Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אתה פספסת את מה שאני אומר.

הנה - שוב, בצורה אחרת -

מלמכור 24 רכבים, יבואן לא יתפרנס.

סמל"ת מתמחרת בצורה לא הגיונית רכבים. מדי פעם יש רכבים שמתומחרים בצורה אטרקטיבית יותר, אבל זה לא מהלך שבונה שוק. מקסימום מהלך שמזיז קצת יותר חתיכות של דגם או תת דגם.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

איפה אמרתי את זה?? :shock::shock::shock:

לאורך השרשור - התלתן ירוק הוצגה דווקא כאחד הרכבים שתומחר אטרקטיבית וזכה להצלחה.

פעם נוספת אני אנסה - ההצלחה הזאת מוגבלת יותר ולא מספיקה על מנת לכבוש נתח שוק מאסיבי יותר על ידי התוצרת שהיבואן הזה מוכר.

אפרופו - ראו מקרה קיה - שפרחה מאז שהוציאו אותם מסמלת. נכון שהיה שם שילוב של הצגת דגמים מוצלחים יותר, אבל לא רק - אלא גם יבואן שרצה באמת למכור.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

צרוף האמירה "סמל"ת מתמחרת בצורה לא הגיונית רכבים", בהקשר השאלה שלי לגבי דגם מסוים, עם הנתון הזה של גרף מכירות די אנמי לטעמך, שוב לגבי אותו דגם ובצרוף האימרה הקודמת שהיבואן משקיע מבחינת מאמצי שיווק את כל מה שאפשר, ולא ראיתי טענה על איכות או תדמית אצלך, כל זה מביא למסקנה בלתי נמנעת, גם אם פוערת עיניים.

פורסם

אני נכנע. אין לי איך להסביר את זה יותר טוב. או שאתה בכוונה לא רוצה להבין, או שיש כאן קושי אמיתי, לא יודע.

אגב, כתבתי -

סמל"ת מתמחרת בצורה לא הגיונית רכבים. מדי פעם יש רכבים שמתומחרים בצורה אטרקטיבית יותר, אבל זה לא מהלך שבונה שוק. מקסימום מהלך שמזיז קצת יותר חתיכות של דגם או תת דגם.

אתה לא מצליח להבין אולי, רק אולי, שכשנותנים דוגמא לרכב שלכאורה נתוני המכירות שלו מעולים - מדובר על החלק השני של המשפט?

פורסם

האמת, שבכל מה שקשור למותג אלפא מגיע לסמל"ת שאפו גדול.

בתור אחד שניהל שני אולמות תצוגה של המותג ממש לא קל לחיות עם שני דגמים.

בטח ובטח דגמים וותיקים כמו המיטו (2008) והג'ולייטה (2010).

למכור מעל 300 ג'וליטות בשנה בתמחור שלה מול המתחרות עם האבזור שלה זה לא פשוט בכלל.

בשביל להגיע למספרים הללו סמל"ת משקיע המון בפרסום ומיתוג.

השקעה גדולה זו באה לידי ביטוי במחיר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידן - איך אתה מסביר את הפספוס שלהם בתמחור של הדגמי לחם וחמאה (פיאט)?

וכמו כן, לא היה יותר הגיוני לא להשקיע כל כך הרבה כסף בפרסום ומיתוג ופשוט להוריד את מחירי הרכבים?

פורסם

1. לא מבין גדול בלחם וחמאה (מתמחה בעוגות) אבל אני מניח שהבעיה נובעת מקשת דגמים מצומצמת והיעדר יכולת לסבסד דגמי נישה דרך דגמי ווליוום (רין רכב משפחתי או סופר מיני קובנציונלי)

2. מותג גדול וחזק יכול להרשות לעצמו לצמצם פירסום משם שהרכב והמותג מוכרים את עצמם- אלפא לא.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לדעתי הם במלכוד, הם לא מוכרים מספיק כדי לקבל מחירים טובים ולא יכולים להוריד מחיר לרמה שימכרו הרבה בלי להפסיד כסף.

הלוואי והורדת המחירים הנוכחית תאפשר להם לצאת מהמעגל הזה.

לעניין התמחור של אלפא, ספציפית התלתן, המחיר של הגרסאות המאובזרות, launch edition ו volante נותר זהה לתלתן הקודמת למרות שרמת האבזור עלתה באופן משמעותי ונוסף עוד דגם, monza שהוא זול בכמעט 20000 מהתלתן הקודמת.

פורסם
עידן - איך אתה מסביר את הפספוס שלהם בתמחור של הדגמי לחם וחמאה (פיאט)?

וכמו כן, לא היה יותר הגיוני לא להשקיע כל כך הרבה כסף בפרסום ומיתוג ופשוט להוריד את מחירי הרכבים?

יכול להיות שכן, יכול להיות שלא. כלכלה מיתוג שיווק ותמחור (כן כן, יש כאן נושאים חופפים) זה לא בדיוק X-->Y, יש הרבה גורמים שמעורבים. אם תתמחר באופן אטרקטיבי אבל לא תשקיע בפרסום, ייתכן שהלקוח לא יהיה מודע לכך. אם לא תשקיע במיתוג, ייתכן שלמרות שהמחיר אטרקטיבי בצורה אבסולוטית הלקוח עדיין לא ירכוש כי יש לו 'דעה קדומה' על המותג (אהמ).

שלא תבין לא נכון - אני דווקא מסכים איתך וחושב שהם צריכים לעשות שיפט באלוקציית המשאבים ולתמחר בצורה הרבה יותר הגיונית את הרכב, אם הם רוצים לעלות VOLUME. מצד שני אני מהנדס, לא אסטרטג ולא כלכלן, ולכן לא מתיימר לדעת מה השינוי שיניב מקסימום REVENUE ליבואן.

מבחינת מיתוג, אני חושב שהיבואן עושה בגדול עבודה לא טובה: עובדה שלפיאט יש 'שם' של רכב זול ומתפרק למרות שכבר כמה וכמה שנים שהרכבים שלהם אמינים בצורה יחסית ומאובזרים יפה מאוד... ועובדה שלמרות שהמותג חלש מאוד בארץ המחירים (טרם העדכון) הם על הצד היקר של הסקאלה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

איך שרשור על פיאט 500 הפך לשרשור אלפא? אתם מעייפים....

למה צ׳מפיון ושלמה לא הורידו?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...