Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הראשון הייתה איביזה fr ידנית שנת 2013 שניקנתה בזמנו ב 108 אלף, 38 אלף אני חסכתי ואת היתרה (70) אבא שלי הוסיף.

בינואר 2015 קניתי את הלאון fr 1.8 מכספי שלי, 80 מכרתי את האיביזה, 20 הוספתי בעצמי ו 60 אלף לקחתי הלוואה בתשלום חודשי של 1100 ש״ח (פחות או יותר) ל 60 חודשים.

מאמין שאם אבא לא היה עוזר עם האיביזה בזמנו, אז לא הייתי יכול לקנות את הלאון.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני את האוטו הראשון ה"אמיתי" שלי קיבלתי מתנה מההורים(קורולה 2007 ששכבה בבית אחרי שעברה את אחי,אמא שלי ועוד אח שלי), אני קיבלתי אותה עם 148 אלף קילומטר השתמשתי בה שנתיים כמעט והגעתי איתה ל185 אלף, התחילו קצת בעיות והגעתי למסקנה שהגיע הזמן למכור.

התחלתי לחפש במגרשי הליסינג ואתרי היד שניה רכב בסגנון I30 מ2010-2011 ב65 אלף לערך, המכוניות מהליסינג היו במצב נוראי(לדוגמא:כתוב עליה שיש לה 78 אלף היה לה בפועל 114 אלף, כל הדשבוד היה מטונף התא כפפות, המשענת בין הכיסאות ועוד פלסטיקות היו מפורקות ושבורות).

בשוק הפרטי נתקלתי ברכבים משועבדים וכאלו שדילגו על טיפולים וכבר נשבר לי פשוט לחפש! במקרה ראיתי את העלון של חבר עם הריו ב80 אלף, המחיר היה זול וזה היה נראה לי מתאים,

ניסינו לקבל טריידאין על הקורולה בקיה אבל ההצעה הייתה ממש נמוכה(23 אלף) וניסינו למכור בפרטי, תוך 3 שעות מכרנו את הרכב ב28 אלף(על כל המגרעות שהיו ידועות לקונה) מחירון היה בערך 35 לאותה תקופה.

השווי של הקורולה (28 אלף)+ אני שילמתי 40 אלף והיתרה ההורים עזרו , ואני נוהג ברכב שאני הנהג היחיד עליו שאני יודע מה ההיסטורית טיפולים שלו ושאני לא צריך לפחד על "מה הוא עבר לפני", שקט נפשי ששווה לי את העלות(בכל מקרה מתכנן להחזיק אותה לתקופה לא קצרה של עוד שנתיים שלוש לפחות).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

השרשור מזכיר לי שרשור שפתח יואב לפני מספר שנים בדבר התלבטות במתן הלואה לרכב לזוג שרצה לרכוש רכב יוקרה שמבר לכוחו. אולי מישהו יצליח לאתר את השרשור (אני נכשלתי בכך), כיון שבמקרה זה, למיטב זכרוני, הארוע נגמר בטוב והזוג ירד מהפופיק, אבל יש בו דיון מעניין לגבי תפקיד הבנק במצבים אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לאחר השחרור מהצבא ירשתי פיאט טיפו 1.4 ידנית שהייתה במשפחה כמעט עשור. רכב פשוט, כבד, ללא מזגן ולא חסכוני במיוחד שהביא אותי מ-א' ל-ב' בלי הרבה כאב ראש. מכרתי את הרכב כי לקראת גיל 15 הרכב התחיל פשוט להתפרק והוצאתי הון במוסכים. מכרתי את הרכב, הוספתי בערך 15 אלף ש"ח במזומן וקניתי קיה פיקנטו. שילמתי 730 ש"ח בחודש ובסוף התקופה נשאר בערך 20 אלף שקל. מכרתי את הרכב כאשר עברתי לגור במרכז משיקולים כלכלים ולמדתי להסתדר עם אוטובוסים, רכבות, מוניות שירות וטרמפים.

בינתיים אני לא קונה רכב, אבל אני בחיים לא קונה יותר רכב חדש במדינת ישראל.

א. אחריות - לא מאמין באחריות. בתקלות אפורות שלא בדיוק יודעים מה מקורן אחריות לא שווה כלום. (וזה רוב התקלות) תסע, תחזור, תסע, תחזור, יבדקו, לא יבדקו, יגיע בוחן בכיר, לא יגיע בוחן בכיר. בסופו של דבר אולי יתקנו את התקלה במסגרת אחריות, אבל אחרי לא מעט כאב ראש.

