Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו תמיד אוהבים להתלונן על כמה הכבישים בארץ לא טובים, המצלמות בטיחות מציקות וכמה בחו"ל הרבה יותר טוב וחשבתי שיכול להיות מעניין לחלוק את רשמיי כמישהו שמתגורר בחו"ל ומגיע לארץ לביקור.

במהלך הביקור נהגתי כ-2300 קילומטר שרובם היו באיזור השפלה (רחובות) ועד הצפון (נהר הירדן, כ-3-4 קילומטר אחרי קיבוץ גדות).

 

איכות הכבישים- המצב בארץ טוב יותר ממה שמקובל לחשוב, רוב הכבישים היו באיכות סלילה סבירה בהחלט וקשה לי להזכר באיזשהו כביש שהיה לא טוב בצורה יוצאת דופן.

לשלילה אציין שבסופ"ש הסוער האחרון יצא לי לבלות לא מעט בנהיגה, בלא מעט כבישים פינוי המים לקוי ומהר מאוד נוצרות שלוליות בעת גשם.

 

שילוט- לא נורא אבל בהחלט יכול להיות טוב יותר, לא פעם נתקלנו בתמרורים שהוסתרו על ידי צמחיה ועמודי חשמל וכדומה וכן שילוט ישן שבשעות לילה היה קשה לקריאה.

 

מצלמות מהירות\רמזור- לאור הדיונים הארוכים בעניין הקדשתי תשומת לב לעניין ובעיקר חששתי מאותן מצלמות רמזור שמצלמות גם על מהירות. בפועל, אני חושב שהמצב לא כזה נוראי, ברוב הכבישים המהירים (נתיבי איילון, כביש החוף וכדומה) כאשר הכביש היה פתוח התנועה התנהלה על מהירות של איזור 110-120 קמ"ש וגם כשחלפתי במהירות 120 קמ"ש על פני ניידת תנועה שלזרה עלי בכביש החוף לא נרשם אירוע חריג.

גם מבחינת תדירות הופעת המצלמות זה לא היה קריטי ולא הטריד במהלך הנסיעות.

לשלילה אציין שברוב המקרים אין שילוט המתריע על הגעה למצלמת מהירות.

 

"הנהג הישראלי"- פעמיים הצטערתי מאוד שהרכב בו נהגתי אינו ליסינג, זה קרה פעמיים הודות לנהגים שנצמדים אלי לרכב עד כדי מרחק של פחות ממטר וחצי בשיוט על 90 קמ"ש בכביש מהיר, מספיק שהייתי מלטף את דוושת הבלמים והם לא היו מספיקים לבלום.

גם לא מעט נהגי ליסינג מככבים עם נהיגה חוראנית, נהגי מוניות שחותכים 3 נתיבים וכן הלאה.

רוב הנהגים בסדר בסה"כ אבל יש את אותו "קומץ" שלא פעם איחלתי לו תאונה ללא נפגעים, כזו שאתה יוצא ממנה עם רכב ואגו מרוסקים ואסימון שנופל ומאותת לך שעל הכביש אתה מסוכן לעצמך ולסביבה.

 

חנייה......- מגיע בערב חג לחצי חינם בראשון, אתם יכולים לתאר שהחניון גדוש ומלא, רואה רכב ואישה שבדיוק פותחת את הדלת שלו, עוצר ושואל אותה אם היא יוצאת, היא עונה שרק הגיעו.

זה הרגע שאני קולט שבעלה החנה את הרכב בדיוק במרכז 2 חניות, פאקינג יונדאי i20 פיצפונת חונה על 2 חניות בערב חג בחניון גדוש של סופר.

אני פונה אליו בצורה מנומסת ומבקש שיזיז את הרכב כדי שגם אני אוכל להחנות. מה עונה האינטיליגנט?

"עזוב אחי!! אין מצב שאתה מצליח להחנות פה! צפוף לאללה!"

