Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעתכם לגבי עישון ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש לא חונכתי על תרבות המגיע לי.

חוויתי אותה על בשרי בסיבות ונסיבות כאלה ואחרות אבל זה לא העניין כרגע, העניין שהוא שלהגיד לבן אדם תעשן בבית שלך אם חלונות סגורים טו ברכב שלך אם חלונות סגורים או בכל מקום אחר בגלקסיה הזאת, זו חוצפה! יש דרכים להעיר ולהאיר לאדם. כמו שכתבת יש צרכים לכולם, הלא מעשנים, אתם לא לבד בגלקסיה הזאת(:

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה שלכם, המעשנים, היא שאתם לוקחיםאת העישון כדבר ליגיטימי רק משום שרוב האוכלוסיה מעשנת.

ההסתכלות שלי ושל הרבהאחרים היא שהעישון מזיק גם למעשן וגם לסובביםאותו לכן אתם אלו אשר הורגיםאותנו לאט לאט.

פורסם

יותר מעצבן שאתה ברכב עם חברים ואחד מהם (ובמקרה היותר גרוע, יותר מאחד) שולף סיגריה ומתחיל לעשן.

גם עם חלון פתוח ונסיעה ב-200 קמ"ש העשן לא יברח מסלון הרכב ותרגיש את זה טוב טוב בדרכי הנשימה.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אז מה שורה תחתונה אתם רוצים שנעשה? נתאדה מהעולם? יהיה לנו עולם רק של מעשנים? או שאתם רוצים לגמול את כולנו מעישון? כי אם כן, ז אני בעניין.

רון

פורסם

פבל, אני חושב ש5 מטר זה מרחק מינימלי ממעשן.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אז מה שורה תחתונה אתם רוצים שנעשה? נתאדה מהעולם? יהיה לנו עולם רק של מעשנים? או שאתם רוצים לגמול את כולנו מעישון? כי אם כן, ז אני בעניין.

להפך.

אני לא חוזר בי ממה שאמרתי לגבי התחשבות באחר. נאה דורש נאה מקיים.

ה"אחר" הוא גם אדם מעשן, וגם בו ובצרכי העישון שלו צריך להתחשב.

לכן, למרות שהדבר מנוגד לחוק היבש (שאוסר עישון באופן מוחלט) אין לי בעיה עם מסעדות שמצות אזורי עישון, אין לי בעיה עקרונית שתעשן ברכב שלך (למרות שבעמידה ברמזור העשן מגיע גם אלי, ובכלל הניראות של נהג מעשן היא שלילית בעיני), ואין לי בעיה שתעשן בסלון ביתך.

הבעיה מתחילה כשהשלכות המעשים שלך (קרי עשן, אפר, בדלי סגריות) חודרים למרחב הציבורי הכללי ומפריעים.

פורסם

צודק 2000 אחוז. אבל, וזה אבל גדול מאוד.

אין לזה פיתרון חד משמעי וצדדי. זאת אומרת, אתה לא יכול "לחנך" את כל המעשנים לא לעשן, או לזרוק את הבדלים על הריצפה\דרך החלון. כי הרי זה לא מעשי, האמת שגם לי אין פתרון לזה. אני באופן אישי אשתדל שלא לעשן באזורי צפופי אדם, כי אני מבין שזה פוכע באחרים. אבל לך תגיד ל-לא יודע כמה מעשנים בארץ לנהוג כמוני או להבין כמוני.

רון

פורסם
צודק 2000 אחוז. אבל, וזה אבל גדול מאוד.

אין לזה פיתרון חד משמעי וצדדי. זאת אומרת, אתה לא יכול "לחנך" את כל המעשנים לא לעשן, או לזרוק את הבדלים על הריצפה\דרך החלון. כי הרי זה לא מעשי, האמת שגם לי אין פתרון לזה. אני באופן אישי אשתדל שלא לעשן באזורי צפופי אדם, כי אני מבין שזה פוכע באחרים. אבל לך תגיד ל-לא יודע כמה מעשנים בארץ לנהוג כמוני או להבין כמוני.

