Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבצע חבר סקודה - מרץ אפריל 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי.

ממתי גוף פרטי מחוייב לשוויון?

אם יש לי חנות מכולת ואני מחליט לתת לצ׳רקסים, ורק להם, חלב בחינם - יש בזה בעייה?

-- כאחד שעסק בתחום, לדעתי הולכים רחוק מדי עם התובענות הייצוגיות לאחרונה ומגישים על כל שטות.

עדיין יש פה שוק חופשי, ואני מקווה שגם כחלון מבין את זה.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממתי גוף פרטי מחויב לשימוע לפני פיטורים? מחויב. אולי לא ניתן לגזור כרגע גזירה שווה, אבל בשוק בו יש כשל - צריכה להיות התערבות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר.

גוף פרטי מחויב בשימוע כי כך כתוב בחוק.

לעומת זאת, אין שום החלה של עקרונות שוויון על גופים פרטיים, למעט העניין של ״שוויון הזדמנויות בעבודה״ ו״כניסה למקומות ציבוריים״ וכו׳.

חוקי יסוד וכדומה לא חלים על גופים פרטיים, ולכן זכותו של כל יבואן רכב לתמחר איך שהוא רוצה לאיזה ציבור שהוא רוצה.

אבל גם לגופו של עניין, ואפילו אם היה מדובר פה בגוף ציבורי שחלים עליו חוקי יסוד - איזו הפלייה יש כאן? - בסה״כ מדובר על מועדון צרכני, שמנצל את כוחו ע״מ להשיג הטבות. זה ווין-ווין לעוסק ולצרכן, וזה לא על שום רקע לא ענייני.

אם בא לך, אתה יכול להקים קבוצה צרכנית, או אפילו קבוצה קטנה שמונה כמה אנשים ולנסות להשיג הנחה מהיבואן. אין שום בעייה עם זה.

פורסם

אם משווים את זה לקרוז 1.4טורבו סטיישן ב100, לא בטוח שזו עדיין הרכישה הכי משתלמת.

אוקטביה 1.8TSI, במחיר 145K ש"ח - 1.24 ש"ח לכ"ס.

שברולט קרוז 1.4T, במחיר 100K ש"ח - 1.4 ש"ח לכ"ס.

הקרוז נמכרת כיד 1, 0 ק"מ, כך בפועל הרוכש שלה הוא יד 2, אתה עדיין חושב שהקרוז היא עסקה טובה יותר?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

מוגו - אתה טועה, זה לא כתוב בחוק, זה יציר הפסיקה.

מני - לא אמרתי מה עדיף, התכוונתי שבשלושים אחוז פחות מקבלים רכב שלא בטוח שהוא שלושים אחוז פחות טוב. בכל זאת - 40 אלף הבדל, ועוד שנת אחריות. לגבי החישוב שלך נדמה לי שאתה צריך להחליף מונה במכנה ואז הפער קטן משמעותית - אבל שוב, לא זה העניין. לכשעצמי אני חושב שהאוקטביה רכב סבבה לגמרי, נעדר תחרות של ממש בתאוצה שהוא מציע, אבל לרכוש dsg7 עם אחריות לשנתיים ועוד מצמפיון - עוד לא הצלחתי להביא את עצמי. וגם אלה שיקולים שצריכים לבוא בהכתרת רכב כעסקה טובה...

עריכה אחרונה על ידי bar72

פורסם

זה משנה אם זה יציר פסיקה או חוק?

-- אני לא בקי בדיני עבודה; בכל מקרה אני יודע שהם בדר״כ חלים גם על גוף פרטי - מה שלא נכון ככלל לגבי עקרונות שוויון.

פורסם

סוף סוף מבצע אטרקטיבי, לא כמו המבצעים השקרים האחרונים 'קבל מתנה 2000 והנחה של 200 מהם' ודברים בכלל שלא צריך כמו מיכל דלק מלא , מחזיק לפלאפון , ועוד כל מיני התקנות של של שקל וחצי...

הבעיה עכשו זה כמה זמן לוקח לרכב להגיע.

בזמנו בדקתי על היטי 1.4 זמן אספקה בין 3-4 חודשים... די מיאש אני אומר.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

דווקא עריסה לנייד זה די שימושי. גם חיישנים. אגב מצחיק שמסך הרדיו שלהם מאורגן בצורה כל כך גרועה כך שיציג רק חמש תחנות, ובלי שמות, למרות שבגולף הוא מציג שש. מצד שני, בלאון יש מסך קטן עם ארבע בלבד...

פורסם
הוגשה עכשיו תובענה ייצוגית בנושא ההנחות האלה, אם כי מול גוף אחר. אני מאמין שאם תתעקש תקבל הנחה מאוד מאוד קרובה. בעיני כל ההנחות האלה הן מאוד קרובות ללא חוקיות. מאפשרות ליבואן לפעול כמונופול מפלה מושלם. אולי כחלון יפעל בנושא.

בכל מקרה, אם משווים את זה לקרוז 1.4טורבו סטיישן ב100, לא בטוח שזו עדיין הרכישה הכי משתלמת.

אני לא מבין למה זה לא חוקי לתת לגוף גדול הנחה מרוכזת. הרי כל הכלכלה המערבית מבוססת על "כוח קניה". כשגוף, למשל וועד, מביא למוכר מאסה של לקוחות, זה הגיוני שהוא יקבל עבור החברים שלו מחירים טובים. תקרא לזה הנחת כמות, בדיוק כמו שתקבל אם תקנה שתי טלוויזיות ולא אחת במכה.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם
דווקא עריסה לנייד זה די שימושי. גם חיישנים. אגב מצחיק שמסך הרדיו שלהם מאורגן בצורה כל כך גרועה כך שיציג רק חמש תחנות, ובלי שמות, למרות שבגולף הוא מציג שש. מצד שני, בלאון יש מסך קטן עם ארבע בלבד...

אני נוסע כבר שנה כשעתיים ביום שבהם שומע רדיו באוקטביה החדשה 1.4, לי החמש תחנות ממש לא מפריע , שם התחתנה מזוהה אוטומטית באנגלית. כמו כן אתה יכול לפתוח חמישיות נוספות, לדעתי מיותר גם ככה אני נעול על 3-4 תחנות ומעביר אותם מההגה. היתה לי לפני זה שלוש שנים פולו GTI עם RCD 510 ולדעתי המערכת הנוכחית באוקטביה וגם מחווני השליטה החדשים מההגה (גלגלות) מהווים שיפור רציני, אמנם המסך קטן יותר אבל בהעדר ניווט לי זה לא מפריע.

פורסם

קיסוס - כרגע, זה חוקי. אבל זה כשל שוק. מונופול מושלם הוא מונח כלכלי שמתאר את המצב הגרוע ביותר עבור הצרכנים. במבצעי חבר/הוט/וכו הרי אין התחייבות לקניה, לעומת הליסינג (וגם שם יש כשלים רבים). נדמה לי שהכשל העיקרי הוא תיאום המחירים והעובדה שיבואן אחד מביא שלושה מותגים מתחרים, ובכך כמובן מבטל את התחרות.

פורסם
אוקטביה 1.8TSI, במחיר 145K ש"ח - 1.24 ש"ח לכ"ס.

שברולט קרוז 1.4T, במחיר 100K ש"ח - 1.4 ש"ח לכ"ס.

בחישוב שלך, זה כ"ס לש"ח - מה שהופך את הקרוז לאטרקטיבית יותר במדד שבחרת להשוות. אתה עדיין חושב שהקרוז לא עיסקה טובה יותר? :)

פורסם

אכן החישוב שלי יצא הפוך...:roll:

אני לא חושב שיש מקום להשוות את הקרוז לאוקטביה, הן לא באותה ליגה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
קיסוס - כרגע, זה חוקי. אבל זה כשל שוק. מונופול מושלם הוא מונח כלכלי שמתאר את המצב הגרוע ביותר עבור הצרכנים. במבצעי חבר/הוט/וכו הרי אין התחייבות לקניה, לעומת הליסינג (וגם שם יש כשלים רבים). נדמה לי שהכשל העיקרי הוא תיאום המחירים והעובדה שיבואן אחד מביא שלושה מותגים מתחרים, ובכך כמובן מבטל את התחרות.

אתה מערבב כמה סוגיות לא קשורות. אם יש תחרות או לא בענף הרכב זו שאלה אחרת, והאם העובדה שהיבואנים מייבאים כמה יצרנים היא בעייתית היא סוגיה כשלעצמה.

לגבי מועדוני הצרכנות, אמרת שזה ״על גבול הלא חוקי״ וכו׳, ומאז לא נתת טעם לדבר.

זה שאין התחייבות לקנייה - אין לזה שום משמעות. אני מניח שבעלונים פנימיים וכדומה חבר מפרסמים את המבצעים האלה, וזו כבר תמורה מספיקה - אבל גם בלי זה, ברור שיבואו אנשים רבים לקנות וזה דומה מאוד להנחות כמות.

לא זו בלבד, אלא שכמו שאמרתי, לחברה פרטית אין שום מחוייבות לפעול בשוויון כלפי הלקוחות בהיבט המחיר.

• תוכן חדש...