Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם מיצובישי מאותו הסוג כבר כמעט חצי שנה 2007 גם אותו דגם

בזמן שאני עם הרכב אני פשוט נהנה ממנו, קניתי אותו מאיזה סבא וסידרתי אותו קוסמטי(אפשר לראות בדף 2 בפורום קוסמטיקה)

הרכב מאוד יפה לדעתי ונראה "צעיר" וגם מתאים לצעירים הרבה מקום בסך הכול אני בחור גדול ואני יושב עם הכסא עד הסוף אחורה ומאחורי יושב עוד אדם ממוצע(1.70) בכיף. לא היה לי איתו תקלות עד עכשיו תפו תפו תפו חוץ מנורת אזהרה שאחת הדלתות פתוחות וזה היה בגלל החישן במכסע מנוע, החלפתי לו גם בולמי זעזועים אחורים וקדמיים כי הם התחילו לנזול.

ממליץ בחום על הרכב לכולם חבל רק שאין לו שוק בארץ...

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קרוב משפחה שלי קנה כזו מודל 2005 לפני קצת יותר משנה בהמלצתי.

הוא חיפש בהתחלה סיויק ולאחר מכן פוקוס ואלמרה שהיה דיי קשה למצוא במצב סביר.

הוא נרתע מהלאנסר בגלל הסטיגמה על צריכת הדלק. הסברתי לו שרכב שהולך לנסוע בעיקר בעיר בכל מקרה יצרוך דלק בכמות גדולה יחסית ושבקילומטרים נמוכים אין להפרשים הקטנים הרבה משמעות.

הרכב מפגין אמינות מעולה טפו טפו והוא מרוצה מהרכישה.

פורסם
עם מיצובישי מאותו הסוג כבר כמעט חצי שנה 2007 גם אותו דגם

בזמן שאני עם הרכב אני פשוט נהנה ממנו, קניתי אותו מאיזה סבא וסידרתי אותו קוסמטי(אפשר לראות בדף 2 בפורום קוסמטיקה)

הרכב מאוד יפה לדעתי ונראה "צעיר" וגם מתאים לצעירים הרבה מקום בסך הכול אני בחור גדול ואני יושב עם הכסא עד הסוף אחורה ומאחורי יושב עוד אדם ממוצע(1.70) בכיף. לא היה לי איתו תקלות עד עכשיו תפו תפו תפו חוץ מנורת אזהרה שאחת הדלתות פתוחות וזה היה בגלל החישן במכסע מנוע, החלפתי לו גם בולמי זעזועים אחורים וקדמיים כי הם התחילו לנזול.

ממליץ בחום על הרכב לכולם חבל רק שאין לו שוק בארץ...

עכשיו אני באמת מבין את המשפט "היופי הוא בעייני המתבונן"

לדעתי מדובר ברכב מכוער עד מכוער מאוד...טוב נו זאת דעתי בלבד.

פורסם

לא יפה ולא מכוער, פשוט סוס עבודה אפור ותו לא. זה לא עיצוב שאתה אוהב או שונא, הוא מספיק כדי מצד אחד לא להתבלט, מצד שני לא להתבייש בו.

זאת המהות של הרכב הזה. בהרבה מקרים, בויכוחים מסוג "אירופאי מול יפני" כאן בפורום, צץ משפט "אמינות זה כל מה שיש בו". ובכן, הרכב הזה לא מתבלט בשום דבר, בעצם לא כתבתי כאן סקירה על הרכב הזה מחשש שפשוט לא יהיה לי על מה לכתוב.

שלא כמו בחיפושיט או סובארו ג'אסטי, האמינות כאן לא באה על חשבון משהו, הוא לא שובר לך את הגב בנסיעות ארוכות, יש בו את האיבזור המינימלי שצריך, רמת רעש סבירה, ואפילו מבחינת ביצועים וצריכת דלק יש גרועים ממנו (אני דווקא מקבל מחמאות על התאוצה שלו מחברים שיש להם פיאט פנדה).

אז היתרון שלו זה שהוא אמין. כמובן שהוא לא חף מתקלות, זאת עדיין מכונה מורכבת עם המון חלקים נעים שנשחקים, אז תקלות יהיו, רק שבגלל שעדיין מדובר ברכב יחסית פשוט, עם מכלולים ותיקים (מנוע משנות ה70, גיר משנות ה90, כל השאר משנת 2000), שעדיין הושקעה מחשבה בתכנון שלו (מיצובישי היו חייבים דגם שיוציא אותם מהבור שנכנסו אליו עם כריזמה), אז יהיה פחות תקלות. בגלל שהרכב מאוד נפוץ בארץ (אולי רק קצת פחות נפוץ ממאזדה ויונדאי), אז אין בעיה של חלקים.

זה גם משהו שמושרש במנטליות יפנית - גם אם אתה חולה או עייף, תגיע לעבודה. כך גם המכוניות שלהם - מכונית מקולקלת עדיין תסע, אולי תסע חרא, אבל תסע, וכדי שהיא תעצור, צריך סיבה באמת טובה (ככה גם היה אצל VAG, עד אמצע שנות ה90 בערך).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
אני פחות מקבל את ההצהרה שאין לו כוח. הוא כמו כל משפחתומטית ממוצעת.

הגיר שלו פשוט איטי בצורה מחרידה והוא עושה קיקדאון רק כשלוחצים את הפדל עד המנוע והוא על 800 סל"ד, אבל כשהוא מחליט להוריד הילוך אז הוא סוחב בסדר. אני בשלב מסויים למדתי מתי צריך ללחוץ וכמה ולא הרגשתי נחיתות מול מזדה 3 לדוגמא (שהטורים שם עולים ל4000 בשתי שניות ורק אז מעלה הילוך)

הצריכת דלק אגב מגיעה בדיוק משם- בגלל שהוא מעלה הילוך מהר יחסית ולא מושך כמו במזדה אפשר להגיע ל1:12 ובמזדה 1:9

הלאנסר בכלל לא כמו משפחתית ממוצעת מבחינת כוח. המנוע עצמו חלש, הגיר הוא דווקא זה שמציל קצת את המצב ונותן לו זריזות יחסית. אמנם במישור בזכות יחסי העברה קצרים יחסית היא תרגיש כמו רוב המשפחתיות (אולי עד 30 קמ"ש אפילו די זריזה), אבל בעליות ועקיפות קשות הרכב פשוט מזדחל. מעבר לזה ללאנסר מהדור הזה יש רצועת כוח מאוד צרה עם שיא הספק (98 כ"ס) ב-5K סל"ד ומומנט קצת יותר טוב משל המאזדה 3 של 15.3 קג"מ ב-4K סל"ד (לעומת 14.8 קג"מ ב-4,000 סל"ד במאזדה 3). סך הכל רק 1,000 סל"ד מפרידים בין שיא המומנט לשיא ההספק. זאת אומרת שמדובר ברצועת כוח צרה מאוד עבור התחום שבו הרכב אמור לתת את כל מה שיש לו. בקיצור, זאת אומרת שזמינות הכוח המירבית נמצאת רק בין 4,000 סל"ד גבוהים לבין 5,000 סל"ד. מתחת לזה אין הרבה וגם מעל לתחום הזה המנוע סתם רועש ולא מספק מספיק דחף.

אם כבר אתה משווה למאזדה 3 אז לה יש אמנם קצת פחות קג"מ, אבל יותר הספק ורצועת כוח רחבה יותר שמשודכת לגיר מהיר יותר. בסופו של יום גם בנהיגה מנהלתית וגם כשהדוושה לחוצה עד הסוף המאזדה תהיה זריזה יותר בכל מצב (גם הנתונים על הדף כבר מסבירים הכל עם 12.4 שניות ל-100 במאזדה ו-13.6 שניות ל-100 בלאנסר). גם מבחינת צריכת דלק אין ללאנסר יתרון, אלא חיסרון. בפועל צריכת הדלק בלאנסר נמוכה מזו שבמאזדה (מנהיגה בה מספר פעמים ומחבר שמחזיק בכזו הממוצע שהיא מוציאה בדרך כלל הוא בסביבות ה-1:9.5-1:10 לעומת 1:11 ב-3). קשה לי להאמין שהוצאת ממוצע של 1:12 מהלאנסר כאשר היצרן מדווח על ממוצע של 1:12.5 בתנאי מעבדה (1:13.1 ק"מ לליטר בתנאי מעבדה ב-3). אל תתפלא שהממוצע שהוצאת מה-3 הייתה 1:9 אם משכת את המנוע למעל-4K סל"ד. אני עם אוטו עמוס בתאוצה מחוץ לעיר לא מגיע לסל"ד כזה.

