רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
שלום. לפני כשבועיים התחדשתי לי בפיאסטה 2015 לבנה חדשה (ידנית) הרכב הגיע עם מערכת בהתקנה מקומית + מערכת מקורית בקופסה. מה אני יכול לעשות עם המערכת המקורית?למכור? אם כן כמה זה שווה? אם לא מה לעשות איתה? תודה
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
גולש יקר - יש לך פולקסווגן ספורטיבית? אולי אתה תיסע על חשבון פולקסווגן לאוסטריה! אחת לשנה נפגשים אלפי חובבי GTI וספורטיביות של קבוצת פולקסווגן לאירוע ענק שנערך בווט'רסי, אוסטריה. מדובר במפגש הגדול ביותר בעולם של חובבי המותג GTI, שמתקיים מאז שנת 1982. אירוע שהתחיל בתור מפגש ספונטני של 100 אנשים והפך בהדרגה לאירוע ענק, כולל חסות מקבוצת פולקסווגן. במהלך השנים החלה קבוצת פולקסווגן להשיק דגמי קונספט מיוחדים במיוחד לכבוד התערוכה, לצד תצוגת תכלית מלאה של כל רכבי הספורט של הקבוצה. אבל למה אנחנו כותבים יותר מידי? הנה סרטון וידיאו שיסביר את הכל: פולקסוואגן שולחת את אחד מגולשי האתר CarsForum ליומיים מפנקים במפגש ה-GTI הזה באוסטריה, כולל נסיעות מבחן באחד מדגמי ה…
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
ממה שסיפרו לי וממה שקראתי בנתוני היצרן, איך זה שסיאט לאון (או מנוע 1.8TSI) צורך בערך את אותו הדלק לק"מ כמו מנוע קטן יותר כמו באיביזה (1.2 TSI)? תוכנה? משקל? קסם? יש בהם 80 כ"ס הבדל, והבדל ממש קטן בצריכת הדלק.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
אני כבר קרוב לשנה עם רשיון ונראה לי שזה הזמן לקורס נהיגה מתקדמת.הבנתי שזה ממש חשוב ועוזר,אבל ראיתי שיש הרבה מאוד חברות:דרייב ארט,מסלולים,אלטרנטיבי ורציתי לדעת איזה הכי מומלץ כאן בפורום.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח. אחרי כמה שנים של רכב ידני,התעייפתי ..במיוחד בפקקים של הבוקר. החלטתי שאני רוצה רכב אוטומטי ואכן מצאתי רכב שיתאים לדרישות שלי. אבל כבר כמה חודשים עברו מאז והנסיעה שלי השתנתה לגמרי ,אני נוסע יותר מהר,בולם הרבה יותר. ברכב ידני אני שלטתי בהילוך ובמהירות ואם היתי רוצה לבלום לפני צומת הייתי פשוט מוריד הילוך בתוספת בלימה קטנה והרכב היה נעצר. עזרו לי להיגמל מידני!!