באופן אישי אין לי שום רצון "לחנך" אף אחד. זה יהיר ומתנשא. ובכלל, לפי איזה כללים ואמות מידה נחנך?

הדבר היחיד בנושא שאני כן מחנך אליו (לפחות את ילדי) זה ראיית צרכי האחר והתחשבות בזולת ובסביבה.

אין לי שום בעיה עם אדם מעשן. אף אציע לו מאפרה ומצית. ואצפה ממנו שיקום מהשולחן (שבו הרוב אינם מעשנים) וילך הצידה לעשן תוך שהוא משליך את הבדל במאפרה.

סובלנות התחשבות והדדיות, כי אלה חוקי הבסיס של המין האנושי.

נ.ב: כיבוד החוק הוא גם דבר חשוב בעיני, ולכן אני נמנה עם אלו הקונסים מעשנים המשליכים בדלים מהחלון.

פורסם

בגלל זה רשמתי לחנך בגרשיים, ברור לי שהדרך החינוכית היא לראות גם את טובת האחר אבל שהמצב נתון וקיים, אנשים מעשנים, זורקים בדלים, מעשנים בצפיפות בפקקים או מה שלא יהיה, הכי מעצבן זה לשמוע, תעשן בבית שלך אם חלונות סגורים, ברכב אם חלונות סגורים וכו'. כי יש אנשים שהם לא(!) כאלה.

רון

פורסם

מאז שעברנו לקומת ביניים בבניין משותף, לצערי המנגל שלי נשאר מיותם כיוון שלאחר בירור, עשן המנגל מפריע להם. כל פעם שאני רוצה למנגל, מוציא אותו החוצה לגינה, ממנגל שם, ומחזיר הכל הביתה לאחר מכן.

הגדיל לעשות הועד כדי למנוע חיכוכים עתידיים, ולאחר דיון נקבע באופן רשמי כי מותר להשתמש בגריל גז או חשמלי בלבד, וגם אז לא באופן יומיומי.

באותה מידה אצפה ממעשן שלא יעשן במרפסת מתחת לחלוני, כיוון שזה מפריע.

אני בטוח שלמי שזה חשוב, יכול למצוא פתרון טכני לנושא כמו לדוגמא קולט עשן כלשהו.

פורסם
גם אני מעשן, וגם אני לא מעשן באוטו מאותן סיבות שmjko ציין. אני גם מאוד משתדל להתחשב באנשים שסביבי כשאני מעשן, אם אני הולך עם סיגריה ברחוב אני לא אוציא את העשן על מישהו שמגיע מולי אלא אתאפק עד שהוא יעבור. אני אשתדל להתרחק מתחנת האוטובוס או אלך לקצה רציף תחנת הרכבת אם ממש בא לי סיגריה בזמן שאני ממתין.

אני מסכים שזאת זכותם המלאה של הלא מעשנים לנשום אוויר נקי ושאני לא אחנוק ואסריח אותם, אבל מה עם הזכות שלי לעשן סיגריה בלי שיסתכלו עליי כאילו אני אנס ילדים?

להגיד "תעשן בבית עם חלונות סגורים" זה אגואיסטי באותה רמה כמו לעשן בתוך מעלית. כמו שאתם (הלא מעשנים) מבקשים התחשבות מאיתנו, אנחנו מבקשים התחשבות מכם. כמו שהסיגריה שלי מסריחה לכם את הבגדים ועושה לכם לא נעים באף (אין שום נזק משתי שאיפות של עשן יד"ש פעם בשבוע, וגם אם הוא קיים הוא בטל בשישים לעומת הזבל שאנחנו נושמים כל יום), אז למעשנים החוסר בסיגריה עושה כאב ראש ועצבים (אם מישהו רוצה הסבר מדעי מוזמנים לשאול). נכון שאפשר להיגמל ולהפסיק והכל, אבל אין מה לעשות, האמת היא שזו התמכרות.

