רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, חבר שלי קנה היום רכב מיד שנייה. האם מותר לו לנסוע ברכב שיש לו רישיון תקף וביטוח חובה תקף- אבל בלי הטפסים פיזית? שוטר יכול לתת על זה דו"ח? תודה
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני צריך להחליף צמיגים קדמיים (טסט) לרכב ואשמח לקבל המלצה. הרכב המדובר הוא שברולט אימפלה 2002. הצמיגים הנוכחיים באו עם המגנזיום שרכשתי. אלו נתוני הצמיגים: Champiro 128 225/60 R16 98H מחיפוש קצר, אלה הצמיגים: http://www.amazon.com/GT-Radial-Champiro-128-Tire/dp/B00F5OULN2 אשמח לקבל המלצה לצמיגים חדשים וכן מקום שבו ניתן לפרק את הנוכחיים ולהחליף לחדשים. התקציב הוא מה שצריך ולא צמיגים למירוץ פורמולה,כן? כשבדקתי לפני שנה+ עלויות, אני זוכר כי צמיגים לרכב שלי עולים באיזור ה-400 לאחד. נראה לי סביר. לא להמליץ על סינים שיתפרקו בנסיעה אלא על איכותיים אך לא יקרים שיחזיקו כמה שנים (נוסע בסך הכל 8K-9K בשנה). תודה מראש
הודעה אחרונה מאת omer_1636, -
- 7 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אחרי צפיה בכמה של רייזור בפעולה חשבתי לשכנע את מנכ"ל החברה שלנו לרכוש אחד למשרד כחלק מתקציב השעשועים הנדיב. אחרי בירור קצר עם היבואן, שלקח לו למעלה מחודש (!) לענות לי על שאלה פשוטה, קיבלתי תשובה שהכלי לא חוקי בישראל וכששאלתי למה, לא קיבלתי תשובה. בארה"ב הכלי נמכר בעיקר דרך רשת טויס.אר.אס ומשווק כמתאים לגלאי 9+ כך שאני ממש מתקשה להבין למה הוא מסווג כ"לא חוקי" בישראל. מישהו כאן יכול לנחש מה הסיבה (או אפילו יותר טוב אם מישהו באמת יודע).
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
[h=2]שלום לכולם[/h] נסעתי עם האוטו שלי אימפרזה 06 נסיעה ממושכת בלי שמן ובמהלך הנסיעה כשאני מאט את הרכב כדי לעצור בשולי הכביש, המנוע נכבה לבד, הזמנתי גרר ולקחתי אותו למוסך, הנזק הוא שהמנוע הלך וצריך מנוע חדש, מה עלות של מנוע כזה חדש והאם שווה לי בכלל לקנות מנוע חדש או שאפשר למכור את הרכב במצב כזה ולקנות במקומו חדש?
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות לסיאט מיי שלי משענת יד מקורית (כל הלא מקוריות דורשות שיפצור שכולל ברגים ומסמרים, אז אוותר), משענת היד המקורית מתחברת למחזיק כוס שיש מאחורי ההנדברייק מאחורה (בין המושבים למעשה). אני מתקשר לכמה מוסכי פולקסוואגן וחלקם לא יודעים על מה אני מדבר וחלקם האחר לא אומרים לי מחיר או פרטים ואומרים לי פשוט להגיע ולהזמין (מה שלא נראה לי הגיוני). השגתי את הPART NUMBER דרך האינטרנט, מישהו מכיר איזה חנות חלפים מקורית בארץ של פולקסווגן/סיאט/סקודה? (שלושת הרכבים מיי, אפ, סיטיגו זהים לחלוטין)
-
טוב, כשקניתי את הגטס לפני כחודש מאוד התבאסתי מהצריכת דלק שהיתה שונה מהאקסנט, כידוע הדגמים הראשונים של הגטס מאוד שתייני דלק. להזכירכם נושא שלימלפני שנתיים \ http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?505519-%D7%9E%D7%A0%D7%A6%D7%97-%D7%90%D7%AA-%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%A6%D7%A8%D7%9F-%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%AA-)&p=4138500&viewfull=1#post4138500 שבו הצלחתי להגיע עםהאקסנט 96 שלי לצריכה של 1:17+ בד"כ היה עושה לי 1:16 משולב בסופו של דבר. אז עם הגטס בשבוע הראשון שנסעתי הגעתי לצריכה של 1:13.5 , צריכת דלק קצת מאכזבת לנפח המנוע, כולנו חייבים להודות. נתוני היצרן מצביעים על 1:12.5 צריכת דלק בגטס שלי. אמרתי לעצמי שאני לא מתייאש…
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 670 צפיות