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בוקר טוב, וחג שמח. לפני זמן מה השריטה שוב חזרה. הריפרש ביד2 לא עבד אצלי תקופה, והצורך גבר. זוגתי החלה לעבוד לפני מספר חודשים בעבודה חדשה, וההגעה לשם בתחבורה ציבורית היא פשוט סיוט. הוחלט להפתיעה ולפנקה בגלגלים משלה. ישבתי וחשבתי מה יכול למצוא חן בעינייה? היא לא אוהבת את הנסיעה הנמוכה יחסית בסיריון המשפחתית (גם המראות קטנות לה, לטענתה) והיא הייתה שמחה למשהו עם לוק צעיר ואלמותי, כזה שלא הזדקן וגם היום נראה צעיר. התחלתי לטפטף לה כשנסענו ביחד, מה את אומרת על זאת, מה את אומרת על זאת? שמתי לב שיש לה (והאמת גם לי) פינה חמה בלב לג'ימני, מגניב! יש לנו מועמדת. זה היה איי-אז לפני מספר חודשים, ואני התחלתי להתעניין במי-מה-מו בקשר לרכב. זה המקום להגיד תודה (ושוב תודה) …
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 7 אלף צפיות
חשבתי על זה הרבה האמת.. הרבה אנשים קונים חישוקי מגנזיום בגלל שהם פשוט יפים יותר. בעיה ליצור חישוקי פלדה קצת יותר יפים מעיגול מחורר לסירוגין בצדדים? באמת מעניין אותי , מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
שלום כשאני חושב על זה אני לא יודע איפה לתדלק חלק אומרים פז טובים חלק אומרים סונול ואני רציתי לדעת איפה מקבלים את הדלק הכי בריא למנוע. פז,סונול,דלק,דור אלון,טן,סדש,התאומים,תפוז,דיסקאונט כל כך הרבה תחנות והרבה חוסר בידע מה מהול יותר מה פחות, אז בוא נשים לזה סוף! בפה אחד נחליט מי התחנה הכי טובה. באיזה תחנה אתם מתדלקים?
הודעה אחרונה מאת trekampt, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 226 תגובות
- 34.3 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/item/2836928 שוב פעם הוא מסתבך. הפעם זה נגמר בתקיפה פיזית. חבל,הייתה אחלה עונה עד כה. לא אניח את הגולל על התכנית,אבל כנראה שזהו הסוף לתכנית במתכונת הנוכחית.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 2 תגובות
- 852 צפיות
שלום לכולם, מישהו מכיר חברה שמשכירה טרקטורונים באזור טבריה ללא ליווי ?
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש הסבר גם על המשפט הבא: "יחד עם זאת זוויות הגלגול הבולטות והתחושה האלסטית מההגה מבהירות כי הרכב לא כאן בשביל ה'ספורט' " גילוי נאות - זה ממבחן של מיצובישי אטראז' בה אני מתעניין
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אתמול נסעתי בשעות הערב באזור העמקים וראיתי 2 ניידות עם צ'קלקות כחולות מרחוק. יש לי הרגל שאני קולט ניידת בכביש אני עובר למצב 'נהיגת סבתא' סופר זהירה וציינתנית, שלא 'יפלו' עלי במקרה. מתקרב לניידת וקולט שזה ג'יפ, מפלס הדאגה ירד, "הם לא מתעסקים בדוחות אלו בג'יפים.." אומר לעצמי. מתקרב עוד ומשהו נראה לי מוזר, המספרים שחורים ולא אדומים ורשום UN, עוקף את הניידת ורואה מלפניה שיירה ארוכה של מגוון רכבי או"ם: ג'יפים, אוטובוסים, משאיות, משהו שנראה כמו זינזנה וכ'ו, ובסיום עוד לנד קרוזר עם צ'קלקות כחולות שעליו הצלחתי לראות שרשום military police. לא יכלתי לצלם כי הייתי בזמן נהיגה כאמור, אך בהמשך שעצרתי באלונים נתקלתי בשיירה שוב אז הצלחתי להגניב תמונה מרחוק עם האייפון. מצטער…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
