Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שאלה קטנה חברים,

מה קורה אם אני הולך מחר על הבוקר לתחנת צילום ומבקש טופס ירוק הזה למשאית מעל 12 טון?

אז המחשב לא יתן לי טופס לי אישית למספר ת.ז שלי?

או שאפשר להדפיס את הטופס אבל בבקשה למשרד רישוי לא יקבלו אותי?

כי איך שאריתי באתר של משרד הרישוי, הדרישה היא וותק שנה מיום הוצאת רשיון עד 12 טון, אבל זה אומר שמיד אחרי וותק שנה אני יכול לקבל את הרשיון מעל 12 טון, ולא לחכות אחרי שנה והתחיל את הקורסים וכל המבחנים האלה.

מה אתם אומרים?רק כותבים..., נסה ואם הולך לך אז הצלחת...

מי קובע ומי אמר שצריך לחכות שנה ואז להתחיל את כל התהליך? תקנת התעבורה

תודה.

שים לב לתקנה:

לא יינתן רשיון נהיגה לפי תקנה 182 (הכוונה היא לדרגה C)אלא אם כן נתקיימו במבקש כל אלה:

(1) הוא תושב ישראל ומלאו לו תשע עשרה שנים;

(2) היה בעל רשיון נהיגה לפי תקנה 181(1) במשך תקופה של שנה לפחות שקדמה להגשת הבקשה;(להגשת הבקשה! עונה על השאלה??)

(3) השלים לימודיו בקורס לנהגי רכב כבד ועמד בהצלחה בבחינות שנערכו על פי תכנית שאישרה רשות הרישוי;

(4) המציא אישור רפואי מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים כאמור בסימן ג' לפרק השני בחלק ג', על התאמתו מבחינה רפואית לנהוג ברכב כאמור בתקנה 182.

(ג) לא יינתן רשיון נהיגה לפי תקנה 183 אלא אם כן נתקיימו במבקש כל אלה:

(1) הוא תושב ישראל ומלאו לו עשרים שנים;

(2) הוא בעל רשיון נהיגה לפי תקנה 182 תקופה של שנה אחת לפחות שקדמה להגשת הבקשה;

(3) השלים לימודיו בקורס לנהגי רכב כבד ועמד בהצלחה בבחינות שנערכו על פי תכנית שאישרה רשות הרישוי;

(4) המציא אישור רפואי מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים כאמור בסימן ג' לפרק השני בחלק ג', על התאמתו מבחינה רפואית לנהוג ברכב כאמור בתקנה 183.

תקנה 183 היא לדרגה C+E גורר תומך

ירון מאיר

פורסם

אוקי הבנתי, סופי,

אז גם בגורר תומך צריך לחכות עוד שנה מיום קבלת רשיון מעל 12 טון,

יאללה מה לעשות אז עוד שנתיים ואני בעזרת השם אנהג על סמיטריילר, כן למה לא במדינה הזו כל דבר זז לאט.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חברים עדכון קטן:

היום עברה שנה מאז שעשיתי את הרשיון C1 והבאתי טופס רש"ל 18 ירוק לדרגה C מעל 12 טון,

עשיתי גם בדיקת ראייה והכל בסדר,

עכשיו השאלה מה אני עושה, האם ללכת לרופא משפחה למלא את הטופס בדיקה של הרופא ? או ללכת ישירות למשרד רישוי המחוזי ולהגיש בקשה לבדיקות רפואיות ב מרב"ד ?

האם יקבלו ממני את הטופס בלי בדיקת רופא משפחה? או חייב קודם רופא משפחה ואז לגשת למשרד רישוי?

בבקשה אני צריך תשובה מבעלי נסיון, כי הרבה אמרו לי לא צריך רופא משפחה ואחרים אומרים צריך קודם רופא משפחה.

תודה.

פורסם
חברים עדכון קטן:

בבקשה אני צריך תשובה מבעלי נסיון, כי הרבה אמרו לי לא צריך רופא משפחה ואחרים אומרים צריך קודם רופא משפחה.

תודה.

