Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שאתה מתאר ארוע שקורה לך לעתים קרובות - לא נותר לי אלא להסיק שככל הנראה אתה פחות מהיר ממה שנדמה לך ושיחסך אל הסובבים אותך לוקה בחוסר התחשבות.

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מיקרה א':

שני טורי מכוניות, אני נוהג בטור השמאלי המהיר יותר, רכב שתקוע בימיני מאותת ומבקש להיכנס למסלול השמאלי.

כמעט תמיד אני אפחית את מהירות הרכב שלי אגרום לטור מאחורי להאט - ואתן לו להשתלב.

מיקרה ב':

אני בנתיב השמאלי שהוא פנוי, בנתיב הימני רכב איטי תקוע אחרי משאית והוא מאותת על כוונה להיכנס לנתיב השמאלי, במקרה כזה אאותת לו עם האורות ואם זה לא מספיק גם אצפור לו - שימתין עד שאעבור אותו - לא יקרה לו כלום אם לא יתקע אותי מאחוריו.

המקרים באופן עקרוני דומים, אבל ההוא ממקרה א' יגיד "אירופה זה כאן" ההוא ממקרה ב' יזעק חמס כמו פו"ש ויטען "בבון".

מי צודק?

אין כאן תשובת ביצפר (כמו שטענו, דיכוטומי).

תלוי כמה מהר אתה נוסע (הפרש המהירויות בינכם), תלוי כמה הרכב השני צריך לעבור נתיב (אם יש צומת מתקרבת והוא אולי צריך שמאלה), תלוי כמה הוא במצוקה (אם הוא תקוע מאחורי משאית במהירות מאוד נמוכה ואין סיכוי שיעבור, אם לא ייתנו לו), תלוי אם אפשר להאט בביטחה, תלוי אם יש לו מקום להשתלב קצת אחריך... תלוי.

יש נסיבות בהם אני אתן להשתלב "בכוח", ויש שלא.

אני בטוח לא חייב לתת לו להשתלב, אבל זה שיקול שעושים במקום (וזה לא קשור בכלל למקרה של פותח השרשור, דרך אגב).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השרשור הזה מראה כמה תרבות הנהיגה פה לוקה בחסר, כל אחד נוהג לפי איך שבא לו ואיך שמרגיש לו נכון, וזה בגלל שלא רק שלא לימדו אותנו להתנהג בצורה נאותה אחד כלפי השני בבית, גם בכביש אף אחד לא לימד אותנו איך להתנהג.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כל השרשור הזה על ארבע עשרה עמודיו פשוט מגוחך בעיניי, דיון כאילו אף אחד מעולם לא פגש פה בבון על הכביש!

כאילו אתם לא מבינים שלאחר שהובהר ש"הנהג המסכן מאחורה שלא נתנו לו להתקדם בקצב שלו" חתך בין המשאיות, גרם לאחת לבלום בלימת חרום ועקף מהשול הימני שמדובר באכבר בבון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השרשור מזמן כבר איבד את ההקשר לבבון הספציפי. יש כאן את הבטוחים שהכל מגיע להם, יש כאן את הבטוחים שאם אסור אבל ממש רוצים, אז מותר, יש כאן את הבטוחים שעבירה אחת מותרת על חברתה ויש כאן את החשבונות הישנים. מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אתה בורח לריחוף מלמעלה וסיכום הזירה, במקום לדבוק בעמדה שלך, והיא: שרכב עוקף צריך לפנות את נתיב העקיפה לרכב שרוצה לעקוף יותר מהר.

זו עמדה שאין לה שום ביסוס בחוק (בטח ובטח כשהממהר יותר נוהג במהירות לא חוקית).

אין לה בסיס הגיוני (למה להפריע לראשון להשלים את העקיפה זה יותר לגיטימי מאשר להפריע לזה מאחוריו לנהוג במהירות בה הוא רוצה לנהוג?).

ואין לה בסיס מוסרי (זו פשוט גסות רוח בלתי נסבלת "לדחוף" מישהו, כי הוא לא זז מספיק מהר לטעמך, כשאין לו לאן לזוז מבלי שפשוט יעצור בשבילך. קשה לי להאמין שאתה עושה זאת למישהו ברחוב...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

+1000!

