רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 105 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שער היורו מתחיל לעשות את שלו, ובפיאט מוזילים מחירים - פיאט פנדה - מחיר ישן 71,990 ש"ח. מחיר חדש: 59,900 ש"ח פיאט 500L Living (דגם 7 מקומות) - מחיר ישן 159,900 ש"ח. מחיר חדש: 144,900 ש"ח פיאט 500L ידני - מחיר ישן 115,900 ש"ח. מחיר חדש: 104,900 ש"ח פיאט 500L דיזל אוטומט - מחיר ישן 144,900. מחיר חדש: 129,900 ש"ח פיאט 500 ידני - מחיר ישן 83,900 ש"ח. מחיר חדש: 79,900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 762 צפיות
כמה קילומטר צריך לנסוע בשנה כדי שיהיה יותר כלכלי יותר לרכוש רכב דיזל?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
שאלה של סקרנות אם ממלאים דלק בג'ריקן ומאחסנים אותו האם אחרי תקופה ארוכה הוא עדיין שמיש? מה עדיף: ג'ריקן פח או פלסטיק?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
הולנד ומכוניות
מאת ilyman- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לטוס לשבוע להולנד והשאלה שלי אם יש משהו שקשור לתחום הרכב שניתן לראות שם כמו: מיפגשי מכוניות מוזאון אירוע מוטורי כולשהו תאריכים של של השבועיים הקרוביים תודה מראש על העזרה !!
הודעה אחרונה מאת IsraelR, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כותרת
הודעה אחרונה מאת loko152, -
אהלן. אם מישהו יוכל לפרט ממש במספר מילים על ההבדל בקטגוריה בין הדגמים של אלפא רומיאו: ג'ולייטה, בררה, 159 אני מודע לזה שהמיטו היא הקטנה שבחבורה הג'ולייטה היא על תקן המשפחתית מבחינת קונספט - מה עם הבררה ועם ה 159? תודה!
הודעה אחרונה מאת amiger, -
מחירון רכב
מאת ibizaseat1-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אני רוצה למכור את האיביזה שלי ואני לא מצליח להירשם ללוי יצחק (הבנתי שלא מסתכלים כל כך על מחירון יד2), לכן אני צריך עזרה בבדיקה של המחיר מחירון שאני אדע פחות או יותר בכמה לפרסם. אם אפשר גם לשקלל ק"מ 68,000, שנת 2011, SC 1400, שלוש דלתות, גג פנורמי, מצלמה וחיישני רברס, מסך מולטימדיה. תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן אני נהג צעיר שכבר חצי שנה על הכביש. אומנם אין לי הרבה שעות נסיעה, אבל אשמח לשמוע כיצד אתם מתמודדים בעת נסיעה בכבישים צפופים נניח בשכונות, עם רכבים שחונים משני הצדדים ואוטו שבא ממול. כל מי שנוסע מולי בא במהירות, ולאחר שעובר אותי אני לעיתים חושב שעוד ס"מ היינו משתפשפים. כמו כן בצד של המכוניות החונות, אין לי תחושה של כמה קרוב אליהם וגם שם אני חושש שאולי הייתי צמוד יותר מידי. אמרו לי שלמודים את הגודל של הרכב עם הזמן, אבל בינתיים אני עדיין לא מרגיש שיש לי מספיק ידע כמה אני קרוב או רחוק במיוחד מצד ימין שלי. אשמח לכל טיפ\הצעה
הודעה אחרונה מאת שביט, -
מסתבר שיש פה לא מעט ג'יפאים, מה עם איזה טיול מאורגן? אני לעשות את שבת הקרובה או הבאה באזור אליקים\חורשן\כרמל\מוחרקה, זה לפחות מה שאני מכיר נ.ב. ובינתיים, בברזיל:
הודעה אחרונה מאת -מוטי-, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אנחנו תמיד אוהבים להתלונן על כמה הכבישים בארץ לא טובים, המצלמות בטיחות מציקות וכמה בחו"ל הרבה יותר טוב וחשבתי שיכול להיות מעניין לחלוק את רשמיי כמישהו שמתגורר בחו"ל ומגיע לארץ לביקור. במהלך הביקור נהגתי כ-2300 קילומטר שרובם היו באיזור השפלה (רחובות) ועד הצפון (נהר הירדן, כ-3-4 קילומטר אחרי קיבוץ גדות). איכות הכבישים- המצב בארץ טוב יותר ממה שמקובל לחשוב, רוב הכבישים היו באיכות סלילה סבירה בהחלט וקשה לי להזכר באיזשהו כביש שהיה לא טוב בצורה יוצאת דופן. לשלילה אציין שבסופ"ש הסוער האחרון יצא לי לבלות לא מעט בנהיגה, בלא מעט כבישים פינוי המים לקוי ומהר מאוד נוצרות שלוליות בעת גשם. שילוט- לא נורא אבל בהחלט יכול להיות טוב יותר, לא פעם נתקלנו בתמרורים שהוסתרו על ידי צ…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אני עומד לפני טיפול ראשון ברכב החדש שרכשתי. אני לצערי לא סומך על מי שמבצע את נסיעת המבחן לאחר הטיפול. נכון שיגידו כאן אם אני לא סומך על מי שנוהג אז איך אני סומך על מי שמטפל ברכב. אבל ברצוני לדעת האם אפשר לדרוש שנסיעת הבדיקה תבוצע יחד עם בעל הרכב,במקרה זה אני?
