Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב זה לא השקעה, בדיוק כמו שללכת למוזס במקום למקדולנס זו לא השקעה.

SlowRide, מסכים איתך על המשפט השני אבל בנוגע לראשון לא בדיוק. כמה פעמים שמעתי את המשפטים ״(משהו שמתאר את הרכב כבינוני) אבל הוא שומר על הערך שלו״ ו״תקנה רק x הם שומרים על הערך שלהם״ וזה בדרך כלל אותם אנשים שאומרים ״תקנה רק רכב יפני״ ו״רכבים צרפתיים לא אמינים״

שמירת ערך זו לא השקעה. השקעה זה לקנות בX ולמכור בY, כשY גדול מX. שמירת ערך זה להפסיד כמה שפחות כל שנה.

נכון שקניית רכב אך ורק לפי שמירת ערך זה מטומטם, אבל ככה שוק הרכב במדינה הזאת עובד.

נראה לך הגיוני שטויוטה קורולה בת 20+ תעלה 15K ש"ח? אבל כשכולם משוגעים, השפוי היחיד יחשב למשוגע.

מי שיש לו שכל קונה דווקא רכבים טובים אחרי שספגו את רוב ירידת הערך ונהנה ממכונית טובה בזול. אבל רוב האנשים מחפשים את השנתון הכי גבוה וזהו, בלי קשר לרכב עצמו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Slowride,

נגעת בדיוק בנקודה- יש איזה מירוץ אחר השנתון ואנשים מחליפים רכבים בלי צורך אמיתי, הכל בשם השנתון.

זה מתחבר לנקודה שציינתי קודם- זה שיש לך סכום x לרכישת רכב לא אומר שאתה בהכרח חייב לבזבז את מלוא הסכום, לא מן הנמנע שתוכל למצוא רכב שיענה בדיוק על צרכייך וישאיר לך בכיס עוד חצי מהסכום המקורי.

לפני בדיוק שנתיים רכשתי את הרכב שלי, התקציב המקורי עמד על 230k שקלים וכמעט נרכשה 328 חדשה מהסוכנות אבל לבסוף רכשתי את הרכב שלי בשליש מאותו תקציב תוך שקלול של עלויות אחזקה ובלת״מים שעלולים להתעורר נוכח השנתון הישן.

חודשיים אחרי חבר רכש Q5 חדשה ב-250k שקלים כי אישתו רצתה רכב חדש ושלא יעלה יקר באחזקה.

גם אם משקללים את עלות שיפוץ הגיר שלי שהיתה אסטרונומית- אני עדיין מפסיד פחות כסף ממה שחבר שלי הפסיד על ירידת הערך של רכבו או ירידת הערך שהייתי סופג אם הייתי אכן רוכש את הבימר.

מיותר לציין שבכל פרמטר אני נהנה ברכב טוב בהרבה מאותה בימר או Q5 (ביצועים, נוחות, איבזור, פרקטיות וכו׳).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, אל תכניס למשוואה את חו״ל.

ולרכוש רכב לפי תקציב נכון, לא חייב לבזבז את מלוא הסכום, אבל יש אנשים שיודעים איזה רכב הם רוצים ספציפית ולפי זה בונים את התקציב שלהם. למשל אני יודע מה הרכב הבא שאני רוצה, אני לא אלך ואחפש רכב בתקציב מסוים כי אני יודע בדיוק מה אני רוצה.

ולרכוש רכב משומש למשל לא כולם רוצים/יכולים כי הרבה משתמשים במימון. שאגב, כמו שאמרתי - בריבית נמוכה זה שווה יותר מאשר לשלם על הרכב מכספך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז זהו, אנשים לא יודעים מה הם רוצים וצריכים חוץ מטסט לעוד שנתיים ואחריות. זאת הסיבה למה יד2 מופצץ בפחנועי מבצע לשעבר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא יודע איך זה בסינגפור, אבל אחת הסיבות המרכזיות לכך שרכשתי חדש היא הרצון להימנע מליפול בשוק המשומשות על הישראלי התחמן והרמאי, בסגנון "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול".