פורסם

עפר, אתה שם לי דברים בפה והכל מסיבה שאינה ידועה לי. הנחת המוצא שלך, שהמדובר ברכב עוקף, אינה הנחת המוצא שלי. רכב שנמצא בשמאלי לא צריך להיות שם, זו גם לשון החוק. רכב עוקף לא היה צריך להתחיל עקיפה אם בכך הוא מפריע לרכב שכבר נמצא שם, קרי עוקף, ומהירותו גבוהה יותר. אם הוא באמת עוקף ולא מתנחל בשמאלי, מן הסתם יסיים את העקיפה ואני מזמין אותך להביא ציטוט שלי שטוען אחרת. אם אותו רכב עוקף מבצע את העקיפה בהפרש מהירות קטן אזי ייתכן והוא צודק מבחינת החוק, אבל הוא אידיוט חסר התחשבות.

אני באופן אישי נוהג לעקוף בהפרש מהירות גבוה ככל שניתן במגבלות מרווח מרכבים שלפני, על מנת לצמצם את זמן העקיפה. אם אני רואה רכב מלפני אני אאט ובטח לא אמתין לבלימת חירום, אבל זה בדיוק אותו מקרה שאם לא הייתי צריך להאט גם זה שמאחורי לא היה צריך, והתנועה הייתה זורמת יותר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נגיעה קטנה בדוושת הבלם והוא כבר לא ייצמד אליך,

זה מה שאני הייתי עושה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

רומן, רכב בנתיב השמאלי לא צריך להיות שם, אלא אם הוא עוקף.

ואם הוא עוקף (ז"א שיש רכבים כרגע מימינו והוא מהיר מהם), להתיישב על התחת ולאוטט בחוסר סבלנות זו בבוניות פר אקסלנס.

מישהוא עוקף? תן לו להשלים את העקיפה בשלום ובקצב שלו ואם לאחר שהוא סיים לחלוף על פני הרכבים ולא חזר לימני, או אז אתה יכול לאותת ביתר שאת מבלי להתחשב לבבון.

פורסם

הוד בגיריותו - זה מה שנקרא הדין המצוי וכמו שאמרתי, כשאני מזהה אידיוט כזה אני נוהג להאט מבעוד מועד ולו מפאת כך שארגיש פחות נעים בבלימה חריפה, שלא לומר אסכן את מי שמאחורי. הדין הרצוי הוא שאותו אדם שיוצא לעקיפה בקצב שמעכב אחרים בבון לא פחות מהאידיוט שנצמד לו לתחת, וזה הודגם רבות בשרשור הזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אין שום מהירות שבה אתה יכול לנסוע ב"כל נתיב שתרצה". הנתיבים השמאליים (קרי, כולם חוץ מהימני ביותר) הם לא נתיבים מהירים אלא נתיבי עקיפה. אם אינך עוקף - סע בימין גם אם אתה ברכב עם הנעה רקטית במהירות אלף קילומטרים לשעה...

אח, אם רק יכולתי לחיות בעולם שבו כולם מבינים את זה...

נמנעתי מלהגיב כאן בנושא הזה, מכיוון שאני נוהג בעיקר בנתיב השמאלי.

למה?

רוצה לראות אותך שומר על שלוות הנפש שלך בכביש 1 בקטע של שער הגיא כשמשאית מטפסת את העלייה ב- 40 קמ"ש ומשאית "מהירה" שנוסעת במהירות על קולית של 42.5 קמ"ש מנסה לעקוף אותה.

אין ספק שזה מרגיז, אבל מה לעשות - גם נהג המשאית רוצה לנסוע. לפעמים זה אומר שזה יעכב אותי. גם פקק תנועה זה מרגיז, אבל זה לא אומר שכל מי שבפקק (חוץ ממני כמובן) הוא לא בסדר.

אם פות"ש יצא לעקיפה בלי להסתכל במראה ולכן לא ראה רכב מהיר ממנו שמתקרב - אז הוא לא בסדר, בלי קשר למה שעשה הרכב השני אחר כך.

אבל אם הוא יצא לעקיפה - גם אם ארוכה - ורק אחר כך הגיע רכב מהיר יותר, אז אין שום בעיה בעקיפה שלו, גם אם היא עיכבה מישהו.

הכביש לא שייך למי שנוסע הכי מהר או מי שנוסע הכי לאט. ההבנה שאפשר לפנות את הכביש למי שנוסע הכי מהר, ושלא צריך לעשות לו דווקא או ללמד אותו לקח, קיימת בכל מקום במערב שאני לפחות נהגתי בו חוץ מישראל.

בדיוק. בישראל מקובל לראות נהגים אחרים כגורמים עויינים, בארצות אחרות - ממש לא.

דני

פורסם

למה?