אמרתי לו שלא ידאג, אני אצליח. מה עונה האינטיליגנט?

"עזוב אחי!!! כבר הוצאנו את הילדים מהרכב".

אמרתי לו תודה וציינתי שבפעם הבאה שיחנה בחניית הנכים, זה גם קרוב יותר לכניסה ולאור התשובות המפגרות שלו אין בעיה חוקית, הוא זכאי לכך.

בביקור בקניון ארנה בכלל זה היה הזוי, פולו GTI חונה על 2 חניות נכים, אאודי S3 חונה על לא פחות מ-3 חניות!!! (מיותר לציין שאלו היו חניות חופשיות ולא שמורות).

ואלה רק דוגמאות בודדות מתוך תופעה רחבה ומגעילה.

 

סיאט איביזה- הרכב הזה זוכה לסעיף משל עצמו מכיוון שאת התופעות הכי מעצבנות ומסוכנות ראיתי מגיעות מנהגים של הדגם הספציפי הזה (כמובן הדגם החדש, במבצע...).

טסים בכביש המהיר גם כשיש לא מעט תנועה, חותכים נתיבים ועוד שלל תופעות שגרמו לי להתרחק מהרכב הזה על הכביש, מניח שזה תוצר של רכב צעיר ושיק א-לה ספורטיבי שגורם ללא מעט בעלי הדגם לנהוג כמו מפגרים תוך סיכון עצמי להם ולסביבה.

 

דבר אחרון עם סוג של הקשר מוטורי, עצרתי לתדלק, בזמן שהרכב בתדלוק יצאתי החוצה ולקחתי את המגב מהדלי וניקיתי את כל החלונות.

בסיום התדלוק שילמתי למתדלק ואמרתי "תודה רבה".

המתדלק הסתכל עלי בפליאה ואמר לי "על מה תודה, ניקית את החלונות בעצמך".

עניתי לו שאמרתי תודה על זה שנתן לי שירות ותדלק לי את הרכב.

 

הוא חייך ואמר לי תודה והיה נבוך כאילו פעם ראשונה מישהו הודה לו על זה שתדלק לו את הרכב.

 

פרגנו למתדלק, תגידו לו תודה על התדלוק, זה לא עולה כסף ועלול לגרום למישהו לחייך.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אכן רמת הכבישים בארץ השתפרה מאוד בשנים האחרונות . בטיולי האחרונים בארהב וקנדה הופתעתי לגלות לא פעם כבישים שמוגדים ככבישים מהירים עם איכות אספלט מזעזעת ונמוכה בהרבה ממה שיש לנו , בהחלט יש ויש. בנוגע לחוצפה ולחוסר האיכפתיות הישראלית זה אכן מכעיס אבל עד שלא תהיה ענישה בעניין פשוט אין מה לעשות. תרבות מוטורית לקוח שנים לסגל ולחנך , אצלנו עדין לא התחילו לחנך לנהיגה נכונה אז הפתרון אפילו לא באופק.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אין ספק שאיכות הכבישים בארץ היא גן עדן ליד מדינות מסויימות, כמעט כל נסיעה אני מקלל כשהלסת שלי רועדת במשך עשרות מיילים על כביש מהיר פה בארה״ב..

אבל הכל יחסי, אם אתה באמת רוצה גם שוק תרבותי וגם תשתיות מהגיהנום אני ממליץ בחום על טיול לרומניה :wink:

לגבי התרבות נהיגה לצערי אני חושש שהיא מהווה רק הצצה לתרבות באופן כללי של הנשמות הטהורות שלנו בארץ.

פורסם

שמת "מוטוריים" במרכאות, ציפיתי למצוא תוכן אחר, בהמשך לשרשור אחר שפתחת.