האיביזה 1.6 שלוש דלתות SC ידנית סוגרת 5 שנים אצלנו. לא נסעה הרבה - עומדת על 37,000 ק"מ בלבד. בשורה התחתונה הסיאט מגלה אמינות טובה מאוד ומזדקנת בכבוד. אין סימני בלאי בתא הנוסעים. שום דבר לא שבור, דהוי או מקרקש. מצב הצבע מצויין , פעם בחצי שנה ווקס קרנובה עצמי. בעיות שנתגלו : שבוע לאחר המסירה נתגלה שמגב אחורי אינו עובד. הוחלף מנוע במסגרת האחריות. 4 חודשים לאחר המסירה מצבר מזייף - בוצע טיפול/תיקון במסגרת האחריות במוסך צ'מפיון ראשי ירושלים שלא הסכים לפרט מה בוצע. המצבר החזיק עוד 4.5 שנים... מהבחינה המכנית שקט תעשייתי ללא דרמות או דברים שהצריכו כניסה למוסך. פעם בשנה טיפול שנתי לפני הטסט. בנוסף לטיפול השנתי השוטף כמעט לא היו תקלות. מעבר לכך המנו…
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
היי, רכשתי לא מזמן רכב ומצאתי היום בתא מטען את המכשירים הבאים שבתמונה, בנוסף יש כמו פס מתחת ללוחית רישוי שנראה לי מוזר, אני חושב שזה גלאי רדאר או משבש לייזר, השאלה איך מפעילים אותם? יש לי שם את כל הכבלים שלהם. יש גם עוד שני כפתורים על הדשבורד שנראים כמו משהו שהתקינו אחרי שהרכב יצא מהחברה. אחד זה כפתור on/off והשני כפתור לחיצה, אני לא ליעד הרכב אבל אצלם מאוחר יותר שאהיה שם. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אחרי נסיעה גודשת (1.2TSI) עד כמה זה מזיק אם אני מכבה את המנוע ישר אחרי הנסיעה? אני תמיד מחכה כ דקה וחצי אבל לפעמים שנוהגים אצלי ברכב כל הזמן שוחכים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום . אני מעוניין לקנות גאנטים 17" ללאון מבחור שפירסם אותם למכירה ברשת . בתמונה הם נראים טוב , הבחור אומר שהם במצב מצויין , אבל אני לא אדע בודאות עד שארכיב אותם על הרכב + צמיגים חדשים. איך אני נמנע ממצב שלאחר הקנייה יתברר שיש רעידות/סטיות , והמוכר מתנער ממחויבותו ? 1אפשרויות שחשבתי עליהן : 1) זכרון דברים זה דיי ברור (ימויין שהמוכר מתחייב שהם תקינים) . 2) לגשת לפנצריה מקומית, להתקין צמיגים בנוכחות המוכר , לפני העברת כסף ,לפחות הפנצ'ר מאכר יוכל לתת חוות דעת (היתי מעדיף לעשות את זה עם מכון הצמיגים שאני מטפל בו , אבל זה רחוק מאוד מהמיקום של המוכר) אשמח לשמוע רעיונות .
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 5 תגובות
- 832 צפיות
שלום. אני שי בן 24. מחפש לעזוב את התחום בו אני עוסק (מיזוג אוויר) ולעבוד בתחום הרכב. לא משנה אם זו עבודה עם חולצה ועניבה או עבודה עם גריז (אין לי נסיון או דיפלומה בתחום) כמובן שלא בשכר מינימום. מישהו יכול להמליץ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
נכון שגם לכם קצת נמאס ממכוניות משפחתיות סדאן עם טוסיק בולט ומנוע 1,600 סמ"ק? מסתבר שאתם כבר לא חייבים לקבל את המשפחתית שלכם בתצורת סדאן. אם תפתחו קצת את המחשבה, תגלו שלל משפחתיות מיוחדות, מעוצבות ואפילו קצת יותר זולות מהסטנדרט. אז קבלו שלוש מהן במבחן השוואתי - קיה סול מול אופל מריבה מול מיצובישי לנסר ספורטבק
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מדבר על הקרוסאובר באופן ספציפי...מבצע במחיר? מימון? חבר? תודה
הודעה אחרונה מאת iAmital, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הייתי מעוניין להשכיר רכב קבריולט ליום אחד בארץ. היכן ניתן לעשות זאת?האם ישנה חברת השכרת רכב בארץ שיש לה רכבים עם גג נפתח להשכרה ליום?
