רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
צהריים טובים ושבוע טוב, קפץ לי באנר באחד מאתרי הרכבים בארץ (וידוי - חוטא בגלישה גם באתרי רכבים אחרים ) לגבי תערוכת אוטומוטור. אין שום מידע לגבי החברות אשר עתידות להציג אלא רק תחומי עניין רחבים וכללים מאוד. לקוח מהאתר: השנה יותר אולמות ! בכול אולם יוצג עולם מוטורי שונה עולם (אולם) היוקרה: הכי יקרות שיש. עולם (אולם) ההשקות וחשיפות לדגמים חדשים. עולם (אולם) הדו גלגלי: מהעבר אל העתיד. עולם (אולם) מכוניות העל super cars עולם הים: יאכטות-סירות מיר(אולם) כוחות הביטחון מג'יפ ועד טנק. עולם (אולם) הטכנולוגיה, הציוד והאיבזור. מופעים אתגריים עוצרי נשימה על שטח ענק למישהו כאן יש מושג מה הולכים להציג שם / אילו חברות / רכבים יהיו?…
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
עד מתי "שווה" לעשות ביטוח מקיף לרכב?
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 54 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
המבצע בתוקף בין התאריכים 24/3/15 עד 24/4/15 (לרוב מעריכים עוד כשבוע) הטבה גורפת לכלל הדגמים: חיישני נסיעה לאחור, דיבורית בורי 9040, תושבת מצופה עור ועריסה לסלולארי + קודנית/מיגון (כל המחירים מגלמים את ההנחות) [ATTACH=CONFIG]417570[/ATTACH] סיטיגו 60 כ"ס - הנחה של 6,500 על דגם האמבישן ו 7510 על דגם האלגנס: אמבישן 1.0 ידני 56,490 ש"ח, אלגנס 1.0 ידני 60,990 ש"ח אמבישן 1.0 רובוטי 63,490 ש"ח, אלגנס 1.0 רובוטי 68,990 ש"ח [ATTACH=CONFIG]417569[/ATTACH] ספורטבק - הנחה של 7,000 ש"ח: TSI סטייל 122כ"ס 1.4 - 116,000 ש"ח [ATTACH=CONFIG]417568[/ATTACH] ראפיד - 8,000 לדגם האלגנס, 9,000 על דגם האמבישן+מערכת מולטימדיה הכוללת מסך מגע, ניווט ו BT בהתקנה מקומית) אלגנ…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי את הכתבה הזו באתר וואללה וחשבתי שכדאי לשתף את זה איתכם. כל מה שצריך לדעת על החיים עם מכונית ישנה. איך לחסוך כסף במוסך, מה חשוב לדעת לפני מבחן הרישוי וכיצד תצליחו לחיות עם הזקנה מבלי לפגוע בשימושיות ובבטיחות הנה הקישור: http://cars.walla.co.il/item/2844866
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מחפש חוות דעת על מיצובישי ספייס סטאר ממישהו שיש לו. צריכת דלק בטיחות איבזור תחזוקה וכו..
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
פיג'ו 405 97' זה הזרקה או קרבורטור? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 501 צפיות
לום וחג שמח אני לפני קניה של סיאט לאון שנת 2009 1.8TSI ורציתי לדעת איך אני יודע עם זה הצורה החדשה או הישנה ומה ההבדלים בין הצורות? ומה אני צריך לבדוק בזמן הרכישה של האוטו ואם יש תקלות מיוחדות בשנתונים האלה? וחשבתי על להחליף את הטמבון לשל fr או cupra ורציתי לדעת מאיפה אני יכול לקנות או להזמין וכמה זה יכול לעלות לי?גם חו''ל אפשרי
הודעה אחרונה מאת Aviad Anker, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, כשעשיתי ביטוח לסוויפט (ידנית) קיבלתי את הפוליסה כשבדגם כתוב סוויפט אוטומט. לאחר בירור קצר הסבירו לי שמחירי הביטוח והפוליסות הן לפי קוד דגם ולא קשורות לשאר הפרמטרים של הרכב. בגלל שלסוויפט יש אותו קוד דגם גם לידני וגם לאוטומט אז זה בעצם אותו ביטוח ואותו מחיר. השאלה שלי, איך שני רכבים שעלותם שונה (~20K ש' הפרש בין הדגמים) הביטוח המקיף שלהם עולה אותו דבר? זה לא הגיוני שרכב שעולה פחות עלות הפוליסה שלו תהיה יותר נמוכה? תודה רבה, וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 תגובות
- 761 צפיות
אהלן! אני צריך המלצה למצלמה לדשבורד לא משהו רציני יותר מדי.. בתקציב של 200₪ +- אני טס עוד שבועיים אז המלצות מהדיוטי פרי גם יתקבלו בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קניתי את המיצובישי "המדוברת" היום בסוכנות. במחיר מעולה. מבטיח לעדכן איך הרכב כשאקבל אותו, כמו שעדכנתי לפני 5 שנים כשקיבלתי את האלטו. + אולי סרטון חוות דעת. מאחל לכולכם חג שמח!
