רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
היי. אני מעוניין לשים סופית לאגזוז וראיתי שיש כל מיני גדלים חיפשתי באינטרנט מהו הגודל הסטנדרטי ולא ממש מצאתי ואם במקרה מישהו יודע מה הקוטר ברנו קליאו החדשה 1.2T תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת Yakirz, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברה, ב-11/2014 ביצעתי טסט למיאטה השנייה שהייתה לנו והק"מ באותו הרגע היה 176,884. המיאטה נמכרה כחודשיים לאחר מכן עם ק"מ של 177,000 בערך (הרכב לא נסע כמעט). כנראה שהפקידה טעתה בהקלדה או שמי שרשם את הק"מ טעה והם רשמו 476,884. עכשיו הבחור שקנה ממני את הרכב קיבל את הרישיון החדש עם הק"מ ההזוי הזה. קבעתי איתו מחר שנלך למכון הרישוי שבו בוצע הטסט (יש גם קבלות ואפילו הוא שמר את הרישיונות הקודמים של הרכב). כיוון שאני רוצה לשמור על יחסים טובים עם הקונה אני מעוניין לעזור לו עם זה ואני לא רוצה שהוא יטורטר ממקום למקום. השאלה היא האם מנהל המכון יכול לתקן או שצריך לפנות למשרד הרישוי? מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 502 צפיות
מה הכלים שעומדים בידי איגוד המוסכים במקרים בהם מוגשת להם תלונה על מוסך?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
- 1 תגובות
- 614 צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=QDKEAhmsRe4 כתבה מ29.4.2015, של ערוץ 1, בגדול הכתבה אומרת הכל , פשוט מתסכל שבגלל בירוקרטיה ופקידים עצלנים שקיבלו את התפקיד שלהם בקומבינה תחום שלם בספורט פשוט תקוע..
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הגה של קיה אבל זאת וולגה!! מישהו יכול להסביר לי מה זה??
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, לפני כשנה רכשנו את מכונית החלומות - גולף GTI. מי שקצת עקב אחרי. יודע על התלבטויות שהיו לי לפני הקנייה. והיום? שנה אחרי, אני לא מסוגל לנהוג באף מכונית אחרת! לא, אני משתדל לא להשתגע או להשתולל (וזה ממש קל להגיע לזה...), כי המכונית מרשה לך לעשות כל דבר שתרצה. החודש, הייתי אמור לחדש את הביטוח, וכאן חטפתי את הבעיטה הקשה מכל: מסתבר שבשנה שעברה, חברת הפניקס, ביטחה את מכוניתו ללא כל בעייוה, וחייבה את המכונית יחסית למחירה. השנה, החברה החליטה, שלבטח מכונית ספורט זה כמו למכור ביטוח חיים למתאבד - הם הכפילו את הפרמיה. בחברות אחרות המצב לא טוב יותר - נוראי! כן, הביטוח למכונית גבוה ממכוניות יוקרה מצופות בזהב טהור עם נהג בוס קשור באזיקים. אין כל התחשבות בעבר ה…
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
ביטוח שמשות - שאלה 1 2
מאת dimonk85-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי ביטוח מקיף מלא הכולל ביטוח שמשות. לפני כחודשיים פגעה אבן בשמשה הקדמית של האוטו שלי ונוצר סדק קטן (רק מהצד החיצוני). באתי לחברת הביטוח על מנת לממש את ביטוח השמשות ואומרים לי שם שבגלל שהסדק לא משני הצדדים (גם מהצד הפנימי), אז הביטוח לא תקף על זה. מחרטטים אותי או שזה לגיטימי? תודה רבה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 1 תגובות
- 546 צפיות
היי. אשמח לקבל המלצה לשטיפת רכב (עדיף ידנית) מומלצת באשקלון. עד לאחרונה הייתי שוטף במגדל מאחורי בנק לאומי, אבל לאחרונה כל פעם משהו היה נעלם מהאוטו אחרי השטיפה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
