רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלומות לכולם, מצטער מראש על היעדר כשרון כתיבה, שנינות וכדומה. אף אחד מכם לא ירותק למסך. מה שכן, אשתדל להיות תמציתי כמה שאפשר. הזדמן לי לבלות חצי יום עם לנצ'יה אפסילון 1.2 ידנית 2014, וחצי יום עם אחת בגרסת 0.9 טורבו. הכתוב למטה רשמים אישיים שלי בלבד. הנני נהג ממוצע ותו לא. קחו את הדברים בערבון מוגבל. עיצוב ואבזור הרכבים נאים. מגיעים עם ג'אנטים, 2 דלתות ומראה מאוד נחמד בעיניי. כשנכנסים מגלים שהכל עדיין במקום, אין רעשים וקרקושים [רכב השכרה], ההגה נעים למגע [מצופה עור] והעיצוב הפנימי נאה וסולידי, אם כי משעמם מעט. האבזור בגרסה הזולה לא קיים: אין חיבור USB או AUX, המערכת נשמעת כאילו מנוגנת ע"י רמקול יד 2 בשוק הפשפשים, ואין שום דבר שמושך את העין. בגרסת הפלטינום הס…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום קיבלתי שני דוחו"ת תנועה על עבירות מהירות. הרכב צולם פעמיים, יום אחרי יום , כארבעה ימים לפני שרכשתי אותו. יש בידי את טופס העברת הבעלות, ואת רישיון הרכב בו מופיע שמו של הבעלים הקודם. האם פניה למרכז השירות של המשטרה (כתובתו מצוינת על הדו"ח) תזכה במענה ? או שהבירוקרטיה הישראלית לא פסחה גם על מוסד זה? תודה ניר
הודעה אחרונה מאת Au6i, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
הופתעתי לגלות שמוכרים קורולה ידנית ועוד ברמת אבזור הגבוה, ידוע שיש את סוזוקי קרוסאובר,ניסן גוק מכרו בעבר ידני וכנל קשקאי. זה בעצם המבחר הידני בישראל למר ישראל ישראלי שאוהב 1.6 סדאן או קרסאובר????
הודעה אחרונה מאת zvir, -
-
הודעה אחרונה מאת ldti,
-
נתחיל בזה שהשיטה המקובלת לצריכת דלק: (תדלוק, איפוס המד, תדלוק שני וחלוקת המרחק בליטרים) היא אינה מספיק מדויקת כיוון שהיא תלויה בכמות הליטר שנכנסו עד שהידית קפצה. השיטה הכי מדויקת לצריכת דלק היא מדידה רציפה, אני מתעד את כל החשבוניות ועל כל אחת רושם את הק"מ במועד התדלוק ומעביר לאקסל, כך שאם באחד התדלוקים המכונה זייפה (הידית קפצה מהר), יגיע תיקון בתדלוק הבא. לאחר 8 חודשים עם פריוס 2008, נסעתי 13,000 ק"מ, הרכב עם 195,000 ק"מ אני מציג כאן את נתוני צריכת הדלק שלי ואת הלקחים: 1. צריכת הדלק הממוצעת היא 18.9 ק"מ לליטר, נסועה שהיא 60% עירוני ו40% בינעירוני קשה לירושלים עם עוד 3 נוסעים. 2. בחודשי החורף הקרים ינואר-פברואר ישנה הרעה של 5% בצריכת הדלק, כנראה שה…
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מאוד מסוקרן לקרוא מבחני דרך שנעשו לפני 10-15 שנה , כאן בארץ ובעולם באינטרנט. אבל אני לא מצליח למצוא מבחנים כאלו. לדוגמה, איך אפשר למצוא מבחן למאזדה לנטיס או סוג כזה של מכוניות. אותה השאלה יש לי על יוטיוב, שם אפשר לראות מבחנים עדכניים אבל מבחנים ישנים אפשר- אבל דורש המון מאמץ למצוא. בקיצור לשאלתי: האם מבחנים ישנים מוסרים מהאינטרנט?? תודה!