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 1 תגובות
- 548 צפיות
שלום לכולם. ברשותי פונטו 2001 שעקב מספר תקלות עמדה כשלוש שנים ורשיונה לא חודש. (לא הודעתי על כך במשרד הרישוי) לאחרונה עקב כך שהילדים הוציאו רשיון, אני שוקל לתקנה שתהיה להם לצבור נסיון וללא הצורך לשלם ביטוח מקיף יקר. האם אדרש לשלם את אגרת הרישוי שלוש שנים לאחור? שכן במצב כזה עם מחיר התיקונים יחד, ההוצאה עולה על מחיר הרכב וכבר עדיף לקנות אחרת. תודה לכם וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
לא ראיתי שרשור על כך. מה דעתכם על המבצע הזה? יש משהו משתלם יותר בגזרה הזו?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 4 תגובות
- 640 צפיות
שלום. יש לי GPS סוג MIO-300 ותיק וחביב. יש עליו מפות ישראל ואירופה. אני זקוק למפות לUSA די בדחיפות. ניסיתי דרך היבואן כמה פעמים ולא הצלחתי ליצור איתם קשר. האם ניתן להשיג את המפות הללו? בחנות אחת נאמר לי "אין ולא יהיה יותר". אחר הציע לי מפות אחרות עם התאמה, אבל אני חושש. אם זה לא יעבוד, אני אתקע שם ללא GPS. אודה על כל עזרה אפשרית.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 1 תגובות
- 833 צפיות
הנה כמה תמונות מהתערוכה - היה מעניין תהנו http://digitaltrends.co.il/2015/04/08/תערוכת-הרכב-השנתית-בניו-יורק-תמונות/
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נוהג 99% מהזמן במוד האוטומטי. אני בד"כ לא סוחט את תיבת הגז, שמתי לב שלפעמים התיבה מושכת את ההילוך ה-2 (אני מגיע איתו לפעמים לאיזור ה- 70 קמ"ש בסל"ד גבוה) ורק לאחר השהייה מסויימת היא מעבירה להילוך 3/4/5. האם ההתנהגות תקינה?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
הי חברים. החלפתי מנוע בברלינגו שלי לפני חצי שנה במוסך מורשה של סיטרואן. עלה לא מעט כסף , אך צרות היום יומיות שלי כיוונו אותי לסגור עניין כמה שיותר מהר ואמין. היום בטסט בקשתי לעדכן את מספר המנוע והניירת. הבוחן החביב ביקש לוודא את מספר המנוע, לכן יש צורך לפרק את מגני הטורבו. המוסכניק החביב שלי דרש עוד 200 ש"ח על הפירוק והרכבה. לגבי שירות לאחר החלפת מנוע... מי אמור לספוג את ה 200 ש"ח הללו? אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת ShAlfa, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
זה נושא שכבר נטחן פה אבל לא יזיק לרענן. אתמול במגרש חנייה נגנבו שני רכבים שונים ולא קשורים. במשטרה הוגשה תלונה ובמשטרה כבר ידעו מה החוט המקשר. כי מסתבר הם לא הראשונים. שניהם, במקרה ,לפני סדר הפסח הביאו את הרכב לשטיפה ויצאו לסידורים וכמובן מסרו גם את הקוד. הרשיונות גם היו ברכב . ככה שידעו לאן להגיע. שיטה ישנה וידועה. בקיצור אל תשאירו מפחות וקוד ככה. אני משאיר רק למוסך הפרטי. ברוב הקודנים יש גם מצב טכנאי שאינו דורש קוד. השטיפומט דרך אגב באזור קניון רמת גן אבל זה יכול לקרות בכל שטיפומט.
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
יש בציידיי ההגה 2 מנופים שמשמשים כביכול להחלפת הילוכים ידנית, מתי אתם משתמשים בזה ?
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחרונה נדמה רק לי או שהתופעה מחמירה? המשאיות הללו, שתיאורטית כיסוי בד שלא תמיד משוך עד הסוף אמור להפריד בין החול והחצץ מלעוף על הרכבים שמאחוריו פשוט מעיפות בכל קפיצה כמות יפה של חול וחצץ. לי אישית אבן קטנה שעפה לשמשה ממקרה כזה גרמה לסדק באחד הרכבים הקודמים. העניין הוא שרוב האבנים עפות במרווח שיש בין הדלת האחורית לדופן התחתונה. אין איזה תקן או אכיפה לדברים האלו?!