הודעה אחרונה מאת TDean, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 909 צפיות
שלום, מעוניין לחבר וו גרירה לרכב שלי, (פולו 2001 גיר רגיל) המטרה היא לחבר עגלה קטנה שתנשא ציוד גינון, בערך ( 100 קילו) + משקל העגלה, שמעתי דעות מכמה אנשים שמבינים והם אמרו לי שאני "יהרוג" את הרכב, בעבר העמסתי חומרי בניין במשקל 150 ק"ג והרגשתי שהרכב עגלתי והצריכת דלק הגבוהה באמת הורגשה, מה דעתכם בנושא? כמו כן, הרכב לא הולך לסוע הרבה עם העגלה והציוד נסיעה 1 או 2 בשבוע. במידה ואין שוםבעיה כמה עולה להתקין וו גרירה? או אוכל לדעת איזו עגלה מתאימה לרכב שלי? תודה. במידה ואין בעיה אם זה
הודעה אחרונה מאת TomerAmir, -
-
שלום, מעוניין לשתף אתכם בתוספות השונות שהתקנתי באיביזה שלי ולשאול לגבי התוספות הבאות שעלי לשקול. המטרה: לשפר את איכות החיים בסביבת הנהג, אני נוהג כשעתיים בכל יום. רוב הנסיעות בין עירוניות. תוספות קוסמטיות כגון הוספת פנסי לד לא כל כך מדברות אלי. מה כבר הותקן: מערכת שמע ברמה גבוהה - אצל יוסי אלפיין האחד והיחיד. טלפון קבוע (סים משוכפל עם אותו המספר של הנייד שלי). חיישני רוורס. תושבת לטלפון הנייד + חיוט קבוע של חשמל עבור ה WAZE. משענת יד אמצעית + משענת יד בדלת הנהג במקום מגע הפלסטיק הזול והדביק. שלט אלחוטי למערכת השמע המחובר למשענת היד המרכזית. מצלמת דרך מתחת למראה. מציגה את מהירות הנסיעה האמתית על סמך GPS. הגעתי לסט-אפ מאוד טוב לפי…
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
שלום, נתקלתי בכתבה הזאת: http://www.carbuzz.com/news/2015/3/26/This-Is-What-Happens-When-You-Street-Race-In-God-s-Hometown-7726135/ שנטען בה שפרארי מירושלים עשתה תאונה בזמן שהתחרתה בריינג' רובר. העניין שלא מצאתי מילה על העניין בשום מקום אחר מישהו יודע במה מדובר?
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חג שמח! חבר נתן לי נסיעה קצרה ברכב שלו אחרי הרבה זמן שלא נהגתי. עכשיו באתי לחנות במקביל ברוורס בעליה וניכבה לי איזה אולי 3~4 פעמים ומייד הנעתי את הרכב. עד כמה זה נורא לסטרטר ולקלאץ והמנוע??? עוד דבר יש לכם טיפים לחנייה ברוורס בעליה (לא עליה רצינית אבל האוטו מתדרדר וצריך רגש). הרגשתי קושי גם לסובב את כל הגוף לאחור בגלל שרגל שמאל אחזה בקלאץ. הבעיה שלי זה שבשיעורי הנהיגה שעשיתי את החניות בעלייה עשיתי אותם על רכב דיזל שפשוט לא הייתי צריך גז בעלייות מאוד קשות אפילו (בחיים אפילו לא שמעתי מהמורה שלי את המונח זינוק בעליה) ככה שהרגל שלי כל הזמן הייתה מוכנה על הברקס כמעט כמו באוטומט. התוצאה העצובה היא שבסוף נתתי לחבר שלי לחנות את הרכב אבל מה ה…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שברולט חושפת לראשונה את הדור החדש של הספארק, לקראת תחילת שיווקו בסוף 2015 (אצלנו - תחילת 2016). הפעם, יש סיכוי שנראה גם גרסה אוטומטית שתשודך למנוע 1.4 ליטר עם כמעט 100 כוחות סוס. את תא הנוסעים עוד לא ראינו אבל מי יודע, אולי הוא נפתר מלוח השעונים המכוער דמוי האופנוע. שברולט ספארק 2016 - תמונות ראשונות