וזה עוד כאשר המאזדה 3 לא נחשבת לחסכונית או מהירה בכלל. אז תבין בעצמך שלא מדובר ב"כמו כל משפחתומטית ממוצעת".

מעבר לזה הלאנסר היא אחלה מכונית והיא מאוד שווה את המחיר שלה כמשומשת. אמנם היא לא מרגשת, איכותית במיוחד, קצת ספרטנית, לא הכי מהירה ולא הכי חסכונית, אבל היא זולה לאחזקה, אמינה מאוד, מרווחת, די נוחה, שימושית, עם מזגן טוב ולדעתי היא גם די נאה. מכונית משפחתית טובה מאוד למי שמחפש רכב מרווח מ-A ל-B במינימום כאבי ראש, הוצאות מיותרת והפתעות.

אגב, פותה"ש אהבתי את הסקירה המפורטת. ישר כוח.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

אני נוסע על לנסר 2010 , 1800

לא יודע מה זה טיפול קטן או גדול

כל 20,000 הרכב נכנס לטיפול בלי אף תקלה עד כה (80,000 קמ)

הרכב מרגיש ונוסע כמו חדש :

פורסם

לא תקשיב זה כבר רכב שאי אפשר להשוות לרכבים שאנחנו מדברים עליהם (חלום שלי הייתה הלנסר הזאת)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
עכשיו אני באמת מבין את המשפט "היופי הוא בעייני המתבונן"

לדעתי מדובר ברכב מכוער עד מכוער מאוד...טוב נו זאת דעתי בלבד.

למה להעליב?

יופי זה עניין של טעם.

אני מאוד אוהב את איך שהרכב שלי ניראה (דגם ספורט).

image.jpg

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

מנסיון עם רכב כזה מהעבודה.

מודל 2008. עשיתי איתו 200,000 ק"מ בשנתיים וחצי (בערך).

התקלה היחידה שלא היתה בלאי טבעי, היתה מדחס מזגן כשלרכב היו כ220000 ק"מ על השעון.

הרכב מאוד אמין. לולא הטיפטרוניק הוא היה לגמרי עגלה. עם הטפטרוניק הוא חצי עגלה.

מבחינת נוחות, אני 1.83 מ'. רגל ימין שלי היתה נרדמת קבוע בנסיעה של מעל חצי שעה. יחסית לסובארו הרכב נוח. יחסית לפאביה שהיתה לפני כן הוא מאוד לא נוח (אפילו שהפאביה ספורטיבית ללא פשרות...)

עכשיו יש לי את הדגם החדש, 2010 1500 מוסב לגז. אין טיפטרוניק. עגלה זה קומפלימנט בשבילו אבל הרבה יותר שקט ונוח.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אם כבר, אז עדיף את הדגם החדש יותר (זה שנראה כמו ברווזן):

mitsubishi_lancer_classic.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לאבא שלי יש לאנסר 2008 דגם EXCUCTIVE - כסוף מטאלי .

חוץ משהרכב אמין , אני שונא אותו בכול פרמטר אחר ! :

1. רכב פשוט ללא כפתורים- צריך להגיד תודה שיש רדיו דיסק .

2. כסאות לא נוחות - כואב הגב , מרגיש כאילו שיושב על קרש :) .

3.גיר-מנוע מזעזע - כול עליה קטנה\גדולה הוא מאבד כוח .

4. עיצוב קלאסי - ישן ומרובע .

5. צריכת דלק - פשוט מזעזע .

6.אסתטיקה חיצונית - צבע בעייתי מאוד , דוהה ומתקלף , פשוט קטסטרופה ומכוער .

זהו נראה לי , מקווה שלא שכחתי משהו .

לעומת זאת ^ , אני נוהג על מגאן 2 -2004 שפשוט אני "מנשק " אותה ואומר איזה מזל שיש לי אותך :) .

