מה הסיבה ל"שהות האיטית" בנתיב השמאלי, ברגע שנהג הרכב ה"איטי" יאשר לממהר ש"ראיתי אותך אבל תמתין שניה בגלל ,xyz' עי איתות ימינה או הדלקה של ההאזרד, הנהג הממהר מיד ירפה, יוריד למהירות האיטית וימתין ופה בדיוק הבבוניות במקרה בארץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מגיב לפוסטים שלך כשיש לי מה לכתוב בנוגע להם, אם בהסכמה ואם לא. אין סיבה להפוך את זה לעניין אישי.

כמאמר היהודי המפורסם ביותר: "אתה אמרת" [emoji6] שבוע טוב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רק משהו קטן לגבי המהירות עצמה- אני משתדל לא לנסוע מהר מידי לזמן ארוך לא כי אני לא מסתדר על המהירות (מסתדר יופי ותמיד אפילו שומר מרחק), אלא כי אני נוסע הרבה ומשלם על הדלק מכיסי ואם אני יכול לחסוך 300-400 ש"ח בחודש על לנסוע "רק" 100 אז אני מעדיף לנסוע לאט יותר.

החסכוניות לא תקפה לעקיפות אבל בכול זאת לא אכפת לי לחלוטין מכאלה שנדבקים לי לתחת כי בא להם לנסוע 140 גם כשאין לי לאן להשתלב לימין.

בד"כ אני גם עוקף את הדבילים אחרי כמה דקות כי מרוב זיגזגים וחוסר תכנון הם נתקעים מאחורי מישהו שנוסע באמת לאט

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אם אין לך לאן להשתלב לימין, לא תכננת נכון את העקיפה, או היית בשמאלי שלא לצורך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
באיזה מקום זה כתוב בחוק?

אם מישהו רוצה לנהוג על 200, אני צריך לצאת מעורי ולפנות לו את הדרך, כי אני נוהג על 160?!

באמת?!

באמת???!!!

אם אני עוקף משאיות בשמאלי על 110, זה שבא מאחורי ב-160 יצטרך לחכות עד שאסיים את העקיפה ואזוז לימין.

אני לא צריך לפנות לו את הדרך מראש, (1) כי אז הוא מעקב אותי וכי (2) זו עקיפה חוקית (בלי קשר למהירות).

זה שנהגים שרוצים לנהוג יותר מהר, חושבים שכל התנועה צריכה לפנות להם את הדרך, זו תמצית הבבוניות הישראלית, גסת הרוח.

אני יותר חזק, אני יותר מהיר, אז אתה תעשה את מאמץ הייתר ותפנה לי את הדרך...

אף נהג שנוהג שעוקף כחוק לא צריך לעכב עצמו, כדי לאפשר למישהו שרוצה לנהוג עוד יותר מהר לעקוף.

כאשר אתה נוהג במהירות "מטורפת" של 160 קמ"ש, אתה אמנם עובר על החוק, אך כאשר אתה מעכב במהירות איטית יותר את ה"פסיכופת" שנוסע על 160 אתה גם עובר על החוק וגם מתנהג בצורה אנטי חברתית, כלומר שתי עבירות.

תקנה 40:

40. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.

תקנה 41:

41. נוהג רכב לא יפנה ימינה או שמאלה תוך כדי נסיעה או כשהוא מתחיל לנסוע ולא יסטה מקו נסיעתו, אלא במהירות סבירה ובמידה שהוא יכול לעשות זאת בבטחה בלי להפריע את התנועה ובלי לסכן אדם או רכוש.

תקנה 47 (ד):

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.

זו תשובתי לכל ה"מנפנפים בחוק".

אז אם אתה כל כך מוטרד מהעבריין שנוהג במהירות גבוהה מידי, אז נכון, רק שאם החוק כל כך חשוב לך, אז הידחפות לנתיבו של אחד כזה היא גם עבירה, חמורה ומסוכנת.

אם אתה בכל זאת מוכן קצת להיות פרקטי, אז מעבר לעבריינות, הידחפות לנתיב במהירות איטית יותר, היא התנהגות אנטי חברתית בעליל (הממהר עבר "רק" על מהירות מותרת).

