Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כי הרבה הולכי רגל במדינה מטומטמים, מבלי להעליב כאן אף אחד. לי אישית יוצא לראות (בתור הולך רגל) אנשים שפשוט לא שמים *** על הנהגים וחוצים, בלי להסתכל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חייב לציין שאני מופתע ומאוכזב מהתגובות כאן

חבל מאוד שצריך להיות חוק שמכריח נהגים להאט לפני מעבר חצייה, ושזה לא משהו שנראה להם הגיוני וברור מאליו

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט, איך הסקת ממה שכתבתי שאני לא עוצר להולכי רגל? (לדוגמה). מעולם לא קרה מצב שלא עצרתי, אלא אם כן הייתי גורם לתאונה (מקרה קיצוני). אבל, יש גם את הצד השני, אתה לא חושב כך?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

הבעיה היא עמימות התקנה. רכב חייב לאותת על כוונותיו. התקנה החדשה מחייבת את הנהג בספקולציה על כוונותיו של הולך הרגל. אילו היו מתקינים תקנה שבה הולך הרגל צריך להצהיר על כוונותיו - אותו משטח לבן שהזכרתי בהודעה קודמת - הבעיה היתה נפתרת: נהג היה יודע שהולך רגל ממתין לתורו לעבור, ונותן לו זכות קדימה. כאשר הנהג צריך לנחש מה כוונת הולך הרגל הרי שכל אחד יפרש תנוחה מסויימת של הולך רגל לפי דרכו, והתקנה תגרום דווקא אי סדר ותאונות.

הבעיה השניה היא אכן אי הטלת משמעת על הולכי רגל, אשר תורמים לפגיעה בהם לא פחות מהנהגים. כולנו מכירים את הולכי הרגל השקועים בטלפון, אלה שהאזניות אוטמות את אזניהם לקולות הרכב או את הזקנים המניפים את מקל ההליכה ויורדים לכביש כאילו הרמת המקל שוה להוראת שוטר. התקנה מחפשת את המטבע מתחת לפנס, במקום להסדיר את יחסי הרכב והולכי הרגל באופן מאוזן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חבל מאוד שצריך להיות חוק שמכריח נהגים להאט לפני מעבר חצייה, ושזה לא משהו שנראה להם הגיוני וברור מאליו

שביט, גם אני עוצר להולך הרגל. לאו דווקא מטעמים תרבותיים אלא פשוט כדי שהוא יחצה מתי שמתאים לי ולא שיכפה עלי עצירה ברגע שהכי פחות רציתי.

אבל! אם יש רכב מהיר או צמוד מאחורי או מצדדי אני תמיד שואף לא לעצור כדי לא לסכן לא אותי ולא את הולך הרגל. התקנה הזו הופכת אותי לעבריין. זה כמובן לא ישנה את איך שאני נוהג, אבל בכל זאת...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מבין משהו, אני היחיד שמעולם לא נדרש לבלימת חירום על מעבר חציה? או שזה היה כל כך מזמן וכל כך נדיר שאני לא זוכר את זה. באותה נשימה, מעולם גם לא "קפצו לי" למעבר החציה. למה שרכב יכנס בי מאחורה כשאני נותן למישהו לעבור ואיך זה שונה מאשר אם מישהו יכנס בי מאחורה כשאני מגיע לרמזור אדום?

כל מה שצריך זה להסתכל רחוק ואם רואים מישהו מתקרב למעבר חציה, להוריד את הרגל מהגז, ברוב המקרים הוא יראה את ההאטה ויספיק לעבור לפני שבכלל הגעתי אליו. במקרים האחרים אני מתחיל לבלום הרבה מראש ובולם לאט ובמתינות. ככה זה שמאחורי לא נכנס בי, זה שעל מעבר החציה מבין את הרמז וחוצה לפני שאני מגיע לעצירה מלאה ואני לא צריך לשלב לראשון. win win. במקרי קיצון כל התהליך הזה נמשך עוד 5-10 שניות, אני מגיע לעצירה מלאה והאיש במעבר החציה עובר בסבבוש שלו.