הודעה אחרונה מאת RK, -
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לכל מי שמתעניין מבחן מעניין בין שני הרכבים ברור שהפולו ניצחה רק בקו ישר
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בפריוס הקודמת שלנו (2010) הייתה התראה גרפית (מעין נקודות - נקודה לכל מושב) שהתריעה על אי-חגירת חגורת בטיחות בכל אחד ממושבי הרכב. בפריוס החדשה (פרטיות שתיהן) - נעלמה התצוגה הזו לחלוטין! פנינו ליבואן במטרה להבין איך נעלם איבזור כזה (שמופיע, אגב, בספר הרכב) ולא הצלחנו לקבל תשובה. מישהו יודע אם היצרן הסיר את התצוגה הזו או שמדובר בתקלה/עניין מקומי? תודה, דרור
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריכה לעשות ביטוח לאוטו לאוטו הראשון שלי ולא כל כך הבנתי מה ההבדל בין הביטוחים שהם מעבר לביטוח חובה. באתר של כלל ביטוח ראיתי שהם מציעים ביטוח מכונית גם מקיף וגם צד ג' ולא הבנתי אם הם באמת 2 ביטוחים נפרדים שכדאי לעשות ואז זה בעצם 3 ביטוחים שזה לא מעט כסף או שאפשר להסתפק באחד מהם? ואם באחד מהם אז איזה ביטוח כדאי? זה לא אוטו מאוד מרשים כך שאני פחות לחוצה מגניבות אז אולי צד ג'?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, הגעתי היום ללמד תלמיד שלי כאשר אביו שהוא פחח הצביע על המכה מעל הגלגל הקדמי ברכבי וציין שיעלה 500 ש"ח לתקן. אמרתי לו שהמכה מלפני שנים. אין לי כוונה לתקן את המכה, כיוון שמדובר במכה שלא מפריעה לנסיעה- ואני מניח שהשפעתה על זרימת האוויר זניחה גם במהירויות גבוהות. וכבר התרגלתי לסימן, זה נהיה כמו נקודת חן של האוטו. אולם, עצם ההזכרה של המכה ההיא, הזכיר לי איך ראיתי לפתע את המכה לראשונה, ותהיתי ממה היא נגרמה. האם: 1. רכב עשה רוורס ונכנס קצת ברכבי\ רכב תמרן בכללי באזור של רכבי ונשק לפח הרכב 2. מישהו\י בעטו ברכב צירפתי תמונה, ממה המכה נגרמה? back in the days זה העסיק אותי מאוד.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, רכשתי אתמול יונדאי I30 Inspire שנת 2010. יש לי כמה שאלות שאני מקווה שתכולו לעזור לי בהם: 1.אני מעוניין להחליף את המערכת המקורית למערכת מולטימדיה והבנתי שאני צריך לקנות פאנל חדש שהוא מותאם למסך מוליטמדיה,הבעיה היא שאני לא מוצא באף מקום באייבי את הפאנל הזה. איך אני יכול למצוא אותו? 2.בהמשך לשאלה הראשונה במידה והחלפתי למערכת מוליטימדיה (מסך) הכפתורים בהגה יפסיקו לעבוד? ואם כן יש דרך לסדר את זה? 3.המפתחות שהגיעו עם הרכב הם בצורה הישנה מפתח בנפרד ושלט בנפרד.יש את המפתחות הקפיצים שהשלט והם באותה יחידה,וראיתי באייבי שמוכרית אותם השלטים האלו ב20 שקל .השאלה אם אני מזמין את המפתחות האלה מאייבי כמה יעלה לי בערך כמובן לשכפל את המפתח שלי שיהיה במפתח קפיץ? ואם זה א…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI,