Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעתכם לגבי עישון ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכל אלו שאומרים שאני אגואיסט.. מסכים חלקית, כי אם אני לא אדאג לעצמי, מי ידאג לי? אבל הגזמתם פה אם המקומות שלא רוצים שיעשנו בהם. כאילו ברצינות?? אז לכו כולכם למפעלים מזהמים בחיפה ושימו עליהם מעטפת חרטא כלשהיא ותגידו להם, תזהמו את עצמכם! רק לא אותי אני אלרגי, מסכן, נחנק, נגעל וכו'.

אני חוזר ואומר אמי נגד עישון והלוואי והייתח מפסיק בזה הרגע, זה מסריח, זה מסוכן, כסף ועוד מליון סיבות אשר כולן נכונות. אבל האוויר של כולם אני לא יגיד לאדם לא להפליץ ברחוב כי אני אלרגי או נגעל מהנאדים שלו. מקווה שהבנתם את הפואנה שלי.

אם הייתי שכן שלך, הייתי מדליק מוזיקה ב3 לפנות בוקר על פול ווליום. מפריע לך? סגור את כל החלונות ותדליק מזגן שלא תמות מהחום.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא מעשן בכלל, נגד עישון ברכב (גם הנהג וגם הנוסעים), ושונא את הריח עד כדי כך שמי שמעשן לידי אני מבקש לזוז קצת, וכשאין ברירה אני פשוט זז הצידה.

כמובן שאם אני עם חברים ברכב (לא שלי) אז אני רק אבקש לשבת ליד החלון וכמובן לא אבקש שיתחשבו כי זה לא פייר, ברכב שלי אומנם אין סיכוי שיעשנו וכמובן שלא יאכלו וישתו, אבל זה כבר דיון אחר.

עריכה אחרונה על ידי IdoCuper
פורסם

לכל מי שממשווה את העישון לתוצרי פליטה של רכב, מפעלים וכו' - מדובר בחומרים שונים. כמובן לא מצדיק שימוש ברכב לא תקין והפעלת מפעלים מזהמים, אבל נזקי העישון שומים ונוספים אליהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם הייתי שכן שלך, הייתי מדליק מוזיקה ב3 לפנות בוקר על פול ווליום. מפריע לך? סגור את כל החלונות ותדליק מזגן שלא תמות מהחום.

מזל שאני גר במושב, ככה שיוצא שאין לי ממש שכנים צמודים, כנראה שהרווחתי אולי הייתי נופל על שכן כמוך.

וכל אלו שאומרים שאני אגואיסט. אתם לא מכרירים אותי, איך האופי שלי ומה אני עושה או לא, אז אני מעשן סיגריה בנסיעה של שעתיים ביום. תסכלו אותי באבנים(אני בטוח שיש פה כאלה שירצו מאוד כי הם שופטים אנשים מהר) ודי. כל מי שמעשן אם חלון פתוח יסכלו אותו. אבל אתם יודעים מה? אולי אני לא כזה אגואיסט מנייק כמו שאתם חושבים, כי מעכשיו אני יחשוב פעמיים לפני שאני אדליק סיגריה ברכב, לפחות בפקקים כי בנסיעה מהיר העשן מתפזר די מהר. המשלך יום רענן לכולם.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני פשוט לא מסוגל לנשום את זה. בכל פעם שאני רואה מישהו מעשן ברכב אני לא מבין איך הוא נושם את זה.

לפני כשנתיים אבא שלי עצר בתמרור "תן זכות קדימה" ורכב הסעות התנגש ברכב שלו מאחורה. כשהנהג יצא מהרכב הוא טען שהוא בדיוק הדליק סיגריה

ולא ראה את אבא שלי עוצר. הנהג מסר פרטים לא נכונים, רדפנו אחריו חודשים ובסוף אבא שלי שילם על התיקון בעצמו.

מה שיצא זה שסיגריה של מישהו אחר עלתה לאבא שלי 3 אלף שקל.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

Paviik - חוסר תשומת לב של נהג עלתה לאבא שלך 3 אלף שקל.

באותה מידה הוא יכל להירדם\לחייג\לדבר עם נוסע\לחלום.

אין קשר לזה שהוא מעשן.

פורסם (נערך)

מעשן בכללי. לא מעשן ברכב , לא מרשה שיעשנו לי ברכב. גם כשמישהו נכנס ושואל אם אפשר אני פשוט אומר לו לא, פחות בגלל הריח ( אם פותחים סאנרוף הוא כמעט ולא מורגש) יותר בגלל שברכב הקודם שלי ששם לא הקפדתי גילתי בעת המכירה כמה חורים בריפודים.