להלן לינק שימושי עם שתי שיטות איך לבטל את מערכת עצור סע ברכבי VAG באמצעות תכנות VCDS, אחרי יישום אין צורך ללחוץ על הכפתור אחרי כל התנעה, המערכת תפסיק לעבוד. נוסה בהצלחה על ידי על גולף 2013 וסקודה אוקטביה 2014, (בסקודה עבדה רק השיטה השנייה במדריך) http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f197/disable-stop-start-vcds-tweak-94276.html
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב מסוג יונדאי I20, הלכתי למוסך מורשה ועשיתי טיפול 55000 ק"מ ושלמתי סכום כולל בסך של 1600 ש"ח . להלן פירוט התשלומים : מדובר על טיפול 55000 סך הכל 338 שח. הוחלפו רפידות קדמי+אחורי בסכום של 416 שח. הוחלף נוזל לניקוי שמשות 1 שקל שמן מנוע 178 שח אטם בורג ריקון אגן שמן מנוע 10 שח מסנן שמן מנוע 72 שח ערכת רפידות בלם קדמיות 349 שח ערכת רפידות בלם אחורי 259 שח סך הכל עבודות מוסך אחרי הנחה 603 ש"ח סך הכל חלפים אחרי הנחה 781 ש"ח סך הכל 1384 שח אחרי מעם סכום כולל 1600 ש"ח האם המחיר הכולל של 1600 ש"ח הוא הגיוני ?? תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת ofer890, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, חזרתי לפני שבוע מהרינג ואני עד עכשיו לא מפסיק לחשוב על כמה כיף היה עם רכב סטנדרטי! הרכב שלי BMW E46 M3 כבר 3 חודשים נמצא הסדנת מירוץ ברינג, החלטתי להכניס לרכב כלוב התהפכות, להחליף את כל הבושינג, להוסיף כמה חלקי קרבון והרעיון הכי גרוע היה להחליף את ההגה לצד שמאל (היה רכב אנגלי עם הגה בצד ימין) חיכינו המון זמן לכל החלקים. הייתי קצר סבלנות והחלטתי לסגור סופ״ש לרינג ודי הצבתי עובדה לבחור שעובד לי על הרכב שאני מגיע. יומיים אחרי זה הוא מודיע לי שהרכב שלי לא אהיה מוכן ושאני יכול לקחת את הרכב שלו M235i יצא לי לנהוג על הרכב הזה בינואר על הכבישים בגרמניה כ700 קמ והיתה לי הרגשה שהרכב הזה אהיה מהיר מאוד ברינג, התאוצה שלו מדהימה והגיר האוטומטי ממש מהיר ומומנ…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
שלום לחברים אני גר באילת ונוסע אחת לשבוע צפונה לבקר את הורי ולעבוד. עושה 1000-1500 ק"מ בשבוע את רוב הנסיעות בין עירוני. חשוב לי רכב אמין, לא קטן מידי, חסכוני וחשוב שתהיה לו בקרת שיוט או שיהיה ניתן להתקין. בעדיפות אך לא בהכרח רכב לא חדש, שנתיים שלוש על הכביש כי כעבור שלוש שנים הוא יהיה עם ק"מ גבוה מאוד. אשמח לקבל המלצות ממבינים ומנוסים. בתודה מראש גל
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 תגובות
- 792 צפיות
היי אני בן 20 עם רישיון 3 שנים ואני רוצה להשכיר רכב לסופש עכשיו אני יודע שיש חברות בבני ברק שמשכירות לנהג צעיר הקטע זה שאין ביטוח בשבת וזה יחסית קריטי לי,מישהו אולי מכיר חברה טובה אחרת?תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
- 1 תגובות
- 637 צפיות
מתחיל מדקה 37 בערך: http://www.iba.org.il/program.aspx?scode=1767681 כתבה טובה ומקוממת...
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 885 צפיות
הנה החומר שמקבל בעל רכב חדש מימין, מוסטנג 1966 (החוברת כוללת גם ספר טיפולים) משמאל, מיצובישי לנסר ספורטבק 2015 (למטה ספר הרכב, למעלה ספר המסך/רדיו/דיבורית ומה לא...) ספר טיפולים בא בנפרד... איך התקדמנו בשמירת יערות הגשם....
