רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 597 צפיות
קניתי פיאט פונטו ספייס 2005 אקטואל 60 ואני מחפש תספר רכב שלה אני אשמח מאוד שתעזרו לי
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אבא שלי מהישנים, נהג על מיצובישי שנת 90 והחליט שהוא קונה רק את הלנסר החדשה. הצעתי לו לראשונה לעשות כמה סיבובים על הרכב שלי (מגאן 2) בשביל שיתרגל לנהוג עליה כשיצטרך. בוא נגיד ככה, היה לו מאוד קשה להתרגל. הוא טען שזה הבדל שמיים וארץ בין המכוניות מבחינת גיר- גז- ברקס. הוא אומר שבלאנסר ליטוף הגז וכבר הרכב "טס" ומעביר הילוכים בשניות. הוא טוען שבמגאן זה שונה ב-180 מעלות. מה שונה?: עזיבת גז- הרכב בולם קלות. לחיצה עדינה על הגז- הרכב מאיץ לאט, מה שבלאנסר זה ההפך. גיר- בעיר או בפניות הגיר מתנהג כמו "גיר ידני" ולא ממהר להאיץ או לעלות הילוכים, להבדיל בלאנסר שהגיר מעביר במהירות 1-2-3-4. הרכב מתחיל נסיעה בכבדות, מה שבלאנסר זה לא ככה. זה פחות או יותר. הוא הבטיח…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
החלטתי לסכם לטובה ורעה את רנו שנמצאת במשפחתי 9 שנים משנת 2007, כאשר נרכשה בקרסו יד 2 עם 30אלף ק"מ על מד האוץ, כאשר היום סיימה לגמוע כ250,000 ק"מ שמתוכם נהגתי 100,000 בארבע וחצי שנים שיש לי רישיון, היה לי גם 106 למשך כחצי שנה עד שהלכה לעולמה, מקווה שלאחר השיחרור שלי עוד שלושה חודשים להחזיר עטרה ליושנה, ונחזור לאריה השועג אז שניגש לסיכום. טיפולים של הרכב: לאחר שנגמרה האחריות בערך עם 50אלף ק"מ על השעון הפסקנו לטפל ברנו כי עבדו עלינו היינו צריכים לעבור טיפול שבו מחליפים לנו פילטר סולר פילטר שמן ועוד כמה דברים שאני לא זוכר לצערי, אבי סימן בטוש את החלקים כי במוסך אמרו לנו ללכת לחדר המתנה ולא להיות בקרבת הרכב, לאחר סיום הטיפול ראינו שלא החליפו פילטרים כמו שציינו בחשבונית,…
הודעה אחרונה מאת bari850, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
המכונית הושכרה מסוכנות גדולה בשד"ת מלפנזה (התייחסות לסוכנות הספציפית לאחר שנראה את כל החיובים, לא הכל הלך חלק). ביקרנו באגם מאג'ורה עם נסיעה לאורך הגדה המערבית שלו עד לאסקונה, שוויץ. בהמשך נסענו בדרכי B עד לאאוסטה. הנקודה המרוחקת ביותר הייתה לה-פלוד (משם לקחנו את הרכבל לרכס המון-בלאן) וסיור בעמק ferret. חזרה לשדה התעופה. סך הכל כ-630 ק"מ. מדובר בג'יפון עירוני קטן המבוסס על פלטפורמה חדשה של קונצרן פיאט ומשמש גם את הג'יפון החדש של ג'יפ. העיצוב מנסה לשמור על דמיון ל-500 הקטנה יותר ומצליח חלקית. התוצאה הכללית נאה. על ההנעה מופקד מנוע דיזל 1.6 בעל הספק צנוע ומומנט גיבור. הכוח עובר לגלגלים הקדמיים דרך תיבת שישה הילוכים ידנית. אין כל יומרות שטח מלבד מרווח גחון משופר. המכו…