:idea:
פורסם

דיון בעייתי משהו. הכל תלוי במה רכב כלשהו מסמל בשבילכם. האם זה תחביב? חלום? סתם אמצעי להתנייד?

אני אישית לא רואה בעיה בהלוואה כל עוד היא משרתת את הצרכים בין אם פיזיים או נפשיים. כולנו שונים ולכולנו יש דרך שונה להסתכל ולהתמודד עם דברים. כל עוד לא נכנסים להתאבדות כלכלית אז הכל בסדר.

לגבי לא חיים לנצח, הסטירה שלי הגיעה בדמות חבר לעבודה בן 41 שתמיד היה בריא, חגג איתנו את סוף השנה באיזה יום שישי אחד ומת מהתקף לב ביום ראשון בצהריים. חוויתי מוות לפני אבל משום מה זה היה היחד שממש הכניס אותי לשוק.

במקרה שלי כן קניתי רכב משומש עם הלוואה חלקית גם כי רציתי להתקדם, גם להוריד הוצאות לא מתוכננות על תקלות, לעבור לאוטומט ולחסוך בדלק (הרכב מגיע עם שנתיים אחריות יצרן, למרות שהוא משומש ובן 6 ועברתי מבנזין לדיזל) עלויות הטיפול יעלו בקצת (בהנחה שאני מטפל במוסך החברה) אבל עלות המיסוי ירדה בחצי.

אומנם חשבתי בהתחלה ללכת על משהו זול יותר אבל אז אני מתפשר על דברים אחרים והשילוב הנוכחי התאים לי.

זה לא משנה מה ההחלטה שלכם כל עוד אתם שמחים איתה, יש לכם רשת ביטחון והיא לא עלולה לפגוע במישהו אחר.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני משוחרר בן 26 עובד 4 שנים במכירות, קניתי את הרכב האחרון והכי יקר שהיה לי עד היום במזומן ובהנחה שאחזיק בו מספר שנים טובות (בבעלותי מעל לשנתיים). את הטיפולים אני עושה במוסך טוב וידוע (לא מורשה יבואן), לא זול יחסית ולא החזקת שבר כמובן (מוסך רון בת"א).

אם אתה שואל אותי - אין מה לקחת שום הלוואה לפני שסיימת משכנתא.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

אני שמח לקרוא את השרשור. אנשים שחושבים שני צעדים קדימה הם מצרך יקר במדינתנו, אבל בשרשור הנוכחי הם דווקא השולטים.

פות"ש - בסופו של דבר המשאבים של רובנו מוגבלים, ולכן צריך לקבוע סדרי עדיפות.

לא ציינת שום דבר לגבי נושא הדיור, אבל אם נתעלם ממנו לרגע הרי שסדרי העדיפות שלך ברורים מאד:

1. התינוק שבדרך.

2. התינוק שבדרך.

3. הכנה לתינוק הבא.

4. האשה.

5. כל השאר.

רכב שמעבר לפונקציונאליות בסיסית נמצא נמוך מאד ברשימה.

אני לא מתכוון להכנס לויכוח של מימון לעומת רכישת רכב מתוך חסכונות, זה שוה ערך לויכוח על שכירת לעומת רכישת דירה - מדובר בעניינים אישיים לחלוטין הן מבחינת סדרי העדיפות והן מבחינת המצב הכלכלי.

בכל זאת כמה תובנות:

1. פות"ש כתב:

... בתכלס אני אגיד לך שאני אישית מעדיף לייצר לעצמי זכרונות יפים עם האשה ועם החברים ( לרוב במסעדות בטיולים וכו) מאשר ליצור זכרונות של איך עקפתי פעם רכב ספורט ואף אחד לא היה שם איתי כדי לחלוק איתו את אותה חוויה. בעתיד ,ואני רואה את זה היום עם חברים שאיתו כבר מעל עשור, הרגעים שכולם נזכרים בהם ביחד וגורמים לך לחייך יותר שווים בעיני.

