Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן התכוונתי לכך.. 216 תשלומים זה פריסה על פני 18 שנה בדיוק. אתה מתכוון שהורים תומכים כלכלית בילדיהם גם אחרי 18? צודק, אז תשים את זה על אחזקה, דלק, ביטוח וכו' של הקאיימן שהייתה יכולה להיות שלך. ;)

:idea:
  • תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה נראה לך שילד זה יקר, אז יש לי חדשות בשבילך: זה עוד יותר יקר ממה שנראה לך. קח בחשבון את ההוצאות הבאות:

1. תמ"ל - בערך אריזה אחת גדולה לשבוע
  2. חיתולים - כנ"ל
  3. הוצאות ראשוניות להקמת חדר לתינוק
  4. תרופות ותוספי מזון שתצטרך לרכוש מפעם לפעם
  5. כמו הסעיף הקודם - אבל בשביל האישה
  6. בגדים. יחסית לא נורא יקר, אבל אין אישה שמצליחה לעמוד בפני אוברול קטן וחמוד או שטות אחרת.
  7. עגלה

עכשיו צא לסיבוב במרכול הקרוב אליך ותבין מה המחירים של המוצרים האלה. ועדיין לא התחלנו לדבר על גן (אני משלם 2,400 ש"ח בחודש, וזה עוד נחשב ממש זול).

אל תקפוץ מעל הפופיק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
40 אחוז מהמדינה במינוס . זאת אומרת כמעט כל אדם שני במדינה. אבל עדיין זה לא מונע מעם ישראל לשבור שיא מסירות רכב חדש כל שנה ,ליצור עומסים מטורפים בשדה תעופה בן גוריון כל חג וליצור ביקוש אדיר לדירות ועל דרך לבכות על יוקר המחיה :lol: (פתטים שכמותנו) איך זה קורה ?

ת-ש-ל-ו-מ-י-ם חביבי.

הרוב לוקח מימון של 60 תשלומים והחזר שאר ההלוואה בסוף התקופה + מקדמה.

הנתון הזה לא אומר כלום מכיוון שלא מציגים פילוח לליסינג/לקוחות פרטיים. יכולה להיות גם עליה של 100% במסירות, אבל אם כולן ליסינגומטיות זה לא אומר שום דבר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הראשון יהיה בן אז גם לו נצטרך לקנות איזה רכב לא? בתקווה שלימודיי האקדמיים אכן ישתלמו בעתיד כפי שאני מצפה.

NIMNIM לקנות פורשה,כל פורשה ב 2000 פאונד זה מחיר שהיית משלם גם בארץ על כל הוצאותיה ואחזקותיה. סוג הרכב אינו הבעיה הבעיה היא העלות המטורפת של הרכבים בארץ ונגזר מכך גם ההוצאות על מימון ואחזקה. עובדה שבאנגליה יכלת להרשות לעצמך בגיל מאוד צעיר רכבים מעניינים ונחשקים.

פורסם
כמה נראה לך שילד זה יקר, אז יש לי חדשות בשבילך: זה עוד יותר יקר ממה שנראה לך. קח בחשבון את ההוצאות הבאות:

1. תמ"ל - בערך אריזה אחת גדולה לשבוע-אני עוד לא שם אז בלי ראשי תיבות, מזה??
  2. חיתולים - כנ"ל
  3. הוצאות ראשוניות להקמת חדר לתינוק
  4. תרופות ותוספי מזון שתצטרך לרכוש מפעם לפעם
  5. כמו הסעיף הקודם - אבל בשביל האישה
  6. בגדים. יחסית לא נורא יקר, אבל אין אישה שמצליחה לעמוד בפני אוברול קטן וחמוד או שטות אחרת.
  7. עגלה-כמו עם רכב, אני לא רואה סיבה לקנות עגלה במחיר של רכב לסטודנט ולמזלי גם אישתי לא.

עכשיו צא לסיבוב במרכול הקרוב אליך ותבין מה המחירים של המוצרים האלה. ועדיין לא התחלנו לדבר על גן (אני משלם 2,400 ש"ח בחודש, וזה עוד נחשב ממש זול).

אל תקפוץ מעל הפופיק.

ואגב שנינו ההפך הגמור מקמצנים,פשוט יש דברים שאני אומר שאני לא נכנע להם יותר! ביניהם גם לא לקנות סמרטפון איך שהוא יוצא לשוק.

פורסם
כמה זה להרוויח סביר לדעתך? וכמובן הכל עניין יחסי לסטאטוס של אותו אדם (רווק\נשוי\ילדים)

הכל יחסי.

אני מכיר אנשים שמרוויחים 20K וזה לא מספיק להם, וכאלה שמצליחים לחסוך ממשכורת של 7K.

צריך לדעת לנהל משאבים כראוי, זה הכל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

בנוגע לרכב - לטעמי עדיף להשקיע 200k ולקחת מימון של 200k מאשר לרכוש את הרכב בכספך.

מימון בריבית נמוכה יכול להיות משתלם אם הכסף שלך עושה תשואה גבוהה יותר מהריבית שאתה משלם. זה כמובן כאשר יש לך משכורת קבועה ויציבה.

