רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, רכשתי אתמול יונדאי I30 Inspire שנת 2010. יש לי כמה שאלות שאני מקווה שתכולו לעזור לי בהם: 1.אני מעוניין להחליף את המערכת המקורית למערכת מולטימדיה והבנתי שאני צריך לקנות פאנל חדש שהוא מותאם למסך מוליטמדיה,הבעיה היא שאני לא מוצא באף מקום באייבי את הפאנל הזה. איך אני יכול למצוא אותו? 2.בהמשך לשאלה הראשונה במידה והחלפתי למערכת מוליטימדיה (מסך) הכפתורים בהגה יפסיקו לעבוד? ואם כן יש דרך לסדר את זה? 3.המפתחות שהגיעו עם הרכב הם בצורה הישנה מפתח בנפרד ושלט בנפרד.יש את המפתחות הקפיצים שהשלט והם באותה יחידה,וראיתי באייבי שמוכרית אותם השלטים האלו ב20 שקל .השאלה אם אני מזמין את המפתחות האלה מאייבי כמה יעלה לי בערך כמובן לשכפל את המפתח שלי שיהיה במפתח קפיץ? ואם זה א…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 3 תגובות
- 620 צפיות
חג שמח אני זוכר שפעם פרסמו פה ספר (קובץ PDF) עם כל עבירות התנועה, הניקוד עליהן והקנסות. איני מוצא זאת בחיפוש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי תודה
הודעה אחרונה מאת 318i, -
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
צהרים טובים חברים אני לפני קנייה מהמגרש הנ"ל ברעננה (יש סניף נוסף בנתניה) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת jojomd, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
אם הבנתי נכון, במקרה שאין מספיק כוח למצבר אז אפשר לשלב הילוך ולדרדר את האוטו וככה ניתן להניע. שאלתי היא איך ניתן לדרדר רכב משולב בהילוך כאשר המנוע כבוי? איך עובד העניין הזה? מעולם לא היה לי רכב ידני. אשמח ללמוד. תודה.
הודעה אחרונה מאת orenuchx, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מאוד מאוד התרשמתי מהרכב,הוא כבר נמכר בגרמניה ובעוד ארצות באיזה 80 עד 97 אלף רשום שהוא קיבל 10,000 הזמנות כבר בחודש הראשון! הCX5 בעיניי ענקית מידי והCX3 אמורה לפתור את העניין וזה ממש לא מאזדה 2 מוגבהת היא מסובכת ומורכבת לייצור וכמובן מידות של ניסן גוק או יותר יש מנוע 1500 דיזל טורבו ומנוע 2000 עם אבזור כולל פנסי לד ועוד מערכות של מאזדה 6 רשמו שהמאזדה 2 החדשה תגיע בתחילת החודש הנוכחי והCX3 ברבע השלישי של 2015 אבל היא כנראה תיהיה יקרה מידי בגלל שדלק מוטורוס מייבא אותה
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
כחלק מפלישתם של יצרני יוקרה לקטגוריות קטנות יותר ויותר, הוצגה יגואר שתתחרה בסדרה 3 ויריבותיה הידועות. זו בהחלט השקה שמעוררת את בלוטות החשק: לראשונה תהיה יגואר "אמיתית" - בלי הגנים של פורד - זמינה לרכישה בכ-200,000-250,000 ש"ח. מה להערכתכם צפוי לה עם נחיתתה בארץ? מה תהא מגמת התמחור של חברת 'מאיר' ביחס ליגואר החדשה? האם לכיוון הוולוו S60 מבית, המתומחרת לטובה או לכיוון הבווארית השאננה? ביקורות טריות שצצות להן אט אט מרעיפות שבחים על הרכב, אם כי חלק לא מבוטל מהן עשוי להיות מוטה בצורה ניכרת בשל מוצאו הבריטי..