המוטיבציה של נסיעה בשמאלי באופן קבוע (אולי למעט מספר כבישים בין עירוניים בודדים וביניהם קטעים מסויימים כביש 6) :

1. נתיב הימני שבור ומלא בורות

2. משתלבים לתנועה

3. מאיטים שעוצרים

4.משאיות שנוסעות 80 במישור ו40 בעליות

5. רוכבי אופניים

6. ג'וגרים

7. כמות הפיח שפולטות משאיות ואוטובוסים

8. מממל"זים את הנתיב הימני בדרך כלל

9. רכבים שעצרו בשול והבעלים עומד על נתיב הנסיעה (בדרך כלל בבגדים כהים בלילה)

10. וכד'

יחד עם זאת, מי שנוהג כל הזמן בשמאלי - תצטיידו בהרבה שוקולד :lol:

ולא, אני לא נוהג בשמאלי, אלא שובר את האוטו בנתיב הימני על בורות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
כל ה"מחנכים" למיניהם פה נופלים לפח הידוע של "כל מי שנוסע לאט ממני הוא שבלול וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף". בסופו של דבר פות"ש נרדם בשמאלי, 130 אן 150 זה כלל לא משנה. גם 200 נוסעים בימני. מהירות ביחס לחוק זה "בין אדם למקום" - לא לשיקולכם. מה שלשיקולכם זה "בין אדם לחברו" - אל תפריעו, לא יצפצפו לכם. לא על 120 ולא על 240. לולא פות"ש היה נרדם בשמאלי, לא היו נצמדים אליו. ואם יש שיירה של משאיות, בודקים האם אפשר לעקוף בבטחה ובמהירות ובלי להוות הפרעה, במיוחד בכביש בו המהירות הממוצעת גבוהה. אם אי-אפשר - מזדיינים בסבלנות ולא, מי שמגיע מאחור במהירות שיותר מתאימה לעקיפות כאלה, לא אמור לעשות את זה.

צאו מסרטי החינוך, העלאת לחץ דם או כל דבר אחר. קחו אחריות על עצמכם - עומדים בקצב, לבריאות. לא - עופו לימני. אם הוא ינגח בכם שניכם תעצרו בצד ותאבדו זמן, לא יעזור למי שחושב שהוא צודק. זה שאתם, נניח, נוסעים במהירות העולה על זו החוקית לא נותן לכם לגיטימציה לשהות בשמאלי.

+מליון.

המהירות שלך לעומת המהירות המותרת לא רלוונטית כלל. אין לך שום זכות לנסות לחנך אחרים. לא מצליח לסיים עקיפה? לא עומד בקצב של הנתיב השמאלי? תעוף חזרה לימני. כן, גם אם יש שם משאיות ואוטובוסים וטרקטורים. תמתינו שהבנאדם יעבור וצאו לעקיפה חדשה. אין דבר יותר מעצבן מלראות אחד כזה שיושב לו בשמאלי לאחר שקבע שהמהירות *שלו* היא המהירות הלגיטימית היחידה ומאחוריו משתרך טור ארוך של רכבים.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה מה שנקרא הדין המצוי וכמו שאמרתי, כשאני מזהה אידיוט כזה אני נוהג להאט מבעוד מועד ולו מפאת כך שארגיש פחות נעים בבלימה חריפה, שלא לומר אסכן את מי שמאחורי. הדין הרצוי הוא שאותו אדם שיוצא לעקיפה בקצב שמעכב אחרים בבון לא פחות מהאידיוט שנצמד לו לתחת, וזה הודגם רבות בשרשור הזה.

בא ניקח תסריט פופולארי מאוד, אני נוסע בכביש 6 ב 120 בנתיב הימני,מתקרב לשיירת משאיות (בא נגיד 7 משאיות) שנוסעות על 100 קמ"ש.

מבט חטוף במראה לנתיב השמאלי, כל מה שיש שם זה איזה רכב לא ממש מהיר מאחוריי כ 200 מטר, איתות ומעבר לנתיב השמאלי.

מסכים איתי שיצאתי לעקיפה טוב ומוצדקת שלא פוגעת באץ אחד?

עכשיו, בזמן שאני בעקיפה, מגיע רכב מהיר (בא נגיד 170 קמ"ש) מאחורי הרכב שאני ראיתי בנתיב השמאלי, הבהוב קצרצר באורות והרכב מפנה לו את הדרך, הוא ממשיך בשמאלי ב 170, מגיע עד אליי שאני בינתיים עקפתי 3 רכבים מתוך ה 7.

איך אני אמור, למשנתך, להגיב?

מה לעשות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...