רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי. ידידה סיפרה לי היום שרכבה נגנב אתמול בלילה (ה'-ו') מתחת לבית. הרכב הוא גולף 2011. במשטרה אמרו לה שבאיזור שלה, שכונה שקטה בכרמל בחיפה, נגנבו בימים אחרונים עוד 2 מכוניות מסוג פולו. משום מה לתומי חשבתי שבגלל שחיפה רחוקה מקו התפר (ומהמשחטות), גניבות רכב זה עניין נדיר פה. האמנם? אנצל ואומר, הקפידו לא להשאיר חפצים יקרי ערך באוטו.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- 3 תגובות
- 728 צפיות
אהלן, יכול להיות שאגיע לביקור בארץ בחודשיים הקרובים. הרישיון נהיגה הישראלי שלי בתוקף עד יולי 2015. לפני כשנה בערך שלחו להורים שלי הזמנה לקורס נהיגה מונעת (לא היו לי שום תאונות בעבר) ונאמר להם שאני לא בארץ. יש לי רישיון נהיגה בתוקף של מדינת פלורידה. השאלה שלי היא אם לא אספיק לחדש את הרישיון נהיגה הישראלי שלי, אוכל להשתמש ברישיון נהיגה האמריקאי? ומה קורה במידה ולא אחדש את הרישון הישראלי וכעבור זמן מה ארצה לחדש אותו? אצטרך לעשות שוב טסט ותיאוריה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
מאוד מעניין איך תראה, אם איזה מנוע תגיע, וכמובן איך תתנהג. הספירה לאחור מתחילה.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 20 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום רב אני מתחדש בסקודה אוקטביה 2015. 1.4 tsi בעוד שבועיים כרגע אני בדלמה של ביטוח ההצעות שקבלתי שבנוסף לאמבולייזר מקורי של הרכב יש צורך בקודן + אחד משלושה אופציות- 1.איתורן סייב לציין שבחברה בקשו תוספת של 1750 שח עבור איתורן סייב +עלוקה ומקבל מנוי לשנה חינם 2. כספת אלמניום למחשב של הרכב מדובר בתוספת של 600 שח בערך 3. איתורן שהוא מחובר למוקד , לא זוכר פרטים מבחינת עלות נראה כספת אלמניום הכי זול, רציתי לדעת דבר ראשון אם מומלץ להתקין כספת מסוג זה ברכב סקודה (vag) ? יכול לגרום לנזק למחשב ? התחממות ? ועוד שאלה מה קורה למשל אם במוסך רוצים לשדרג תוכנה של הרכב , הם צריכים להתעסק עם הכספת הזאת ?? עוד שאלה , למישהו מקבל רכב חדש יש איזשהו תקופה ר…
הודעה אחרונה מאת Nadeem Habashi, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 26.5 אלף צפיות
אוקי אז היה מקרה מביך, היום בבוקר אחרי שעתיים שעות שינה וערב רווי מכל דברים... עולה לרכב ואופס... בלאק אאוט לחלוטין אין לי שמץ אבל פשוט שמץ מה הקוד של הרכב, כאילו מעולם לא ידעתי אותו. הייתי סגור על כך שזה מתחיל ב4 ומסתבר ש4 בכלל לא מופיע בקוד, הסתדרתי עם הנסיעה לעבודה וגם בחזרה ולבסוף פניתי לבעלים הקודם וכך הוא גילה לי את הקוד מחדש. כן, הייתי סתום ולא שמרתי אותו בשום מקום למקרה בטחון, לא יחזור על עצמו שנית. שאלתי אליכם, נניח ואני לא זוכר את הקוד באופן אבסולוטי, אין לא קיים בזכרון את המידע הזה, מה עושים? אי אפשר לקחת את הרכב לחשמלאי כזה או אחר מהסיבה שאי אפשר להתניע את הרכב (אלא אם כן גרר), יש שירות שמגיע עד לבית? מה העלות? מישהו נתקל בסיטואציה?!