אין שום בעיה להעיף מבט לצד שמאל למראה ולראות למרחק שאין שום רכב. אף אחד לא יגיח פתאום.

אולי כדאי קצת להיזכר בשיעורי הנהיגה, שגם בהם נהגנו בכביש עם נהגים שלא שומרים על החוק ונוהגים מהר ועדיין לא איפשרו לנו להשתלב לנתיב שבו התנועה נעה יותר מהר מאיתנו, ואם היינו עושים זאת, המורה/בוחן היה מתערב והיינו נכשלים בטסט, ובצדק, אז לא צריך ללכת בגישה של "הוא יחכה בסבלנות", כי זה שקול לגמרי לגניבת זכויות קדימה, "הוא כבר יבלום ויסתדר", שכל זה ביחד משקף את הנהיגה הישראלית המכוערת, הלא שקולה והמסוכנת.

פורסם
תגובה הגיונית אפילו סבירה למי שהתרגל להתנייע באוטו כמו זה שיש לך בסימלון. פתאום כל מי שנוהג במשהו מעט פחות חזק לא באמת שייך לאותה דרך. לגוף הענין כל הויכוח הזה נראה אוילי למדי, שהרי אם מישהו נוהג מהר יותר מהתנועה המצויה בנתיב הימני והעקיפה אפשרית ובטוחה דייה ובכביש רב נתיבים עם מסלול עקיפה שמאלי פנוי זה המצב לרוב, רשאי לעקוף כמובן ומי שמתנייע לו באיזו מפלצת עתירת סוסים ושקלים וחש בצורך הזה להוכיח לכולם איזה מין "גיבור" הוא, יתכבד וימתין עד שהעוקף האיטי יותר יסיים את עקיפתו בבטחון ויחזור למסלול הימני, מה שגם לרוב קורה ואז יתן לליבידו שלו לעבוד באיזו רמה שמתחשק לו. קצת התחשבות במשתמשים ה"נחותים" בכביש לא באמת תזיק, העדרה קרוב לודאי שכן.

ואולי יואיל להסביר לי כבודו, מה הקשר בין הרכב שבסמלון שלי - שאכן משמש אותי ביום יום - לבין התנהגות אנטי סוציאלית של נהג משאית ההיפוטתי.

נהג שבוחר לצאת לעקיפה בעלייה רק כי הוא מהיר במעט מהנעקף - ושהעובדה שעשרות נהגים נאלצים להשתרך מאחוריו "כדי שלא יאבד מומנטום", כמאמר אחד מחברי הפורום המלומדים - מעניינות לו בקושי קצה של איבר זניח בגוף.

כנראה שהרצון להביע דעתך על הרכב החדש שלי, גרם לך לאיבוד הקשר עם הסיבה שבגינה נכתבו הדברים.

פורסם
אם אין לך לאן להשתלב לימין, לא תכננת נכון את העקיפה, או היית בשמאלי שלא לצורך.

כל עוד יש מרחק של 3-4 מטר בין שתי מכוניות בשמאלי- יש לי לאן להכנס. שמירת מרחק מוגדרת כמרחק שמאפשר השתלבות של רכב בנתיב.

אני לא נדחף אם אני רואה מישהו במרחק 100 מטר שנוסע מהר (וואללה, לוחץ על ברקס אם אני מתקרב מידי לרכב שמולי אם צריך), אבל כאמור- לא בודק עם לוויין אם יש לי 30 ק"מ פנויים. אם מישהו נוסע לא משמעותית יותר מהר ממני ונמצא במרחק גדול מספיק (30 מטר נגיד, תלוי במהירות), אני אשתלב.

אין סיבה שאני אתקע על 80 קמ"ש בימני רק כדי שמישהו אחר לא יוריד רגל מהגז ל5 שניות כדי שאני אשלים עקיפה ב-100 קמ"ש. אין לי טורבו ואין לי V8 7L. לוקח לי 3-4 שניות להאיץ מ-80 ל-100 ועוד 3-4 שניות כדי לתפוס מרחק מהרכב שמימיני כדי לא לחתוך אותו. וכשיש שיירת מכוניות שנוסעת על 80-90 ואני רוצה לנסוע קצת מעבר לזה (100-110) אז אני אעקוף ואשתלב כשאפשר וזה יקח עוד כמה דקות (ובד"כ אני אסע במהירות שהרכב מלפני נוסע בשמאלי ככה שלא אני מגביל את המהירות אלא התנועה- ולרכב שמאחורי לא אמור להיות משנה אם אני בשמאלי או מישהו אחר).

