Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשאול שאלה לגבי שימוש נכון בגיר אוטומטי: בירידות תלולות, אני נוהג להאט (לסביבות 40 קמ"ש או פחות) ואז לשלב להילוך שני על מנת להמעיט בשימוש בבלם, ותהיתי אם זה יעיל להשתמש בשיטה זו גם בהאטה "רגילה" לפני עצירה, למשל לפני רמזור. אמנם ההאטה אפקטיבית, אך הרכב "מקרטע" מעט בשילוב ההילוך, וכמובן שאני גם כופה על תיבת ההילוכים "שינוי מדיניות" ואולי עדיף לדבוק בהורדת ההילוכים בקצב שהיא קובעת, גם אם זה כרוך בשימוש רב יותר בבלם...?

פורסם

אין צורך להוריד הילוכים בהאטה רגילה, השתמש בבלמים, לזה הם נועדו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בנוסף לדברים הנכונים שנאמרו לך, נסה בירידות לשלב ראשון. לפעמים בצורה זו ניתן לבטל את הצורך בשימוש בבלמים לגמרי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בנוסף לדברים הנכונים שנאמרו לך, נסה בירידות לשלב ראשון. לפעמים בצורה זו ניתן לבטל את הצורך בשימוש בבלמים לגמרי.

היה פה לפני כמה חודשים שרשור של אחד שהיה מוריד להילוך שני באוטומט כדי להאט בירידות, אבל רצה להאט יותר בלי שימוש בבלמים. הוריד לראשון והסל"ד קפץ לתחום האדום.

באופן אישי, גם באוט' וגם בידני, בירידות משמעותיות משלב להילוך שני + שימוש הדרגתי בבלמים.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
ואולי עדיף לדבוק בהורדת ההילוכים בקצב שהיא קובעת, גם אם זה כרוך בשימוש רב יותר בבלם...?

קודם כל, צריך לעשות שימוש בבלם לשם האטה. זה יותר נכון וגם מבחינת שליטה ברכב (הבלם יותר עדין ומדוייק) וגם מכאנית.

אם להוריד הילוך לבד או לחכות לרכב, זה תלוי אם אתה מעדיף סל"ד גבוה יותר, כהכנה להאצה באת הצורך או לגבות את ההאטה, במקרה של ירידה.

אם הרכב מג'עג'ע, זה אומר שאתה מסתמך יותר מדי על האטה של ההילוכים, וזה, כאמור, לא נכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להוריד לראשון ב40 קמ"ש זה מוגזם לדעתי. שני זה סביר, כמובן שעם לחיצה על הבלמים כדי שלא תרגיש מכה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל רכב לגופו, וגם זווית הירידה משפיעה. לכן הצעתי לבדוק את האפשרות.

אם אפשר להימנע מבלימה כלל לאורך הירידה ובמהירות מנוע שאיננה אסטרונומית - עדיף.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...