הודעה אחרונה מאת arnold2ugo, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 698 צפיות
שלום, פתחתי שירשור לפני כמה שבועות לגבי רכב חדש למשפחה, התמקדתי ב308 בעיקר. בקיצור, מצאנו קונה לרכב הקיים ועכשיו צריך לקחת החלטה לגבי חדש. לאור הורדת המחירים בצ'מפיון, גולף 1.4 חדשה נכנסה לתמונה ועדיפה מבחינתי על ה308 ומתחרותיה (מזדה 3, סיויק). אשמח לשמוע חוות דעת על טויוטה אוריס הייבריד. יש לי 2 חברים עם האוריס הרגילה מאוד מאוד מרוצים מכל הבחינות. האם המחושמלת גם כך או שיש לה נקודות תורפה וחסרונות? מדובר על רכב יד שניה כמובן (2014) עם מחיר של 120k פלוס מינוס. כרגע מתלבט בין הגולף החדשה לגמרי ולבין הטויוטה המדוברת. תודה אלירז
הודעה אחרונה מאת elirazb, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
יצא לי לסוע בכביש המשובש הזה באור יום וזה היה איך לומר, בסדר... מעייף לאללה עם כל הצפיפות והפיתולים והנתיבים הצרים להחריד. אבל אתמול עשיתי הלוך חזור בחושך ובחיי שזה היה קשה! ראבק כל שני מטר יש קונוס שמצמצם את הנתיב עוד יותר, בנתיב הימני חומה בלי שוליים, בנתיב השמאלי אם הייתי נוסעת במהירות שנסעתי היו שמים אותי מול כיתת יורים... אז השאלה היא כזאת האם גם גברים רואים בכביש הזה כביש קשה? לא אומרת קשה בטירוף, אבל לא חוויה מרנינה? (ותהיו כנים כמה שמתאפשר לכם ) מסתבר שיש גם אגו נשי והוא רוצה לדעת את הדברים האלה נ.ב זאת סה"כ פעם שנייה שנסעתי לירושלים בחיי, אז יש לקחת את המשתנה הזה בחשבון.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. מבקש עזרא/עצה: יש לי גולף 2014 TSI, עברה כ 7000 קמ. מתחילת השימוש אני מרגיש שהרכב לא יציב בפניות בהן יש שיבושי כביש הכי קטנים. כל בור הכי קטן מייצר תחושה של תזוזת רכב הצידה. בפניות בכביש טוב - כביש 1, לדוגמה - הכל בסדר. צמיגים חדשים, מנופחים לפי המלצת יצרן. ברכב הקודם שלי - ג'טה 2009 - לא זכורה לי התנהגות כזו. השאלה - האם זו התנהגות נורמלית, ואני סתאם "פארנויד", או שיש מקום לבדיקת בולמים/מרכב/אני לא יודע מה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mh53, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 988 צפיות
הרכב שלנו עבר תאונת דרכים אתמול והוגדר הבוקר על ידי שמאי (מטעם חברת הביטוח) כטוטאל-לוס. היות ואני עדיין דיי מנוטרל, אבא של אישתי טיפל במוסך והשמאי (וגרירת הרכב למוסך ממקום התאונה בזמן שפונתי לבית החולים). להפתעתי, שמעתי ממנו היום שהמוסך כבר מפרק את הרכב לחלקים לאחר שהשמאי קבע שהרכב הוא טוטאל לוס, וזאת מבלי ביקשו או קיבלו לכך אישור מאיתנו (ואנחנו לא קיבלנו עדיין אישור כלשהו מחברת הביטוח או השמאי שמחכה להפניית עבודה מחברת הביטוח). האם זו התנהגות מקובלת? איך מוסך מפרק רכב לחלקים שאינו שלו? (מדובר במוסך המרכזי של יונדאי.)