הודעה אחרונה מאת mogo, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם אני מחפש את הנ"ל לסיטרואן ברלינגו 2014, הנ"ל מהרכב הקודם(ברלינגו 2011) לא מתאים לרכב החדש. בחברה רוצים 1300 ש"ח לדבר כזה. אתם מכירים מקום שניתן להשיג אחד מתאים יותר בזול? אשמח לשמוע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
זו לא בדיוק התייעצות רכב, לכן לא נמצא שם. הרכב יסע הרבה, כנראה 40K בשנה. עירוני (חיפה) ובין עירוני, עם עגלה ובלי עגלה. המטרה היא חסכון בעלויות דלק/גז, בלאי נמוך ואמינות, כל זה כשהמנוע מספיק חזק לסחוב עגלה של כ500 ק"ג, אולי גם כשהרכב מלא. שמעתי שיש מנועים שלא מסתדרים עם הנעה בגז. על מה מדובר? מה עדיף במקרה הזה? גז או דיזל?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
במקום עבודתי יש לנו כל שבוע מצגת באורך שעה שאחד העובדים (מהמנקה ועד המנכ"ל) מעביר על נושא שמעניין אותו, זה יכול להיות בתחום העבודה אבל לרוב מדובר על מצגות בנושא תחביבים ותחומי עניין. כאחד האנשים היחידים בחברה שמתעניין בנושא של נהיגה אני התנדבתי להעביר מצגת בנושא בעוד כחודשיים פחות או יותר. אני מתחיל לבנות את גוף המצגת לאט לאט וחשוב לי לשים דגש על הדברים הבאים: 1. לא לעשות נזק – עולה פה המון הנושא של "אי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות" אז אני לא מעוניין שאחרי המצגת שלי כל האנשים בחברה יחשבו שהם עכשיו נהגי מירוץ מוסמכים ויתחילו לנסות לכבות בקרות ולראות מה יקרה 2. לשפר הרגלי נהיגה – למרות שאי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות חשוב לי כי שאנשים יצאו עם ערך מוסף למצגת וכן יוכלו לש…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 2 תגובות
- 825 צפיות
אני רוצה לקנות שלט נוחות נוסף לרכב סיאט איביזה AM5 , בחברה עולה 1500 ש"ח, אצל מתקין פרטי עולה בערך 400 ש"ח. נאמר לי אצל המתקין שצריכים להתקין מוח לשלט החדש בנפרד, האם הדבר הזה יכול לגרום בעיות , המוח שמתקינים. האם יש מתקין מומלץ באזור ראשון לציון או תל אביב?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
יום שבת בבוקר, שעה 6:30 השכן מקבל טלפון מאיתוראן תרד מהר תבדוק מה עם הרכב יש נסיון גניבה. אותו שכן אכן יורד בזריזות ונדהם לגלות זכוכיות בחניה התת קרקעית שלו וזהו הזכר היחידי לרכב. בו זמנית הוא בשיחה עם איתוראן והם אומרים לו ״תחפש טוב טוב לפי המפה שלנו האוטו שלך עדיין בחניה, בכל מקרה המשטרה בדרך אל תדאג״ בהגעתו לשער החשמלי הוא מוצא את האיתוראן זרוק על הריצפה. הם המשיכו לעקוב אחרי הרכב דרך העלוקה שעדיין תפקדה למשך כמה דקות בודדות עד שהיא נותקה גם. לאחר כל המקרה כמובן הגיע משטרה הסתכלנו במצלמות וזה הלך ככה. בשעה 6:17 נכנסת גולף gti שחורה דרך השער החשמלי כמו כל דייר רגיל השער נפתח (כנראה גם עשו קומבינה עם השער) שעה 6:28 שתי הרכבים יוצאים מהשער ומהבמוו נזרקת הקופס…
הודעה אחרונה מאת BMW135i, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 810 צפיות
שלום, יש לי ניסן מיקרה חדשה שקיבלתי לפני חודשיים בערך,ויש לי רעש של חריקה בשילוב לרוורס. אבקש המלצות למוסך מורשה באזור המרכז. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, האם יש למישהו מחברי הפורום נסיון עם תדלוק באופן שוטף באוקטן 98? מהי שכיחות התחנות בארץ שבהן יש אוקטן 98 ובמחיר סביר? והאם משתלם לעשות מנוי / דלקן עם אחת מחברות הדלק? ממדגם קטן מאוד בירושלים (3 תחנות דלק שבמקרה עברתי בהן) בשתיים לא הייה ובשלישית הייה, אך המחיר עמד על 10 ש"ח לליטר. תודה!