זה המשפט החשוב ביותר בשרשור. רכוש לא הופך נשים למאושרים. חוויות כן, ובראש הרשימה. הדבר מוכח מדעית: חוויית החידוש חולפת תוך מספר ימים מהרכישה. החוויות שצברת בטיול עם האשה או הילדים נשמרות כל חייך.

2. שום רכוש המשמש לצריכה אינו מהווה השקעה - לא טלפון, לא רכב וגם לא דירה. לכן, כל עוד תקציבך אינו אין-סופי, צריך לבחור במוצר המתאים לצרכים, לא בנוצץ ביותר.

3.

תשמור כסף, תשמור.

שלא תגמור בסוף כמו ההורים שלי, בלי פנסיה,בלי קרנות גמל, בלי חסכונות.

הכל הלך על רכבים :|

עוד משפט חכם. אני בן לשני ניצולי שואה שהחלו את דרכם כזוג לפני קצת למעלה מ-60 שנה עם אפס רכוש או חסכונות. התנהלות כלכלית קפדנית הביאה אותם למצב בו מצבם הכלכלי יציב. והתנהלות קפדנית פירושה שבמשך 60 שנה לא היו באוברדראפט אפילו יום אחד, ומצד שני הקפידו לחסוך כל פרוטה שלא שימשה לצרכים שוטפים, אבל בהחלט השקיעו בלימודים שלהם ובחינוך של הדור הבא. כמובן שעם השיפור במצב הכלכלי באו גם קצת פינוקים, אבל מעולם לא קפיצה מעל הפופיק. מסכים שהיום יש הרבה מאד צרכים שלא היו לפני 60 ואילו לא לפני 30 שנה, אבל העקרון נכון גם היום גם אם צריכים לשנות במשהו את המספרים, ולעתים יש צורך בנטילת הלואה כדי לממן משהו חיוני (דירה, או תחילת דרכו של זוג כמשפחה), אבל זה חייב להתבצע באופן מבוקר ומחושב.

4.

פותח השרשור, רק לפני כמה חודשים חתמת על 100% עסקת מימון שאיתה יכולת לקנות פורשה קאיימן ב-216 תשלומים חודשיים ואתה שואל אותנו שאלה כזאת? תתחדש!

אחד המשפטים המבריקים שקראתי בפורום. אבל אופטימי מי שבחר ב-216 תשלומים. העניין הוא שהמספר 432 תשלומים (ובהתאם לכך - לא פורשה אלא איזו פרארי צנועה) הוא הערך היותר סביר, אם תביא בחשבון שהילד לא מפסיק לעלות לך כסף בגיל 18 אלא שהוא כנראה יזקק לתמיכתך עד סיום התואר הראשון או השני + לצורך הקמת משפחה.

5. [quote=shlomi_e11;4667950

יש כאן הרבה חברי פורום בגיל 30-35+, שבהנחה שלא קיבלת שקל מההורים ואתה עובד, זה גיל שאמור להיות לך חיסכון כלשהו.

יש כאלו המוציאים את כל החיסכון על רכב, יש כאלו שמנצלים רק חלק מהחיסכון ואת השאר לוקחים בעסקת הלוואה/ליסינג.

עם ההתנהלות הכלכלית המקובלת בין לא מעט צעירים המשפט הראשון לא נכון ביותר מדי מקרים, אנשים חיים את היום ולא את העתיד, אפילו אם יש להם היכולת לחסוך. אוי לו למי שמוציא את כל חסכונותיו על רכב. או שאין לא מספיק כסף למחייתו, ואז הרכב צריך להיות בעדיפות נמוכה מאד. או שיש לו ואז הוא צריך לחשוב על העתיד: כרית בטחון למקרה של מחלה או פיטורין, חסכון לסיוע לדור הבא, והחשוב ביותר - להתכונן ל-20-30 שנות פנסיה על חשבון החסכונות, כדי לא להיות למעמסה על ילדיך. ואם חו"ח קורה מה שקרה לחברו של hgilad (וזה יכול לקרות לכל אחד, אם ממחלה, תאונה או כל מצב אחר, ולא רק מוות אלא גם נכות) מוטב שיהיה חסכון כדי שלמשפחה יהיה בסיס כדי להתאושש כלכלית מהאסון.