בנוגע ללימודים - כמובן אתה משפר את סיכוייך לשפר את מצבך הכלכלי מאשר אם לא היית לומד, אך הדבר ממש לא מהווה בטוחה לכך שתהיה לך משכורת הגונה בעתיד. אני כרגע בלימודים לתואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים ואני גם עובד. אני מרוויח לא רחוק מהמורה שלי לכלכלה (אם כי יש הבדל, אבל הוא דוקטור ובגיל הרבה יותר מבוגר ממני) שעובד גם באחד המקומות שאני עובד איתם. במקום הזה גם עובדת מישהי בעלת תואר ראשון בכלכלה שסיימה לא כזה מזמן והיא לא מרוויחה כלום ביחס אליי.

אחד הדברים שמפחידים אותי זה שהתואר לא ייתן לי כלום ולא יקדם אותי ואגלה שבזבזתי את הזמן שלי ואת הכסף הזה.

היום המון אנשים עם תואר לא מתקדמים לכלום בחיים. מנגד, אתה יכול להצליח כלכלית גם ללא למידה בכלל באונ׳.

כך שאל תתלה תקוותייך בלימודים אקדמאיים. הכל תלוי בך.

חל ניכר מבעלי תארים מרוויחים במקרה הטוב משכורת הגונה שלא תאפשר רכישת רכב ללא מימון וגם זה עד 150 אלף. במקרה פחות טוב הם בקושי מצליחים לסגור את החודש. וזה עוד אנשים עם תארים שכביכול יש בהם שימוש ואפשר למצוא עבודה. יש כאלה שהעבודה שמצאו אינה קשורה לתואר. בשני המקרים הנ״ל הם בזבזו 3-4 שנים מחייהם והמון כסף על סרק.

(זה סוג של הוצאת מרמור שלי על כך שלימודים זה חרא בהרבה מובנים).

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

ולבחור שאמר לגבי משמעות בחיים - בני אדם בוחרים לתת למה שהם רוצים משמעות, בהתאם למה שמסב להם תענוג. אתה בוחר לא לתת משמעות לרכב וכן לתת משמעות לדברים אחרים (נניח, הקמת משפחה, ממש כמו פותח השרשור), על מנת להרגיש טוב עם עצמך. זה בסדר גמור, רק היה חשוב לי שתבין שאתה לא שונה מאלה שאתה חושב שבניגוד אליך מוציאים כסף על דבר חסר משמעות..

אני שמח שתפיסת המציאות שלי חשובה לך. תנוח דעתך, אני לא חושב שאני שונה מאחרים. רק רשמתי את דעתי - רכב זה דבר חסר משמעות בחיים ולהוציא כסף שאין לך על רכב יפגע בעתידך, בין השאר גם ביכולת שלך להנות מרכבים טובים יותר בעתיד. אם אתה רוצה את זה ביותר אובייקטיביזם, רכישת מותרות בהלוואה תפגע ביכולת שלך למקסם את האושר שלך בזמן הקצר שיש לך. אם המכונית שלך עושה אותך מאושר, תנחומיי (זאת כבר דעתי הסובייקטיבית לחלוטין).

פורסם (נערך)

מקווה בשבילך שיגיע יום שבו תוכל לממש את ההון שאתה צובר, ועדיין להנות ממנו. אתה יודע, מדובר גם בגיל, בתזמון הנכון ובהספק ההנאות ועוצמתן ביחס לסיכוי למות וכו' - אני לא הייתי מוכן לוותר על האוטו שלי למשל בשביל סדרה 3 בעוד עשור שנים. שנאמר: אכול ושתו כי מחר נמות.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

באותו היגיון אתה לא צריך לרכוש כלום כי מחר תוכל לרכוש משהו טוב יותר, ואז אתה דוחה את המחר הזה כל הזמן.

למשל אם הרווחתי 10 אלף ש״ח - אני יכול לטוס לחופשה או אני יכול לחסוך אותם/להשקיע ולהרוויח (סתם לצורך הדגמה) עוד 5 תוך חצי שנה ואז אוכל גם לטוס לחופשה וגם לקנות טלוויזיה. אבל אם אשקיע את ה15 שיש לי עכשיו אוכל לרכוש טלוויזיה, סמרטפון וגם לטוס לחופשה אבל בעוד שנה וכך זה הולך ומתגלגל.

אפשר לחיות בצורה ספרטנית היום כדי לחיות כמו מלך מחר. אפשר, אבל המחר עלול לא להגיע.

פורסם

E-A,

תמ"ל זה תחליף מזון לתינוקות, כלומר: סימילאק, מטרנה, נוטרילון ושות'. הבת שלי על סימילאק ונדיר מאוד שאפשר למצוא פחית גדולה בפחות מ-70 ש"ח, לרוב זה נע סביב 75, כשסופר פארם עושים שחיטה כשרה וגובים 90. עכשיו תכפיל את זה בערך ב-4.5 ותקבל את העלות החודשית.

