Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מתעקש לא להפנים שזה בינארי. או שאתה מפריע או שאתה מגלה סובלנות ונימוס. ובניגוד אליך אני מדבר משני הצדדים - כשאני ברכב איטי, ג'ימני למשל, או רכב 1.0 שכור - אני לא יוצא לעקיפה אלא אחרי שאני בטוח, שאף אחד לא ישנה את נסיעתו בגללי.

ואם אחרי שאתה בטוח מגיע הרכב מאחוריך, שרוצה לנהוג יותר מהר, מה אז?

אן שומדבר בינארי במצב שתואר.

כשאתה דורש ממי שלפניך שיאט, ישתלב בימני (שנוסע יותר לאט ממנו) ויפנה לך את הדרך, כי אתה רוצה לנהוג עוד יותר מהר, אתה זה שמפריע לו​.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דרך פנויה פירושה שאינני גורם להפרעה לנהג מאחור. הפרעה פירושה שאני מאלץ אותו לשנות את מהירותו או את התמקמותו בכביש.

אתה חי בפלנטה סטרילית כלשהי, כי אני לא יודע מה איתך, אבל נהגים עסוקים בלהתאים את המהירות והמיקום שלהם בכביש כל הזמן. זו לא "הפרעה", זו עצם הנהיגה.

ההתייחסות לכביש כמקום בו צריך לפנות את הדרך לממהר ביותר, היא המצאה מוזרה מאוד, ולא חוקית בעליל.

פורסם

לפותח השירשור, זה מה שאני נוהג לעשות במקרה כזה.

1. ממשיך לנהוג באותה מהירות בדיוק, לא מאט ולא מאיץ. מתעלם לגמרי מהבבון שמאחורי.

2. מזיז את המראה שמעלי כדי שלא אראה את הבבון שמאחורי, עוזר להתעלם ממנו ולהוריד מעלי את הלחץ.

3. מזיז את מצלמת הדרך ומכוון אותה לאחור שיהיה לי צילום של האידיוט.

וזהו מסיים את העקיפה, מפנה את המסלול השמאלי ומתעלם לגמרי מהבבון, אם הוא ממשיך בטיסה שלו, זה מצויין. אם הוא מתחיל לעשות תנועות ידיים וסימנים, מתעלם. אם הוא מנסה להתנקם בזה שהוא נכנס לפני ומאט בכוונה, אני מאט בהתאמה ונוסע מאחוריו עד שזה נמאס לו (מקרה אמיתי). לא מתגרה בשום אופן.

הגעתי כבר מזמן למסקנה ששום דבר טוב לא יוצא מעימות. ממילא עוד כמה ימים אני לא אזכור בכלל שזה קרה.

לסיכום, לכל אלה שמייעצים להכנס לעימות כדאי לקרא מקרה אמיתי מהיום :

נהגת צפרה לנהג לפניה ונורתה בראשה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4639374,00.html

פורסם
למה מישהו צריך להשוות את המהירות שלו? למה אתה לא יכול לחכות עד שיעבור אותך?

אגו?

תאמין לי , הוצאת לי את המילים מהמקלדת שלי :-D , זה בדיוק מה שרציתי לשאול אותו אחרי שקראתי את התגובה שלו .

בדיוק ככה ניראים רוב הנהגים הישראלים , חושבים שחייבים להם כל הזמן משהו .

הוא פשוט שכח שהוא זה שעבר נתיב ולא הנהג שכבר נוסע בנתיב שלו , ועוד הוא מצפה מאותו נהג שכבר נוסע שם להאט את רכבו בגללו , ראבאק למה ?!! זאת גישה הכי מטומטמם בעיניי .:screwy:

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

ממתי מה שמשנה זה מי-היה-קודם?!

ואם אני הייתי בשמאלי קודם, התחלתי לעקוף, ובא רכב שנוהג מהר יותר ממני בימני, עובר לשמאלי (אחרי שאני כבר שם), ואז נצמד מאחורי.

מה אז?

אני צריך להשתדל ולשבור מהר ימינה, כדי לתת לו לעבור, במקום להשלים את העקיפה?

פורסם

כיוון שאם יש שיירה של משאיות שנוסעות בימני ב-80 קמ"ש, ועוד שיירה של "עוקפים" בשמאלי ב-140 קמ"ש, אם אני רוצה לעקוף את המשאיות ב-100 קמ"ש - לא אוכל לעולם. זכותי לעקוף את המשאיות לא פחותה מזכותו לעקוף אותי.

מה ?!?! , אתה רציני ?!

אם צריך אתה תחכה בנתיב שלך עד שיעברו כל הנהגים בנתיב אחר (כי הם נוסעים בנתיב שלהם) , גם אם אלו יהיו 100 רכבים , וגם אם אתה תקוע על 5 קמ''ש מאחורי משאיות בנתיב שלך , כי אם כן תעבור לנתיב שלהם בכל זאת , בלי לחכות , זה אומר שאתה גם מצפצף על החוק מבחינתך , וגם מצפצף על הנהגים האחרים ועל זכותם לנהוג בנתיב שלהם !! , אתה זה שעובר על החוק כי אתה גונב זכות קדימה !