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריך לחכות שכבר המנוע ירתח ותדלק נורית כדי לדעת שיש לי בעיה ?במקרה הזה זה קיה סיד
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יצא לי להתקל בפרסומות האלו בשני אתרים, של "מאקו" ושל "אוטו". מחיר התחלתי של כ-95K, לדגם ה-350. נשמע מאוד זול, והם טוענים לאיבזור ברמה גבוהה. הבאנר הפנה לאתר הישראלי של יבואנית MG. אחה"צ ניתקלתי שוב בפרסומת, אבל ההפניה לא עבדה, האתר קרס (היה כתוב שרוחב הפס שהוקצה לו הגיע למגבלה). האם "הנחתום מעיד על עיסתו"? לא רק שמדובר ברכב סיני עם אמינות לא ידועה, גם אתר האינטרנט של היבואן לא מראה עמידות ואמינות
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ביום ראשון סגרתי הזמנה בסוכנות סוזוקי בחדרה לרכב של סוזוקי סוויפט ידנית, במקום נאמר לי שהרכב מגיע באונייה הקרובה שצריכה לאגון בארץ באפריל/סוף אפריל. את האמת מאז שעשיתי את ההזמנה ההתרגשות לא עוזבת אותי והסבלנות פשוט לא קיימת והייתי רוצה לדעת פחות או יותר תאריך מדויק לאותה אגינה שבסופה אני אתחדש בסוזוקי שהזמנתי ורציתי באמת לדעת האם ניתן לברר תאריך הגעה משוער או משהו כזה ? אם כן איך עושים זאת ?
הודעה אחרונה מאת Lagy1941, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לטענתם מדובר בנתונים מחברת switch. אם הנתונים נכונים, המצב הרבה יותר גרוע ממה שחשבתי.
הודעה אחרונה מאת ts1, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
משפט ופלילים |עודכן 18:09 15/04/2015 מתן חודורוב [h=2]בית המשפט לתביעות קטנות הורה לבעל מוסך "ב.מ.וו" באזור פתח תקווה לשלם פיצוי כספי ללקוח, אותו כינה בין השאר "מרוקאי", "אפס מהשכונות" ו"ערס". השניים התווכחו על רקע מחלוקת בנוגע לתשלום עבור הטיפול שבוצע ברכב הלקוח. בהחלטתו קבע השופט כי נחצה הגבול בין "קללה רגילה" ללשון הרע[/h] קיללת? שילמת. בית המשפט לתביעות קטנות הורה לבעל מוסך "ב.מ.וו" באזור פתח תקווה לשלם פיצויים על סך 12 אלף שקלים ללקוח, אותו קילל מספר פעמים במהלך ויכוח שהתפתח בין השניים. הלקוח, שבא להחליף את הבלמים ברכבו, נקלע לויכוח עם בעלי המוסך המורשה סביב גובה השתלום עבור השירות. במהלך חילופי הדברים גידף אותו הבעלים וכינה אותו "מרוקאי", "אפס מהשכונ…
הודעה אחרונה מאת tomerc, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אני מקווה שתוכלו לעזור לי לפני חודש קניתי יונדאי איי 10 2009 יד שניה מחברת ליסינג, הרכב היה בבעלות פרטית לפני ואני יד שניה. הנעילה של הרכב היא עם מפתח בלבד. פרצו לי לרכב פעמיים בשישה ימים. פעם ראשונה ממש קרוב לכניסה לקניון (היה בערב) פעם שניה בחניון של העבודה (משעות הבוקר עד אחר הצהריים) בשתי המקרים לא שברו חלון, אני חושב שיש להם מפתח משוכפל כי האוטו גם היה נעול שחזרתי ובשני המקרים לקחו ציוד מהתא כפפות ומהתא מתחת לרדיו דיסק. מה לעשות? יכול להיות ששמו לי איתורן על הרכב ויודעים טיפה הוא נמצא בכל רגע? יכול להיות שסימנו לי אותי עוד בחהרה שממנה קניתי? איך אני יכול לפתור את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ראיתי את הפרצוף שלה מרחוק, לא האמנתי שמישהו העז. הוצאתי את הטלפון והתחלתי לצלם. https://www.youtube.com/watch?v=5d1MVmAYTyY
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- 2 תגובות
- 936 צפיות