מתי נכנס חוק שמחייב נהגים בביטוח חובה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי לכולם, אני מעוניין לקנות מגנזיום לפולו ורציתי לדעת האם הם מקוריים (הגיעו מהמפעל) או שהם הורכבו בארץ. לדברי המוכר הוא קיבל אותם מהחברה . תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, יש לי הונדה סייויק שנת 93' אדומה יפייפיה, עם ספויילר ועיניים עצבניות, you know.. אני אוהב את האוטו שלי נורא, משקיע מאוד בכל הפן המכני, האוטו הזה משרת אותי כבר שנה וחצי, וכשקניתי אותו לראשונה פחדתי שיפרצו לי, לא יודע, כמו ההרגשה הזאת שקונים משהו חדש ואז פוחדים שיקרה לו משהו, אפילו השריטה הכי קטנה. הייתי אז חודשיים לפני הגיוס וכל שעה הייתי רץ לחלון לבדוק שהכל בסדר. התגייסתי לקרבי, שנה וחצי עברו יפה, הייתי חוזר הבייתה, שוטף את הרכב ישר, נוסע לכל מיני מקומות, והנה, יום לפני ערב ליל הסדר, אבא שלי מתקשר אלי ומודיע לי את הבשורה: שברו לי את החלון, שברו את הפלסטיקים מתחת להגה, הרסו את הסוויץ', את הנעילה המרכזית, אפילו שברו את הכיס הזה למטה בדלת!!! פאקינג למה?…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 1 תגובות
- 591 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, יש לי רישיון שנה על אוטומט, אני בקרוב מאוד עושה טסט על ידני בתקווה לעבור. שאלה: במידה ואעבור - האם פשוט ימחק לי ההגבלה לאוטומט ברישיון הנוכחי, או שאני מקבל רישיון חדש על כל המשתמע על כך - מלווה שוב, נהג חדש לשנתיים(במקום שנה שנשאר), ביטוח יקר יותר ועוד. אשמח לתשובה ממי שיודע בוודאות.
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי רישיון שנה על אוטומט ובגלל אילוצים (מוזמנים לקרוא את השרשורים האחרונים שלי) אני צריך לעשות רישיון על ידני, יש לציין שעשיתי מעל 50 שיעורים על ידני ו3 טסטים על ידני, יודע לנהוג על ידני (היתי פיקס בשיעורים) אבל בגלל יאוש פשוט עברתי לאוטומט בטסט שעברתי על אוטומט נאלצתי לעקוף 3 פעמים (בדרכים בין עירוניות), הרכב היה פוקוס אוטומט בלי יותר מדיי בעיות. השאלה היא מה עושים בדיזל ידני? לאיפה לכוון, לשיא המומנט , שיא ההספק, שיא סקלת הסל"ד ?.. שלא יהיה הפתעות . תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לפני כמה שבועות עלתה מודעה בפורום על מכירת פיאט פונטו מדגם דיינמיק שעל פניו נראתה שמורה. לא היה לי זמן להגיע למוכר ולכן רק היום נפגשנו לראשונה. מוכרח לציין שהוא אדם נדיר, פעם ראשונה שיצא לי לקנות רכב מחבר פורום ולא התאכזבתי. דובר אמת, לא מסבן, הוגן והגון - כמו שאמור להיות כל אדם נורמטיבי. מה חבל שאלו כה נדירים בארצנו. האוטו באמת היה במצב שמור(חיים ממוסך שמשון ביהוד בדק ואישר), היו כמה ריג'קטים סבירים(טיימינג שהגיע זמנו לפי ספר הטיפולים, משאבת מים, שמן גיר בלמים אחוריים נוזל קירור וכמובן שכבר נחליף שמן מנוע ופילטר) ולכן ביקשתי כבר להשאיר את הרכב במוסך ליישור קו ושנתקדם להעברת בעלות. היה צורך לחזור לת"א לביצוע העברת הבעלות, ולכן תפסנו מונית חזרה(זה המקום לספ…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
לא מסוכסך עם אף אחד. הרכב אצלי כבר שנה. עברתי עם החברה לדירה חדשה כאשר החניה היא ברחוב, השכנים בבית המשותף נראים נורמליים ולא הסתכסכו עם אף אחד. מה האופציות? ילד עובר פעם שלישית בשבועיים ומחליט להתלבש על הרכב? שכן שהיה חונה בנקודה הזו ברחוב? מדובר על שריטות מפתח בצד ימין של הרכב (בצד של הכביש). אני מיואש. יכול להתקין מצלמה אבל לא תמיד המקום חניה פנוי. האם יש מצלמות רכב שיכולות לצלם לילה שלם? במידה ושמים שני מצלמות האם הן יכסו 360 מעלות? תודה!
