Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחלק אני מסכים איתך ובחלק לא .

קודם כל , תאמין לי שאני לא מהביריונים האלו של ''פנו לי את הדרך'' , אלא להיפך , אני דווקה דיי הרבה תמיד בעצמי פונה ונותן דרך לנהגים אחרים בכבישים , אפילו כאשר זכות הקדימה היא שלי ולא שלהם .

מה גם , משום מה ניראה לי שפותח השרשור לא מספר לנו את המקרה כפי שהיה באמת .

לדעתי הוא דווקה כן ראה כניראה את הנהג המתקרב בשלב מסויים , אבל בגלל שנמאס לו להיסחב אחרי המשאיות החליט שהוא יספיק לקפוץ לפניו לנתיב השמאלי ויספיק לבצע את העקיפה (וזאת הבעיה בארץ , שהרבה נהגים עושים כך וזה לא נכון) , אך לא כך היה בפועל כי הוא לא העריך נכון את מהירות הנהג המגיע ובזה יצר הפרעה לנהג אחר שנוסע בנתיב השמאלי , ובגללו נאלץ להוריד את המהירות ולבלום שזה מבחינתי לא מתקבל על הדעת , הנתיב הוא של הנהג במקרה הזה (ולא משנה באיזו מהירות הוא טס, שיענש אחרי זה , אלו יהיו כבר הבעיות אך ורק שלו) , ולפותח השרשור אין כל זכות לעבור לנתיבו של אותו הנהג ולגרום לו להאט את מהירותו בגללו , אם זה המצב אז שלא יצא לפניו , שיתן לנהג ההוא לעבור , ורק כאשר אין אף חיה בנתיב השמאלי רק אז יבצע את העקיפה .

זה חוק ברזל בשבילי , בשביל זה יש נתיבים , כאשר אני בנתיב שלי , אני מצפה שאף אחד לא יכנס לי לפני לנתיב שלי ויגרום לי להאט את מהירותי בגללו , לא יכול לעשות זאת? - תשתלב לנתיב אחריי ולא לפניי . אותו דבר לגבי , אני לא אשתלב לנתיב לא שלי כאשר בו יש נהג אחר ואני קולט שהוא נוסע יותר ממה שאני באותו רגע יכול , אלא אתן לו לעבור ורק אז אשתלב לנתיב שלו , חד וחלק . זה מה שאני מנסה להסביר וחבל שהרבה נהגים לא מבינים ולא מיישמים את השיטה הזאת שהיא גם למעשה חוק . באמת חבל .

עוד פעם , אני לא מצדיק את מה שהנהג ההוא עשה אחרי זה שזה מאוד מסוכן , היה צריך להבין שאין לו בררה אלא לתת לנהג לפניו לסיים את העקיפה ואז שוב לנהוג במהירות שלו - זה כבר הבעיות שלו .

אבל גם פותח השרשור לדעתי לא עשה נכון את מה שעשה . היה בכלל צריך או להעריך את המצב יותר טוב , ולתת לנהג ההוא לעבור ורק אחריו לעשות עקיפה באם לא היו רכבים נוספים בנתיב השמאלי , לדעתי הוא זה שיצר הפרעה בנתיב העקיפה לרכב אחר .

צודק שלא היינו שם ולא יודעים מה בדיוק קרה ומה לא קרה.

אין ספק שכשאתה נוסע בנתיב אתה לא רוצה שיקפוץ לך מישהו מהנתיב הימני. אם הוא רוצה לעקוף ורואה אותך נוסע בנתיב- עליו לתת לך לעבור ולהשתלב אחריך מבלי להפריע לך בשיוט.

הלוואי שכולם יחשבו פעם-פעמיים לפני שקופצים לעקיפה מבלי להתחשב בשאר הנהגים.

בברכת שבת שלום ונהיגה בטוחה לכולם,

שלומי

שלומי

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נו באמת, אם בנתיב הימני שיירת משאיות והוא בשמאלי על 130 באמצע עקיפת השיירה, לא תחכה 10 שניות שהוא ישלים את העקיפה ויחזור לימני?

סליחה אבל אתה טועה-בטח שיש לו מה לעשות בנתיב השמאלי בכביש 6 כדי לעקוף שיירת משאיות.