קשה לך עם זה? קח כדורים. אם זה מטריד אותך, הבעיה היא כנראה לא אני והמהירות שלי.

לגבי החוק- 1. אין סיבה שמישהו יתעצבן על מישהו אחר שנוסע במהירות המקסימאלית המותרת. לא מבין למה אנשים מצפים שאחרים יפרו את החוק (בלי קשר לעקיפה). 2. בלי קשר למהירות בכלל- להתעצבן על מישהו שחוסם את הנתיב אפשר גם במרחק של 20-30 מטר ולא להדבק ולסכן אותו, כי על הז שלי כמה זה שמאחורי ממהר, לא מקבל את זה בכלל שהוא מסכן אותי. 3. אין סיבה שאני אחתוך מישהו בימין על חשבון "זכות הקדימה" (למה כביש של אבא שלו?) של מישהו שנוסע מאחורי. זה שנוסע מהר יכול להסתדר עם להוריד רגע רגל מהגז. זה שאני חותך מסתכן בתאונה שאני הגורם הישיר לה.

פורסם

הבנתי. יש סיבה לחתוך שמאלה (3-4 מטר זה לחתוך. זה פחות מרכב ממוצע) והיא לא להיתקע מימין. אין סיבה לחתוך ימינה, כי זה שמאחור יקח כדורים. עכשיו הכל ברור [emoji3] [emoji106]

תרצה שוקולד בשמאלי, או לפתוח חדר?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא הבנת.

אין סיבה לחתוך לשום מקום.

ואין סיבה להתחשב במישהו שנמצא 100-200 מטר ממני בשמאלי אם אני רוצה לעקוף ואני יודע שתוך כדי הוא ישיג אותי.

פורסם

I.g. - התגובה שלך היא בדיוק הדוגמא של לקחת דברים ולהוציא אותם מהקשרם.

רומן לא חושב ולא טוען את הדברים שיחסת לו, אם תגלול אחורה את השרשור (דף 5 להערכתי) תראה בדיוק מה רומן חושב דיעה שמסתכמת באמירה שהנהגים שעל הכביש צריכים לנהוג בכבוד ובהתחשבות בשאר משתמשי הדרך.

פורסם

אני מקווה שאתה שמים לב שאתם כבר דנים על מקרה היפותטי לחלוטין שכמעט ולא קשור למקרה שפות"ש הציג.

הוא, כאמור, נסע על 130 בימין ויצא לשמאל במטרה לעקוף שיירת משאיות (ושיירת משאיות לא נעה במהירות הקרובה אפילו ל130).

ואז הגיע נהג נוסף מאחור במהירות 160, בנתיב השמאלי, והתחיל להבהב ולהיצמד לפות"ש. ומה אתם אומרים בפועל? "נסעת על 130, זה לא כחוק. וגם על השמאלי, זה לא כחוק (למרות שזה היה, כאמור, רק לצרכי עקיפה- מטרתו האמיתית של הנתיב השמאלי)". מה ציפיתם? שהוא ישבור ימינה אל תוך אחת המשאיות? יאיץ ל170 בשביל לפנות לנהג האחר את הנתיב יותר מהר? שפטתם אותו כבר על ה130 להזכירכם..

הצביעות פה חוגגת. וזה עוד מבלי להזכיר את שרשור הסרטונים השכן, בו הועלה סרטון של נהג שמתנחל בשמאל, לא לצרכי עקיפה, ובגלל 2 הבהובים של מעלה הסרטון (ואז ירד לימין כי ראה שהבחור לא מפנה את הנתיב. למרות שהכביש היה פנוי באותו מקטע לחלוטין) כולם החליטו לתקוף את מעלה הסרטון על זה שהעז להבהב.

דרך אגב, חלק מאותם אנשים שתקפו על ההבהוב, מצדיקים פה את הטייס שהבהב.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...