6.

ההתנהלות שלך נכונה לחלוטין - תתמיד בה ובטווח הארוך חייך יהיו טובים יותר.

כשאתה רואה את כל הילדים ברכבים הנוצצים, תזכור שאתה לא בתחרות מולם, אלא מול עצמך - איך יראו חייך (היום ובעתיד) עם רכב חדש והלוואה של 100K או רכב ישן ותיק השקעות קטן.

מעולם לא לקחתי הלוואה, הייתי במינוס או לקחתי כסף מההורים (כן גרתי אצל אמא עד גיל 26), לא לצורך קניית רכב ולא משום סיבה אחרת. קונה רק רכבים שאני מסוגל לתחזק מבלי שיכאב לי בכיס.

בנוסף, כשכן צץ בי קמצוץ קינאה, אני מזכיר לעצמי שכמה שאני אוהב לנהוג ואוהב מכוניות - רכב זו עדיין מכונה חסרת כל משמעות בחיים.

אתה לא מפחד לרשום את זה בקארזפורום?

:lol:

בגלל זה אנחנו באוף טופיק, ומסתכלים על החיים קצת מעבר לגריל של הרכב. נחזור לפתיחת הפוסט הארוך הזה: אולי לרכב יש משמעות, אבל היא בטלה בששים לעומת הרבה מאד דברים אחרים (אלא אם מדובר במקור פרנסתך).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Smiro,

החישוב שלך ממש לא נכון.

חישוב "נקי" של הריבית על המימון הוא נמוך היום, זה נכון. אבל צריך להוסיף לחישוב הזה את ירידת הערך שנוספת על הרכב היקר יותר שרכשת.

בחישוב מהיר:

ירידת ערך של רכב ב-200K ש"ח ב-3 שנים: כ-70K ש"ח (15% בשנתיים הראשונות, עוד 10% בשלישית).

ירידת ערך של רכב ב-50K ש"ח ב-3 שנים: כ-15K ש"ח (11%-12% לשנה, פירגנתי למקרה שיהיו תיקונים).

עכשיו, לזה תוסיף ריבית על הלוואה של 150K ש"ח לפי 2% וקיבלת להוסיף עוד 9 אלף לסכום הסופי.

כלומר, בסוף 3 השנים ההפרש בהוצאות עומד על 64K ש"ח. וזה כבר לא סכום שבא ברגל.

פורסם (נערך)

ירידת הערך תהיה בכל מקרה, גם אם תרכוש בכספך הפרטי הרי. ואני טוען כי אם יש לך סכום של נניח 150 אלף ואתה תשקיע אותו ותעשה תשואה גבוהה מ-2%, זה עדיף לקחת מימון בעלות של 2% מאשר לרכוש מכספך.

ירידת הערך לא תיכנס לחישוב כי זה לא פרמטר שמתבטל בעת רכישת רכב מכספך הפרטי. זה כמו להכניס לחישוב עלות של ביטוח חובה או ביטוח מקיף או עלויות דלק. כל אלו יהיו בין אם תרכוש מכספך ובין אם ברכישה עם מימון. ההבדל היחיד הוא נוגע לעלות הכסף שאתה משתמש בו. האם יעלה לך יותר להשתמש בכסף שלך או בכסף של הבנק.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

smiro, לא זו טענתו של זיו.