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 1 תגובות
- 636 צפיות
שלום לכולם מידת הצמיג שמופיעה לי ברשיון היא 155/70/14 האם מותר לי להרכיב צמיג 185/60/14? מה אומר החוק לגבי שינוי צמיגים, מבלי צורך באישור מיוחד?
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מודיע להם, והם באים ישר לתקן, או שאני צריך לנסוע אליהם, איך זה הולך? אני צריך לעבוד עם הרכב, אז אין לי זמן לסדר את זה מחר, רק ביום שני, הדבקתי ניילון עבה שלא יכנסו מים. תודה.
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מדובר לא ברכב שלי, לכן אצמצם בפרטים מזהים אבל הסיפור הבא הרתיח אותי מאד. חבר טוב, עם וולוו S80. חדשה יחסית. לפני כשבועיים הרכב ניזוק כאשר חנה ברחוב ורכב עם נהג אחר פגע בו ושפשף את כל צד שמאל. הנזק: כנף אחורית עם שריטות עמוקות וכיפוף בחלק תחתון, דלת אחורית וקדמית עם נזק מעיכה לאורך אמצע צד תחתון עם פסי קישוט שניזוקו, מראה שבורה, נזק קל לכנף קדמית, מכה בגלגל קדמי עם חשד לנזק למתלה, ותושבת מנוע תחתונה ניזוקה. הרכב היה במוסך מורשה כמעט שבועיים, כאשר בוצע בו הנ"ל: קוסמטיקה: הוחלפו הדלתות לדלתות משומשות, הכנפיים תוקנו, המראה הוחלפה. כל הצד נצבע מחדש. הרכב נבדק ע"י טכנאי מורשה, ועלה צורך להחליף בולם קדמי ותושבת מנוע תחתונה. והנה המרור: החבר קיבל את הרכב לפנ…
הודעה אחרונה מאת yanivtzvi9, -
-
- 6 תגובות
- 867 צפיות
אהלן, קצת חדש בעולם הזה, עשיתי רשיון לא מזמן אז אל תצחקו עלי. יש לנו מאזדה mpv 2001 אוטו' 2.5 סמ"ק, ויש בו מצבים של S L וכפתור hold. אפשר הסבר קצר על מה כל אחד עושה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת chaimgross, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4640053,00.html פרטים בלינק. מה אתם אומרים? מיותר? עוזר? מסובך?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
ההורים מחפשים רכב והחליטו שהם רוצים את הקשקאי החדש (למה? עזבו, לא חלק מהסיפור). הכנסנו פרטים באתר ונציג התקשר לקביעת נסיעת מבחן בהרצליה לאתמול בשעה 9:30. הגענו בזמן. נציג המכירות היחיד שהיה שם לא ידע על מה אנחנו מדברים, לאחר בירור קצר נאמר לנו שהרכב מתעכב, אחרי עוד חצי שעה נאמר לנו שהרכב לא יגיע. משהו בהובלה שלו בלה בלה בלה... התעצבנתי, והעובדה שאני בחודש תשיעי כנראה עזרה קצת לנציג לעזוב את הרכילות עם איזה אדם שהיה שם ולהבטיח שיתאמו לנו נסיעת מבחן מהבית. בנתיים תאמנו ונסענו כבר ביטי ומחר ב-CX5 אבל קרסו לא מתקשרים. לא רוצים למכור. התקשרתי אחה״צ אליהם וכשהתלוננתי נציג המכירות אמר לי ״זו לא אשמתנו שהרכב לא הגיע אתמול״. זה כבר גרם לי להתפוצץ עליו. בסופו…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי דאציה דאסטר והוחלט להחליף במועד ההזמנה את גאנט הברזל המקורי לגאנטים מגנזיום מעוצבים יותר. עם קבלת הרכב החדש נמסרו לי רביעיית הגאנטים מברזל המקוריים, במידה 215/65/16. יש למישהו רעיון מה לעשות איתם או בכמה ניתן למכור אותם?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- 8 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום . יש משהו מוזר ברישום האגרה השנתית שלי , וזה דרגת הזיהום . הרכב שלי הוא סך הכל בעל מנוע 1.2 ליטר טורבו , 105 כ''ס , אז איך יתכן שברשיון הרכב שלי השנתי , רשום בסעיף של דרגת זיהום אוויר - 15 , האם זו טעות ? , איך יתכן שמנוע קטן כמו אצלי ברכב , יהיה רשום בסולם דירוג זיהום אוויר כמזהם ביותר - 15 ? ועוד שאלה , האם הדירוג הזה שרשום ברשיון רכב , איכשהו משפיע על גובה מחיר האגרה השנתית ? ומה הייתם ממליצים לי לעשות , האם ניתן לתקן את זה ? , האם צריך לפנות למשרד הרישוי או כל גורם רלוונטי אחר ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
