רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב חברים התחדשתי בסיאט איביזה סטיישן אוטומטית tsi דגם referance,אך משום מה אני לא מצליח להשתמש במחשב הרכב לצורך העלאת נתוני צריכת הדלק,נסיעה ממוצעת וכו' איך נכנסים לזה? או שבכלל בדגם הרפרנס אין מחשב רכב...
הודעה אחרונה מאת Yair4, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר על רכב של אחי. פורד פוקוס 2008. לפני כ 8 חודשים ביצע טיפול טיימינג לרכב שברשותו באחד ממוסכי דלק מוטורס המורשים (מוסכי יבואן). הרכב טופל כמובן בחלקים מקוריים של פורד. לפני כשבוע בעת נסיעה , המנוע שבק. הרכב נגרר לאותו המוסך, שם נקבע שהיה כשל באחד מחלקי מערכת הטיימינג (אחד המותחנים כנראה...לא יודע בדיוק איזה מהם). המוסך בתחילה אמר שיפנה ליבואן וזה אמר שיפנה ליצרן על מנת לבדוק אם יש אחריות לתיקון. לאחר מספר ימים בהם הרכב שוהה במוסך (כשהמנוע מפורק כמובן..) אמרו לאחי שבקשה לתיקון ע"ח היבואן לא אושרה וזאת מכיוון שהאחריות בתוקף לחצי שנה או 10000 ק"מ. http://www.ford.co.il/index.aspx?id=4597 מצרף קישור לעמוד של חברת דלק מוטורס. לפי הכתוב ציטוט: "חלפים מקוריים ל…
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
מקרא למתקשים: A-אוטומט, M ידני, D דיזל Cars-Apr-2015.pdf
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בבעלותי מאזדה שחורה אני גר באזור קריית שרת בחולון,בעקבות פירוק סמלי מאזדה ועוד חלקים מרכבי בקיץ האחרון גם באזור מגורי,כשהתקנתי בתקופה אחרונה ניפלים מיוחדים בצורת סמיילי בצבע צהוב על הגלגלים(וינטילים) בארבעת הצמיגים הבן שלי אמר שכדי לצלם במידה ויגנבו ,שמנו את המצלמה על הרכב והינה התוצאה,הגיעו חבורה של ילדים צעירים שאחד הצעירים בזעזוע בשיתוף פעולה עם שאר החברים שלו הצליח לגנוב את אחד הניפלים,בדקות הראשונות רואים את הילד ואותם מנסים לגנוב מאחד ולא מצליחים ,ואחרי 40 דקות הם חזרו וניסו לגנוב והצליחו אחד אני חתכתי את הסרטון(מדקה 2 וחצי זה אחרי 40 דקות שהם חוזרים ומנסים לגנוב) אני הבחנתי ברגע האחרון בו מהחלון והנסתי אותו בצעקות והוא ברח עם האופניים כמו שרואים בסרטון,…
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לכל בעלי גולף דור 6 - לשמור את התמונה שיש בה את כל סוגי הנורות מקדימה ומאחור
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קיבלתי רכב ליסינג מדגם יונדאי i20 אוטומטי ברמת גימור insight משנת 2013. שמתי לב שברכב אין רמקולים אחוריים אבל כן יש אפשרות שליטה על רמקולים אחוריים ממערכת השמע. כמו כן שמתי לב שאין כמעט בכלל באסים ברמקולים הקדמיים. ניסיתי לבדוק באינטרנט ובאתר של יונדאי האם זהו המפרט הרגיל של רמת הגימור הזאת או שחברת הליסינג שינתה כל מיני דברים ברכב. ברשימת האבזור לא מוזכר האם ישנם רמקולים אחוריים או לא, רק מוזכר שיש "רמקולים קדמיים + טוויטרים". למישהו יש את האוטו הזה ויודע האם זאת התצורה הרגילה של האוטו? תודה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עברתי היטב על ד״ר גוגל ועדיין לא הצלחתי למצוא את מה שאני מחפש. אני מחפש אתר או מקום מידע אחר שבו אוכל למצוא השוואה בין כל הרכבים בארץ בעלי 6 הילוכים ידניים. כרגע הכי מעניין אותי מגאן rs צורה ישנה (2008 ומעלה) ולאון משנים 2010 מנוע 1.8. אם יש לכם מידע השוואתי בין הרכבים שהוזכרו ואף רכבים אחרים , אשמח מאוד.