יש אנשים חזקים יותר ויש פחות, ויש כאלה שכמה שינסו לא יצליחו להיגמל. תתחשבו גם בהם קצת.

עריכה:

שאלה ללא מעשנים, בשיא הכנות וברצינות. היות ואנחנו כמעשנים כמעט ולא מרגישים את הריח של הסיגריות, לא מפריע לנו שמעשנים לידינו (מן הסתם), אבל לכם כן. כמה רחוק אני צריך להיות ממישהו (נניח תחנת אוטובוס) כדי לא להפריע בזמן שאני מעשן?

שוב, השאלה נשאלת ברצינות מוחלטת.

היי,

אני יענה לך יותר ממה ששאלת, אני אישית מריח אפילו ריח חלש של סיגריות (אני מתנצל אם אני מגעיל מישהו)

אבל הגוף שלי מייצר כמות מטורפת של לחה, הקיצר הגוף שלי לא מקבל טוב את זה.

הכי מעצבן אותי שהמעשנים לא מבינים שזה מרפיע לאחרים ומתעצבנים שמעירים להם שזה מפריע.

רועי

פורסם

באותו נושא - מישהו יודע איך להוציא ריח של סיגריות מהרכב?

התחלתי לעבוד ואני נוהג הרבה על הרכב של החברה, ובעבר היו מעשנים ברכב, האם יש דרך להעלים את הריח?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באחד הבקרים בסופ"ש כשאתה שוטף את הרכב, תשאיר את כל הדלתות פתוחות בסיום השטיפה, תתחיל בניקוי ריפודים עם קצף - יעלים את מעט הריח שנצבר שם.

תן לרכב קצת להתאוורר עם הדלתות הפתוחות. כשסיימת, שים עץ ריח נעים.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
אני חושב שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, אני מעשן, וכן גם באוטו, העשן שיוצא מהסיגריות מחניק! מה לעשות?!!? מחניק!! אז אני מעשן אם חלונות פתוחים, מי שמפריע לו או שיסגור עת החלונות או שיסבול בשקט או שיקרא למשטרה שתאכוף את החוק. לגבי עניין המרפסות... נראה לי שאתה קצת לא הגיוני, במרפסת שלי???!! שלי?!#? שאני לא יעשן? לא נראה לי שיקרה מצב כזה.

דרך אגב אני נגד עישון כמה שזה נשמע אירוני, אבל כרגע זה יותר חזק ממני אין מה לעשות. הלכתי לעשן סיגריה להירגע.

לא שיש לי בעיה לסגור שנייה חלונות ברכב כמשהו מסריח לידי, אבל הגישה שלך שאומרת: מעדיף שאתה תיחנק בגלל מה שאני עושה, מאשר שאני... זה הסירחון האמיתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתקופה שבה היה מותר לעשן באוטובוס לא היתה לי ברירה, אבל כל אימת שמישהו עישן לידי פתחתי את החלון. מי שבביקש לסגר אותו קיבל בקשה נגדית לגנוז את הסיגריה.

היתה תקופה שבה היה מותר לעשן רק בחלקו האחורי של האוטבוס, וכאשר הוטל איסור גורף היו שניסו לעשן בספסל האחורי. אני הייתי מזהה את הריח בעודי משלם לנהג.

היה לזה גםפן משעשע: אבא שלי היה מעשן כבד מאד, אבל בלחץ שלי הפסיק לעשן בבית אלא רק ברחוב. הכלב למד שכאשר הוא מפשפש בכיסים ומחפש סיגריות וגפרוים הגיע תורו לטיות, היה מתחיל לקפוץ בהתלהבות.

לגבי המנגל - יש לי גיס שאוהב למנגל בגינה, על פחמים. הפתרון שלו פשוט מאד: מזמין את השכנים להצטרף לחגיגה. ממילא כאשר הוא מפעיל את העסק הוא צולה כמה עשרות ק"ג בשר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...