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אקדים ואומר שאני לא בדרך לקנות אחת, פשוט קיבלתי למייל את מבצעי חבר וקיה לחודש מאי ואני חייב להודות שאני לא מבין, אז אני טורח לשאול מה אני לא מבין. כיצד קיה ריו מתומחרת במחיר מדף מעל כמעט כל סופר מיני ידנית אחרת שנמכרת בישראל, ואיך לעזעזל גם אחרי הנחת חבר של מעל 7000 שקל!!! היא יוצאת באותו מחיר כמו המבצע של הפאביה החדשה שרק הגיעה, ויקרה יותר מהפיאסטה. הבנתי שיונדאי זה אחלה רכב, ושקיה זה יונדאי, אבל איך המותג הנחות של יונדאי שלמרות השיפור, האמינות והאיכות היא עדיין מותג בצמיחה ולא אחד עם מסורת. אבל למרות זאת, להיות הכי יקר בקטגוריה? לא מצליח להבין.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- 1 תגובות
- 939 צפיות
שלום לכולם, אני רושם את התוכן תחת המילה "אם"(כמו אם לסבתא שלי היו גלגלים). אז ככה, אם אני יודע על מוסך אשר פועל ללא מנהל מוסך,וללא התעודות המתאימות ורשומות במשרד האחראי לאיזה גוף אוכל לפנות על מנת לדווח, ולהפעיל "סנקציות" על המוסך? תודה ערב טוב.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני מספר חודשים רכשתי רכב מסוג סקודה פביה מצ'מפיון מוטורס. בתאריך שלושה באפריל 2015, בחנייה הקבועה ליד הבית בו אני מתגורר, ניסיתי כהרגלי להניע הרכב ולצאת לדרכי, וגיליתי להפתעתי שההגה מסתובב אך הגלגלים לא מסתובבים. הכנסתי הרכב למרכז הטיפול של צ'מפיון מוטורס ברעננה שנקרא מוסך ג.ג.ג ברחוב הסדנא 9 רעננה. הרכב הובל לשם בגרירה. זה שטיפל ברכב ,נמרוד משיח ,שאמר לי שהצירייה של גלגל קדמי שמאלי יצאה מהמקום וחייב אותי בסכום של 4490 ש"ח. שאלתי מדוע אני צריך לשלם, הרי זה רכב חדש עם אחריות, השיב לי שיכול להיות זה קרה כתוצאה ממכה שהרכב קיבל מלמטה. ואני רוצה לומר שהרכב לא קיבל מכה, הרכב משמש לנסיעה בדרכים סלולות בלבד. מעולם לא קיבל מכה מלמטה, …
הודעה אחרונה מאת יוסריאן, -
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
http://bringatrailer.com/2013/02/27/micro-supercar-1992-mazda-autozam-az-1/ כמה חבל שלא הגיעו דגמים כאלה לארץ
הודעה אחרונה מאת DJI, -
דוח בחניון של קניון 1 2
מאת sefi950- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
האם מותר לפקח להיכנס באופן ספונטני לכול קניון או חניון חינם או חניון פרטי ולחלק שם דוחות? או שאם יש פיקוח, אז זה בשיטוף הנהלת אותו חניון ש"אין לה כוח לעשות סדר" אז מזמינה ניידת פיקוח שתעשה את העבודה.. לדוגמא חניון הסינמה סיטי הוא חינמי , ונניח בא נהג והחנה שם באדום לבן וכד', יש מצב שיעבור פקח ויתן לו דו"ח?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היום היתי בדרכי למרכז. בכביש החוף ראיתי מראה מדהים .מספר רב של פיאט 500 בשלל גונים. מראה מדהים בארץ. רק בגלל זה מדגדג לי לירכוש פיאט500
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפעמים השמש מגיעה מכל הכיוונים, המגן שמש הקדמי כבר לא מועיל ובאשכרה לא רואים כלום ראיתי כל מיני מוצרים משחירים כאלה שמדביקים על חלונות ואמורים לא לפגוע בשדה הראייה. מישהו ניסה משהו כזה? זה חרטא? תודה
הודעה אחרונה מאת Dj Shai, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
החלפתי מנוע וקיבלתי אותו עם שטר מכר מה עליי לעשות? האם אני צריך ללכת עם שטר המכר למשרד הרישוי כדי שייעדכנו לי את המנוע החדש ברשיון או שלא צריך? איך זה הולך?
הודעה אחרונה מאת OMRIA, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול באיזור נתניה נסעה לידי ניסן מוגבהת ניראת כמו גיפון ,בצבע קרם עם גג שחור מבד קבריולט. האוטו מיוחד והאמת שזאת הפעם הראשונה שאני רואה כזה רכב. איזה דגם זה? האם נימכר בארץ או רק ביבוא?