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי הזמנתי כיסוי להגה מעור מאלי אקספרס, אני רק רוצה לוודות שמדובר בכיסוי מלא ולא חלקי, כי בחלק מהתמונות רואים ריפוד קטן כזה.. וגם לא ברור לפי הגדלים שרשום שם אם זה כיסוי מלא או לא. מישהו יכול להגיד לי אם מדובר בכיסוי מלא או לא? פשוט כבר הזמנתי ואני מקווה שזה כיסוי מלא. תודה. (אני יודע כמובן שמדובר בכיסוי שדורש תפירה.) http://www.aliexpress.com/snapshot/6647477802.html?orderId=67075702081368
הודעה אחרונה מאת civic07, -
- 5 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
או מה ההגבלות לגבי לוחית רישוי?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
היי אז לפני שעתיים בערך חזרתי לרכב בסוף יום עבודה, ראיתי שהגלגל מפונצ'ר לגמרי, החלפתי לרזרבי (הצהוב הדקיק והמכוער) והתברר שגם הוא ללא אוויר, מודה שלא בדקתי אותו מאז שקניתי את הרכב. התקשרתי לשירותי הגרירה והחילוץ ("דרכים") וגיליתי 2 דברים: 1. הם לא רואים אותי כמנוי שלהם אע"פ שאני מבוטח במקיף בביטוח "הראל" ובפוליסה עצמה רשום ששירותי גרירה וחילוץ של חברת "דרכים" הם חלק מהפוליסה. פשוט בדיחה שהם לא מסונכרנים ולא מעבירים להם את רשימת המבוטחים כמו שצריך. הצעתי לה שאשלח לה את הפוליסה למייל מייד כדי שתראה את זה כתוב, היא סרבה בתוקף ואמרה ש"זה לא עובד ככה" הנציגה אמרה שאם אני רוצה לקבל שירות כלשהו, אשאיר פרטי אשראי לעירבון, ממש בדיחה, יחייבו אותו על איזה 500…
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 799 צפיות
כאשר במבצע של חבר מוכרים עכשיו את הרכב ב 127,900 ?
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
- 1 תגובות
- 647 צפיות
שלום לכולם, לפני זמן מה רכשתי קורולה 2010, שמתי לב שישנה בעיה בהאזנה לרדיו. ברוב הזמן יש קליטה סבירה, אך יש עליות וירידות פתאומיות בעוצמת השמע דבר שגורם לאי נוחות בנהיגה . השמע בדיסק תקין לגמרי. קראתי שישנה אנטנה בחלון האחורי ויש איתה בעיות. רציתי לשאול, האם אפשר לשים אנטנה "רגילה" על הרכב? ראיתי מס' קורולות עם אנטנות כאלו. אם כן, פשוט לשים על החלון הקדמי וזהו? או שיש צורך לחבר לרדיו עצמו? כמה אמור לעלות סיפור כזה? תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת sabres, -
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי חברים, ברצוני לקנות גאנטים מיד שניה, הבעיה היא שמרווח הרגים אצלי הוא 100x5, ואני רוצה לקנות ממישהו שיש לו פולסווגן 2010, 1600 חיפשתי רבות לגבי מרווח ברגים בפולסווגן וזה לא חד משמעי,יש כאלה שרושמים שזה 5x100 ויש כאלה שרושמים שזה 5x112, איך אני יכול לדעת? אני לא רוצה לסוע אליו סתם
הודעה אחרונה מאת ace2000, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
יש לי סיאט לאון 1.8 חדשה שרכשתי ליפני כ- 3 שבועות רציתי לדעת אם תדלוק ב-98 ייתן לי משהו מיוחד בכוח של הרכב וביצועים מה שאין ב-95 . רכב חדש 2015 תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כבר זמן מה שאני רוצה לבדוק את הסטטיסטיקה המכנית של העניין, וב"זמן מה" אני מתכוון ליותר מ10 שנים, שבהם המצב שאפרט בהמשך מתרחש באופן קבוע, ולא רק אצלי. למען האמת, לא אני עליתי על הקללה, אלא חבר טוב שלי. אתחיל מההתחלה.. ביום בהיר אחד בעיר הבירה, חבר נוהג בפיאט אונו האהובה שלו. כמנהגו, בודק לחץ אויר מידי כמה ימים, ולא מתפלא כשבכל פעם הצמיג האחורי הימני מאבד כמויות PSI ללא בושה. ממלא אויר וחוזר חלילה. ביום בהיר אחר, אני נוהג לי בפולו לבנה שנת 98, ומתפלא שבכל פעם שאני בודק לחץ אויר בצמיגים, הימני אחורי לא מבייש את אמונתו של החבר הטוב, ותורם כמה PSI מידי יום. לימים כמובן שמצאתי מסמר בצמיג. עוד יום בהיר עובר לו, ואני נוהג לי ב206 XS, סאנרוף פתוח, בריזה נעימה. בודק לחץ…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 747 צפיות