ב. חסכון בזמן - אפשר לחשוב כל אחד במדינה הזאת "הזאב מוול סטריט". זמן זה כסף לאנשי עסקים שמייצרים הכנסה 24/7. רובנו שכירים ו/או עצמאיים זוטרים. הזמן שלנו לא שווה הרבה כסף. חוץ מזה רכב חדש לא מבטיח חסכון בזמן.

ג. שקט נפשי - ראו סעיף א' + ב'. לא חסר מכוניות חדשות שעושות צרות צרורות לבעלים.

ד. עודף תשומת לב - לא רוצה שיסתכלו עלי. לא רוצה שיפתחו עיניים על הרכב. בשביל אתם צריכים את התשומת לב הזאת? במדינה שלנו תשומת לב זה לא בריא. כל חריטה על רכב, כל מכה, כל שפשוף, כל פתיחת דלת כואבת בלב פי כמה וכמה. ראיתם פעם איך מתלבש אדם עשיר באמת? הוא לובש ג'ינס וחולצה ב-30 שקל. דווקא אנשים שאין להם כסף תראו אותם לובשים מותגים יקרים.

ה. פרופורציה בחיים - אני עובד על תיקים של רופאים שמרוויחים 60-70 אלף שקל בחודש. אותם רופאים נוהגים ברכב בן 5-6 שנים. כל בחור שבקושי מגרד את ה-10 אלף ברוטו (שזה כמו 7 ברוטו לפני 5 שנים בהתאמה ליוקר מחייה) הולך לקנות רכב חדש ב-120 אלף.

ו. עלויות אחזקה - בפיקנטו שילמת 600 ש"ח בטיפול 15 אלף שכלל שמן, פילטר ופקק אגן. 600 ש"ח! לקוח שאני עובד על התיק שלו שילם על טיפול דומה לפיג'ו 206 במוסך טוב (לא חברה) בערך 250 ש"ח. ברכב חדש ביטוח יותר יקר, ירידת ערך אסטרונומית, תלות במוסכי חברה (כן, אני יודע שאפשר לטפל במוסכים מורשים, אבל זה יכול לעשות לכם הרבה מאוד כאב ראש במקרה ותצטרכו לממש אחריות), חלפים יקרים ועוד. מצחיקים אותי אנשים שקונים רכב חדש בשביל "לחסוך בדלק". (אחד הטיעונים המטופשים ביותר לרכישת רכב חדש)

בשבילי רכב ידני בן 2-3 שעבר את ירידת הערך הגדולה ועדיין יעניק לי אמינות ובטיחות 5-6 שנים.

לא חסר ישראלים תחמנים, אבל לקנות רכב חדש בעיקר מהסיבה הזאת זה שטות מוחלטת. קודם כל ברכב בן 2-3 אין כמעט תיקוני קומבינה כי הרכבים היו תחת אחריות חברה וטופלו במוסכים של החברה. שנית, גם אם יקח חודש - חודשיים למצוא רכב שמור מהדגם שרוצים החסכון בכסף שווה את זה.

אתה צודק בכל מילה! ושאפו על הכתיבה אחי נהנתי מכל רגע

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם (נערך)
יש משהו שמפריע לי בדיון הזה ובצורה כללית ברגע שמתחילים לדבר על מחיר של רכב, שאתה קונה סמראטפון ב36 תשלומים מחברת סלולר אתה מסתכל על הירידית ערך שלו? אני משאר שלא אז למה אתה עושה את עם רכב ?

כי פלאפון עולה 3,000 שקל, ורכב 130,000 שקל. זה למה מסתכלים על ירידת ערך באוטו, להבדיל מירידת ערך של טלפון. מקווה שהבנת את ההבדל הדק ביניהם

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אני הנדסאי אלקטרוניקה, בן 31, נשוי, עוד מעט אבא.

אוטו ראשון, חדש, טויוטה יאריס נקנה ב-40K מזומן שחסכתי + הלוואה. (2008~)

פג'ו 107 ליסינג פרטי - מקדמה ~25K שחסכתי + כל חודש 730 ש"ח - תשלומים + חבילת טיפולים.(תחילת 2011~)

קרוז אמריקאי יד 1 0 ק"מ, נקנה ב-2013, 75K~ חסכתי, ~40K מתנות מחתונה.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

אני בן 25 סטודנט שנה ג'... הייתי צריך לקנות רכב חדש מהנילונים עם מקדמה של בערך 20 אלף שקלים אבל לבסוף נשארתי באריאל בדירה שכורה וקניתי רכב ב10 אלף שקלים ואת שאר הכסף השקעתי ביישור קו ולימודים.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

^ לא ממש משתלם לי. אני לא נוסע הרבה יחסית (לא נוסע בשבת וחגים) ומרחק בין עבודה לבית זה בסך הכל 15 ק"מ לכיוון.