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
מחפשים מכונית מיני קטנה, אוטומטית ומעוצבת? מזל טוב, מעכשיו פיאט 500 היא לא האופציה היחידה שלכם. אופל משיקה בישראל את הגרסה האוטומטית של האדם. טוב, נו, רובוטית, אבל אל תהיו קטנוניים. גם ה-500 רובוטית. מעוצבת בשלל אופציות להתאמה אישית, מאובזרת בשלל רמות אבזור ובעיקר מאוד מאוד חמודה. אז מה אם הגיר הרובוטי שלה קצת מעצבן והמנוע קצת חלש? אופל אדם אוטומטית - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 0 תגובות
- 630 צפיות
הי חברה, יש לי חבר שהוא תייר, ועשה כאן בארץ רישיון, הבעיה שתייר מקבל רישיון מנייר וכל חצי שנה צריך לחדש. והוא רוצה להמיר את הרישיון בחול, והם לא "מכירים" ברישיון מנייר. למישהו יש רעיון מה הוא יכול לעשות?
הודעה אחרונה מאת cbacba, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתיימר לטעון כי נכון למועד כתיבת שורות אלו, אני האדם שצבר את מספר הקילומטרים הרב ביותר על רכב מהדגם הספציפי שבנדון: פיג'ו 206+ שנת ייצור 2011 (לא, לא בציר. בציר רלוונטי ליין. לרכב-שנת ייצור). מומחה בסקירות אינני, אבל אני כבר מספיק שנים בזוגיות עם הרכב כדי להיות מפוכח יותר לגביו, ובעיקר להאיר ולהעיר בדבר חסרונותיו הבולטים. לאור זאת ולטובת המעוניינים לשקול הרכב כאופציית יד שניה לתפרנים למחצה, להלן תיאור קצר של הרכב וחוויית השימוש: מחיר הרכישה כחדש: 74,391 ש"ח באירוע המכירות של לובינסקי במאי 2011 (אנקדוטה מעניינת - שקל אחד מעל המחיר שהוצע למועדון חבר דאז). נכון לאותו המועד, היצע הסופר-מיני במחירים דומים היה, אפעס, אפס. מחיר הרכישה הלך ודעך בחו…
הודעה אחרונה מאת shay_ts, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מועדון הצרכנות "הוט" יוצא במבצע רכב חדש בשיתוף עם יבואנית מיצובישי, שלל דגמי החברה מוצע בהנחות נאות ממחיר המחירון לצד הטבות שונות. המבצע בין התאריכים: 10.05.2015 עד 10.06.2015. http://www.mitsubishi-israel.co.il/moadon
הודעה אחרונה מאת rk1, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 681 צפיות
היי, האם יש אתר מקיף שמרכז מידע טכני על מכוניות? אני מחפש נתונים טכניים (כמו גודל תא מטען לדוגמא) וכל פעם אני מחפש בגוגל ומגיע לאתר אחר עבור מכונית שונה. תודה
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
אהלן חברים, בחודש 1/2012 קיבלתי רשיון נהיגה על משאית עד 12 טון(C1), ואני רוצה בעזרת השם להמשיך לרשיון C ולרשיון C+E, אז חשבתי עכשיו להתחיל לעשות מבחן עיוני ( תיאוריה) ואז לעשות קורס " נהגי רכב כבד" ועוד כמה חודשים אני יכול כבר ללמוד נהיגה על משאית מעל 12 ולעשות טסט, אז מה דעתכם כדאי להתחיל עכשיו? כי יש לי עד 1/2013. ובקשר לקורס נהגי רכב כבד, זה חובה נכון? ומה צריך לעשות כדי להרשם לקורסס הזה? צריך איזה טופס מצולם כמו של הטיאוריה? מתחנות הצילום של משרד הרישוי? והאם גם לפני רשיון C+E צריך לעשות את הקורס הזה עוד הפעם? והאם בקורס הזה גם מקבלים רשיון חומ"ס או שזה לא קשור? ובקשר לוותק שנה, הלא הם דורשים וותק שנה בין רשיון לרשיון, אז האם הוותק חיי…
הודעה אחרונה מאת itaimant, -
פורסם היום ב"ידיעות". האחראיות תהיה ל 5 שנים או 160K ק"מ. סוף סוף משהו התעורר ולוקח אחראיות.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעוד כחודש וחצי אני אסיים את הטיול שלי בדרום אמריקה ואני אסיים אותו בקנקון. מאחד הפוסטים שפתחתי הבנתי שיש מסלול בקנקון שאפשר להשכיר בו רכבי ספורט ליום מסלול ובמיוחד שיש ישראלי שמארגן הנחות. למישהו יש פרטים על זה? עדכניים ככל הניתן, אשמח לאיש קשר לדבר איתו. המון תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת odedos, -
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום אני מחפש את החומר STP TUFF STUFF להורדת כתמים מהריפודים מישהו יודע איפה אפשר למצוא בארץ?
