Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז מקבץ השאלות הזה אולי נראה מטומטם או אולי טריוויאלי לחלקכם אבל אותי זה מאוד מעניין, למה? מהסיבה שאני מעוניין להחליף את הרכב שלי ואני לא מצליח להבין איך אנשים צעירים בגילי נוסעים על רכבים כל כך יקרים (אסביר בהמשך) ומכיוון שאני חייב ללמוד למבחן נורא חשוב וכמו שאתם יודעים באמצע הלמידה למבחן תמיד יעניינו אותך דברים מוזרים8)

מכיוון שאני בפורום רכב זה די ברור שאנשים פה משקיעים יחסית הרבה ברכבים שלהם אבל אותי מעניין איך ומאיפה אתם משיגים כסף למימון של רכבים שכאלה? יש פה חברה צעירים שמוציאים על רכב הרבה מעל ל150K וזה עוד לפני שאתם מחליפים צמיגים כל שנה ועושים ג'מקאנות,מתדלקים רק 98 ,עושים טיפולים במוסך מורשה ומשתוללים עם כל מיני תוספות ושיפורים לרכב. שוב לא שזה מפריע לי אבל זה לא מסתדר לי עם איך אנשים עושים את זה במדינת ישראל 2015 מבלי להיוולד למשפחה אמידה\להיות במינוסים כל הזמן\להרוויח מעל 20K בחודש.

אז אני נשוי בן 28 מצפה לילד ראשון, סטודנט לתואר ראשון וגם האישה סטודנטית לתואר ראשון בבן גוריון (ככה שהיא לא ממש עובדת) וכשאני חושב על להחליף רכב הדבר הראשון שאני אומר לעצמי זה " למה שאני אשקיע מעל 50K " על רכב שיהיה שווה עוד שלוש שנים חצי מזה במקרה הטוב ושלא נדבר על זה שהערך שלו יורד והריבית על ההלוואה מגדילה אותה ככה שאני מפסיד פעמיים וזה עוד לפני תחזוקה שוטפת ושאר עלויות חד פעמיות.

בקיצור מה שמעניין אותי זה לדעת האם אני פשוט מתנהל באופן שפוי או שיש איזושהי דרך שאני לא מכיר להחזיק ברכב חדיש ואיכותי יותר מבלי לפגוע בתקציב האישי באופן גדול מדי (בשבילי כלל ההוצאה על רכב מסך ההכנסה בגודל של 15% ניראת הגיונית למדי)

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

40 אחוז מהמדינה במינוס . זאת אומרת כמעט כל אדם שני במדינה. אבל עדיין זה לא מונע מעם ישראל לשבור שיא מסירות רכב חדש כל שנה ,ליצור עומסים מטורפים בשדה תעופה בן גוריון כל חג וליצור ביקוש אדיר לדירות ועל דרך לבכות על יוקר המחיה :lol: (פתטים שכמותנו) איך זה קורה ?

ת-ש-ל-ו-מ-י-ם חביבי.

הרוב לוקח מימון של 60 תשלומים והחזר שאר ההלוואה בסוף התקופה + מקדמה.

עריכה אחרונה על ידי Tamir FR

פורסם

אתה מתנהל באופן שפוי.

את רוב הרכבים שלי קניתי באמצעות הלוואה בנקאית שכללה שעבוד של הרכב. תמיד היו לי רכבים מיוחדים או ספורטיביים, רובם נרכשו חדשים מהיבואן ומקצתם יד ראשונה. ההוצאות על הרכב אצלי תמיד היו גבוהות מאוד ודרשו ויתורים על פינוקים אחרים. למשל, אני ממעיט בנסיעות לחו"ל.

עם אישה שאינה עובדת וילד ראשון בדרך, במקומך הייתי חושב פעמיים ואפילו שלוש לפני שהייתי מתחייב לרכב יקר או מיוחד. אם תחליט בכל זאת לרכוש אחד כזה אז ברוך הבא למועדון, פרסם תמונות :-)

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני חושב שצריך לקנות רכב בהתאם ליכולת הכלכלית.