הכותרת די ברורה. אני באזור חיפה, יש לי פנצ'ר החלפתי לספייר אבל צריך לתקן את הגלגל המקורי כי אני לא יכול לעבור את ה80 קמ"ש. המלצות לפנצ'ריה?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 801 צפיות
רכשתי לפני כמה חודשים רנו מגאן 2 , 100K ק"מ במצב מעולה . הרכב 1600 אוטו' . אני מאוד אוהב את הרכב והכל תקין בו. הבעיה היחידה שמפריעה לי היא שהרכב פשוט חלש, תאוצה של צב, הרכב יכול לפתח מהירות אבל לאט.. האם הם ידועות מזה שהם עגלות? יש מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 870 צפיות
[h=1]SsangYong Tivoli automatic 2015 review [/h] הרכב זוכה להערכה באתר הרכב האנגלי : the overall quality is a match for a Juke or a Renault Captur.... the Tivoli is a match for the Nissan Juke and Renault Captur in terms of quality and is far more keenly priced and better equipped. מענין האם יגיע גם לארץ. יהודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
המלצה למכון רישוי 1 2
מאת mlur- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום מחר הסוזוקי שלי אמורה לעבור טסט הייתי מעוניין לקבל המלצה למכון רישוי באזור פתח תקווה .
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפי הידיעה הזאת מאתר CNN, http://money.cnn.com/2015/03/25/technology/ford-speed-limit/ פורד מפתחת ומתכוונת להתקין מע' להגבלת מהירות למהירות המוצגת בשלטים בשולי הכביש. מה שקראו לו: the intelligent speed limiter. המע' תוצג לפי פורד ב S MAX החדש. בהתחלה בגרמניה ולאחר מכן בכל העולם! מה אתם חושבים על זה? צעד מבורך או מסרס לאוהבי ההגה?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
מצלמת רמזור
מאת klasa- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול לגבי מצלמת רמזור אחרי כמה שניות איך שיש אדום היא מצלמת ? שלוש שניות?. אם נניח עברתי חצי צומת ואז היא התחלפה לאדום? עדיין זה מצלם?
הודעה אחרונה מאת ophir555, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, יש פה מישהו שיודע להכין רשימה שתדרג את איכותם של החלקים המיוצרים על ידי החברות ? משהו בסגנון של שרשור הצמיגים הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?421729-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%92%D7%99-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%A8%D7%A2-%D7%95%D7%94%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99&highlight=%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%92+%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D מי מייצר את המקורי ? מי מייצר OEM ? מי מייצר תחליפי טוב ? מי מייצר תחליפי לא טוב ? כל מידע יעזור. תודה
הודעה אחרונה מאת tgt, -
צהריים טובים ושבוע טוב, קפץ לי באנר באחד מאתרי הרכבים בארץ (וידוי - חוטא בגלישה גם באתרי רכבים אחרים ) לגבי תערוכת אוטומוטור. אין שום מידע לגבי החברות אשר עתידות להציג אלא רק תחומי עניין רחבים וכללים מאוד. לקוח מהאתר: השנה יותר אולמות ! בכול אולם יוצג עולם מוטורי שונה עולם (אולם) היוקרה: הכי יקרות שיש. עולם (אולם) ההשקות וחשיפות לדגמים חדשים. עולם (אולם) הדו גלגלי: מהעבר אל העתיד. עולם (אולם) מכוניות העל super cars עולם הים: יאכטות-סירות מיר(אולם) כוחות הביטחון מג'יפ ועד טנק. עולם (אולם) הטכנולוגיה, הציוד והאיבזור. מופעים אתגריים עוצרי נשימה על שטח ענק למישהו כאן יש מושג מה הולכים להציג שם / אילו חברות / רכבים יהיו?…
הודעה אחרונה מאת Asaf-R,