Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א. אתה יכול למכור את הרכב ולהישאר באותו מצב שהיית בו או לחילופין לרכוש רכב חדש.

ב. אתה יכול לקחת לפרוס את החוב (או לקחת הלוואה) ע"מ לשלם את החלק שנשאר מוקפא. במצב כזה יש לך ברירה היות והאפשרות הראשונה קיימת. העניין היחיד הוא שצריך לרכוש רכב שאתה יודע שכעבור 3 שנים יהיה שווה לפחות כמו החלק שנשאר לך לשלם. ז"א אם תרכוש רכב שירידת הערך שלו מטורפת (רכבים במחירים שקרובים ל300K הם בעייתיים כבר), אז אתה עלול למצוא את עצמך במצב שתצטרך להחזיר סכום מסוים (נניח 10-30K) באמצעות הלוואה, וכן אז נדפקת כי אתה בעצם משלם כסף על כלום. על מוצר שכבר לא בידך, פשוט זורק כסף לאוויר.

תאמין לי שאת חברות המימון לא עשו באצבע. הם בונים את המסלול כך שבכל רגע נתון גובה הקרן יהיה גדול משווי הרכב. כל זה בשביל שלא יהיה לך אינטרס להחזיר את ההלוואה.

יש גם את נבואות הזעם שבמקרה של משבר (כמו שהיה בתחום הדיור בארה"ב לדוגמא), לא תוכל למכור את הרכב שלך בשווי המלא שלו (אל רק ב-25% או 50% ממחיר המחירון) ואז תוכל לשלם רק חלק מהחוב ולהמשיך לשלם על רכב שכבר לא בבעלותך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשמח אם תסביר את עצמך בכוונה לשווי הקרן שגדול מערך הרכב כי זה נשמע לא הגיוני.

ואם יקרה משבר כמו שתיארת אז יהיו דאגות רציניות יותר שיבואו מכיוון שוק הדיור ששם אנשים הולכים ליפול אחד אחרי השני, ובאנשים אני מתכוון ל80 אחוז מהאוכלוסיה.

פורסם

קנית רכב חדש בהלוואת בלון? נעזוב רגע את הריבית בצד, איך שהרכב נרשם על שמך ויצא מהסוכנות ישנה ירידת ערך נכון? הקרן לא ירדה אפילו בשקל. ככה שהקרן תמיד גבוהה יותר מערך הרכב. אלה אם קנית רכב שהביקוש אליו יהיה גבוה מאוד בעוד שלוש שנים ואז יימכר מעל מחירון ( עדיין תצטרך להשקיע בו יותר מהאדם הסביר)

פורסם

E-A הסביר את זה בצורה טובה מאוד.

אני לא רוצה להסיט את הדיון הזה מחוץ לגבולות הגיזרה של שוק הרכב (בכל זאת אנחנו עדיין בפורום רכב ולא פורום אוף טופיק).

ועכשיו אני אתרום את חלקי לסטטיסטיקה של הדיון הזה (לפי סדר כרונולוגי, כל רכב היה בבעלותי שנתיים בערך חוץ מהרכב האחרון שעדיין בבעלותי):

1) יונדאי I10 שנת 2009, נרכשה במבצע של טריידאין במחירון (על היונדאי גטס של אישתי) + פריסה ל-36 תשלומים ללא ריבית. 43K ש"ח הון עצמי ו-51K ש"ח בתשלומים. את ההלוואה סגרנו שנה לפני הזמן.

2) מאזדה MX5 שנת 2008, נרכשה במסלול דומה ליונדאי (עלות המימון של ההלוואה שולמה ע"י המוכר). 100K ש"ח הון עצמי ו-50K ש"ח לשנתיים. סגרנו את ההלוואה חודשיים לפני הזמן.

3) קורולה 93, קבלתי בחינם (ירושה מהמשפחה) ומסרתי בחינם (גולגלה הלאה במשפחה).

4) מאזדה 6 שנת 2008, נרכשה במזומן מחמי (עם הנחת משפחה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נכון, זה במידה ואתה רוכש את הרכב ומוכר אותו אחרי זמן קצר. במידה ואתה מסיים לשלם את ההלוואה שלך ונשאר החלק הסגור, מחיר הרכב אמור להיות גבוה מההלוואה.

פורסם

הכל תלוי בהון הראשוני שהשכבת במהלך הקניה ובהחזרים החודשיים. יכול להיות שבסוף תצא ברייק איבן אבל שוב זה במקרה קיצון וממש לא מעיד על הכלל.

פורסם

אתה צריך להסתכל על הרכב ולראות כמה רכב זהה בן חמש/3 עולה ולעשות חישוב. כמו כן גם לחשב החזרים חודשיים ולראות כמה כסף אתה חייב בסופו של תהליך וכמה הרכב שווה. לפי זה לראות מה קורה.