1. רכב מאובזר- מראה מתכהה , פנסי ערפל , מחשב דרך, כיוון גובה מושב , כיוון הגה, מקרר תא כפפות , מגש אוכל ושתייה מאחורה וכו' .

2. עיצוב - צעיר וספורטיבי !

3. כסאות סופר נוחות - מרגיש כמו מלך ויכול לנהוג שעות.

4. גיר- מנוע - פחות עצלן מלאנסר . הגיר מצויין, אני אהבתי .

5. אמין

6. טיפה יותר חסכוני בדלק מהלאנסר

7. אסתטיקה חיצונית - משנת 2004 ועד היום , אין שום קילוף . טיפה דהויים החלקים שבאים במגע ישיר עם השמש .

בקיצור רכב חבל על הזמן .

אני יודע שהרכב הבא שלי בעתיד רק רנו :) .

פורסם

אני לא יודע מה איתך. רכב צריך לשטוף מידי פעם, מומלץ גם למרוח וקס.

אצלי הרכב זקן בארבע שנים משל אביך והצבע כמו חדש! שום דהייה או קילוף ( כסוף גם כן).

אני מכיר אישית מספר רכבים מדגם זה (כסופים, לבנים ואפילו אפור כהה אחד), לאף אחת לא דהה הצבע עד היום.

נכון, הלנסר לא נוחה כמו המגאן2 אבל היתרונות שלה ברורים מול המגאן (עלויות אחזקה ותיקונים, פשטות מכאנית שמזדקנת בכבוד).

אני אוהב את המגאן2 אבל לעולם לא אחזיק אחת.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אם הייתה מפשפש קצת בפורום " אסתטיקה " , הייתה מבין שאני שוטף פעמיים בשבוע , ולא חוסך על הרכב מבחינת אוטם צבע וכול מה שמסביב .

אתה לא יכול להשוות את המצב של הרכב שלך לשלי כי הרכב שלי ( לאנסר ) עמד \ נסע במגרשי ליסינג. כול מי שנהג על הרכב , לא ממש עניין אותו מצב חיצוני אלא כמו כולם הכי חשוב לתת גז .

חוץ מזה , הרכב עומד 24/7 - 365 ימים בשנה בחוץ , בגשם ובחום אימים.

חומרי טיפוח יכולים להאט את הדהייה או פיצוצי לכה אבל הזמן עושה את שלו .

פורסם
אני לא יודע מה איתך. רכב צריך לשטוף מידי פעם, מומלץ גם למרוח וקס.

למי יש עצבים לזה? רכב צריך לעבוד, לא לעמוד בחניה כשמלקקים אותו כל היום.

פורסם (נערך)
הלאנסר בכלל לא כמו משפחתית ממוצעת מבחינת כוח. המנוע עצמו חלש, הגיר הוא דווקא זה שמציל קצת את המצב ונותן לו זריזות יחסית. אמנם במישור בזכות יחסי העברה קצרים יחסית היא תרגיש כמו רוב המשפחתיות (אולי עד 30 קמ"ש אפילו די זריזה), אבל בעליות ועקיפות קשות הרכב פשוט מזדחל. מעבר לזה ללאנסר מהדור הזה יש רצועת כוח מאוד צרה עם שיא הספק (98 כ"ס) ב-5K סל"ד ומומנט קצת יותר טוב משל המאזדה 3 של 15.3 קג"מ ב-4K סל"ד (לעומת 14.8 קג"מ ב-4,000 סל"ד במאזדה 3). סך הכל רק 1,000 סל"ד מפרידים בין שיא המומנט לשיא ההספק. זאת אומרת שמדובר ברצועת כוח צרה מאוד עבור התחום שבו הרכב אמור לתת את כל מה שיש לו. בקיצור, זאת אומרת שזמינות הכוח המירבית נמצאת רק בין 4,000 סל"ד גבוהים לבין 5,000 סל"ד. מתחת לזה אין הרבה וגם מעל לתחום הזה המנוע סתם רועש ולא מספק מספיק דחף.