ד"א- אף פעם לא נתקלתי במצב שאני מריח את הסיגריה של הרכב שנוסע לידי או עומד לפני ברמזור, וגם אם כן - כמה קטנוני צריך להיות כדי להתלונן על זה? כל פעם שאתה עומד /נוסע מאחורי אוטובוס אתה נושם אוויר הרבה יותר מסוכן אז סיגריה מאוטו ליד זה מה שיהרוג אתכם?

לגבי עישון במרפסת המצב מורכב יותר - הזכות של המעשן לעשן בשטחו הפרטי שווה לזכות של השכן לנשום אוויר נקי , סוג של מקרה הביצה והתרנגולת.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כי כמעשן אתה כנראה רגיל לריח אז זה לא מפריע לך.

זה פחות בקטע של הריח הלא נעים ויותר בנזקים של עישון פסיבי. אתה רוצה לעשן? לשמחה, אבל למה זה צריך להזיק לאחרים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

גם אני מעשן, וגם אני לא מעשן באוטו מאותן סיבות שmjko ציין. אני גם מאוד משתדל להתחשב באנשים שסביבי כשאני מעשן, אם אני הולך עם סיגריה ברחוב אני לא אוציא את העשן על מישהו שמגיע מולי אלא אתאפק עד שהוא יעבור. אני אשתדל להתרחק מתחנת האוטובוס או אלך לקצה רציף תחנת הרכבת אם ממש בא לי סיגריה בזמן שאני ממתין.

אני מסכים שזאת זכותם המלאה של הלא מעשנים לנשום אוויר נקי ושאני לא אחנוק ואסריח אותם, אבל מה עם הזכות שלי לעשן סיגריה בלי שיסתכלו עליי כאילו אני אנס ילדים?

להגיד "תעשן בבית עם חלונות סגורים" זה אגואיסטי באותה רמה כמו לעשן בתוך מעלית. כמו שאתם (הלא מעשנים) מבקשים התחשבות מאיתנו, אנחנו מבקשים התחשבות מכם. כמו שהסיגריה שלי מסריחה לכם את הבגדים ועושה לכם לא נעים באף (אין שום נזק משתי שאיפות של עשן יד"ש פעם בשבוע, וגם אם הוא קיים הוא בטל בשישים לעומת הזבל שאנחנו נושמים כל יום), אז למעשנים החוסר בסיגריה עושה כאב ראש ועצבים (אם מישהו רוצה הסבר מדעי מוזמנים לשאול). נכון שאפשר להיגמל ולהפסיק והכל, אבל אין מה לעשות, האמת היא שזו התמכרות.

יש אנשים חזקים יותר ויש פחות, ויש כאלה שכמה שינסו לא יצליחו להיגמל. תתחשבו גם בהם קצת.

עריכה:

שאלה ללא מעשנים, בשיא הכנות וברצינות. היות ואנחנו כמעשנים כמעט ולא מרגישים את הריח של הסיגריות, לא מפריע לנו שמעשנים לידינו (מן הסתם), אבל לכם כן. כמה רחוק אני צריך להיות ממישהו (נניח תחנת אוטובוס) כדי לא להפריע בזמן שאני מעשן?

שוב, השאלה נשאלת ברצינות מוחלטת.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני אענה בתור אחד שלא מעשן שחי עם מעשנים (משפחה, עבודה).

כאשר אני יושב עם מעשנים במקום פתוח, מספיק לי מטר וחצי - 2 כדי שארגיש בנוח (המרחק עד שעשן מתפזר, כמובן כשאתה לא נושף לכיוון הבן אדם).

מי שיגיד שאין הבדל בסיגריות משקר. עובדים איתי אנשים מבוגרים שמעשנים סיגריות מהשטחים וגם 4 מטר לא מספיקים כדי לברוח מהעשן המסריח ביותר, יש לציין.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
להגיד "תעשן בבית עם חלונות סגורים" זה אגואיסטי באותה רמה כמו לעשן בתוך מעלית. כמו שאתם (הלא מעשנים) מבקשים התחשבות מאיתנו, אנחנו מבקשים התחשבות מכם. כמו שהסיגריה שלי מסריחה לכם את הבגדים ועושה לכם לא נעים באף (אין שום נזק משתי שאיפות של עשן יד"ש פעם בשבוע, וגם אם הוא קיים הוא בטל בשישים לעומת הזבל שאנחנו נושמים כל יום), אז למעשנים החוסר בסיגריה עושה כאב ראש ועצבים (אם מישהו רוצה הסבר מדעי מוזמנים לשאול). נכון שאפשר להיגמל ולהפסיק והכל, אבל אין מה לעשות, האמת היא שזו התמכרות.