אם עומד לרשותך זמין סכום של 30K, תקנה רכב ב30K

בפעם הבאה תוסיף ותקנה רכב של 50K וחוזר חלילה .

כסטודנט נהגתי 5 שנים ברכב של 30K ולא דמיינתי להחליף.

לגבי אלו שקונים ב150K - לפעמים פשוט לוקחים כסף מההורים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה אתה מצפה שיגידו לך פה "אני ילד פינוקי ואבא קנה לי גולף GTI חדשה כשקיבלתי רישיון"?

יש כאן הרבה חברי פורום בגיל 30-35+, שבהנחה שלא קיבלת שקל מההורים ואתה עובד, זה גיל שאמור להיות לך חיסכון כלשהו.

יש כאלו המוציאים את כל החיסכון על רכב, יש כאלו שמנצלים רק חלק מהחיסכון ואת השאר לוקחים בעסקת הלוואה/ליסינג.

ברור שהכל פה אינדיבידואלי, כל אחד בוחר כמה אחוז מהמשכורת שלו הוא משקיע ברכב, 10,15,100 או 200 אחוז :-D

לדעתי אתה צודק, ברגע שאתה בשלב הלימודים (כמוני) ומשלב עבודה במקביל, אין צורך להשקיע יותר מ20-30K ש"ח בעלות הרכב ועוד איזה 1000-2000 בשנה על טיפולים. יותר מזה נראה לי כמו בזבוז וחשיבה לא כלכלית בעליל כי בסופו של דבר אתה צריך להגיע מA לB בנוחות סבירה עם הנאה קלה (לפי דגם הרכב).

בעוד כמה שנים כשתסיים את הלימודים ותעבוד בשכר סביר+ תוכל להשקיע גם 100-150 ברכב אם מדובר באיזה רכב ספציפי שבא לך.

בתכלס- גם בעוד כמה שנים אני לא רואה סיבה להשקיע ברכב רגיל יותר מ50-70K שזה המחיר לרכב ממוצע בן 4 שנים בערך (ז"א במצב מכני טוב, נראה די חדש וכו'), בטח שלא לקנות חדש מהיבואן במחירים המטורפים והעשקנים שרכבים מתומחרים במדינה הזאת (רבאק- תסתכלו על טויוטה קורולה/מאזדה3/ג'טה- נראה לכם שזה שווה 130K ש"ח? אותי אישית זה מרתיח).

אלא אם כן יש לך איזה "חלום"/"תחביב" לרכב ספציפי ואז תשקיע יותר לפי בחירתך (אינדיבידואלי כמה זה חשוב לך..)

שלומי

פורסם
אתה מתנהל באופן שפוי.

את רוב הרכבים שלי קניתי באמצעות הלוואה בנקאית שכללה שעבוד של הרכב. תמיד היו לי רכבים מיוחדים או ספורטיביים, רובם נרכשו חדשים מהיבואן ומקצתם יד ראשונה. ההוצאות על הרכב אצלי תמיד היו גבוהות מאוד ודרשו ויתורים על פינוקים אחרים. למשל, אני ממעיט בנסיעות לחו"ל.

עם אישה שאינה עובדת וילד ראשון בדרך, במקומך הייתי חושב פעמיים ואפילו שלוש לפני שהייתי מתחייב לרכב יקר או מיוחד. אם תחליט בכל זאת לרכוש אחד כזה אז ברוך הבא למועדון, פרסם תמונות :-)

הבעיה שאני עובד יום יום עם רכבים ורכבים שלפעמים גורמים לך לשמוט את הלסת, ואפילו נופלות לידי גם מציאות (מציאות בכללי אבל לא בתקציב שאני יכול או רוצה לעמוד בו) למשל הייתה לפני שבועיים פולו GTI שחורה 2012 יד ראשונה שבקושי עברה 40K הבחור טס לחול והיה מוכן למכור לי ב10 מתחת למחירון (לא איזה ליצן כמובן רכב שאני מכיר) והבעיה אצל חובבי רכבים זה איך שנכנס לך לראש הג'וק הזה של להחליף רכב הוא לא עוזב אותך.

40 אחוז מהמדינה במינוס . זאת אומרת כמעט כל אדם שני במדינה. אבל עדיין זה לא מונע מעם ישראל לשבור שיא מסירות רכב חדש כל שנה ,ליצור עומסים מטורפים בשדה תעופה בן גוריון העיקר שיהיה עומס בשרונים :mm_tongue כל חג וליצור ביקוש אדיר לדירות ועל דרך לבכות על יוקר המחיה :lol: (פתטים שכמותנו) איך זה קורה ?

ת-ש-ל-ו-מ-י-ם חביבי.

הרוב לוקח מימון של 60 תשלומים והחזר שאר ההלוואה בסוף התקופה + מקדמה.

לקחת הלוואה על הרכב שלך יא משוגע??
פורסם (נערך)

כן , אצלי זה היה או הלוואה לרכב או לעזוב את הבית ולהשכיר דירה.

בגלל זה מכרתי את האאודי(אחת הסיבות). אבל עדיין נשארתי בבית של ההורים ובמקום להשכיר דירה אני שם בצד כל חודש 4500 שקל. (על האאודי שילמתי 900 שקל הלוואה בחודש)

ואל תקח אותי כדוגמה. אני הייתי מאושפז כמה חודשים בגלל שנפגעתי מרכב כהולך רגל.

אז יש לי קצת כספי פיצויים , בגלל זה יכולתי לרכוש רכב

יש כרגע עומס מטורף בקניון שרונים :roflmao:

עריכה אחרונה על ידי Tamir FR

פורסם (נערך)

ההתנהלות שלך נכונה לחלוטין - תתמיד בה ובטווח הארוך חייך יהיו טובים יותר.

כשאתה רואה את כל הילדים ברכבים הנוצצים, תזכור שאתה לא בתחרות מולם, אלא מול עצמך - איך יראו חייך (היום ובעתיד) עם רכב חדש והלוואה של 100K או רכב ישן ותיק השקעות קטן.

מעולם לא לקחתי הלוואה, הייתי במינוס או לקחתי כסף מההורים (כן גרתי אצל אמא עד גיל 26), לא לצורך קניית רכב ולא משום סיבה אחרת. קונה רק רכבים שאני מסוגל לתחזק מבלי שיכאב לי בכיס.

בנוסף, כשכן צץ בי קמצוץ קינאה, אני מזכיר לעצמי שכמה שאני אוהב לנהוג ואוהב מכוניות - רכב זו עדיין מכונה חסרת כל משמעות בחיים.

עריכה אחרונה על ידי yev
פורסם
אני מזכיר לעצמי שכמה שאני אוהב לנהוג ואוהב מכוניות - רכב זו עדיין מכונה חסרת כל משמעות בחיים.

אתה לא מפחד לרשום את זה בקארזפורום?

:lol:

שלומי

פורסם

לתיכון הייתי מגיע עם דייצו שרייד שהייתה שייכת לאמא שלי ורב עם המחנכת על חניה.

לצבא נסעתי בסיויק חדשה שקנו לי ההורים.

אחרי חתונה קניתי רכב ראשון מכסף שלי. מיצובישי קולט 93 עם קצה שלדה.

הכל בהתאם ליכולת.

לגבי אלה שנוסעים ברכבים חדישים ללא יכולת לרכוש כאלה בעצמם, אני לא רואה בושה או צורך להתנצל על כך שאנשים מסתמכים על משפחה.

לא מזמן ראיתי טומקאר עם כיתוב "אבא תודה!". לדעתי זה בסדר גמור.