הודעה אחרונה מאת אדירכ, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הזמנתי סקודה חדשה ולאור הכתבות באתר האם מנועי ה TSI 1.2 מצליחים לעבור את 100 אלף ק"מ ללא תקלות /שיפוץ . בנוסף האם הגיר הרובוטי של 2014 ואילך הכן מחזיק מעמד מעבר ל 50 אלף ק"מ וזאת לאור העובדה שמישהו פירסם שהחליפו לו את המצמדים לאחר 35 אלף ק"מ בדגם 2013 וזאת פחות משנתיים למזלו. כאדם פרטי שעושה כ - 10 אלף בשנה הסיכוי ליפול להחלפת מצמדים או בעיות במנוע ללא אחריות מאוד גבוהה.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
יש ברשת (ebay) מספר רב של חיישנים זולים בצורת וונטיל (המורכבים כמכסה ונטיל) עם צבע רמזור. 1. האם יש למישהו נסיון? האם מומלץ ? 2. האם יש סוג אחר מומלץ במחירים סבירים (לא TMPS שדורש גם רכישת צג מיוחד עם התקשורת המתאימה לחיישנים) (מחפש משהו על בסיס bluetooth שמתחבר לטלפון ומאפשר לקרוא הלחץ)
הודעה אחרונה מאת Mjko, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, ברשותי רכב מסוג אאודי שנמצא מגרמניה, ברצוני לפרק ממנו מרכיבי גיר, דרייב שאפט, בק אקס ועוד שטויות כגון מחשב חיווטים דוושות ו... הבנתם את הכיוון בכל אופן השאלה היא כיצד לייבא את זה לארצנו הבירוקרטית? באמת, אני שואל כי אין לי כיוון בכלל.
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפי מה שאני רואה כרגע, הדגמים החדשים שמגיעים עכשיו עם מנוע 1.2TSI מגיעים עם 110 כ"ס האם יש צפי שיעשה שימוש כזה בלאון החדשה?
הודעה אחרונה מאת iAmital, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול מישהו פרסם פה ספר רכב של יונדאי ולוסטר ואת האמת זה היה יותר מעניין ממה שחשבתי. מישהו יכול בבקשה למצוא לי ספר רכב ישראלי לפורד מונדאו 2002 ב-PDF? אני יודע שיש כאן אומנים בנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי משפחה באירופה שרוצה להביא לי את רכבם במתנה. הרכב עולה על דרישות היבוא (עד 24 חודשים על הכביש מתאריך הייצור,תקינה אירופאית וכו...). במשך ימים חרשתי את הרשת ולא מצאתי דבר בקשר ייבוא רכב אשר ניתן במתנה ואת תשלום המיסים עליו. לפני שאגש לייעוץ מקצועי אשר יעלה לא מעט,רציתי להתייעץ בפורום ולראות אם למישהו יש תשובה. השאלה היא מה קורה עם תשלום המס כאשר הרכב ניתן במתנה. תודה מראש לכולם. חג שמח !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הרכב עלה על הכביש ב19/04/2013 , נרכש מהסוכנות בחיפה, מאז הוא ננהג בעיקר על ידי ועל ידי אבי, חמוש במנוע 1.4TSI עם 122 כ"ס ו20.4 קג"מ בעל גיר DSG7 ברמת אבזור Elegance אתחיל בעלויות אחזקה: הרכב עבר אצלנו טיפול כל 10,000 ושמן הוחלף כל 7,500 כי אבא שלי התעקש על כך, למי שלא יודע, ע"פ הנחיות יצרן יש לעשות טיפול אחת ל15,000 רכשתי תמיד פילטר MANN מאיביי ושמן Castrol Magnatec 5W-40 בעלות של 180 ש"ח הרכב עבר שלושה טיפולים, בראשון הוחלף השמן ומסנן השמן, בשני הוחלף בנוסף גם מסנן אוויר, ובשלישי, כמו בראשון. שלושת הטיפולים יחד לא עברו את ה2000 ש"ח כולל כמובן עבודה והשמנים שאני רכשתי בעצמי, ז"א עלות של כ1000 ש"ח לשנה, לא יקר בכלל לדעתי. ב1000-2000 ק"מ האחרונים התחילו רעיד…
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אתם מכבים את הרכב בהמתנה? לדוג׳: כאשר אתם מחכים לבן אדם מתחת לבית לכמה דק׳, אתם מכבים את הרכב ומדליקים שוב לאחר מכן? משאירים מונע? מה יותר חסכוני/בטיחותי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