אנחנו נתחיל להעלות לכאן את חדשות הרכב של גלובס. אתם מוזמנים לצפות, לדבר על מה שקורה שם וגם להציע הצעות לשיפור. התוכן במהדורה במספר 87: אאודי ממשיכה לחשוף את דגמי העתיד שלה, קורוס הסינית חושפת קווים לדמותו של דגם SUV חדש וראשון של החברה. ב.מ.וו וטויטה ממשיכות במרץ לפתח דגם ספורטיבי משותף. מבחן דרכים לבמוו R1200R והצצה לאופנוע מוגדש הטורבו שנחת בישראל. מסתבר שטנקים יודעים לעשות דריפטים (?!). נכיר את עקירת השן הכי מוטורית שאתם יכולים לדמיין. פורד שולחת לסדנת שלבי את ה F-150 ראפטור וכל השאר היסטוריה... ירין שטרן מסיים סופ"ש של מירוצים עם טעם חמוץ מתוק נסיים עם נערות המטרייה של ה- MOTO GP
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 1 תגובות
- 816 צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי פיג'ו 206 1.4 ידני 170K, נכנסתי למוסך לפני מעבר טסט. במוסך מסרו לי כי יש לי בעיה במסרק הגה ואני צריך להחליף מסרק (למרות שלא היו לי שום רעשים באוטו) העלות מסרו לי כי היא 2,200 לפני מע"מ. 1) האם המחיר סביר? 2) האם דבר כזה מונע בהכרח לעבור טסט? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברת קרסו, יבואנית רנו לישראל, תזמין 725 מכוניות מדגם רנו קליאו מהדור האחרון למוסך לצורך תיקון יזום. הסיבה: בעיה אפשרית במערכת הבלימה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4597137,00.html
הודעה אחרונה מאת Yondalar, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חג שמח חברים. אז בהמשך לפוסט המסכם שפתחתי לפני מספר חודשים בו חגגתי כמעט חצי שנה עם הרכב והשקעה מטורפת של כמעט 12K ש''ח, אני מעדכן עוד דברים שבוצעו ברכב לכבוד הטסט השנתי. הפוסט המסכם הקודם: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?552064-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%9B%D7%9E%D7%A2%D7%98-%D7%97%D7%A6%D7%99-%D7%A9%D7%A0%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-6-GG-%D7%9C%D7%A7%D7%A6-%D7%95%D7%A8%D7%99-07 אז כאמור, הרכב נרכש עם 78K ק''מ וכיום הרכב עומד על 87K ק''מ. כמעט 10K ק''מ של הנאה מרכב מדהים, איכותי ותחושה רמת חיים אחרת לגמרי מהסיוויק שהיתה לי, שבה נסעתי פחות מ- 7K …
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בטח כל אחד מכיר את הסיטואציה שהרכב שלפניך (בדרך כלל הראשון בתור) עוצר ברמזור אדום קדימה מדי, נניח על מעבר החציה או כבר חצי בתוך הצומת ואז משלב לרוורס כדי לחזור אחורה ונשאר במצב הזה. עכשיו מה נכון לעשות בסיטואציה הזאת. אם מצפצפים לו, אז הוא יכול לחשוב שהאור התחלף ולהתחיל לנסוע אחורה ישר עליכם ואם לא אומרים כלום אז כל הסיכוים זה שכשבאמת יתחלף הרמזור הוא יתחיל בנסיעה ושוב יסע אחורה במקום קדימה. יש למישהו עיצה טובה כי עכשיו אני אם אוטו חדש וקרה לי הבוקר "כמעט" כזה ולא בא לי דפיקה ובלאגן של מוסך וביטוח
הודעה אחרונה מאת wooja, -
-
- 1 תגובות
- 535 צפיות
http://cars.walla.co.il/item/2846189 כתבה מעניינת על רווחי חברות הליסינג בארץ. אף חברה לא באמת הפסידה כסף בשורה התחתונה, אבל הרווחים ירדו, ובחלקם בצורה דרסטית. מתוך הכתבה:
הודעה אחרונה מאת kissos, -