איך הוא בדיוק מפריע לתנועה? אתה מתכוון שהוא מפריע לנהגים שנוסעים על 170, נצמדים אליו כמו משוגעים ומסנוורים אותו? בטח שקצב ההתקדמות שלהם וחוקיותו יעניינו אותו כשהוא חלק מהתנועה.

זה לא שאני מצטדק שאני לא נוסע במהירויות כאלו, אבל ראבק- נניח שאתה נוסע על 160 בנתיב השמאלי, רואה שיירה כזאת מצד ימין ומישהו שמבצע עקיפה של השיירה, לא יקרה כלום אם תאט קצת ל120-130 לכמה שניות שהבחור יסיים את העקיפה ותחזור שוב למהירות שבא לך.

זה שאתה עובר על החוק (עזוב מסכים/לא מסכים למגבלת המהירות החוקית, גם אני חושב שזה מיותר שם) לא אומר שכולם צריכים לפנות להוד רוממותו את הדרך.

כשאני נוסע 130 ומשמאלי מגיע רכב על 170-180 אני לא עובר שמאלה כי ממש חשוב לי לעקוף עכשיו אלא שאני לוקח בחשבון שהוא יגיע ויעבור לפני שאני אעשה את כל ה"פרוצדורה" שלי, ככה שאני נותן לו לעבור קודם שזה קורה ממש מהר ורק אז עובר שאני לא מאלץ אף אחד לבלום ולהאט וחוזר חלילה. כדאי מאוד להפנים את ההתנהגות הזו שהיא הנורמלית. עזוב חוק - שיקולי יעילות, להיות חכם לא צודק.

פורסם
הוא לא עקף על 80 קמש, הוא על 130. לגיטימי לחלוטין שהוא לא ייגרר אחרי שיירת משאיות ב90 קמש ויצא לעקיפה.

גם כשאני נוסע בכביש 6 ואני בעקיפה, אין סיבה לעבור את ה110-120. אני מיד אחזור לימני כשאוכל אבל לא אעבור על החוק בשביל זה.

אם אתה צריך לעבור על החוק כדי לעקוף ואתה לא רוצה לעבור על החוק אז אל תעקוף!

אם המשאית נוסעת על 100, כדי לעקוף אותה בבטחה ולא להשתהות השתהות מסוכנת ומיותרת בשבילך ובשביל כולם בצד שמאל אתה צריך להגיע ל-140-150 אז או שתעקוף בבטחה, או שלא תעקוף בכלל - לא יקרה כלום (כן ככל שאתה לידו יותר זמן ככה יותר סיכוי שיפלו ממנו עליך דברים כבדים ושהוא יעשה תנועה לא נכונה עם ההגה שתמחץ אותך).אתה משתהה בעקיפה, ורכב שמגיע מאחוריך נשאר מאחוריך כי אתה לא ממשיך, ואתה יוצר מאחוריך טור כולם ליד משאית, פשוט תאונה על תאונה על תאונה על עוד תאונה, והכל במהירות של מעל 100 קמ"ש. חוץ מחוק יש גם קצת שיקולי בטיחות ושכל. לא רוצה לעקוף כמו בן אדם אל תעקוף ואל תיצור פקק.

פורסם (נערך)
פעלת כראוי:roll:, אל תתרגש מתגובות של אחרים

כשאני רואה שמישהו מישהו נצמד אליי ואין לי אפשרות אמיתית לפנות את הנתיב, לא משנה אם אני בנתיב הימני או האמצעי או השמאלי. אני מוריד את הרגל מהגז ומקווה שהוא יבין. אם לא עוזר אני פשוט נותן נגיעה קלה בבלמים, ואם הוא לא קולט את הרמז, אני יורד על הבלמים, רק ככה הם מבינים.

ומי שלא מבין בצורה כזאת, מוזמן להיכנס לי בפגוש האחורי.

רק בארץ אפשר לראות את הנתיבים באיילון ריקים ומישהו נוהג להנאתו בנתיב השמאלי.:evil:

המשטרה צריכה להתחיל לחלק דוחות לאנשים שנוסעים בנתיב השמאלי סתם ככה:idea:

היום אנשים נוסעים עם מצלמות מקדימה וכדאי מאוד שתדע שאם תבלום ללא סיבה תעבורתית וכתוצאה מכך רכב יתנגש בך, זה לא ממש תאונה אלא זה יותר מעשה מכוון שגם גובל בכתב אישום תעבורתי וגם שום ביטוח לא יכסה אותך כי הוא מחריג מעשים מכוונים ומעשים ילדותיים כמו שאתה מתאר. ברגיל קשה להוכיח את זה אך בעידן המצלמות אתה כל כך תאכל אותה וכל כך תסבול ובצדק.