זיו טוען, ובצדק, שירידת הערך תהיה יותר גדולה ברכב חדש, וכן שעלות הלואה של 150 אש"ח גדולה מעלות אי נטילת הלואה (או נטילת הלואה קטנה יותר, אולי לתקופה קצרה יותר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה אם אתה משווה בין רכישת רכב חדש לבין רכישת רכב משומש. אם זו הכוונה, אז אין פה השוואה לדעתי כי אם לרכוש רכב משיקול כלכלי בלבד, כמובן שעדיף לרכוש רכב משומש, אמין שישרת אותך נטו להגיע מנקודה א ל-ב בצורה סבירה. זו הרכישה ההגיונית. מה ההיגיון שלי לרכוש רכב ספורט, לא נוח בעליל "שובר עצמות" כשאני יכול לרכוש קורולה משומשת במחיר נוח, למצוא אחת שמורה מאיזה סבא רוסי ולנסוע ברוגע לאונ'? אין פה היגיון. אבל פה נכנסים שיקולים נוספים. לפי אותו היגיון, למה לי לרכוש מרצדס אם זו תאבד מערכה בצורה אסטרונומית? הנה רק לא מזמן פורסם פה שBMW 750 בת 4-5 נמכרה במחיר של 240 במחיר מחירון של 342, כאשר חדשה עולה כ-800? הלכו פה 560 אלף ש"ח. במחיר הזה אפשר לרכוש עוד רכב יוקרה אחד.

יש פה כבר סוגיות של במה אתה מעוניין. אם ללכת ע"פ ההיגיון למען האמת הכי טוב זה אוטובוס או רכבת. לעשות חופשי חודשי וסגרת עניין.

פורסם (נערך)
בתכלס אני אגיד לך שאני אישית מעדיף לייצר לעצמי זכרונות יפים עם האשה ועם החברים ( לרוב במסעדות בטיולים וכו) מאשר ליצור זכרונות של איך עקפתי פעם רכב ספורט ואף אחד לא היה שם איתי כדי לחלוק איתו את אותה חוויה. בעתיד ,ואני רואה את זה היום עם חברים שאיתו כבר מעל עשור, הרגעים שכולם נזכרים בהם ביחד וגורמים לך לחייך יותר שווים בעיני.

מסכים איתך ולדעתי זו גם הגישה הנכונה לחיים.

רכב זה לא השקעה, בדיוק כמו שללכת למוזס במקום למקדולנס זו לא השקעה.

שמירת ערך זו לא השקעה. השקעה זה לקנות בX ולמכור בY, כשY גדול מX. שמירת ערך זה להפסיד כמה שפחות כל שנה.

נכון שקניית רכב אך ורק לפי שמירת ערך זה מטומטם, אבל ככה שוק הרכב במדינה הזאת עובד.

נראה לך הגיוני שטויוטה קורולה בת 20+ תעלה 15K ש"ח? אבל כשכולם משוגעים, השפוי היחיד יחשב למשוגע.

מי שיש לו שכל קונה דווקא רכבים טובים אחרי שספגו את רוב ירידת הערך ונהנה ממכונית טובה בזול. אבל רוב האנשים מחפשים את השנתון הכי גבוה וזהו, בלי קשר לרכב עצמו.

צודק וזה בערך מה שהתכוונתי..

Smiro,

החישוב שלך ממש לא נכון.

חישוב "נקי" של הריבית על המימון הוא נמוך היום, זה נכון. אבל צריך להוסיף לחישוב הזה את ירידת הערך שנוספת על הרכב היקר יותר שרכשת.

בחישוב מהיר:

ירידת ערך של רכב ב-200K ש"ח ב-3 שנים: כ-70K ש"ח (15% בשנתיים הראשונות, עוד 10% בשלישית).

ירידת ערך של רכב ב-50K ש"ח ב-3 שנים: כ-15K ש"ח (11%-12% לשנה, פירגנתי למקרה שיהיו תיקונים).

עכשיו, לזה תוסיף ריבית על הלוואה של 150K ש"ח לפי 2% וקיבלת להוסיף עוד 9 אלף לסכום הסופי.