היי, לפני כחודש נכנסתי עם רכבי (במוו x6) למוסך היבואן דלק מוטורס בניר צבי, ביקשתי להזמין מפתח חדש לרכב לאחר שהקודם אבד, מבדיקה שערכתי קודם עם שני מוסכי במוו בירושלים וב״ש הם הסבירו לי שאני זכאי במסגרת הנחיה שיש (סוג של ריקול) של משרד התקשורת שלא ניתן להזמין מפתחות בתדר 868mhz יותר ולכן יש הסדר שמי שמבקש להזמין מפתח כזה או אם יש לך מפתח ישן בתדר הזה ואתה מבקש להחליפו אתה זכאי ללא עלות לסט חדש של שני מפתחות בתדר 315mhz (זה מגיע כערכה של שני שלטים + מפתח מכני + יחידת בקרה חדשה והריקול כולל קידוד והחלפה בחינם במסגרתו). העדפתי לעשות את זה במוסך הראשי בניר צבי כי אני גר בת״א וכי שם זה יהיה הכי מהר, לגבי הנראות של המקום ופינות הישיבה אין מה לומר מרגישים שזה מוסך מהשורה הר…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נראה בכביש גהה באיזור מסובים. מישהו מכיר ? מישהו ראה את הרכב בארץ ?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
קיבלתי טלפון לילי מאשתי שיש פנצ'ר . כמובן, הרכב המשיך לנסוע על הג'נט יותר מדי= הלך הצמיג. כמובן יש תכניות למחר, כולל נסיעה ארוכה. האם יש פנצ'ריה פתוחה ביום העצמאות בגוש דן? רצוי עם מלאי גדול של צמיגים ( קוד עומס בעייתי ). תודה לכל מי שיש לו מידע/ הכוונה/ניחוש/איצה/רעיון.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 835 צפיות
הסטטיסטיקה משווה בין השנים 2012 ו 2013 בין היתר ממוצע הק"מ השנתי של רכב בישראל, בחלוקה לפי סוג הרכב
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בלי לשים הרבה לב עברה לה שנה מאז שקניתי את הנגמש שלי ואת הכינוי חבר נתן כי אני והוא יצאנו לעבודה ב4 לפנות בוקר ביום שהיה שלג היינו היחידים על הכביש והאוטו עבר לאט ובזהירות את כל הכיכרות של שד' ירושליים באריאל עד צומת גיתי ללא בעיה. עלויות תחזוקה ודלק אז מבחינת תיקונים החלפתי בולמים אחוריים, תושבות מנוע וגיר, תותבות, גומיות הגה, משולשים, טיימינג קומפלט, בורג בקרטר, טרמוסטט, נוזל בלמים וצינורות בלמים. פעמיים החלפתי צמיגים, פעם 2 אחוריים כי יצאה לי בליטה ופעם קדמיים אחרי ההתקלות שלי באבן סוררת בכביש שבמפגש הזה הוחלפו גם 4 גלגלי מגנזיום. בחישוב מהיר הוצאתי על תיקונים יותר מ7 אלף שקל(נגנבו לי הקבלות עם התיק מהרכב של חבר). כן שכחתי להוסיף שעוד הוחלף מתג חלון שהוזמן מאיביי כ…
הודעה אחרונה מאת Lagy1941, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 955 צפיות
בתחנה הזו גם אם יש קווים עירוניים שפועלים הקו האחרון הוא עד 22:00 ומשהו ולאחר מכן רק בבוקר.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אחרי כמעט 5 שנים עם קסנטיה, החלטתי שנמאס לי סופית מהתקלות שלה - נוחות זה טוב ויפה, לא כשבממוצע פעם בחודש הרכב על ליפט עם תקלה הזויה כזאת או אחרת. מה גם, שהקסנטיה הגיעה לכמעט 300KKM, והמנוע התחיל לעשן (בעצם כבר שנתיים הייתי צריך להעביר את האוטו טסט בקומבינה בגלל הזיהום אוויר), לצרוך דלק כמו V8, ובכללי עשה רושם שלא הולך לשרוד יותר מדי, ודרש שיפוץ. מערכת הידראולית זה סיפור אחר, שגם היה רגל אחת בקבר. אז עשיתי חישוב - היום זה מנוע, מחר זה גיר (שגם התחיל להחליק), מחרתיים זה שקר כלשהו אחר, והחלטתי להחליף את הקסנטיה במשהו שונה ממנה לחלוטין. אחרי חוסר הצלחה בלמכור את הקסנטיה בדרכים קונבנציונליות (חודשים המודעה הייתה כאן וביד2, והתקשר רק איזה תמהוני אחד), הלכתי לאלבר בחדר…