מעבר לזה שההתנהגות הזו היא מאוד ילדותית, לא בוגרת ועבריינית, כשהיא תוביל אותך לתאונה (ואני חלילה לא מאחל לך), אתה תחשוב הרבה ומאוד תצטער על הגישה הזו. אני לא יודע אם התנגשו בך פעם במעל 100 קמ"ש מאחורה, אבל דע לך שזה לא נעים ומה שאתה מתאר יכול להביא אותך למצב הזה. חבל מאוד על המשחקי אגו הילדותיים והמסוכנים האלה. אותו נהג שמציק לך מאחורה אתה נתקל בו פעם אחת בחיים ותאמין לי שעדיף לך לעבור ולשכוח ממנו מאשר לגמור את זה בתאונה קשה. כדאי מאוד שתפנים. אני מקווה שאנשים יקראו את זה ולא יחשבו חלילה לעשות את מה שאתה מציע.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם

או שכולם ישמרו מרחק ויתנו לו לעקוף בצורה בטוחה ב"רק" 110-120 קמ"ש.

אני לא מדבר על אלה שלא מסתכלים שמאלה לפני שיוצאים לעקיפה וחותכים לנתיב, אני מדבר על אלה שרואים שיש להם כמה שניות פנויות ויוצאים לעקיפה.

לא יקרה שום דבר לזה שמגיע מאחורייהם אם ירד למהירות קצת יותר נמוכה לכמה שניות. ואם כן- שיתפוצץ. אין סיבה שאני אגרר ב-80 קמ"ש אחרי משאית כי קוף שחייב לנסוע רק על 140 יצתרך להאיט ל 100-110 קמ"ש לכמה שניות כדי שאני אשלים עקיפה ואשתלב בימני בלי לחתוך אף אחד אחר.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

כבר ראיתי שרשורים בקארספורום שמתהפכים על פות"ש בלי שום סיבה ובתואנות הזויות. אבל זה בהחלט המנצח.

1) אף אחד פה לא היה נגרר אחרי שיירת משאיות אם הוא יכול לעקוף

2) הוא עקף במהירות המקסימלית החוקית (חוקית אם מתחשבים בכל סטייה קיימת שהחוק מאפשר)

3) את הטענה של "לשים לב לפני שאתה יוצא לעקיפה שלא מגיע מישהו מהיר ממך" אני לגמרי מקבל. אבל מי אמר שזה היה המקרה?

4) לא מבין איך אנשים מייעצים לו להאיץ במטרה לפנות לבריון מאחורה את השמאלי. הוא כבר על הקצה של המהירות המותרת בחוק!!

וכל זה בשביל מה? בשביל להצדיק את מעשיו של הבבון התורן שמתנחל בשמאלי ונוהג כמו מטורף בכביש ציבורי.

הדבר היחיד שיכול לעמוד לחובתו של פות"ש זה שהוא נסע על 130. היית צריך לנסוע על 120, זו המהירות המותרת בחוק. ה10% סטייה לא הוגדרו בשביל שאנשים יסעו 10% מעל המותר. אלא לאפשר טווח טעות למכשירי המדידה.

אבל לא אשפוט אותך על המהירות הזו 8)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אם אני רואה בבון כזה, אעדיף לפנות את הדרך במידה ואפשר, אפילו אסע מאחורי משאית ואז אצא שוב לעקיפה. אם אי אפשר והמשאיות צמודות אז שיחכה בסבלנות ויתפוצץ מצידי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
היום אנשים נוסעים עם מצלמות מקדימה וכדאי מאוד שתדע שאם תבלום ללא סיבה תעבורתית וכתוצאה מכך רכב יתנגש בך, זה לא ממש תאונה אלא זה יותר מעשה מכוון שגם גובל בכתב אישום תעבורתי וגם שום ביטוח לא יכסה אותך כי הוא מחריג מעשים מכוונים ומעשים ילדותיים כמו שאתה מתאר. ברגיל קשה להוכיח את זה אך בעידן המצלמות אתה כל כך תאכל אותה וכל כך תסבול ובצדק.