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
- 3 תגובות
- 672 צפיות
אהלן, כרגיל, לא בטוח איזה פורום הוא הנכון ביותר, אז מודה מראש למי שיעביר. התקנתי שני כיסאות בטיחות ברכב. רציתי שיתקינו לי את שניהם מאחורה, בצד ובאמצע, אך למרות העובדה שבפולו ישנה חגורת כתף גם באמצע, אמרו שעל פי התקן, חייב להיות מושב של ממש, ולא מושב מוגבה שכזה. לכן, אחד הותקן מקדימה. על אף העובדה שכרית האוויר מנוטרלת, אני לא רוצה את הכיסא מקדימה. ובשני הצדדים זה בלתי אפשרי, שכן כיסא הנהג חייב לזוז קדימה עד הסוף כדי שהכיסא יישב היטב, ואני לא יכול לנהוג כך. מי מכם יודע מה התקן אומר? האם באמת לא ניתן להתקין את כיסא הבטיחות במושב האמצעי מאחורה? תודה..
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ממליץ לכם לקרוא את הספר הבא: http://www.text.org.il/index.php?book=0904061 אני לא נוסע הרבה, אבל בכל זאת התפשרתי מבחינת נוחות ובחרתי לקנות פג'ו 107 רובוטית. (רכב לא הכי נוח בלשון המעטה) בסה"כ אני לא נוסע הרבה והחסכון מתבטא "רק" בכ-20 - 200 שקל (תלוי בנסועה החודשית אני מאמין שזה יחסוך לי יותר) "זה לא משמעותי, זה חיסכון שמסתכם בכ-100 ש"ח בחודש עד 1000 ש"ח בשנה) יחסית לאחזקת רכב זה באמת שולי ולא משמעותי אבל, מבחינה כלכלית ה- 100 ש"ח שאתה מוציא על דלק הן בדיוק אותן ה- 100 שקלים שאתה מוציא על ביגוד, מזון, לבוש וכד'... אין שום הבדל אם אתה קונה שווארמה בצלחת ב- 50 ש"ח או אם אתה מתדלק ב- 50. זו אשליה פסיכולוגית, אלו אותם 50 ש"ח בדיוק עם ערך נקוב זהה.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, מישהו פה יודע מה מתקדם עם החוק שיתקינו בכל רכב קופסא שחורה, על מנת לגבות מס על נסיעה בשעות העומס במרכזי הערים? אולי הפעם הלכו לקראת הציבור וביטלו אותו? בטח לא...