הודעה אחרונה מאת Nissan Skyline GTR, -
קבלו סיפור מרתיח. לפני כשנה וחצי לקחתי בליסינג פרטי מזדה2. במעמד חתימת החוזה הוספתי את חבילת ה"אקספרס", כלומר ביטוח חובה-מקיף וטיפולים. הוסבר לי שהרכב יטופל במסגרת החבילה במוסכים מורשי יבואן. עבר זמן ואני והרכב התחברנו, המזדה ממש נחמדה וממש רציתי לרכוש אותה בסוף התקופה. בשנה הראשונה כשהתקשרתי לתאם טיפול הופנתי למוסך מורשה יבואן "תכלת" בראשון לציון. על אף היותי זכאי לאיסוף והחזרת הרכב ע"י נהג מטעם החברה, בחרתי (עקב כך שרציתי בהמשך לרכוש אותה, ולא הייתי מעוניין שיתייחסו אליה לא יפה במהלך השעות שהיא לא אצלי) לקחת חופש מהעבודה ולקחת אותה למוסך באופן עצמאי. הנה עברו להם 15K נוספים ונדרשתי לטיפול שני, לקחתי פעם נוספת חופש מהעבודה, תיאמתי טיפול אצל אוויס ו…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חבר'ה, יש לי רכב שהקפאתי את הטסט שלו ונכון להיום ולתקופה של כמה חודשים לא יזוז ממקומו. אני צריך למצוא פתרון חניה לאוטו לטווח הארוך. האם יש חניונים יעודיים למטרה זו או שאי אפשר להחזיק רכב בלי טסט בארץ בלי שהוא יגרר?
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למי שלא זוכר, מדובר בתכנית שהייתה משודרת בMTV לפני 10 שנים בערך, בה המנחה (ראפר שכינויו Xzibit) היה מגיע לבית של ילד תפרן עם טרנטה שבקושי נוסעת והיה משדרג אותה בכל מיני אבזור מטורף וחסר פרופורציות. אני הייתי עוקב אחרי התוכנית בעיקביות, אך הזיכרון מתוכנית הילדות הזאת התנפץ מהכתבה הזו: http://www.mako.co.il/culture-online/cut-out/Article-d0d3e87bf1aeb41006.htm ציטוט: " הפינגטון פוסט דיבר עם חלק מהמשתתפים במה שהייתה תכנית הדגל של MTV, וגילה שהרכבים המשודרגים אמנם נראו מרשימים, אבל לרוב לא ממש יכלו לנסוע." קישור לכתבה המקורית עליה התבססה הכתבה מmako (למי שיש כוח לקרוא): http://www.huffingtonpost.com/2015/02/25/pimp-my-ride-cars_n_6663840.html?ncid=fc…
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, שאלה לבעלי רנו קליאו החדשה ידנית [0.9 ליטר טורבו (קולקשיין)]. האם בהילוך ראשון, שני ורברס יש רעשי נקישות מכיוון המנוע? הייתי היום במוסך, שללו רעש מהמצמד וכשהרכב עומד הכל תקין. ביום שלישי אני חוזר לבדיקה של מומחה שלא נכח במוסך היום. הרעש מאוד מציק, האוטו בן שנה עם 30 אלף קילומטר. תודה =]
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 1 תגובות
- 531 צפיות
אני יודע שהבעיה היא הג'אנט 14. אבל אני מעדיף לא להחליף ג'אנטים. הלקוח הוא טרקטורון שעובר שדרוג תודה
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אבא של חבר ביצע עסקת טייד אין אם אחת הסוכנויות רכב בארץ. העביר להם את הרכב שעד היום הוא נסע בו (רכב מימוני על שם חברת רכבים אך הוא קיבל את אותו רכב חדש). והעביר את הסכום המלא לסוכנות רכב (135000 שח) הוא רצה לקבל צ"ק על מנת לסגור את החוב באותה חברה שבה קנה את הרכב הראשון - הסוכנות ידעה כי הצ'ק הוא לשם סגירת החוב. לסוכנות כרגע יש 135000 ש"ח + את רכב המשפחה לעסקת טרייד אין. לאחר מספר שיחות לסוכנות המשפחה קיבלה את המספר רכב החדש על מנת לעשות לו ביטוח. שלשום עברו 14 ימי עסקים, בחברה טענו שהבעיה בסוכנות הראשית, הם לא אשמים, הצ'ק תוקע את הרכב והם זורקים אחריות על המשרד הראשי. בחוזים רשום כי: הרכב ימסר תוך 14 ימי עסקים. הצק ימסר עם הרכב. צד שמפר את עסקת …