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הופניתי לדיון שנערך כאן בנושא פיג'ו 308, בו צויין ההבדל בין נתוני ביצועי התאוצה 0-100 של היצרן/יבואן לאלה שמופיעים במדריך הרכב של נטקאר. כפי שתוכלו לראות במדריך נטקאר, ההבדל הזה קיים בו בכל דגמי פיג'ו וסיטרואן. הסיבה לכך פשוטה: ליצרן הצרפתי יש שתי מערכות מקבילות ושונות של נתוני ביצועי תאוצה. האחת היא לפי תקן המדידה הרשמי של EEC הכולל מינימום תקני ואחיד של משקל. השניה היא "עם נהג בלבד" ומאחר שהמשקל נמוך משמעותית - הרי שגם התוצאה מיטיבה עם המכונית. פיג'ו/סיטרואן הוא היצרן היחיד המשווק באירופה המערבית, שמפרסם נתוני ביצועים "עם נהג בלבד", כמדיניות קבועה. את נתוני הביצועים לפי התקן האירופאי האחיד והמחייב הם שומרים בכספת, עד שאיזה עיתונאי נודניק…
הודעה אחרונה מאת daido1, -
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
I25 1600 חדשה 1. הדבר הראשון ששמתי לב אליו זה שאי אפשר לראות את המסך שמאחורי ההגה המציג דלק, חם מנוע, מרחק עד לתדלוק וכו', ברגע שמדליקים אורות. ההרגל שלי הוא תמיד להדליק אורות, והמסך הזה מוחשך עד כדי חוסר שימוש מוחלט אם מדליקים אורות באור יום. אין שליטה על הבהירות, ואין שום דרך להתחמק מזה. האם אני מפספס משהו? האם מישהו העלה את זה בפני היבואן? האם תקין שנסע עם אורות ביום (לא רק מסביב לשנה כמו שאני רגיל, אלא בזמנים המוגדרים בחוק) ולא נוכל לראות מסך המציג מידע קריטי לתפעול הרכב? 2. סוגיות תאורה נוספת - אין תאורה בכל השליטה במזגן. בנהיגה בחושך פשוט אין מצב להשתמש במזגן בלי להדליק תאורה ברכב, יש אצלי איזה פיוז שרוף או שזה אכן התכנון ברכב? 3. מערכת המולטימדיה המובנית עו…
הודעה אחרונה מאת boost10, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 977 צפיות
שלום חברים זוהי הודעתי הראשונה בפורום ראיתי שיש פה המון חברה רציניים ורציתי לקבל כמה טיפים לשמירה על הרכב, אני עוד שבוע אהיה בן 18 כבר עם שנה וחודשיים רישיון ובעקבות מעבר מקום עבודה יצא כי אבא שלי לא צריך יותר את הרכב שלו ובעצם נתן לי את הרכב לשימושים שלי(אחיות שלי כבר גדולות ועזבו את הבית), כמובן שהאחזקה נופלת עליי (אני עובד בתור מדריך שחייה ככה שיש לי כסף גם לטיפולים הגדולים). מדובר בסיאט איביזה ספורט שנת 2012 ידנית מנוע 1.2TSI בתור ילד בן 18 אני מנסה ללמוד כיצד באמת צריך להחזיק רכב ולשמור עליו. אני נוסע הכי חסכוני שאני יכול כי פוזה ומהירות באמת לא מעניינות אותי, אני מקפיד לשמור על לחץ צמיגים תקין ורציתי לקבל עוד טיפים לשמירה על הרכב חוץ מעניין השטיפה(שוטף כל חודש עם ד…
הודעה אחרונה מאת boost10, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי את הציטה מארה"ב וקיבלתי אותה. יש המלצות על איזה עדכון לקנות? הבנתי שעם הפלטיניום אפשר לעדכן עוד מכשיר או 2 בו זמנית? זה נכון? אשמח לכל מידע שאפשר לקבל על המכשיר. תודה חן
הודעה אחרונה מאת Chenk, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צהריים טובים. כשאני יעבור את הטסט אני אתחיל לנסוע על האוטו של ההורים. עכשיו אני רוצה ללמוד על הרכב דברים כמו החלפת שמן מנוע וכאלה איך לבצע טיפולים נכון,כל כמה זמן. מישהוא יכול להפנות אותי למקור מידע מהימן שיוכל להקנות לי את הידע בדברים הטכניים של הרכב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 0 תגובות