יש אנשים חזקים יותר ויש פחות, ויש כאלה שכמה שינסו לא יצליחו להיגמל. תתחשבו גם בהם קצת.

התחשבות זה חשוב.

לדרוש מבן אדם לא לעשן במרפסת הפרטית שלו זה כבר יותר מדי, אבל לדעתי כשמישהו עושה פעולה שמזיקה גם לאחרים כי הוא מכור - רוב ההתחשבות צריכה להגיע ממנו. כמו שאתה לא תעשה מנגל במרפסת האחורית דווקא בימים כשהשכנים מלמעלה תולים כביסה.

לגבי אומדן הנזק - נרשם פה שהנזקים מסיגריות ומפליטת מזהמים אחרים שונה, כך שלהשוות שאיפת עשן סיגריה פעם בשבוע לזיהום האויר הרגיל זה לא נכון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זהו? מטר וחצי שניים? על זה כל הסיפור? הייתי בטוח שזה הרבה יותר... גם הקפדתי לשמור הרבה יותר מרחק מאנשים, חמישה שישה מטרים לפחות.

זה מעלה שאלה אחרת - אם מספיק מטר וחצי שניים, למה מפריע לכם שמישהו עומד לפניכם בפקק מעשן? על פי ההגיון אמורים להיות ביניכם לפחות 4 מטר (אורך של מכונית סופר מיני) לא כולל "שמירת מרחק".

או שמא יש אנשים שצריכים יותר ספייס?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני כמובן מדבר אך ורק על עצמי וגם ציינתי שאני חי עם מעשנים אז הריח לא זר לי. יכול להיות שיש אנשים שיותר רגישים. לי בכל אופן המרחק הזה מספיק.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אני עומד 3-4 מטרים מאדם שמעשן וגם אז תלוי בכיוון הרוח יש סיכוי שאריח את העשן שלו.

כשאני עומד בפקק מן הסתםשאני מתקדם את ה3-4 מטרים האלו במהלך הזמן שהעשן יוצא לו מהפה עד שאני מגיע לשם, ככה שאני מגיע לאוויר מלא בריח של סיגריות טריות.

פורסם
אני חושב שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, אני מעשן, וכן גם באוטו, העשן שיוצא מהסיגריות מחניק! מה לעשות?!!? מחניק!! אז אני מעשן אם חלונות פתוחים, מי שמפריע לו או שיסגור עת החלונות או שיסבול בשקט או שיקרא למשטרה שתאכוף את החוק. לגבי עניין המרפסות... נראה לי שאתה קצת לא הגיוני, במרפסת שלי???!! שלי?!#? שאני לא יעשן? לא נראה לי שיקרה מצב כזה.

דרך אגב אני נגד עישון כמה שזה נשמע אירוני, אבל כרגע זה יותר חזק ממני אין מה לעשות. הלכתי לעשן סיגריה להירגע.

למה להתאמץ לכתוב כל כך הרבה?

תכתוב: "חונכתי על תרבות המגיע לי, ואני אעשה מה שבא לי איפה שבא לי מתי שבא לי וכמה שבא לי. למה? כי מגיע לי ואני לא פרייאר!"

ועם פחות ציניות:

החוק מנסה לשרטט קוים עבור המרחב הציבורי (כמו איסור על עישון ברציפי הרכבת. בכל הרציף. גם אם אתה עומד במרחק של 489.6 מ' מהנוסעים האחרים) אבל אין לו סיכוי לכלול את כל סוגי האירועים ותתי-האירועים שיכולה המציאות לזמן.

לכן, כל מה שבסה"כ אנשים ביקשו, זה מעט נימוס והתחשבות בזולת. שני הדברים הבסיסיים שהתרבות האנושית מושתת עליהם. פשוט לפני שאתה עושה משהו (כל משהו. מדליק סגריה, חונה את הרכב, זורק את הזבל) תזכור שאתה לא לבד בגלקסיה.

• תוכן חדש...