בפקקים של 5-6 אחה"צ מעבודה דרך כביש 2 (מחלף הסירה) עד הבית הרכב עושה 1:8.2 או יותר, ובבוקר (06:20 או 09:40) לעבודה עושה 1:9-10.5.

אז מבחינתי לרכב הזה אני מאוד מרוצה מהצריכה. צריך ללמוד לנצל את הרכב בנסיעה ולא רק גז-ברקס אחרת הצריכה תהיה זוועה.

לפני כן היתה לי אימפלה 2000, אותו מנוע, עשתה לא משנה מה, תמיד אבל תמיד 1:6.5 :|

שקלתי ובדקתי רבות גז (זה היה לפני 5 שנים) ובמחיר שרצו, מוסיף עוד קצת וקונה אימפלה אחרת. כך עשיתי. גם ככה אני לא נוסע הרבה. עד שאחסוך את העלות של גז ייקח הרבה מאוד זמן.

אולי היום העלויות שונות, אין לי שמץ.. אבל אז רצו די הרבה (אם אני לא טועה על איטלקי).

פורסם
השרשור מזכיר לי שרשור שפתח יואב לפני מספר שנים בדבר התלבטות במתן הלואה לרכב לזוג שרצה לרכוש רכב יוקרה שמבר לכוחו. אולי מישהו יצליח לאתר את השרשור (אני נכשלתי בכך), כיון שבמקרה זה, למיטב זכרוני, הארוע נגמר בטוב והזוג ירד מהפופיק, אבל יש בו דיון מעניין לגבי תפקיד הבנק במצבים אלה.

לבקשתך...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?498117-%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%95-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%9D!&highlight=%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94+discotd5

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בן 44 + 3.

רכב חדש השנה - פריוס - 150,000

מומן חצי במזומן, 24 אלף הלוואה ללא ריבית מטויוטה והשאר ~40 הלוואת בלון בריבית פריים.

אני משקיע ברכב לפי הצרכים שלי, בזמנו החזקתי MPV - רכב של 200,000 שקל שנקנה בחצי מחיר מליסינג, במקביל רכב שני בבית בעלות של ~40,000.

רוב השנים החזקתי רכבי ליסינג עד ההעלאה האחרונה בעלויות המיסוי ששינתה את העדפותי.

הסיבות לרכישה:

1) הרכב השני בבית התיישן מאוד וכבר לא תאם את צרכי.

2) עלויות מימון נמוכות + חוסר באלטרנטיבות השקעה לכסף שלי.

3) חיסכון עתידי בדלק יצמצם את העלויות של רכב חדש כך שמשתלם לי המעבר לרכב חדש.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

איכשהו יש לי סלידה מהמילים האלה - הלוואת בלון.

הייתי לא מזמן עם חבר בסוכנות טויוטה, חיפשנו רכב בשבילו. ברגע שאשת המכירות אמרה את המילים האלה, רציתי לברוח משם (בסוף כך עשינו).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה יכול לסלוד מהמילה אבל סתם לפסול משהוא כי הציעו לך עזרה במימון לא ממש רציני.

כל מה שזה אומר בסה"כ זה הלוואה שאינך צריך לשלם כרגע כיוון שיש לך תכנון על כסף עתידי לכסות אותה.

כל עוד הריבית נמוכה ונלקחת בחשבון כעלות נוספת אין פה שום בעיה.

הבעיה היא כאשר אנשים קונים דברים בהלוואות בלי שיש להם מקורות עתידיים להחזיר אותה בעתיד ואז נקלעים לבעיות.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אני יודע שלא יפה להכנס לאנשים לכיס, אבל זה המטרה של השרשור הזה (אם הבנתי נכון) אז -

אני לא מבין מה אתה צריך פריוס ב150 אלף שקל כשאין לך 150 אלף שקל. מה לא טוב בסופר מיני עד משפחית קטנה ב80 עד 110~ K ? לא חבל לך על הכסף? הלוואה בשביל פריוס? זה לא שקנית את חלום חייך כאן, סתם עוד אוטו משפחתי שקצת יותר חסכוני.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...