אם בשביל לנהוג ב VOLVO 440 לא צריך ניסיון, אז בשביל להוציא טופס פשוט כן צריך? ואני בכלל חשבתי שאתה קבלן:-D

לפי היגיון בריא:

אישור מרופא משפחה לוקח בדיוק 5 דקות ואתה גם יכול לשלוח בקשה במייל ולבוא לאסוף אותו בזמן יותר מאוחר. כמובן שתלוי גם באופן ההתנהלות בקופה (כללית, מכבי ), באופי של הרופאה ובטיב השכנה

לא נראה לי שניתן לשלוף טופס שהוזן למערכת של משרד הרישוי ולהוסיף עליו חתימה וחותמת של דר יקטרינה זורבבובסקייה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני החתמתי. תפסיד 5 דקות.

אם תלך בלי ,ותשב חצי יום במשרד הרישוי, אז יתברר שהפקידה כן רוצה חתימת רופא.

איך תרגיש?

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

אתה לא יכול לדלג על בדיקת רופא.

יש מאחורי הטופס הירוק , רוביקה שבה הרופא המשפחה שלך חייב למלאות .

חוץ מזה, אתה גם תחוייב ללכת למרב"ד (תקבל זימון בדואר ) ורק אחרי זה יחליטו אם לאפשר לך ללמוד או לא .

פורסם

טוב חברים, היתי אתמול במשרד הרישוי המחוזי בחיפה והפקידה שם הסבירה לי שאני חייב קודם כל להירשם במכללה לקורס נהג רכב כבד, ואז במככלה הם יטפלו בניירת והם ישלחו בקשה למשרד רישוי ורק אז אני אקבל הפניה ממשרד רישוי למרב"ד,

אז היא נתנה לי כמה ניירות למלות פרטים ולתת למכללה וגם נתנה לי רשימת מכללות,

וראיתי באחד הטפסים שצריך כאילו תעודת יושר מהמשטרה, השאלה האם גם בזה המכללה מטפלת או שאני צריך להביא את זה?

אז פה כמה חברים אמרו לי שקודם אני אקח את הטופס הירוק למשרד רישוי אז הז התברר שזה לא נכון,

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חברים, בתחילת חודש פברואר יעני לפני חודשיים הלכתי למכללה ולקחו ממני את כל הטפסים ומילאתי אותם לפי בקשתם והפקידה אמרה לי שהנוהל שהמכללה שולחת את הטפסים למשרד רישוי, והם יתעסקו עם כל הניירת ועם משרד רישוי ואני תוך 3 חודשים צריך לקבל בדואר הזמנה למרב"ד,

עכשיו עברו חודשיים וחגים, השאלה האם כדאי להרים טלפון למכללה לשאול מה קורה עם הזימון?

או להתקשר למשרד רישוי?

או להמתין בסבלנות לדואר עוד חודש?

פורסם

גם אני בתהליך הזה

לפני חודש וקצת, קבלתי טופס תשלום ממשרד הבריאות.

שלמתי את 114 ש"ח -עד היום לא קבלתי תשובה.

כנראה בגלל החגים.

פורסם

האמת נראה ששינו את כול הפרוצדורה.

כיי יש לי את הדרגה הכיי גבוה שיש ברשיון - אוטובוס

ופעם שעברה שלחתי טפסים לאחר 3 חודשים [דרך חברת דן]

אמרו לי לגשת למכון שנמצא בת"א, משם עשיתי בדיקה אצל רופא+ 600 שאלות+ פסכולוגית.

היום הגשתי את הבקשה לבד, אין צורך להרשם למכללה

לאחר שאת מקבל אישור, של המכון אז את נרשם ללמודים.

פורסם

כן אחרי שאתה מקבל אישור מהמכון אז אתה נרשם ללימודים,

אבל במשרד רישוי רוצים שזה יהיה מסודר אז שולחים אותך למכללה קודם כל, וככה המכללה מטפלים בכל הניירת יותר זריז ויותר בטוח, ואחרי שאתה עובר את הבדיקות אז אתה נרשם במכללה ומשלם להם עבור הקורס.

בינתיים אני ממתין...

• תוכן חדש...