מאיפה נתחיל , נמכרה הקורסה לאחר בעיות בגיר והיה צורך לרכב קטן, זול לאחזקה , נוח ושאר ירקות . נדלקתי על ה C1 אז לקחתי אותה לסיבוב לפני שנתיים ומעט בסוכנות בראשון שהיו מאוד קואפרטיביים ואפילו ארגנו לי לאותו הזמן 208 ידנית 1.2 . ממש עליתי את ה 208 ולאחריה על ה C1 , צ'מפיון תלמדו משהו . ממשיכים בזמן, הרכב היום על 21 אלף ק"מ . מנוע - לא שיא הכוח , אבל בהחלט מסוגל להניע את הרכב למהירויות תלת ספרתיות עם שאון מסויים ורעשי רוח. גיר - רביעי לטעמי קצת קצר , היה אפשר למשוך אותו קצת יותר ללמעלה ואז את ההילוך החמישי להאריך מעט יותר . המזגן המכאני בזמן עמידה מקרר ממש לא מתקרב למה שהיה באופל קורסה שהיה מקפיא בכול מצב . בזמן נסיעה , מקרר ממש טוב . תקיפת …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
נתוני מסירות הרכב מתפרסמים ומראים על גידול של כמעט 8 אחוזים ביחס לתקופה המקבילה בשנת 2014. מי עלה, מי ירד, מי נשאר במקום ומי היה ה-Game Changer הגדול ביותר. כל הפרטים בידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני לקראת החלפת רכב וכנראה שאני ייקח את האוקטביה סטיישן 1.2 רמת בסיס(דרך אגב, מה דעתכם? בחירה טובה?). יש למישהו מושג איך הולך הסידור של הצבעי פנים ברכב הזה-האם עם צבע חיצוני כהה מקבלים פנים בהיר או להיפך, או שזה משהו שצריך לציין בהזמנה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
דעתכם , וסיבה לבחירה שלכם
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 703 צפיות
וויז לא מתריע, איתוראן כן. האם מצלמת רמזור? מהירות? גם וגם? דחליל?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לפני שנתיים העליתי סיכומון ביניים בתום שנה עם לקסוס GS 450h וסופ"ש שקט הוביל אותי למקלדת להמשך תיעוד כעת במלאת 3 שנים ל-GS אצלי, כהכנה ליומולדת 5 שתחגוג באוגוסט הקרוב. החלטתי להשתמש ב"כותרות המשנה" של הסיכומון הקודם ולעדכן מנקודת המבט של השנתיים האחרונות. "יאללה, מתחילים..." קשה לומר שאני טוחן קילומטרים רבים מידי. האמת שבשנתיים האחרונות נצברו קצת יותר מ-20,000 ק"מ בלבד. מה לעשות, בעיר אני מתנייד בעיקר על דו"ג מטעמי התמכרות, לכן הממוצע ב-GS עומד על כ-10,000 ק"מ לשנה. "יש Goodies?" כולם עדיין כאן, חיים - ואפילו טוב, תודה ששאלתם. הכל כולל הכל עובד בדיוק כמו באוגוסט 2010, לא היתה אפילו הפתעה מבאסת אחת. צליל ה-DDDAABBB הזה שבסגירת הדלת ממשיך להישמע בדיוק או…
הודעה אחרונה מאת tgt, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 25.3 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי לבדוק עם בעלי מכוניות מסוג BMW 235 או רכבים דומים כמה הם משלמים עבור הביטוח המקיף שלהם. אשמח לקבל הצעות לסוכנים זולים יחסית לביטוח רכב זה כאן או בהודעה פרטית, איך שנוח לכם. למיטב הבנתי מקיף לנהג בגיל 37 זה סדר גודל של בין 8 ל 9 אלף. אם יש לכם הצעות בכיוון ה 8 ומטה אשמח אם תשתפו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת gtv11636, -
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
א. בשמש ולתת לאוטו להתבשל, או ב. בצל מתחת לעץ ולחטוף את לשלשת הציפורים (שרובן סובלות משלשול כרוני...) אני יודע שזו בחירה בין דבר לכולירה אבל אולי בכל זאת יהיה למישהו רעיון.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן, אני מנסה לקצץ בעלויות הדלק שלי ואני מחפש דרכים להוריד את הצריכה שלי כמה שרק אפשר. מישהו יכול לרשום מה הוא עושה ואשכרה עובד? תודה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
יום שישי, בכסות של כתבה או ידיעה או איך שקוראים לדבר כזה ברשת המקומונים של "ידיעות אחרונות", מתפרסם טור "באדיבות אור ירוק". ככלל, אני קורא את הטורים האלו בסמוך למדורי הסאטירה וההומור, שם מקומם וזה היחס הראוי להם. אבל הפעם קפץ הקוף לאור השקר הגס, הגלוי, הכל כך ישיר. יכולתי לצרף פרשנות והסברים, אבל הפעם לשיטת "לא נגענו" יש אפקט הרבה יותר יעיל. אז הנה לפניכם, זה בצד זה, השקר של אור ירוק אל מול נתוני הלמ"ס העדכניים ביותר - מישהו פה משקר לכולם ועושה את זה בעזרת כיסים עמוקים שקונים את דרכם לתודעה הציבורית.