- 589 צפיות
מה טווח המחירים? איפה יש תנאי תשלום נוחים? וכל מידע אחר שיכול לסייע תודה רבה
הודעה אחרונה מאת סובארו חבוטה, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש מקום שאני מגיע אליו והדרך היותר קצרה היא דרך עפר,חול,אספלט משובש... האם זה לנסוע בדרכים כאלו מאיץ בלאי של רכב, או שאין כל כך הבדל בין אלו לאספלט מסודר?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
התאונה הנוראית בטבריה 1 2 3 4 28
מאת יוסי פרנקוס-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 410 תגובות
- 51.8 אלף צפיות
עוד מישהו מזועזע מזה שהם נסעו עם 7 ילדים באוטו + בלמים לא תקינים? איך עוד אפשר להסביר לאנשים את החשיבות של בטיחות? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4232397,00.html
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 82 תגובות
- 11 אלף צפיות
שלום לכולם. האמת שאני די חדשה כאן. בעבר הייתי פאסיבית בעיקר, קראתי תגובות כאן, למדתי והעשרתי את הידע. אלא שהצלחתי לזהות שחלק מהכותבים חוזרים על אותן המנטרות, ניכר שעושים זאת באופן קבוע ובעבור גופים מסוימים. האם אכן הם יחצנ"ים מקצועיים? האם לדעתכם ראוי שיחצנ"ים מקצועיים יכתבו כאן בפורום במסווה של אנשים תמימים? או שמא מן הראוי לחייב את אותן חברות לכתוב תחת הכינוי האמיתי, דהיינו פלוני מחב' אלמונית, ספונסר פורום. אשמח לפתוח דיון אמיתי וכן בנושא זה
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
המכשיר צריך לכלול מסך גדול 5.5 אינצ' ומעלה. לתמוך בהתקנת מפות של הארץ שלא בתשלום מופקע(germin נפסל מבחינתי). להגיע עם מפות של אירופה. תודה.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי קליאו 2014 דגם 0.9 הרכב עלה לכביש בינואר 14 ומאז נסע קרוב ל28 אלף ק"מ. ממוצע של 2k בחודש.. הנסיעות הן הכרחיות ורובן לעבודה/לימודים כולן בכבישים מישוריים בין עירוניים,כך שאין מקום לצמצם את הנסועה יותר מדי עקב המצב הזה של הנסיעה הרבה אני מתלבט האם להשאר עם הרכב עד סיום התואר ( עוד שנה וחצי ) ואולי אחרי או למכור אותו לפני ולעבור למשהו אחר עם ק"מ נמוך יותר וזאת על מנת לא להגיע למצב בו הרכב יהיה צעיר ובעל הרבה מאוד ק"מ מה שיגרור מחיר מכירה נמוך. באופן כללי אני מרוצה מהרכב מאוד, חסכוני , זריז , קטן מאובזר ונוח. בדיוק מה שאני צריך, מבחינתי הרכב הבא יהיה בדיוק אותו הדגם רק חדש יותר.. מה דעתכם?האם אני מגזים ו2k קמ בחודש זה לא כזה הרבה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
שלום חברים יקרים נתקענו בלי רכב תקופתי למחר בערב לצילומי סרט קולנוע בכיכובם של קרן מור וחנה לסלאו. אשמח אם מי שמעוניין לסייע יוכל ליצור קשר בדחיפות 0506902409 גלעד
הודעה אחרונה מאת gilad-film, -
אני *שונא* את המכונית הזו 1 2 3 4 9
מאת HyperViper-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 127 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