לגבי עגלה: קיבלנו אחת שעברה במשפחה, אבל היא לא היתה פרקטית בעליל. אשתי קנתה עגלה של צ'יקו שיש בה גם כיסא בטיחות לרכב, גם אמבטיה (היתה בבורה שנגנבה :x), גם טיולון וגם בסיס לכיסא הבטיחות. לכאורה, לא מעט כסף: 3,700 ש"ח. מצד שני, עגלה כזאת מלווה את התינוק לפחות 3 שנים, וכבונוס היא גם ממש פרקטית ונוחה (כיסא הבטיחות מתנתק מהרכב ומתחבר לבסיס העגלה, אין צורך להוציא את התינוק).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חשבתי על זה המון, אבל זה לא סקרן אותי ברמה של לפתוח אשכול.

מבחינתי התשובה לזה היא אחת משניים - ילדים להורים אמידים (בד"כ עצמאיים שיכולים להרשות לעצמם ל"הסתדר" עם הבנק בעקבות אשראים ממש גדולים) או ילדים (לדעתי לא חכמים במיוחד) שלוקחים מהבנק הלוואה בשווי 60%-75% מהרכב ומשעבדים את הרכב לבנק.

אני בכל מקרה דוגל בשיטה של לא לקחת הלוואה מהבנק ולמרות שאבא שלי עצמאי ויכול טכנית להיכנס מחר לבנק וללכת לכל סוכנות רכב שיבחר לאחר מכן ולמרות זאת אני לא משתמש באף אחת מהשיטות.

אין כמו לקנות רכב מהכסף שלך, למצוא רכב שיתן את התמורה הגבוהה ביותר לסכום שיש לך / שהקצבת לעצמך ולהנות ממנו - עם הזמן תמיד אפשר לחסוך עוד ולהשתדרג.

עם זאת במקרה של רכב שיהיה חלום רטוב ויהיה במחיר אטרקטיבי יותר מהשאר אני חושב שאשקול לקחת הלוואה מהבנק, כמובן לא מעל 40% משווי הרכב וגם זה בידיעה שיש לי איך להחזיר את הסכום תוך זמן קצר יחסית, לא רואה שום טעם בלקחת הלוואה של 20 אלף ולשלם אותם בתקופה ארוכה כשבתקופה הזו הערך של הרכב יורד - עם הריבית של ההלוואה זה הפסד כפול ואפילו משולש.

(ממש כמו שקרה לי לפני 3 שנים שקניתי אייפון 4 או 4S (לא זוכר :D) מפלאפון, וכשנשאר לי לשלם על הפלאפון עוד כ400 שקלים הוא היה שווה בסביבות 500 שקלים)

פורסם

אי איי, אני במצב דומה לשלך רק מעט צעיר יותר.

נכון שאני לא בגיל המתאים להגיד לך את זה, אבל אתה עושה בחירות טובות לדעתי.

אני גר אצל ההורים, נוהג בקורולה 93, שעברה אליי בירושה מאחי שגם בתקופתו כסטודנט נהג בה. אמינות מופלגת, מינימום הוצאות.

תוסיף על זה השקעות שאני עושה עם הכסף שחסכתי, מלגות, מענק שחרור ובשאיפה עבודת סטודנט בהמשך - אמורים להציב אותי בסוף הלימודים עת יציאתי לאוויר העולם, עם אחלה הון התחלתי לרכישת דירה במרכז.

אצלנו במשפחה זה היה תמיד לקחת הלוואה רק לשם יצירת הכנסה (בערך כמו שסמירו אמר), אחרת יש הפסד שאותו לפעמים לא לוקחים בחשבון - אז הריבית נמוכה, אבל ירידת ערך של רכב ב-200K שח גבוהה פי כמה מרכב ב-50K שח.

אגב, אם אפשר לשאול מה אתה לומד?

פורסם

חיים פעם אחת ולכן אדם שחובב רכב יכול למצוא רכב כיפי לנהיגה בהתאם לתקציבו, הכל שאלה של כמה כסף אתה משקיע ומה אתה רוכש ( אפשר להנות גם לא עם רכב חדש )

כאחד שהוציא רישיון בגיל 17 ( 2009) ונהג על פאסאט שנת 94 עם מעל 200 אלף קילומטר כשסיימתי צבא אגרתי ואגרתי כל שקל כדי להתקדם מבחינת רכב, לבסוף קניתי מאזדה 3 מנוע 2000 שנת 2009, ובשבילי זה היה ה-אוטו הכי טוב בעולם!!!

עברה שנה והיום כסטודנט עם כל ההוצאות של סטודנט להחזיק את המאזדה זה טירוף!!! אז אני מחזיק סיאט איביזה שנת 2003 ידנית, שחוסכת לי בדלק ואני עדיין מאוד נהנה ממנה.

לא צריך לשמור את כל הכסף לעתיד, מצד שני לא צריך לחיות כמו טיפש ולבזבז הכל!!!, לקחת הלוואה כדי לרכוש רכב, זה הגיוני וגם מקובל אבל בתנאי שהתשלום החודשי על הרכב לא חונק את הכיס הכלכלי!

• תוכן חדש...