אם כבר אתה משווה למאזדה 3 אז לה יש אמנם קצת פחות קג"מ, אבל יותר הספק ורצועת כוח רחבה יותר שמשודכת לגיר מהיר יותר. בסופו של יום גם בנהיגה מנהלתית וגם כשהדוושה לחוצה עד הסוף המאזדה תהיה זריזה יותר בכל מצב (גם הנתונים על הדף כבר מסבירים הכל עם 12.4 שניות ל-100 במאזדה ו-13.6 שניות ל-100 בלאנסר). גם מבחינת צריכת דלק אין ללאנסר יתרון, אלא חיסרון. בפועל צריכת הדלק בלאנסר נמוכה מזו שבמאזדה (מנהיגה בה מספר פעמים ומחבר שמחזיק בכזו הממוצע שהיא מוציאה בדרך כלל הוא בסביבות ה-1:9.5-1:10 לעומת 1:11 ב-3). קשה לי להאמין שהוצאת ממוצע של 1:12 מהלאנסר כאשר היצרן מדווח על ממוצע של 1:12.5 בתנאי מעבדה (1:13.1 ק"מ לליטר בתנאי מעבדה ב-3). אל תתפלא שהממוצע שהוצאת מה-3 הייתה 1:9 אם משכת את המנוע למעל-4K סל"ד. אני עם אוטו עמוס בתאוצה מחוץ לעיר לא מגיע לסל"ד כזה.

וזה עוד כאשר המאזדה 3 לא נחשבת לחסכונית או מהירה בכלל. אז תבין בעצמך שלא מדובר ב"כמו כל משפחתומטית ממוצעת".

מעבר לזה הלאנסר היא אחלה מכונית והיא מאוד שווה את המחיר שלה כמשומשת. אמנם היא לא מרגשת, איכותית במיוחד, קצת ספרטנית, לא הכי מהירה ולא הכי חסכונית, אבל היא זולה לאחזקה, אמינה מאוד, מרווחת, די נוחה, שימושית, עם מזגן טוב ולדעתי היא גם די נאה. מכונית משפחתית טובה מאוד למי שמחפש רכב מרווח מ-A ל-B במינימום כאבי ראש, הוצאות מיותרת והפתעות.

אגב, פותה"ש אהבתי את הסקירה המפורטת. ישר כוח.

ההשוואה הזו לא רלוונטית. אתה מדבר פה על תאוצות כאילו שומאכר יושב מאחורי ההגה של שתי המכוניות והן כולן במצב מוכן לתחרות. אתה מדבר פה על 4-5K סל"ד... הרכב לא באמת מגיע לזה. בכביש 6 כשנסעתי "במהירות המותרת" הגעתי בקושי ל4500 סל"ד. ממש בקושי.

עובדתית, עם נסיון של 3 שנים אני יכול להגיד שבהילוך שלישי הרכב בקושי סוחב (לעלות מ-40 ל-80 קמ"ש לוקח נצח), אבל אם לומדים למשוך את ההילוך השני ולתת עוד לחיצה קטנה על הגז כשהוא עובר לשלישי אז בנסיעה בכביש רגיל (לא מסלול) אפשר בקלות להגיע לביצועים של מזדה (שלא דורשת יכולת נהיגה כלשהי, פשוט ללחוץ קצת על הפדל הימני). ואני לא מדבר פה על לחיצות עד השטיח אלא לחיצה סבירה של יציאה מרמזור.

עם נסיעות בינעירוניות רגועות (כביש 2, 90-100) הייתי מגיע לצריכה של 1:13.5 (לא, לא מתבלבל, ובחישוב בתחנת דלק אחרי 350-400 ק"מ)

הממוצע שלי שכולל גם פקקים באיילון ובעיקר בינעירוני בצפון (עולה-יורד-עולה-יורד) זה 1:12 והייתי בודק כמעט כל תדלוק. בחורף היה יוצא פחות טוב (כנראה בגלל אחיזה לא טובה בכביש רטוב. זה השתפר קצת כשהחלפתי צמיגים)

להורים שלי יש כבר כמה שנים מזדה 3 והם עושים 1:8 (גרים בצפון וחצי מהנסיעות בכביש בינעירוני, לא לוחצים יותר ממני)

אא, ולגבי נוחות- רכב המקולל הזה שבר לי את הגב. בזבזתי איזה 300 ש"ח על למצוא כרית כלשהי שתתמוך לי בגב תחתון כדי שאני אוכל ללכת ישר אחרי הנסיעה (רוב הנסיעות שלי זה שעתיים +-)

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...