 

 

בחול המועד נסענו בטור מכוניות ארוך ב-80 בערך, מתישהו עקפה אותי איביזה שנהגה קיווה

 

להידחק אל נתיב פנייה שמאלה אבל להמשיך בו ישר להשתלב חזרה [מובן ? מכירים את סוג העקיפה הזה ?]

 

ובשבריר שנייה כמעט יצר תאונה איומה עם רכב שיצא משמאלנו ונכנס לו לנתיב ההשתלבות.

 

אחרי תמרון חריף שהוא ביצע ומספר חראקות שיצר סביב שב לנתיב והמשיך לנסוע לפנינו, באותו טור,

 

למשך שתי הדקות שנותרו עד להתפצלות.

The first one to get angry loses

פורסם

עידן, סה"כ התרשמותך מתאימה למה שאנימכיר מנהיגה יום יומית בכבישי הארץ.

בכל זאת כמה הערות:

1. שילוט (וזה כולל סימון על הכביש) - שילוט ההכוונה בד"כ סביר ומעלה, גם התמרור סביר אם כי התמרורים קטנים מהמקובל בחו"ל, בעיקר בכבישים הבין עירוניים והמהירים (למרות תקנים שכנראה תואמים לאירופיים). יש בעיה קשה של תחזוקת השילוט, לדעתי נובעת קודם כל מדהיה מהירה של הצבע בשמש הישראלית, בתוספת לתרבות כללית של תחזוקת שבר (שגם היא לא תמיד מתבצעת בזמן הדרוש).

2. איכות כבישים - לדעתי כבישים המהירים פחות טובים מהסטנדרד האירופי, נסה לנהוג אפילו בכביש כמעט חדש כמו 22 ותקבל לא מעט הקפצות, ויש גם בעיה של נתיבי האצה קצרים מדי (במיוחד בכביש 2). לעומת זאת כבישים אזוריים ומקומיים יותר טובים ממה שראיתי בהרבה מדינות, אפילו קודש הקודשים (גרמניה), בעקר מבחינת רוחב הכביש והמצאות שוליים (מרכיב שכמעט אינו מוכר באירופה), אם כי איכות האספלט מאד וריאבילית.

3. הנהג הישראלי. טוב, כולנו מכירים את הבעיה, הבעיה היא שהרוב לא מכירים בבעיה. ממש לא מתרכז בנהגי איביזה.

4. להודות לנותן שירות - מבחינתי דבר מובן מאליו. אפילו כאשר המנקה מרוקנת את סל הניירות במשרד שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

 

"הנהג הישראלי"- פעמיים הצטערתי מאוד שהרכב בו נהגתי אינו ליסינג, זה קרה פעמיים הודות לנהגים שנצמדים אלי לרכב עד כדי מרחק של פחות ממטר וחצי בשיוט על 90 קמ"ש בכביש מהיר, מספיק שהייתי מלטף את דוושת הבלמים והם לא היו מספיקים לבלום.

גם לא מעט נהגי ליסינג מככבים עם נהיגה חוראנית, נהגי מוניות שחותכים 3 נתיבים וכן הלאה.

רוב הנהגים בסדר בסה"כ אבל יש את אותו "קומץ" שלא פעם איחלתי לו תאונה ללא נפגעים, כזו שאתה יוצא ממנה עם רכב ואגו מרוסקים ואסימון שנופל ומאותת לך שעל הכביש אתה מסוכן לעצמך ולסביבה.

 

סיאט איביזה- הרכב הזה זוכה לסעיף משל עצמו מכיוון שאת התופעות הכי מעצבנות ומסוכנות ראיתי מגיעות מנהגים של הדגם הספציפי הזה (כמובן הדגם החדש, במבצע...).

טסים בכביש המהיר גם כשיש לא מעט תנועה, חותכים נתיבים ועוד שלל תופעות שגרמו לי להתרחק מהרכב הזה על הכביש, מניח שזה תוצר של רכב צעיר ושיק א-לה ספורטיבי שגורם ללא מעט בעלי הדגם לנהוג כמו מפגרים תוך סיכון עצמי להם ולסביבה.