צריך ללמוד לקרוא התנהגות של אנשים. להסתכל לאן הם מסתכלים. ממש היום בדרך לעבודה אני נוסע לתומי ובא לפנות ימינה. במקביל אליי, על המדרכה, נוסע בחורצ'יק נחמד (או שלא, לא היה לי זמן לבדוק) על אופניים חשמליים בסטלבת שלו שומע מוזיקה באוזניות, מצ'וטט בפייסבוק או משחק בפארמוויל. לא יודע מה הוא עשה, אבל היה ברור שהוא עדיין באבל אחרי שהוא גילה מי ניצח במירוץ למיליון אתמול (לא מגלה, אל תדאגו). למרות שהמבט שלו היה שקוע עמוק בשרוכים של עצמו, ראיתי לפי הכיוון כללי שהוא הוך לעבור במעבר החציה (אני בא לפנות ימינה, זוכרים?). הורדתי את הרגל מהגז, האטתי טיפה, והפלא זה פלא - הוא משייט לו בניחותא לצידו השני של מעבר החציה בלי לכבד אותי אפילו בחצי מבט. איך ידעתי? לא יודע. אמיתי לגמרי. אבל איכשהו ידעתי. אני סמוך ובטוח שאין אחד בפורום הזה שלא יכול לעשות בדיוק אותו דבר.

והדביל? אם מישהו אחר ידרוס אותו שיהיה לשניהם בהצלחה. האבולוציה תעשה את שלה, משני הכיוונים. אם אני יכול לשים לב לזה גם הוא יכול.

ולגבי "למה שמים את כל האחריות בידיים של הנהגים ולא נותנים להולכי הרגל טיפה אחריות גם כן" - כמו שאמא שלכם אמרה לכם כשהרבצתם לאחיכם הקטנים. בגלל שאתה הגדול ואתה צריך להיזהר עליו כי אם תתנגשו אתה זה שתגרום לו נזק ולא הוא לך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני מסכים איתך בהכל חוץ מהקטע האחרון, אמא אומרת לך להיזהר עליו כי אתה הגדול ואתה תגרום לו נזק. אבל אם גם השני גדול ויודע שהוא לא צריך להיות מניאק ולגרום לי לבלימה חזקה כי בא לו לחצות בלי לראות שאני במרחק יריקה מהמעבר חציה זה מעצבן.

פורסם (נערך)

תגובתי:

אני לא מבין משהו, אני היחיד שמעולם לא נדרש לבלימת חירום על מעבר חציה?[...] לא, אינך היחיד. למה שרכב יכנס בי מאחורה כשאני נותן למישהו לעבור ואיך זה שונה מאשר אם מישהו יכנס בי מאחורה כשאני מגיע לרמזור אדום? רוב הפגיעות מאחור הן בין רכב עומד לבין רכב נוסע. אם זה קורה ברמזור או לפני מעבר חציה זה היינו הך וכנגד שני המקרים צריך לנקוט בצעדי מנע.

אבל זה עניין של מה בכך: הדבר החשוב הוא שנהג אחר עשוי לעקוף אותך (באופן מסוכן ולא חוקי בעליל) על המעבר ולסכן את הולך הרגל. גם פגיעה בך מאחור ודחיפתך לפנים יסכנו את הולך הרגל.

כל מה שצריך זה להסתכל רחוק ואם רואים מישהו מתקרב למעבר חציה, להוריד את הרגל מהגז, ברוב המקרים הוא יראה את ההאטה ויספיק לעבור לפני שבכלל הגעתי אליו. במקרים האחרים אני מתחיל לבלום הרבה מראש ובולם לאט ובמתינות. הכל טוב ויפה, אבל זה עדיין לא מונע מנהג אחר לסכן את הולך הרגל, ולכן אם יש חשש מהתנועה שמאחור עדיף לוותר על האדיבות. לפי התקנה החדשה זה לא חוקי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

spire, עם כל הכבוד לתשומת הלב שלך - אותו רוכב אופניים יכול לצאת מחצר או להגיע ממדרכה ניצבת נסתרת ולא תראה אותו.

או בעיה שנתקלתי בה רק לפני מספר ימים - עיריית חיפה הציבה תמרורי 306 עם LED'ים מנצנצים ודי מסנוורים שמושכים את תשומת הלב, גם במקומותבהם המדרכה חשוכה. עם כל הכוונות הטובות תמרור כזה מסיט את תשומת ליבו של הנהג מהכביש, והעדר תאורה במדרכה גורם לנהג להיות "עיוור" כלפי אותו קטע חשוך ולהתקשות להבחין בהולכי רגל. וכםי שצויין כבר בכמה וכמה הודעות בשרשור זה - התקנה מעודדת הולכי רגל לא להיות מרוכזים בנעשה בדרך אלא בעניינים שברומו של עולמם, ואפילו להתעלם מהפיזיקה הבסיסית של תנועת רכב והפיזיווגיה הבסיסית של תגובות הנהג.

התקנה היתה הבחלט מועילה אילו היתה מלווה תקנות (ואכיפה) מתאימים להולכי הרגל.