הודעה אחרונה מאת KFC, -
שלום אני מתכוון למכור לקראת חודש יולי את הרכב שלי. אני מעוניין לדעת איך אתם ביצעתם מכירת רכב יד2 לאדם פרטי. הפחד שלי הוא שאם הקונה נגיד מגיע עם צק בנקאי איך יודעים שהוא לא מזוייף ושבאמת הכסף יעבור לחשבון ואיך לעשות העברת בעלות בלי שיעבדו עלי. אילו אמצעי בטיחות יש לקחת בחשבון כדי להימנע מרמאים? אנא שתפו אותי בניסיונכם? תודה מראש . גיל 8)
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
הגעתי הבוקר בערך ב 7:40 לטסט עם טריוס 2008. המכונית לא מלוקקת במיוחד מבחוץ ואפילו לא שטפתי אותה לקראת האירוע. אחד כמוני מאמין בסתר ליבו שזה מזמין צרות. מן אמונה כזו שבוחנים הם לא רובוטים. הם מסוגלים לזהות אם אתה קפדן או אחד שעושה רק מה שאין ברירה. ואז הם לא יוותרו במקרה גבולי. לקחתי סיכון... המתנתי כ 10 דקות בתור וחששתי שזה מרמז על תהליך מייגע בהמשך. מי מגיע לטסט בראשון בבוקר? בחלון הקבלה הופתעתי מפקידה חמודה ויעילה שהוסיפה לחשבונית גם עיתון ידיעות אחרונות. הבנתי שמכינים אותי לשהות ארוכה ורוצים למלא את זמני ההמתנה. העמדה הראשונה הייתה של בדיקת גזים. לא כל כך הבנתי מה הוא עושה שם. אחרי שכבר רשם את הממצאים הוא המשיך להעלות ולהוריד טורים וגם ביקש ממני לשלב לדרייב ושו…
הודעה אחרונה מאת niko73, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 912 צפיות
http://bangkok.coconuts.co/2015/05/11/auto-erotic-man-sexually-assaults-porsche-thailand# התופעה, לפי וויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Mechanophilia
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום הייתי בסוכנות פולקסווגן על מנת לראות את הפולו החדשה ונאמר לי שעכשיו יש 3 שנות אחריות מלאה על האוטו . אז מה קורה עם סקודה וסיאט הם עדיין נותנים שנתיים אחריות על האוטו. אז מה עדיף פאביה עם שנתיים אחריות או פולו עם שלוש שנות אחריות כאשר ההפרש הוא 5000 ש"ח . מעניין שלא ראיתי בשום מקום היזכור בנושא האחריות.
הודעה אחרונה מאת kissos, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סיאט לאון 1.8 tsi 2015 איזה גודל טורבו יש לה איפה יודעים איזה טורבו יש לכל רכב איפה רשום את זה ?
הודעה אחרונה מאת Black devil, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ראיתי פרסומים שלהם באינטרנט בעיקר, נראה שיש להם אחל'ה מחירים (בדומה לשאר חברות הליסינג). למישהו היה ניסיון איתם בעבר? בנוסף הם טוענים שהם נותנים שנתיים אחריות על הרכבים.
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחרונה שמתי לב שבקאיה פינטו שלי, 5000 קמ+- פעולת סיבוב ההגה מתחילה להיות קשה וקשה יותר. לא משהו רציני, אבל בוודאות קיים הבדל משמעותי לעומת חודש \ חודשיים אחורנית. מה אני צריך לעשות במקרה כזה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום לכולם, בטח קראתם על הורדת המחירים בפולקסווגן. הייתי מופתע מאחר שאני בתהליך איתם. שילמתי עד כה דמי הזמנה שניתן לקבלם בחזרה במידה שאני מבטל את העסקה. כרגע אני מחכה לרכב שיגיע לארץ ואחר כך יהיה המשך תשלום. האם אקבל את המחיר החדש או שמבחינתם כלום לא קרה וההורדה לא משפיעה עלי? האם לבטל את העסקה ולעשות חדשה שיותר משתלמת?
הודעה אחרונה מאת menir1,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 262 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Gosser1860
- Rשף
- gadik6
- ניקו פ.
- SlowRide
- outnex
- TvrSpee12
- orsh99
- ד ו ד
- sperial
- mikyl
- Jacko123