הודעה אחרונה מאת EvilOlivE, -
-
- 1 תגובות
- 901 צפיות
אהלן חבר'ה קניתי פנסים קדמיים לרכב שלי, פנסים לא מקוריים אבל בעלי תקן E מוטבע עלייהם. הפנסים נמצאים אצל המשפחה בארה"ב, עוד כשבועיים אני טס לשם לחופשה ומתכנן להביא אותם במזוודה. יש איזשהי פרצדורה? צריך מסמכים מסוימים? להודיע למישהו? או שפשוט לשים במזוודה וזהו? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת Tair, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4640935,00.html
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לפני כשנה או יותר, הציגה הונדה קוספט של מחליפה לביט הזעירה של שנות התשעים; מכונית ספורט דו מושבית בעלת מנוע מרכזי במידות של מכונית KEI. בימים אלו נערכת השקת הגרסה הסדרתית לעיתונות היפנית ולמרבה השמחה, הונדה כמעט ולא נגעו בעיצוב הקונספט. החדשות היותר משמחות הן שהמכונית אמורה לקבל גם מנוע מוגדש בנפח 1 ליטר ולהמכר בכל העולם. עם משקל עצמי של 830 ק"ג בלבד, ניתן לצפות לביצועים נאים ביותר. אינשאללה בקרוב אצלנו.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
חברים יקרים, אני גר בירושלים ושוקל לעבור לגור במושב שורש באזור הכניסה לירושלים. רציתי לדעת אם בשעות 8:00 ועד 9:15 יש פקקים רציניים במחלף שורש ועד הכניסה לירושלים? אשמח לקבל חוות דעת מהאנשים שעושים את זה על בסיס יומיומי וכמה זמן הנסיעה הזאת לוקחת. למנהלי הפורום, אם זה לא קשור לפורום אפשר למחוק את השרשור.
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחרי ששירתה אותנו נאמנה שלוש שנים, סיימה הסוזוקי ליאנה GLX שנת 2005 את חייה אצלנו דווקא באופן לא צפוי בתאונה, והיא כעת טוטאל לוס. ...מזל שיש ביטוח מקיף, קיבלנו אפילו מעל המחירון! בקרוב אם יש דרישה, אוכל להעלות דו"ח אחזקה מלא, בסך הכל אחלה מכונית למשפחה -אמינה מאד, ויחסית חסכונית. ברוכה הבאה, מאזדה5! לפני כשבועיים רכשתי מאזדה 5 פרטית לגמרי ושמורה, עם 148 אלף ק"מ, שנתון סוף 2008 כלומר, אחרי הרענון - פנסים אחוריים שונים, שינוי מזערי בפגוש, אך לא פחות חשוב: בקרת יציבות סטנדרטית, וגם גיר אוטומטי חמישה הילוכים במקום ארבעה, מה שמבטיח יותר חיסכון בדלק. חיפשתי באופן מיוחד גרסת Luxury, ומצאתי משהו באמת ראוי! בניגוד למרבית הרכבים המסתובבים בארץ, שהם בגרסת Executive (מר…
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הונדה HR-V בגירסת סלפי מיוחדת https://www.youtube.com/watch?v=VzXAZWnKitY MINI Cooper S בגירסת כרום מיוחדת http://www.carscoops.com/2015/03/haw-haw-minis-chrome-line-exterior.html מרצדס מכריזה על ספרינטר AMG 63S, והעולם מתאכזב קשות כשהוא מגלה שזו מתיחה http://www.autoblog.com/2015/03/31/mercedes-amg-sprinter63-april-fools-prank/ קיה מציגה פיצ'ר הנעת הרכב באמצעות חיוך https://www.facebook.com/KiaAustralia Bathurst 1000
הודעה אחרונה מאת Barney, -
- 2 תגובות
- 527 צפיות
למי שיש גישה ויכול להגיד לי מה היה המחירון של פיאט בראבו סנסיישן אוקטובר 2011 בחודש ספטמבר 2014 יוצאת השכרה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני בן 18 עם רישיון, יש לי יחסית זמן עד הגיוס ואני רוצה לעבוד בתחום, הבנתי שחברות ליסינג לא יעסיקו אותי כי הם מעסיקים רק בני 21 ומעלה (בגלל הביטוח אני חושב), אשמח לדעת, האם יצא לכם לעבוד או שאתם מכירים מישהו שעבד בגיל הזה בתחום ?