לפני שנה היה לי רכב נפלא, רנו סניק II, 2006, מנוע 2.0 והיה נהדר, קצת זקן אבל נפלא. על הרכב הנ"ל שילמתי בין 3K ל-4K ביטוח חובה + מקיף (לא זוכר מחיר מדויק) וחשבתי שזה הרבה. לצערי הרב, בעת נסיעה שגרתית, גדר הביטחות קפצה מול הרכב (ציניות) והלך האוטו.... חיפשתי רנו סניק III ורנו מגאן/פלואנס דיזל בנרות, ולא מצאתי. בלית ברירה, רכשתי לי סקודה יטי, 1.2 טורבו, ידנית. את הרכב קיבלתי עם איתוראן SAVE או Safe מותקן והיות וחברת הביטוח אמרה לי, או קודנית או איתוראן, החלטתי להישאר עם האיתוראן מאשר לשים את הקודן המעצבן והמטריד הזה. היות ולא היה לי עבר ביטוח על שמי, אז חברת הביטוח "קנסה" אותי על כך, ושילמתי כ-8.5K ביטוח על הרכב. אני הייתי די בשוק, ואמרו לי שהרכב הזה ז…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חצי שנה אחרי שהוצגה, מגיעה הסיוויק המתוחה לישראל. אז מה חדש? מערכת בלימה עירונית, מערכת מולטימדיה, עיצוב וגרסת "ספורט דיזיין" ששואבת השראה מהטייפ R. מה ישן? המחיר, שנשאר ללא שינוי על החל מ-135,000 ש"ח. אה כן, "בעתיד הקרוב" (חודש? חודשיים? שלושה? אין לדעת) תגיע גם הטייפ R. קישור לידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סיכום קצר על חווית נהיגה ב(North Weald Airfield (ESSEX כבר מספר פעמים בשנים האחרונות שאני פוקד את לונדון ובזכות חבר יחיד במינו שגר במקום, חווה קצת מתרבות מוטורית בריאה. בעבר אלו היו מסלולי קארט משובחים, סופרקארס בסילברסטון, קורס על סקיד קאר וכן קורס נהיגה לבן שלי. הפעם, חוויה קצרה על 3 מכוניות חלום - למבורגיני גייארדו, פורש 911 GT טורבו ופרארי 430. המסלול קצר יחסית, עם מספר פניות שונות. 3 הקפות על כל מכונית. לא תקבלו כאן ניתוח שמתיימר להתאים את המכונית הנכונה ללקוח הנכון או את איכות החיים הצפוייה לכם עם כל אחת מהיפיפיות. גם לא תקבלו כאן, עליה ברמת הנהיגה שלכם, פיתוח יכולות או מהירויות קיצוניות. מגיעים למקום, מקבלים תדריך קצר יחסית אבל לעניין, וישר…
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מניח שזה מוכר ומובן אבל בעיני חשוב להזכיר גם לאור האוטובוס-בווום-רמזור אדום : בסיטואציה בה אנו נעצרים ונעמדים ע"מ לפנות, חשוב לשמור את ההגה בכוון ישר קדימה עד לתחילת הנסיעה אל הפנייה : פעמים רבות עצירה שכזו גורמת לתאונת חזית-אחור : אם אתה עומד עם הגה ישר, תעוף קצת ישר קדימה אל נתיבך : אם כבר סובבת את ההגה לכוון הפנייה, תעוף אל הנתיב הנגדי. לא מעט אנשים נהרגו בגלל הדבר הפעוט הזה, שקל מאוד ליישם.
הודעה אחרונה מאת amit94, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, רציתי להיתייעץ איתכם בנוגע לנזקי ברד מהחורף האחרון, קניתי באזור חודש אוקטובר רכב חדש שנפגע במהלך החורף לפחות 3 פעמים מברד ,מבדיקה שעשו במוסך (מתמחה בתיקון ברד ללא צבע) מדובר על נזק לא קריטי בעיקר על הגג שבו יש כ 10 נקודות קטנות שאת רובם בקושי רואים (רק בזווית מסוימת בשמש) ועוד מספר נקודות שמפוזרות על המכסה מנוע ועוד איזה שתיים בצידי הרכב, עדיין הנזק יקר והערכת המוסך היא שהתיקון יעלה כעשרת אלפים שייח השאלה היא מה עדיף לעשות במצב כזה: מצד אחד אני שוקל להפעיל את הפוליסה ולממש את הפיצוי המגיע לי עכשיו ,מצד שני אני לא יודע מה יהיה הלאה בחורף הבא וכול פעם לשלם 1800 שייח השתתפות עצמית ולאבד הנחת העדר תביעות אני ממש לא רוצה. אופציה נוספת היא להשאיר את זה כמו ש…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
האם ניתן לנעול חלון ידני בדומה לנעילה של דלת כך שלא ניתן לפתוח אותה מאחור? לא מצאתי בורר מתאים ואין זכר בספר רכב (פיאסטה 2013 ידנית). יש פתרון אחר פרט לפירוק הידית?
הודעה אחרונה מאת yohai71,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 294 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דאבל קלאצ
- במבליק
- zvigolden
- שום מאכר
- natco
- milser
- MOTIOZ
- David32
- stx
- steinnn
- הדיין
- גולדן191