פורסם

אבל בני אדם הם לא נביאים והם לא יכולים לדעת היום על פי רכב מאותו סגמנט ואפילו מאותה חברה מה יקרה לדגם החדש שיצא לשוק היום בעוד שלוש שנים. אם באמת קנית רכב מיוחד ולא יקר מדי (בסביבות 200K) והתמזל מזלך והרכב הפך לקאלט ושמרת עליו היטב + שמרת על שפיות תקציבית אז כן תצא נשכר מהעסקה בכל מקרה אחר זה לא יקרה. מה גם שכמה באמת אנשים יודעים לחשב את כל הדברים האלה? אנשים לוקחים היום הלוואת מחברות האשראי עם ריביות מטורפות. בכל אופן אם עכשיו נוסיף את הריבית למשוואה אז חברות המימון רק מרוויחות על כל לקוח.

פורסם

כרגע אני סטודנט, בן 27.

את הרכב הראשון קניתי עבור נסיעה של 35 ק"מ לכיוון ללימודים, בגיל 18. אני עבדתי בחופש הגדול, כל אחד מההורים ואחי שמו 2500 ש"ח וקניתי טווינגו 95.

לאחר שנה מכרתי.

הוספתי כמה אלפים וקניתי רכב אספנות. השקעתי בו את כל המלגות של הלימודים + מלגות קיום + כסף שלי. מכרתי אחרי 4 שנים בהפסד.

קניתי פיאט פנדה והשארתי משהו כמו 8 אלף עודף מהחיפושית אספנות.

לאחר שנה וקצת, מכרתי את הפנדה ביותר ממה שקניתי, הוספתי כ-6K וקניתי פונטו.

לאחר 4 חודשים מכרתי באותו מחיר שקניתי (או 500 ש"ח לכאן או לכאן, לא זוכר), הוספתי כ-4K וקניתי קליאו ספורט.

לאחר שנה וחצי מכרתי ב-2.5K פחות ממה שקניתי (אבל אחרי השקעה של 10K).

קניתי את הקורדובה ונשארתי עם כ-20K מזומן.

כעת, לא יודע מה לעשות כל כך, אבל כמו שאתה רואה, קופץ לא גבוה מדי, ותמיד במדרגות של 5K+- ותמיד בכסף שיש לי.

עכשיו בגלל הלימודים וההכנסה הקטנה (משרת סטודנט), פעם ראשונה חושב על מימון כדי לקנות רכב.

משכנתא זה קל

פורסם

נשכר לא תצא אף פעם אבל תוכל ליהנות מרכב שאין ביכולתך לרכוש במזומן ולא להידפק מכך. אתה יכול לצפות התנהגות של שוק מסוים (במקרה דנן רכב ספציפי שאתה מעוניין לרכוש), אם כי לא בדיוק. יש מרווח טעות לכאן או לכאן, כאשר בסופו של יום גם אם תצא במינוס, תצטרך להשלים מספר אלפים בודד למשוואה ע"מ לאזן אותה. במקרה כזה, זה אפילו פחות מלשים מקדמה על הרכב.

וברור שחברת המימון מרוויחה על כל לקוח, על כך אין כל ספק. אחרת לא היו חברות מימון ולא היו הלוואות מהסוג הזה.

פורסם

אחרי שקניתי רכב חדש בהלוואת בלון של כ 50% מערך הרכב עם החזר בלון של כ 25% בסיום והייתי צריך לחתום על כמות אין סופית של מסמכים ולבלות כמה שעות בבנק, החלטתי שאני לא עומד לעבור את כל זה שוב, אז לקחתי הלוואה לכל מטרה עם ריבית קצת יותר גבוהה ב 0.25%, מצד אחד זה עלה לי לפי המחשבוני ריבית שיש באינטנט עוד כ 200 ש"ח בריבית, אבל מצד שני זה התקזז עם זה שאני לא צריך לשלם על רישום המשכון של הרכב וגם חסך לי הרבה זמן.

גם אם אני אחליט למכור את הרכב לפי תום ההלוואה, זה יותר קל כאשר אין עליו שעבוד לבנק.

מי שסטודנט. יש באוצר החייל הלוואה לכל מטרה עד 40K בפריים+0.75, מקבלים אותה אחרי יום וצריך לחתום רק על 2 דפים.

פורסם

אני מעולם לא קניתי רכב בכסף שאין לי, וגם לא אקנה.

לא רואה את עצמי אי פעם קונה רכב יד ראשונה, אני לא מספיק עשיר בשביל זה.

כיום נוסע בשרייד 99. עלתה לי כ9K, שילמתי במזומן.

פורסם
זאת בדיוק הבעיה שלי עם זה. איך אתה יכול לדעת מה יקרה לך עוד 3 שנים? איך אתה יכול לדעת בוודאות שיהיה לך את הסכום של כמה עשרות שקלים לשים כדי לכסות את ההלוואת בלון? ואם יש לך את הסכום שסגרת במזומן מעכשיו למטרה הזאת, למה לא לשים אותו כבר עכשיו ולא להיכנס להלוואות?