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
אוקיי אז מקבץ השאלות הזה אולי נראה מטומטם או אולי טריוויאלי לחלקכם אבל אותי זה מאוד מעניין, למה? מהסיבה שאני מעוניין להחליף את הרכב שלי ואני לא מצליח להבין איך אנשים צעירים בגילי נוסעים על רכבים כל כך יקרים (אסביר בהמשך) ומכיוון שאני חייב ללמוד למבחן נורא חשוב וכמו שאתם יודעים באמצע הלמידה למבחן תמיד יעניינו אותך דברים מוזרים מכיוון שאני בפורום רכב זה די ברור שאנשים פה משקיעים יחסית הרבה ברכבים שלהם אבל אותי מעניין איך ומאיפה אתם משיגים כסף למימון של רכבים שכאלה? יש פה חברה צעירים שמוציאים על רכב הרבה מעל ל150K וזה עוד לפני שאתם מחליפים צמיגים כל שנה ועושים ג'מקאנות,מתדלקים רק 98 ,עושים טיפולים במוסך מורשה ומשתוללים עם כל מיני תוספות ושיפורים לרכב. שוב לא שזה מפריע לי א…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 20 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שניה לפני שאתם מתחילים לחשוב שאתם הולכים לצחוק עלי תקראו הכל ותשכילו הכל התחיל מזה שבבוקר המנוע קצת בעייתי בהתחלת הנסיעה ואם אני פותח צ'וק אז הצריכת דלק כמעט מוכפלת והתחלתי לחשוב על הנעה מהשלט על מנת לחמם את המנוע בבוקר אז במקום ללכת ולקנות יחידה בנפרד וגם לשלם את ההתקנה החלטתי שאני מנצל את דוד שלי (מהנדס אלקטרוניקה) ואבא שלי (מהנדס חשמל) על מנת לבנות את המערכת הזאת אחרי 3 שעות עם כל אחד מהם וללא הצלחה אפילו קטנה התחלתי לבנות תרשים זרימה ולאט לאט אחרי כמה נסיונות על הדף כמובן הגעתי לתוצאה מושלמת של תרשים זרימה שנותן לי להניע את המנוע, לכבות את המנוע, טיימר במקרה שאני ישכח את המנוע דולק, וכמה אמצעי בטיחות שמישהוא לא ידרס בטעות. ודבר אחרון: כל המערכת שבנית…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה פשוטה : אפשר לסמוך על הקילומטרז שרשום ברשיון הרכב? או שמשרדי הטסט מחפפים בקטע הזה? יצא לי לראות רכב במגרש גדול ומוכר עם 47 אלף קילומטר שבדיוק עבר טסט ברשיונות רשום שבטסט הקודם היה לרכב 54 אלף קילומטר המוכר וחבר שעוסק בתחום טוענים שזה יכול להיות פשוט טעות של המכון טסטים ושלא מקפידים זה נכון? זה יכול לקרות? אני מחכה להיסטורית טיפולים לוודא בכל מקרה אבל נשמע לי מוזר כל העסק יש דרך לראות מה נרשם בקילומטרז בטסט האחרון ?
הודעה אחרונה מאת MaoRЯ, -
נסיעה ארוכה לחול
מאת nua7- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי אני נוסע לחול לחודש וחצי ותוהה מה לעשות עם הרכב. מלבד לשים אותו במקום שמור, יש משהו שאני צריך לדאוג? ראיתי בפורום התכתבויות לגבי מצבר, אבל לא הגעתי למסקנה. אגב, מדובר על פיאסטה בן שנה וחצי. יש לי 2 אפשרויות: 1 - להביא מפתח לחבר שינהג מדי פעם. 2 - להשאיר את הרכב כמות שהוא, ובחזור לדאוג לרכב שיעזור לי להתניע (סביר להניח שהמצבר יתרוקן). אפשרות 2 יותר נוחה לי. האם יש איזה שחיקה של המצבר או חלק אחר ברכב בגלל שהוא עומד ללא נסיעה לחודש וחצי? (נניח גלגלים) או שברגע שאני יתחיל לנסוע הכל יחזור לקדמותו. תודה מראש, מוש
הודעה אחרונה מאת banji man, -
לינק לכתבה עיצוב טיפה שונה ואותם מנועים...