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
- 1 תגובות
- 519 צפיות
אתם מוזמנים להגיב על התכנים: תוכנית ספיישל המוקדשת ברובה לתערוכת שנגחאי שמתפתחת להיות אחת החשובות בעולם. שברולט הולכת בעקבות מרצדס ומציגה דגם עתידני ומפואר. מרצדס חושפת את המתחרה שלה לבמוו X4 פולקסוואגן מציגה דגם יפיפה בשם GTE וולוו XC90 אקסקלוסיב נפטרת מהמושב שליד הנהג ומציגה פאר של מחלקה ראשונה. סיטרואן חושפת את האיירקרוס קונספט (סוג של קקטוס). הונדה עם בשורה משמחת לחובבי הרודסטרים בעולם. ולסיום, מסלול הנורבוגרינג נפתח לכל דורש, וכשאנחנו אומרים כל דורש אנחנו מתכוונים ל-כ-ל ד-ו-ר-ש.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 977 צפיות
שלום לכולם, קיבלתי אתמול הזמנה ל-Recall עבור הקליאו IV RS. אם יש פה בעלי קליאו RS שאני לא יודע עליהם ופוספסו אז המידע לא יזיק. במכתב כתוב כי: "בעקבות בדיקות האיכות הקבועות שמבצעת רנו נמצא כי תיתכן אפשרות לדליפת דלק בין חיישן לחץ הדלק לבין מסילת ההזרקה העלולה לגרום לריח של דלק". לא ראיתי שום מידע על כך בעיתונות הכתובה בעברית או בחיפוש בגוגל. האם עליי לחשוד?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
http://audi.co.il/wp-content/uploads/2015/04/35198_presentor-A11.pdf http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2066/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99-A1-%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C מעניין שהשקה זו נותרה מתחת לרדאר. בשורה התחתונה, אין בשורת אבזור ממשית - במקום להביא את גרסאת ה-1.0 החדשה עם אבזור נוסף, או במחיר מופחת, העדיפו להיצמד שם למפרט של הדגם טרום המתיחה ולתמחורו. לעומת זאת, בקצה העליון התווספה גרסאת 1.8 ליטר מאובזרת למדי אולם גם יקרה עד מאד. שורה תחתונה? לא מצטער שבחרתי במיני.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 739 צפיות
אז חשבתי לעצמי אם לוקחים בחשבון את כל הוצאות הרכב, ביטוח-דלק-טסט-טיפולים-קנייה האם לא יותר משלתם להשכיר רכב באופן קבוע? או לעשות חוזה ליסינג? האם קיים דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי רכב יונדאי I 20,כמעט שנה על הכבישו – 13000 ק"מ,והרכב נמצא עדיין בתקופת האחריות. בגיר נמצאה תקלה המחייבת את החלפתו.במוסך מורשה הציעו לי לשפץ את הגירהפגום, כאשר אני מתנגד ודורש להחליפו בחדש. מה הן זכויותי, והאם נתקלתם בעבר במקרה דומה? תודה.
הודעה אחרונה מאת ZACK1, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
המשמעות: בעל רכב שהורד מהכביש בשל ליקויים בטיחותיים לא יידרש להגיע למשרד הרישוי כדי לבטל את ה”הורדה” • הסינכרון ימנע מבעל רכב שהתחיל טסט במכון אחד ונכשל, לבצע טסט חדש במכון אחר בעל כלי רכב שהורד מהכביש, בעת ביצוע מבחן הרישוי השנתי לרכב, בשל ליקויי בטיחות, לא ידרש יותר להגיע למשרד הרישוי כדי לבטל את ההורדה לאחר תיקון הליקויים, זאת, בעקבות חיבור מחשבי מכוני הרישוי (ON LINE) למחשבי משרד התחבורה. שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ ציין כי משרדו השלים לאחרונה פרויקט מיוחד, רחב היקף, במסגרתו חוברו כל מכוני הרישוי בארץ, ישירות (ON LINE) למחשבי משרד התחבורה, לאחר פיילוט מוצלח שנמשך מספר חודשים. חיבור מחשבי מכוני הרישוי למשרד התחבורה, מונע לראשונה מבעל רכב שהתחיל …
הודעה אחרונה מאת Yaroki,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- outnex
- דובצע
- tan tan
- mcshmupi
- ברווז
- sperial
- pooh-bear
- mikyl
- ofralon
- David32
- itzik123
- wncrazy