היה עדיף אם פשוט אומרים "זה הסכום פלוס X ריבית שצריך לשלם בY תשלומים חודשיים של Z שקלים". אבל לא, כדי למכור, מכניסים לך לראש את השטות של "קח עכשיו, שלם אחר כך", העיקר לדחוף עוד רכב ל3 שנים החוצה, ואתה כבר תהיה כאב ראש של חברת מימון והוצאה לפועל.

והרבה נופלים לזה, אפילו שאין להם מושג ירוק מאיפה יהיה להם את הסכום הזה עוד כמה שנים (כנראה עוד הלוואה).

אתה תמיד יכול לחשב לבד כמה זה עולה לך בסופו של דבר.

"אתה אף פעם הלא יודע מה יקרה עוד 3 שנים" נכון אבל סביר שייקרה מה שאתה צופה שייקרה אחרת לא היית עושה כלום בחיים חוץ ממה שקורה עכשיו.

לגבי המימון כאשר יש לך קרן השתלמות שנפתחת עוד כמה שנים אתה לא חייב לחכות שהיא תפתח אלא לרכוש דברים בידיעה שיהיה לך את הכסף.

חוצמזה נראה לי שהעניין מוצה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

את הרכבים שלי תמיד חונכתי לרכוש בכסף משלי.

אבל,מה לעשות, רצונות לחוד ומציאות לחוד.

את הרכב הראשון שלי אי שם בימי הצבא,דייהטסו שרייד 93 , רכשתי ב 9000 ש"ח ומכרתי ב 4,000 ש"ח,לא לפני שהיא שחקה לי ולאבא שלי את הכיס עם למעלה מ 10,000 ש"ח טיפולים ותיקונים על פני שנתיים בלבד. הכול תוצאה של "בלאי טבעי" שפשוט נפל עליי.

לאחר מכן רכשתי יונדאי אקסנט 2006 (אי שם בשנת 2009 לקראת סיום הצבא) עם 145,000 ק"מ על השעון. נרכשה ב 45,000 ש"ח עם 145,000 ק"מ על השעון.

נמכרה ב 2013 עם 230,000 ק"מ על השעון ב 13,000 ש"ח. על הדרך הלך הגיר והממיר הקליטי החליט שגם הוא רוצה להתאבד. מיותר לציין שמיד אחרי שהממיר הקליטי התחיל לגסוס החלטתי להעיף את האוטו לכל המרבה במחיר. אוטו גרוע לכל הדעות !

והיום ? מצאתי מציאה בינואר 2014 - מאזדה 3 2010 דגם אקטיב מאובזרת עם מולטימדיה,מגנזיום, עם 22,400 ק"מ בלבד, שגמעה אצלי "קצת יותר" כ - 52500 ק"מ עד כה (נוסע...) שכיום מועמדת למכירה.

חוץ מהרכב הראשון, השרייד,שנקנתה במזומן והאקסנט,שנקנתה עם עזרתו של אבי בהלוואה מלאה, את המאזדה רכשתי עם מקדמה בגובה 18,000 ש"ח והלוואה נוספת של 53,000 ש"ח.

יכלתי לשים יותר, אך מאחר שיש לי גם קטנוע בנוסף (שגם הוא בקרוב יוצא למכירה) הכסף הושקע בו .

בכל מקרה, אני אף פעם לא בעד לקחת הלוואות מעל הפופיק, תמיד רצוי לשים מקדמה כלשהיא- הרבה ככל האפשר, על מנת להפחית את ההחזר החודשי ככל האפשר.

מתאר לעצמי שמקדמה בגובה 30% מהרכב, אפילו 40% מהרכב תהיה סבירה ולגיטימית.

מניח שהרכב הבא יהיה חדש בעיסקת מימון חלקית.

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אני בגילך 28..קניתי את רכבי הראשון במזומן 27k עבור יונדאי גטס שהוחזרה למגרש לאחר שבועיים. ב 2012 קניתי את האיביזה שלי..חדשה במבצע, אני בעל תואר , עובד במקצועי ואין לי הרבה הוצאות, מה שנקרא יודע לאן כל שקל הולך! לכן כמעט ואין לי הפתעות מבחינה כלכלית..האוטו נקנה ב40k מזומן והלוואה של 30k שח אשר החזרתי אותם לפני הזמן עם עמלת יציאה של כמה שקלים בודדים. בקרוב אני לא מתכוון להחליף את הרכב אבל כשיגיע את זמנו..הקניה תתבצע באופן דומה או במזומן בלבד..ככל שנשענים פחות על אשראי ..החיים מרגישים יותר חופשיים ויפים..בהצלחה

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...