הודעה אחרונה מאת Lagy1941, -
סתם שאלה שמעניינת אותי - אם אנחנו שמים בצד שיקולים של סחירות עתידית ואם אנחנו שמים בצד שיקולים של הפרש במחיר קניה (מחיר אחזקה ושיקולי אמינות נשארים תלויי-גיר, אבל מחיר הרכב זהה) ואם אנחנו שמים בצד שיקולים של אבזור - קרי, הרכבים מגיעים עם אבזור זהה האם הייתם רוכשים את הרכב שלכם ידני, אוטומטי, או רובוטי כפול-מצמדי (האם יש טעם להכניס לשאלה רובוטי חד-מצמדי...?) אני אישית ידני, כי אני אוהב את ההתעסקות בגיר ובקלאצ' (גם בפקקים, למרות שלא חוכמה מצידי לומר זאת - אני גר בצפון הארץ וסובל מהם הרבה פחות). אבל אני סקרן לדעת מה הפילוח בהעדפות הנהגים שמשתתפים בפורום.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 14 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
מי מבין השניים הוא רכב יותר מוצלח לדעתכם ומדוע ?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 0 תגובות
- 964 צפיות
שלום לכולם התחדשתי ברכב פורד פוקוס 2008, ושקניתי תרכב הבעל הרכב אמר לי ששסתום evap purge באוטו מתקתק כשאוטו מתחמם .אז רציתי לדעת איפה נמצא שסתום הזה ואיך הוא נראה, ועוד דבר האם אפשר לשפץ אותו או שמחליפים אחד חדש. תודה.
הודעה אחרונה מאת אלישע אלישע, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב, מודה שלא השכלתי להשתמש בחיפוש. הנה שרשור טוב יותר: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?10211-%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95-%D7%9B%D7%A9%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%9D מצטער, אפשר למחוק.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שנת 2005
-
אגב אלו שאמרו מה שהם אמרו עליה,פשוט צדקו. ואני אפרט בדיוק למה. קצת על הרכב: מודל 2010, 118000 קילומטר, עושה תפקיד כלשהו באוויס (לא כל כך הבנתי למה הרכב הספציפי משמש). נתחיל מהטוב: הרכב נראה מעולה (לדעתי), הפרונט אגרסיבי, הרכב נראה גבוהה מהממוצע. איך אומרים יש פוזה. גם העיצוב הפנימי של הדשבורד,הקונסולה המרכזית וההגה נראה לא רע. כאן בעצם נגמרו הדברים הטובים. הרע: הבעיה העיקרית של הרכב הזה, היא בעיה שפשוט לא ניתן להתעלם ממנה. הרכב חלש, משהו בשילוב של הגיר הזה עם המנוע גורם לרכב להרגיש מאוד כבד בלי יכולת לצבור תאוצה ללא קיק דאון רציני. אני אמחיש את הבעיה. יצאתי מחניית המכללה שלי כשאני צריך להשתלב מאוד מהר כיוון שאין הרבה מקום להשתלבות...מתחיל להאיץ והרכב מתח…
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=KxTP54bgt1E מעופפים.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אתמול בשעה טובה קיבלתי את הפיאסטה החדשה: הכל טוב ויפה... אבל כשהגעתי הביתה שמתי לב שבתוך תא המטען, בצמוד לפגוש ישנה מריחת חומר איטום /דבק, בנוסף החומר מרוח גם בצידי הצמיג החלופי. תמונות: האם המצאות החומר היא תקינה או שיכול להיות שהיא מעידה על תיקון שנעשה לאוטו לפני מסירתו? תודה
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
היי, נתקלתי היום בסרטון הנ"ל: [video=youtube;DvR-fDb_-hk] כפי שניתן לראות,רכב מאוד מאוד פשוט,אפילו לא מגיע עם רדיו דיסק,השאלה היא,למה לא להביא רכבים כאלו לארץ?רכב ידני,מאוד פשוט,שהרבה משפחות ישמחו לרכוש אותו בגלל המרחב ועם מחיר אטרקטיבי...הרכב הזה לא צריך לעלות יותר מ-C1 חדשה או אלטו,הוא מאוד מאוד פשוט,אבל יכול לספק הרבה למשפחות שמחפשות רכב פשוט וזול (?).
הודעה אחרונה מאת shugiflex,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- outnex
- דובצע
- tan tan
- mcshmupi
- ברווז
- sperial
- pooh-bear
- mikyl
- ofralon
- David32
- itzik123
- wncrazy