 

 

:wink:

 

אני לא יכול לנסח את זה בצורה טובה יותר.

 

מקווה שהצלחת להנות משאר התחומים הלא-מוטריים שיש למדינתנו להציע.

M-TECH E46

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי איכות הכבישים, הבעיה הגדולה היא בתוך הערים. חיפה והקריות כדוגמא.

יש גם כבישים בין עירוניים שנהרסים כל הזמן בגלל הגשמים (כנראה בגלל תכנון גרוע וחיסכון), כמו 75 לכיוון יגור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

4. להודות לנותן שירות - מבחינתי דבר מובן מאליו. אפילו כאשר המנקה מרוקנת את סל הניירות במשרד שלי.

 

אפילו ! :)

 

כשהיא באה אני מוציא בעצמי את השקית המלאה ומתחלף איתה בריקה [כולל התקנה (!)].

חוסך לה התכופפות.

 

אני אומר שלום לשומרים בכניסה למקומות. הרוסים המבוגרים יותר נבהלים מזה ומביטים בי בחשדנות.

The first one to get angry loses

פורסם

מפתיע מאוד שלא הזכרת את העניין של חוסר הבנה או איכפתיות לגבי דרך השימוש הנכונה בנתיבים שגורם לחצי מהצרות על הכביש המהיר. אותי זה כנראה הדבר שהכי מטריף על הכבישים בישראל ואני נתקל בו מעט מאוד על הכבישים בחו"ל, גם במדינות ידועות לשמצה כמו יוון וכד'.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אגב הנהג הישראלי,

היום בירידה מ-471 לכיוון אשדוד נהג פול טריילר שהיה בנתיב לתל אביב החליט לעקוף את כל מי שהיה בנתיב ולחתוך אותי לכיוון אשדוד במשולש של ההתפצלות כבישים כאילו הוא רכב פרטי..

 

בהמשך היום אני אעלה את הסרטון לשרשור של הדבילים

פורסם

טוב לשמוע שממבט חיצוני לא הכל גרוע פה.

 

מעניין אותי מה אתה חושב על תופעת "מתנחלי השמאל" ואי שימוש בנתיב הימני כלל אצל הרבה מאוד אנשים בארץ.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לדעתי זה בגלל הגודל של המדינה שלנו והקלות להגיע מנק' לנק' בזמן קצר ולכן יש הרבה כבישים מתוחזקים היטב לעומת מדינות על שטח פי 2 ממדינת ישראל וקושי להגיע לאזורים מסוימים שם. מבחינת (אי)תרבות נהיגה שקיימת פה אז בכל מדינה יש את הפסיכים שלה(ראו ערך רוסיה) כמובן אני לא מכליל יש ויש ויש נהגים.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

נהגת באזור פארק המדע וביציאה מרחובות לכיוון קרית משה?

אלו הכבישים הגרועים שראיתי בחיי בנוסף לגשר החדש שעשו שם שהוא סכנת התהפכויות.

פורסם

אכן יש את העניין המרגיז של נהגים שלא משחררים את הנתיב השמאלי גם לאחר שאתה מאותת\צופר\יורה זיקוק\פותח רימון עשן כדי לסמן להם.

 

כמובן שיש כבישים שאומנם סלולים היטב מבחינת איכות האספלט אבל הם קצת גליים אבל זה עדיין עדיף על לא מעט כבישים מהירים בחו“ל שסלולים בטון במקום אספלט.

 

השורה התחתונה היא שהבעיה בישראל אינה בתשתיות, הן לא גרועות כמו שמנסים להציג אותן, הבעיה המרכזית היא באמת אותו קומץ שפשוט מחרבן על חוקי התנועה וגורם לכך שהנהיגה הופכת למתישה ולוחמנית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

×
×
  • תוכן חדש...