פורסם

הכל תשלומים שגם הם מכבידים אבל מאפשרים לרכוש את מה שבלעדיהם אך אחד לא היה יכול, ולא חייב להרוויח 20K בחודש בשביל רכב טוב.

פורסם

כל הרכבים שלי נקנו/הוחלפו מכסף שהיה + טיפה (10-20 אלף) מימון מהבנק.

לא "קפצתי מעל הפופיק", הכל היה בהתאם להכנסות.

ככה גם הגטס שהייתה אצלי בתקופה קשה כלכלית בחיים - ירדתי רמה כדי לחסוך בכסף.

שורה תחתונה מי שמתנהל נכון ומרוויח סביר יכול לנהוג גם ברכב של 150K, ממש לא צריך להיות פועל הייטק זוטר.

רק לשתות קצת פחות בפאבים כל סוף שבוע, להזמין קצת פחות פיצות מדומינוס, לצאת קצת פחות למסעדות וכו'..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

פותח השרשור, רק לפני כמה חודשים חתמת על 100% עסקת מימון שאיתה יכולת לקנות פורשה קאיימן ב-216 תשלומים חודשיים ואתה שואל אותנו שאלה כזאת? תתחדש!

ולבחור שאמר לגבי משמעות בחיים - בני אדם בוחרים לתת למה שהם רוצים משמעות, בהתאם למה שמסב להם תענוג. אתה בוחר לא לתת משמעות לרכב וכן לתת משמעות לדברים אחרים (נניח, הקמת משפחה, ממש כמו פותח השרשור), על מנת להרגיש טוב עם עצמך. זה בסדר גמור, רק היה חשוב לי שתבין שאתה לא שונה מאלה שאתה חושב שבניגוד אליך מוציאים כסף על דבר חסר משמעות..

:idea:
פורסם (נערך)

כמה זה להרוויח סביר לדעתך? וכמובן הכל עניין יחסי לסטאטוס של אותו אדם (רווק\נשוי\ילדים)

Fkl0ster לא הבנתי למה כוונתך בפסקה הראשונה אבל אם אני יורד לסוף דעתך אתה מתכוון לילד? אם כן ניראה לי שזה יותר תשלומים :-D

עריכה אחרונה על ידי E-A
פורסם

מאז שנהיה לי טיפלה כסף משלעצמי הייתי מבזבז אותו ב"טיפשות" על מכוניות,

הרכב הראשון שקניתי מכספי דווקא היה פיאסטה דיזל 1.8 באנגליה בעלות של 180 פאונד (אמינות ללא דופי אגב) ,ביום שהיה לי קצת דינרוס כילד עם חיבה מוטורית בן 22 רצתי לקנות פורשה 944S,דמעות זלגו מעיני לדמותה על מנופחת והשמננה 2000 פאונד הכי טובים שהוצאתי. ישיבה על הריצפה 1300 קילו 190 סוסים של פורשה ופנסים שעולים ויורדים ומושבי ספורט מעור! היום זה לא נשמע מלהיב אבל ב2005 כמי שגדל על רנו קליאו ו306 זה היה מפוצץ!

לאחר מכן המצב קצת נהיה רעוע אז קניתי 318 קופה E30,הסידרה 3 הראשונה שלי אך לא אחרונה .

כשחזרתי לארץ הייתי אבוד ורציתי לחתוך ורידים עם הלאטיס של ההורים,ואחרי שנה וחצי רכשתי פונטו HGT עם הלוואה קטנה,

אותה מיד מכרתי וקניתי מרצדס 190E במחיר שווה לכל נפש,זה היה לפני כמעט 5 שנים.

מאז התבגרתי,ואני חושב יותר ברציונליות על מחיר הרכב שאני קונה ביחס למצבתי הכלכלי. לא שחלילה אני מתלונן על הבררה,את מה שאני חוסך ברכישה אני מוצא על בהמות באחזקה.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...