הודעה אחרונה מאת zvir, -
- 38 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
לאחר חיפושים רבים מצאתם את הרכב שרציתם. אבל מה לעשות שהבעלים הקודמים זנחו קצת את הרכב מה שמתבטא ביישור קו אחרי הקנייה. אז שאלה לי לחברי הפורום כמה עלה לכם היישור קו הראשוני של הרכב הנוכחי שלכם. ציינו את סוג הרכב ,וכמה עלה היישור קו ומה הוא כלל כמובן..שוט!
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היום בבוקר נעצרתי לצד רכב של בוחן תנועה משטרתי. עומדים אנו ברמזור בשקט, כשהרמזור מתחיל להתחלף. אך לפתע משאית חוצה את הצומת שלנו (באור אדום מלא בוודאות היות ולנו כבר היה ירוק וחיכינו שיסיים לחצות את הצומת) והפלא ופלא - השוטר ממתין יחד איתי, אזרח פשוט, ומתחיל בנסיעתו. לא הפריע לו לרגע שפאקינג משאית חצתה את הצומת כרגע מול הפרצוף שלו באור אדום מלא. האם הוא אמור לעשות משהו עם זה? אולי אני מתבלבל, אבל כשאני רואה שוטר ברחוב אני מאמין שתפקידו זה לשמור על החוק ולגונן על אזרחיו. כידוע, לעבור צומת באור אדום זה מאוד מסוכן, אז למה אותו שוטר לא עשה כלום? מקומם. אם הייתה ברשותי מצלמה, הייתי מצלם ומפרסם, אבל אין
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
מקורות ידע
מאת adi_b- 2 תגובות
- 873 צפיות
שלום לכולם אז קצת רקע עליי , בגדול אני בא מתחום התעופה (מהנדס) צעיר סיימתי את לימודיי במרץ והמשכתי ישר לתואר שני. במהלך הלימודים יצא לי להיות שותף לפרוייקט דיי רציני שבו בונים מכונית פורמולה שעתידה להתחרות, חלקי בפרוייקט היה קשור לתכנון הכנפונים מקדימה והכנף האחורית. וכמובן שתוך כדי עבודה נחשפתי לעוד כמה רבדים בעיקר בתחום תכנון המרכב והשימוש בחומרים מרוכבים. רציתי לדעת אם יש המלצה לאתרים שמסבירים על מערכות הרכב אבל באופן מפורט ולא כמה שורות של מדע פופוליסטי, כרגע אני מרחיב את הידע שלי בקורס על מנועי בעירה פנימית ומתכנן לקחת גם קורס מתקדם. המטרה היא לצבור מספיק ידע ולאחר מכן להכנס לתחום הפרוייקטים כמו שרבים מחברי הפורום מציגים, אבל כרגע זה עוד רחוק ממני. תודה …
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ולוסטר דגם ELITE 2011 1.האם ניתן להשתיק את הרמקולים דרך המערכת/הגה או שהאפשרות היחידה היא לכבות? 2.בשלט יש כפתור HOLD עם סימן של בגאז'-מה התפקיד שלו ? (לחיצה ארוכה עליו לא פותחת בגאז')? 3.האם ניתן למחוק חלק מתחנות הרדיו (יש מקום ל12 ומספיק לי רק 5)? 4.משמאל להגה יש כפתור P OFF עם סימון של חיישנים (ככה נראה לפחות)-מה תפקידו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול שאלה לגבי שימוש נכון בגיר אוטומטי: בירידות תלולות, אני נוהג להאט (לסביבות 40 קמ"ש או פחות) ואז לשלב להילוך שני על מנת להמעיט בשימוש בבלם, ותהיתי אם זה יעיל להשתמש בשיטה זו גם בהאטה "רגילה" לפני עצירה, למשל לפני רמזור. אמנם ההאטה אפקטיבית, אך הרכב "מקרטע" מעט בשילוב ההילוך, וכמובן שאני גם כופה על תיבת ההילוכים "שינוי מדיניות" ואולי עדיף לדבוק בהורדת ההילוכים בקצב שהיא קובעת, גם אם זה כרוך בשימוש רב יותר בבלם...?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 293 אורחים (הצג רשימה מלאה)