כלומר, בסוף 3 השנים ההפרש בהוצאות עומד על 64K ש"ח. וזה כבר לא סכום שבא ברגל.

דבר ראשון כמו שתיארו פה מקודם, שיש לך 50 אלף ולקנות רכב ב200 זו בהחלט קפיצה מעל הפופיק.

ועכשיו שים לב לכמה דברים, אופציה ראשונה ירידת ערך של 40 אחוז, אופציה שניה ירידת ערך של 36%, בשניהם יש לך ירידת ערך של פלוס מינוס אותו מספר אחוזים ובאופציה הראשונה קיימת לך האופציה שאם יש לך תקלה זה יתוקן בחינם ע״י אחריות. וכמובן ש40 אחוז מתוך 200 הם יותר גדולים מ40 אחוז מ50 אלף, זו מתמטיקה בסיסית.

ירידת ערך היא קבוע ואין מה לעשות איתה, כמו שאי אפשר לעצור את הזמן כל מוצר צריכה ערכו יורד. בוא נשווה בין המחירים למכונית ב100K יש לך 2 אופציות אחד ששומרת את הערך שלה ב4% יותר ואחת שאתה ״מפסיד״ 4% בירידת ערך שלה, אבל מה לעשות הרכב ש״מפסיד״ הוא יותר נוח, חסכוני בדלק, אמין ושנתון חדש יותר. לקנות את הרכב ששומר 4% יותר לדעתי זו בחירה טיפשית ובדיוק מייצג את אלו שקונים רכב רק כי הוא שומר על הערך שלה ב4% יותר בזמן המכירה ולא חושבים לפני מה הדרישות והצרכים שלהם מרכב.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם (נערך)
זה אם אתה משווה בין רכישת רכב חדש לבין רכישת רכב משומש. אם זו הכוונה, אז אין פה השוואה לדעתי כי אם לרכוש רכב משיקול כלכלי בלבד, כמובן שעדיף לרכוש רכב משומש, אמין שישרת אותך נטו להגיע מנקודה א ל-ב בצורה סבירה. זו הרכישה ההגיונית. מה ההיגיון שלי לרכוש רכב ספורט, לא נוח בעליל "שובר עצמות" כשאני יכול לרכוש קורולה משומשת במחיר נוח, למצוא אחת שמורה מאיזה סבא רוסי ולנסוע ברוגע לאונ'? אין פה היגיון. אבל פה נכנסים שיקולים נוספים. לפי אותו היגיון, למה לי לרכוש מרצדס אם זו תאבד מערכה בצורה אסטרונומית? הנה רק לא מזמן פורסם פה שBMW 750 בת 4-5 נמכרה במחיר של 240 במחיר מחירון של 342, כאשר חדשה עולה כ-800? הלכו פה 560 אלף ש"ח. במחיר הזה אפשר לרכוש עוד רכב יוקרה אחד.

יש פה כבר סוגיות של במה אתה מעוניין. אם ללכת ע"פ ההיגיון למען האמת הכי טוב זה אוטובוס או רכבת. לעשות חופשי חודשי וסגרת עניין.

אתה מדבר על אדם שיש לו 150K נזיל. במקרה כזה יכול להיות שאתה צודק.

במקרה של פותח השרשור שבו אנו דנים, הוא בעצמו דיבר על נטילת הלוואה ולמצב הזה התייחסתי.

ולזה שמעליי - ירידת ערך היא לא דבר קבוע (מלבד קיומה שהוא די קבוע) ובאחוזים היא גבוהה יותר בשנים הראשונות, ויורדת יותר ויותר עם השנים. אני התייחסתי לזה באופן משוערך.

לגבי הטיפולים - אפשר להגיד שרכב חדש נזקק לטיפולים בחברה שיקרים משמעותית מטיפולים בחוץ או בעצמך. בכל אופן, מדובר לערך באלפייה הפרש לשנה ברכב סטנדרטי.

עריכה אחרונה על ידי Ziv

• תוכן חדש...