הודעה אחרונה מאת zivco80, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4564884,00.html טויוטה קורולה על הכוונת: לאדה תציג משפחתית יצרנית הרכב הרוסית מציגה סוף סוף את החזון שלה לעתיד, עם שתי מכוניות מודרניות שפותחו בסיוע בעלת הבית החדשה - רנו הצרפתית אחרי שנים ארוכות של דשדוש, לאדה צפויה להציע מכוניות חדשות שהיא מפתחת בסיוע רנו. הם פשוט לא מוותרים...
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- 0 תגובות
- 544 צפיות
ממליץ בחום על מוסך פורד מורשה א. אדיב ארמוזה למגוון טיפולים: דיאגנוזה ממוחשבת, מכונאות, פחחות צבע חשמל ומיזוג אויר.
הודעה אחרונה מאת RAN4852245, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 957 צפיות
ביום שישי האחרון הלכתי לעשות טסט, הכל עבר כשורה בסיום המסלול הבוחן האחרון אומר לי ללכת להחליף לוחיות . יצאתי והוא הראה לי שהרקע מעט דהה בלוחית האחורית. הלכתי לבחור מהאביזרים והוא ישר שולף - 100 שקלים נזכרתי בכתבה כאן לגבי אחריות של היצרנים של 5 שנים על הלוחית, וששאלתי את איש האביזרים על כך הוא מלמל שמצריך בדיקה. הלוחיות פורקו ושהלכתי איתו על הקיר יש טבלה של מספרי סדרות שמכון הרישוי חייב להחליף בחינם !! בקיצור..מי שלא שואל משלם סתם. תודה למי שהעלה כאן את הכתבה ושנזכרתי בה בזמן הטסט ושחסכה לי 100 שקלים. kompy - תודה רבה הפוסט שזכרתי - כאן ומקווה שיעזור לעוד אנשים http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?562046-%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%90…
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז אתחיל בשני וידויים: 1. עברתי רק 53500 2. הפוסט ארוך מדוע איביזה? אני ואשתי (אז עדיין חברה שלי) חיפשנו רכב יד שניה במהלך שנת 2011, חיפשנו רכב עם נגיעות ספורטיביות כאשר התקציב היה 50000 ₪ והמתמודדות היו יאריס ספורט ופז'ו 206 XS. לאחר בחינה של 7 יאריסיות ועוד כ 5-6 פז'ו, ואחרי ששני אקזמפלרים מעולים של יאריס חמקו מבין אצבעותינו, מצאנו פז'ו 206 במגרש של לובינסקי. פה אני אקצר את הסיפור, בדקנו משכון רק מול משרד התחבורה (טעות!), ואת העובדה שהרכב משועבד לבנק גילינו במעמד העברת הבעלות. בסמוך לטראומה הזו, צ'מפיון (נא להפעיל רעשנים) יצאו במצבע על הפאביה שלטעמי הייתה מכוערת מדי, לשמחתנו זמן קצר לאחר מכן יצא מבצע על האיביזה רפרנס, רכשנו את הרכב ללא נסיעת מ…
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 597 צפיות
קניתי פיאט פונטו ספייס 2005 אקטואל 60 ואני מחפש תספר רכב שלה אני אשמח מאוד שתעזרו לי
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 294 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דאבל קלאצ
- במבליק
- zvigolden
- שום מאכר
- natco
- milser
- MOTIOZ
- David32
- stx
- steinnn
- הדיין
- גולדן191