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
2. מזיז את המראה שמעלי כדי שלא אראה את הבבון שמאחורי

רציני? אתה מזיז את המראה כדי לא לראות מה מאחוריך? במודע? בנהיגה?

אלוף אתה!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה ?!?! , אתה רציני ?!

אם צריך אתה תחכה בנתיב שלך עד שיעברו כל הנהגים בנתיב אחר (כי הם נוסעים בנתיב שלהם)

זה נכון.

אבל זה לא אומר שאתה צריך לסטות מנתיב עקיפה בו אתה נמצא, כל זמן שאתה עוקף, כדי לפנות לרכב שהגיע מאחוריך לאחר שעברת נתיב בביטחה, כי הוא רוצה לעקוף יותר מהר.

אין חוק שמחייב זאת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך לסיים את העקיפה כמה שיותר מהר. "כמה שיותר מהר" משתנה מנהג לנהג והממהרים והלחוצים צריכים להתאזר בסבלנות. זה הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ההתייחסות לכביש כמקום בו צריך לפנות את הדרך לממהר ביותר, היא המצאה מוזרה מאוד, ולא חוקית בעליל.

אני לרגע לא טענתי שיש לפנות לנהג את הדרך באמצע העקיפה, אלא לחכות עם תחילת העקיפה במידה ויש כבר נהג במהלך עקיפה.

כמובן שהשאיפה שהוא לא ישנה את מהירותו או התמקמותו בכביש כלל - אינה מציאותית, וגם אמרתי את זה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם הנהג יצא לעקיפה, עבר שמאלה לנתיב שמאלי ריק, במהירות גבוהה משיירת

המשאיות - ובמהלך העקיפה צץ ה"טייס", ה"טייס" יועיל ויתכבד להאט ולהמתין עד אשר הנהג יסיים את

העקיפה בהקדם ובבטחה, גם אם זה אומר שהוא "חס וחלילה" יצטרך להאט ממהירות 160.

רוב כבישי ישראל (ובכלל) אינם כביש סרגל ישר ושטוח לחלוטין, משמע לא ניתן לראות במראות את הרכבים מכל מרחק - יש עיקולים,

אפילו אם לא חדים מאוד, שיקטינו משמעותית את הראות אחורה (כמו גם הבדלי גבהים).

הפרשי מהירויות גדולים, עשויים להביא להפתעות - לכן אם אינך נהג מיומן מספיק בכדי להתאים את המהירות שלך למצב בו אחרי העיקול

תגלה רכב שנמצא בנתיב בו אתה נוסע - אנא ממך, עשה טובה לכולנו, אל תדהר בכביש.

אינני מצדד בכניסה לנתיב של נהג שנוסע מהר והאטתו - אם נהג רואה במראה רכב שעומד לעקוף אותו, יתכבד וימתין עוד כמה

שניות טרם יציאתו לעקיפה ויאפשר לנהג לחלוף על פניו ולעקוף אותו.

עם זאת, בעת שהנתיב ריק, הנהג יצא לעקיפה כחוק וימשיך בה ככל שיצטרך כל עוד מדובר בכביש עם שניים או יותר נתיבים לכיוון,

כל עוד מהירות התקדמותו מהירה ממהירות הרכב הנעקף.

אני מתקשה להאמין שמישהו כאן מעודד "שבירת הגה" שמאלה לנתיב, רק כי יש רצון לעקוף ויהי מה.

פורסם

רוב כבישי ישראל (ובכלל) אינם כביש סרגל ישר ושטוח לחלוטין, משמע לא ניתן לראות במראות את הרכבים מכל מרחק - יש עיקולים,

אפילו אם לא חדים מאוד, שיקטינו משמעותית את הראות אחורה (כמו גם הבדלי גבהים).

בכביש מהיר?! איפה שלייקעס שייספר לך מה הרדיוס המרבי המותר לעיקול בדרך מהירה?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני לרגע לא טענתי שיש לפנות לנהג את הדרך באמצע העקיפה, אלא לחכות עם תחילת העקיפה במידה ויש כבר נהג במהלך עקיפה.

כמובן שהשאיפה שהוא לא ישנה את מהירותו או התמקמותו בכביש כלל - אינה מציאותית, וגם אמרתי את זה.

סליחה, חשבתי שאתה עם רומן, שטוען שצריך לזוז כשמאן דהוא מאחוריך רוצה לנהוג יותר מהר, כי אחרת זה "הפרעה לתנועה"...

פורסם
martines -עוד אחד שהתעורר... כבר הבאתי את סעיפי החוק לפני כן, ועוד מישהו אחריי.

קראתי את הסעיפים שציינת, והם כלל לא תומכים בטענות שלך, ומנגד בצורה מאד נוחה התעלמת לחלוטין מתקנות אחרות בחוק :

למשל תקנה 49(א) וגם 49(ב), 52(2) , 54(א),54(ב), וגם תקנה 51

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...