בתור חבורה של אנשים שרוב המכוניות מעוררות בהם תחושות חיוביות זה רק צפוי שחלק אחר מן המכוניות יעוררו בהם תחושה שלילית או יעורר סטריאוטיפים. הרכבים שבי מעוררים תחושות שליליות שלפעמים גם גורמות לי להקרין על האדם הנוהג בהן הם: ב.מ.וו X6 - משהו באגרסיביות של רכב פנאי, קופה, ספורט עם ראות לקויה ומרחב פנים מצומק מעצבן אותי, איכשהו (למרות שאני מנסה תמיד להימנע מסטריאוטיפים) אני רואה בנהג כ"ערס" כוחני וחסר התחשבות. סנגיונג רודיוס - הרכב בעל עיצוב מחריד, אין לי משהו "אישי" נגד הנוהגים בו, אני פשוט חושב שהם כנראה נולדו ללא חוש אסטטי. פונטיאנק סולסטייס - הרכב נראה מצויין לפי דעתי, אני פשוט מרגיש שהוא נטו רכב פוזה וזה מציק לי מסיבה לא ברורה. האמר - על שלל גרסאותיו …
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בפעם הבאה שימו בארנק סיגרייה למקרים כאלה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4651773,00.html
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
שלום רב, המכון לחקר התחבורה בטכניון מבצע מחקר על מערכת התחבורה העתידית במטרופלין תל אביב. אנו נשאל אותך על העדפותיך ועל אילוציך כנהג בעת בחירת נתיב הנסיעה. הנתונים שיתקבלו יעזרו לנו לחזות טוב יותר את השימוש בדרכים. הסקר מיועד לנהגים וייקח רקכמה דקות (כ 2 דקות) https://technion.qualtrics.com/SE/?S...k8MrgLBIQTH80t תודה צוות המחקר
הודעה אחרונה מאת kompy, -
מי מאיתנו לא מצא את עצמו מול שידור פורמולה 1, ראלי או אפילו נאסקר מדמיין הגה בידיים ועושה תנועות של החלפת הילוכים עם היד. כן, זה אומר שהפעם קצת הגזמת... אז הנה הרשימה הקצרה שלי ואתם מוזמנים להוסיף כהנה וכהנה 1. להכניס את העגלה בסופר לתוך הפנייה באפל קונטרה אפל 2. לקחת קווי פנייה עם העגלה של התינוקת בטיול בפארק 3. לתרגל אייפקסים בירידה במדרגות 4. לזכור אירועים בחיים האישיים על פי שנות ההצגה של מכוניות 5. לשבת במשרד ולשמוע שידורים של מרוצי פורמולה 1 היסטוריים ברקע ומה איתכם?
הודעה אחרונה מאת ts1, -
- 1 תגובות
- 846 צפיות
טוב קיבלתי את הרכיב בדואר אחרי שקניתי אותו מאיביי( התור של ENGIE ארוך בצורה מוזגמת..) חיברתי אותו לרכב והוא התחיל לבצע בדיקה ואמר שהכל תקין.. ראיתי שהוא מראה את צריכת הדלק ורציתי לשאול אם עוד אנשים משתמשים פה באפלקציה הזאת והיא נותנת מידע אמין על הצריכת דלק? מה דעתכם מרוצים מהאפליקצייה?
הודעה אחרונה מאת ophir555, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 758 צפיות
החברה בה אני עובד מנוייה על השירות הזה כבר שנה וחצי. על הנייר נצברים סכומים נאים לטובת הנהגים. אני מבקש לדעת האם יש נסיון למישהו מחברה שכבר סיימה את כל ההליך עד שלב השבת גביית המס העודפת לעובד בפועל ? תודה אורן
הודעה אחרונה מאת asa160, -
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הרישיון שלי עד 25-6-2015 האם יש מבחן ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 464 צפיות
אשמח לקבל ביקורת על שירות ,מחיר ואיכות עבודה.