מעבר לזה שההתנהגות הזו היא מאוד ילדותית, לא בוגרת ועבריינית, כשהיא תוביל אותך לתאונה (ואני חלילה לא מאחל לך), אתה תחשוב הרבה ומאוד תצטער על הגישה הזו. אני לא יודע אם התנגשו בך פעם במעל 100 קמ"ש מאחורה, אבל דע לך שזה לא נעים ומה שאתה מתאר יכול להביא אותך למצב הזה. חבל מאוד על המשחקי אגו הילדותיים והמסוכנים האלה. אותו נהג שמציק לך מאחורה אתה נתקל בו פעם אחת בחיים ותאמין לי שעדיף לך לעבור ולשכוח ממנו מאשר לגמור את זה בתאונה קשה. כדאי מאוד שתפנים. אני מקווה שאנשים יקראו את זה ולא יחשבו חלילה לעשות את מה שאתה מציע.

יש לי מצלמה בעצמי :roll:

ואם רכב לפני לוחץ על הבלמים ואני רואה את האור, זכותי ללחוץ על הבלם ולאט כדיי לא להתנגש ברכב לפניי, עצם זה שהוא החליט להידבק לרכב שלי ולא הספיק לבלום כראוי זו לא בעיה שלי.

אני בדרך כלל לא מתרגש מהם, יכולים להידבק כמה שהם רוצים.:idea:

CT200h

MX-5 :-P

Mini Cooper S - Sold

MX-5 - Sold:twisted:

פורסם

אני לא חובב של הרחקת המלחיץ בעזרת אורות הבלם. הרי כל המטרה בזה שהוא לא ייצמד אליך היא כדי שהוא לא ייכנס בך אם תבלום חזק. אבל כשאתה מדליק את אורות הבלם שוב ושוב כדי שהוא יתרחק - הרגישות שלו לאורות הבלם שלך יורדת (מעיין "זאב זאב") ולכן זמן התגובה שלו במקרה אמתי - יתארך.

עדיף לסמן עם מאותתי החירום, איתות ואפילו לרגע עם אור הערפל האחורי, וכן לשנות את מיקום הרכב שבאופן שמעביר לו מסר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, באופן כללי אני נגד משחקי אורות עם בבונים. הם עלולים לחשוב שאתה מתגרה בהם ואחרי זה "לצאת עליך". במקרה כזה כדאי שיהיה לך שוקולד לתת לו :lol:.

הדרך הבטוחה היא לפנות נתיב. הבעיה היא הפרש מהירויות בין הנתיבים בכביש 6, לכן לצריך לתת למשאיות לעבור עד שיהיה פער מספיק גדול כדי לעבור לימני - זה דורש הורדת מהירות. הבעיה שצריך להוריד את המהירות בזהירות ומאוד לאט כי הבבון ממש קרוב לפגוש. קרוז קונטרול עושה את זה נפלא. המהירות במקרה כזה יורדת מאוד לאט וללא משחקי אורות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש לי מצלמה בעצמי :roll:

ואם רכב לפני לוחץ על הבלמים ואני רואה את האור, זכותי ללחוץ על הבלם ולאט כדיי לא להתנגש ברכב לפניי, עצם זה שהוא החליט להידבק לרכב שלי ולא הספיק לבלום כראוי זו לא בעיה שלי.

אני בדרך כלל לא מתרגש מהם, יכולים להידבק כמה שהם רוצים.:idea:

אני משוכנע שאתה תתרגש וזאת תהיה בעיה שלך כאשר מישהו יכנס בך וזה יגמר בקצה שלדה שיוריד את ערך האוטו ב15-20 אלף שקל.

פורסם

תודה לגיא 25 ולסופר טרול [הלוא הוא נסיעה איטית כמובן]. איזה כיף למצוא קול [או כתב] שפוי.

לפעמים ראשנו תקוע כל כך עמוק בישבן שלנו, שאנחנו שוכחים שיש עוד אנשים בכביש. כשאני עוקף רכבים לאט, אני מאיץ כדי להגיע לזמן עקיפה סביר, כדי לא לעכב את הממהרים [אלו שמרוויחים 4 דק' בהגעה הביתה].