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, בבעלותי גטס ידנית חלשה וחמודה מנוע 1340 בסוף השבוע נסעתי לאחי בבית אל לחג. במהלך הירידות של כביש 60 נהגתי לעזוב את הדוושה , לפעמים אפילו למשך יותר משני קמ , כאשר אני בהילוך חמישי והרכב התגלגל לו במהירות בין 90 ל110 קמש. בעליות בשתדלתי לשמור על המהירות וכשראיתי ירידה בטורים לאיזור ה2000 הורדתי להילוך נמוך יותר . בלילה כשחזרתי שמתי לב שבירידות מאחר ואני לא מבצע בעירה עם הדוושה כנראה , ועקב הקור העז שבאיזור , טמפ המנוע ירדה קצת. אז שאלתי היא איך הכי בריא ויעיל למנוע לנהוג והאם איך שנהגתי בסדר או שכדאי למשוך מלכתחילה הילוך נמוך בעליה ? או שכדאי בירידות ללחוץ קצת על הגז בבילוך נמוך יותר למרות שזה נשמע לי לא הגיוני. מחכה לתגובותכם
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 634 צפיות
אהלן חברים ברשותי מכונית פולו חדשה, ובהסבר על האוטו הנציג אמר שלא קיימת תמיכה לאותיות בעברית ולכן כל אנשי הקשר מופיעים כריבועים.. מדובר כמובן על המערכת מסך מגע שלהם. אם זה משנה אני אבדוק בהזדמנות דגם מפורט. למי שמכיר או בעל אוטו דומה - קיימת לכם תמיכה בעברית? יש אפשרות לשים אחת? תודה
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כחודש בערך החלפתי שמשה קדמית במסגרת זגג בהסדר. העבודה הייתה לשביאות רצוני. כשבוע בערך לאחר מכן הייתי במוסך שלי ודם התברר שחלק ספציפי פורק ולא הוחזר. מדובר בפס גומי שמחבר בין חלקי פלסטיק שבטוח פורק לשם הרכבת השמשה. טלפון לזגג שאמר תבוא נראה. היום ביקרתי אצל הזגג והבנתי שאין עם מי לדבר. התנהלות מגעילה שברור שהם יטרטרו אותי סתם ודרשו שאגיע מחר כי המתקין הספציפי שעבד על הרכב שלי לא נמצא. מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אנחנו חמישייה של חברים ממש טובים,כולנו חובבים נהיגה בקטע החובבני ביותר (סתם נהנים מלשבת מאחורי ההגה בכביש פתוח),אבל אחד מאיתנו הוא קצת מעבר,ונראה לי שחוויית נהיגה כלשהי (זה צריך להיות יום אחד או גג יומיים ברצף-אם זה איזה קורס או משהו כי כולנו חיילים והוא לא יוצא יותר מדי הביתה). אני חושב שמשהו בסגנון חווייה אתגרית,נהיגה ברכב לא שגרתי (ראיתי פעם פרסום על נהיגה בפורשה ב600 ש"ח אבל זה גם לא זמין יותר וגם זה מיועד לגיל 24+). נכון,אנחנו עדיין ילדים במובן מסויים (20-21) אבל אם יש מקום שכן מאפשר חווייה כלשיה (ראלי,נהיגת מסלולים שבאמת שווה את הכסף,ראיתי פעם משהו על קורס דריפטים ואני בטוח שיש משהו כזה). התקציב שלנו (בכל זאת חיילים) הוא בערך 100-150 ש"ח כל אחד,סה"כ…
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ביום חמישי בבוקר חזרתי ממשמרת לילה ועל כביש 5 אחרי מחלף קאסם באזור בו מרחיבים/בונים מחלף עקפה אותי במהירות משאית, פחות מכמה שניות בודדות הספקתי לראות אבן על הכביש בגודל של כף יד אבל לא היה לי לאן לברוח זה או להכנס בחומה מימין או ברכב משמאל אז עליתי על האבן עם הגלגל הימני קדמי שהלתלווה במכה חזקה שהרעידה את הרכב. הגעתי לחניית הפנצ׳ריה לאחר הכנסת חומר לפנצ׳רים וזה מה שראיתי נסעתי עד ראשון בבוקר על הגלגל רזרבי שהוא בחצי גודל, הגעתי לצמיגי כחלון בכפר סבא ששם עשיתי הזמנה ל4 מגניום חדשים והבדיקה הסתבר גם שהצמיג השמאלי נשחק(נסעתי 3 פעמים פתח תקווה-אריאל-כפר סבא) וצריך להחליף גם צמיגים קדמיים, הכל הוחלף ובוצע כיוון פרונט, הנזק: 2170 שקלים, התוצאה... לפחות לא התהפכתי א…
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- outnex
- דובצע
- tan tan
- mcshmupi
- ברווז
- sperial
- pooh-bear
- mikyl
- ofralon
- David32
- itzik123
- wncrazy