הודעה אחרונה מאת yonatanalman, -
הנהלה יקרה, עלה בדעתכם להתחיל לעשות כאלה? אני לא מתכוון לאירוע ענק וחד-פעמי בסגנון של 'חגיגת 4 שנים לקארספורום', אלא למשהו קטן וקבוע. בכל סופ"ש שני או שלישי, אפילו פעם בחודש. אפשר לחקות את הדרך שבה מארגנים את זה ב-PistonHeads, ה-"קארספורום האנגלי": http://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=65&t=1504578&mid=437865&i=0&nmt=PH+April+Meet+-+28%2F04%2F15&mid=437865
הודעה אחרונה מאת oran corolla, -
שלום. לאבא שלי יש רכב וולוו 940 סטיישן שנת 93. לפני כחצי שעה הוא נכנס לרכב, ורואה נחש ברצפה ליד הדוושות. הנחש טיפס ועלה לתוך הלוח שעונים. הוא קרא לעזרה וניסה להוציא אותו אבל לא הצליח. כרגע הנחש נעלם. הנחש באורך של כ 40 ס"מ, בצבע בהיר עם פסים. בשיחה שערכתי עם לוכד נחשים, כנראה מדובר בנחש לא מסוכן, מסוג זעמן דק או זעמן אוכפים משהו כזה. הלוכד אומר שרק אם נראה אותו הוא יבוא לקחת אותו, אבל אין לו דרך למצוא אותו. כרגע יש לנו חשש לנסוע ברכב. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת tgt, -
שלום, היום עשיתי נסיעה קצרה בעיר ומאחר והיה חמים הייתי עם חלונות פתוחים, לפניי נהג בחור שעישן והוציא את היד מהחלון עם הסיגריה, מה שגרם לכל האוויר המזוהם הזה להגיע לתוך הרכב שלי וכמובן לדרכי הנשימה שלי. הייתי צריך לסגור את החלון ולפתוח מזגן כדי שאוכל לנשום, הדבר קרה שוב בהפרש של שעתיים עם איזו בחורה . אז רציתי לשאול אתכם: מלבד העניין שאין זה חוקי להתעסק עם דבר מלבד 2 ידיים על ההגה, שהרי אף אחד לא באמת אוכף את זה על עצמו, מה דעתכם על אותם נהגים ואני בטוח שבינינו יש לא מעט כאלו , אשר מעשנים בזמן הנסיעה ובכך גורמים אי נעימות לנהגים אחרים ? האם זה תופס גם בגדר חוק העישון במקומות ציבוריים?
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אאודי בצבע כתום. מישהו יודע מה הדגם? והאם באמת אפשר ״לקרוא״ לה כפי שאיירון מן עשה?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום חברים. לא ידעתי איפה לפתוח את הנושא אז מקסימום אם לא קשור להעביר בבקשה. המנוע המותקן במאזדה הוא בעל 150 כ״ס , לעומת בלאון למשל ששם כ״ס עומד על 160. הרעיון של טורבו הוא מנוע קטן יותר שמסוגל לספק הספק גבוה יותר למרות הנפח שלו? אני מניח שזה לא הפרש של 10 כ״ס בלבד אלה כמובן שיש עניין של מנוע טורבו מול בנזין אשמח לקבל חידוד לעניין. סתם עוד שאלה שעניינה אותי. שמתי לב שרוב המאזדות ספיריט ספורט משנים 05 ואילך הן כבר ביד 4/5 לפחות ואף ראיתי 6. למה התחלופה הגבוהה? צריכת דלק?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 283 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mottis
- urich
- hans
- Shaike.Zam
- יובל .מ.
- yuvalsa
- amosbmw
- epiphone
- sperial
- פינדר
- SlowRide