עם זאת יש סעיף אחד שאולי אינו מספיק חד, משהו שלמדתי בפינלנד: שם עצירה של רכב במעבר חציה מחייבת גם רכב הנוסע בכיוון הנגדי לעצור באותו מעבר. אני מבחין בין חלק זה של התקנה לשאר החלקים בכך שמדובר במצב בו כוונת הולך הרגל ברורה - הוא כבר נמצא על מעבר החציה - ועל כן חובה לאפשר לו להשלים את החציה בבטחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני תמיד עצרתי להולכי רגל גם לפני שהתחילו את החציה.

פעם אחת זקן שנסע מאחורי נתקע בי מאחורה (והבלימה שלי ממש לא הייתה מהירה או פתאומית, לא שזה משפיע על אשמתו באי שמירת מרחק), הרכב שלי נדחף לתוך המעבר חציה אך במזל לא פגעתי בחוצים.

אחרכך הזקן בא אליי בטענות, "מה עצרת להם בכלל? הם לא התחילו לחצות!".

אין פה איזה מוסר השכל בנושא, אני עדיין עוצר לאנשים שעומדים ליד המעבר.

מקווה שהתקנה הזאת תשפיע על אנשים כמו אותו זקן, שיבלום קצת לפני המעבר חציה.

פורסם

כולם כותבים פה "הולכי רגל" כאילו הולכי הרגל זה לא גם אנחנו. האם אנחנו ובני ביתנו עוברים רק במעבר חציה, האם אנחנו אף פעם לא מתקדמים לתוך מעבר החציה כי מגיע לנו. אז אחרי שנחנך את עצמנו ואת בני ביתנו איך עוברים כבישים, נוכל להפנות להולכי רגל אצבע מאשימה.

לעניין התקנה, תקנה אבסורדית, כי איך ניכר באדם שהוא עומד לחצות כביש?

אך ברגע שמבינים שהמטרה היא לתת דוחו"ת לנהגים, הכל מסתדר. יבוא השוטר וייטען שהיה ניכר על האדם שהוא עומד לחצות את הכביש ועכשיו לך תוכיח שלא.

פורסם
ועכשיו תתחילו לחפש שוטרים גם ליד מעברי חצייה.

השוטר שייתן את הדו"ח לא צריך להוכיח כלום, פה הוא רק צריך לומר שהוא חושב שהולך הרגל רצה לחצות והנה אכלתם קנס.

איזה טמטום.

מה לוועדת הכלכלה ולתקנות תעבורה?

+1

לגבי הוועדה נדמה לי שאחת מוועדות הכנסת חייבת לאשר תקנות (שהרי הן אינן מאושרות ע"י הכנסת כמו חוקים) כדי שבכ"ז יהיה איזשהו מנגנון פיקוח.

אחרת מדובר על הוראת שעה שיש לה תוקף ולאחריו היא מתבטלת.

אני חייב לציין שאני מופתע ומאוכזב מהתגובות כאן

יש תקנה כזו, התקנה החדשה מוסיפה שעל הנהג לעצור אם היה הולך רגל שנראה כאילו הוא מתכוון לחצות.

הפכו את כולנו לקוראי מחשבות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מחוקקים מפגרים. במקום לדרוש אחריות מהולכי רגל (שגם הם משתמשי דרך) בוחרים בפתרון הקל. מה עם תקנה שמטילה קנס על מי שלא עובר במעבר חציה?

זה כי הרבה הולכי רגל במדינה מטומטמים, מבלי להעליב כאן אף אחד..

אוכלוסיית הנהגים, מתוקף הצורך ברשיון נהיגה הם קבוצה יחסית הומוגנית באספקטים של ידיעת חוקי התנועה ובריאות כללית של הנהג.

מה שממש אי אפשר להגיד על הולכי רגל שבניהם יש ילדים, קשישים, חולים במחלות שונות, רפי שכל, אוטיסטים, עיוורים, נכים, וקבוצות רבות אחרות של אנשים שאתה לא יכול להפיל את האחריות עליהם.

גם אני מצתרף לאלה שמביעים פליאה על החוק ה"חדש", כי אלה בדיוק החוקים שלימד אותי מורה הנהיגה, אי שם לפני 30 שנה.

בזמנו (ואני בטוח שגם כיום), אם בטסט היית מתקרב למעבר חציה ולא מאט/עוצר להולך רגל על המדרכה שהולך לקראת המעבר אבל עוד 2 צעדים לפני ירידה לכביש היית מקבל מהבוחן ברקס שהיה מדביק אותך לחלון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בקרוב תקנה חדשה באותה הרוח:

חייב לעצור גם אם התמרור הוא משולש שמורה על זכות קדימה.

לא יאומן!!

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...