בסיטואציה בה אדם נוסע 130 ועוקף משאית [שכנראה לא נוסעת יותר מ100-110] אני מאט, ממתין בסבלנות [כי אבא לא שילם על הכביש], וכשהנהג השני מסיים עקיפה אני מאיץ חזרה ל-400 קמ"ש וממשיך בדרכי. ואם הוא הדליק איתות ימינה - איתות שאומר: "ראיתי אותך, תן לי לסיים את העקיפה ואזוז" - אז בטח ובטח שלא יהיו לי תלונות כלפיו.

בגלל זה, אני מופתע לראות תגובות שמבוססות על נימוקים ברמה של גן ילדים, שבאות מחברי פורום ותיקים ומכובדים. הרבה יותר ממה שאני מופתע, אני מאוכזב.

את השרשור הזה הייתי מסכם באנחנו כל כך חובבי נהיגה ששכחנו להיות בני אדם.

באסה.

פות"ש - כשבא אידיוט אני מתעלם כי זה הדבר החכם לעשות. הוא יכול לקלל, לצפור להבהב ואפילו לצאת מהרכב. כל עוד זה דיבורים אני לא עושה כלום. 99% מהמקרים זה יישאר בגדר דיבורים. כלב נובח - לא נושך; וכדומה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני לא חובב של הרחקת המלחיץ בעזרת אורות הבלם. הרי כל המטרה בזה שהוא לא ייצמד אליך היא כדי שהוא לא ייכנס בך אם תבלום חזק. אבל כשאתה מדליק את אורות הבלם שוב ושוב כדי שהוא יתרחק - הרגישות שלו לאורות הבלם שלך יורדת (מעיין "זאב זאב") ולכן זמן התגובה שלו במקרה אמתי - יתארך.

עדיף לסמן עם מאותתי החירום, איתות ואפילו לרגע עם אור הערפל האחורי, וכן לשנות את מיקום הרכב שבאופן שמעביר לו מסר.

ומיותר לציין שככל שמדובר בערס/בבון וכו' - אז ברור כמה מעניין אותו ה"איומים" שלך - ככה שאולי בבחינת "היה חכם ולא צודק" - תן לו לעבור לפני שתהיה בצרות צרורות.

פורסם

לטעמי הכללים שצריכים להנחות אותך הם כאלה :

1. סיים את העקיפה כמה שיותר מהר, לא אומר תסחט את הדוושה. אם לוקח לך הרבה זמן, ואתה כבר נוסע מהר גם ככה, כנראה שלא היית צריך לעקוף.

2. אם אתה רואה מישהו מהיר ממך, זה אינטרס שלך לאותת חזרה ימינה, להאיץ ולחזור לימני. הוא יהיה מבסוט, אתה תהיה מבסוט.

3. לבלום חלש או חזק כדי לגרום לנדבק להתנדף זה מסוכן ומיותר.

4. להיות בשמאלי זה חולי ישראלי אמיתי, זה מרגיז, מעצבן, לא מתחשב ומיותר.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
אני משוכנע שאתה תתרגש וזאת תהיה בעיה שלך כאשר מישהו יכנס בך וזה יגמר בקצה שלדה שיוריד את ערך האוטו ב15-20 אלף שקל.

לא שמר מרחק?! בעיות שלו לא שלי.

אני לא נביא ולא יכול לדעת אם יהיה רכב לפני שיבלום או לא בזמן שמישהו נצמד אליי מאחור.

אבל אם נניח רכב Y נוסע מלפניי ומאחורי רכב X שנצמד אליי, רכב Y בולם..אני בולם אחריו כדיי לא להתנגש בו, רכב X קרוב אליי מידיי ומתנגש בי, סיטואציה כזאת ממש לא אשמתי. רכב X לא שמר מרחק.

בכל אופן אין מה להתעסק איתם יותר מידי, אלו מקרים שקורים אחת לחצי שנה בערך.

אני לא אוהב לשהות בשמאלי. תמיד עוקף וחוזר חזרה.

אם יש לי הזדמנות לפנות את הנתיב אני מפנה, אם אין לי אפשרות הוא מוזמן להמתין בסובלנות או לחתוך מהשוליים.:arrow:

CT200h

MX-5 :-P

Mini Cooper S - Sold

MX-5 - Sold:twisted:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...