Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוצאתי רישיון לפני שנה וחצי, בגיל מאד מאוחר (25 כמעט). למדתי כמובן על ידני, וישר קניתי איביזה ידנית. ואלה שני הרכבים שנהגתי בהם בחיי.

כך שלמעשה, אני "לא יודע" לנהוג על אוטומט:roll:

בכל מקרה לא מתכוון לוותר על ידני, אפילו בלי להתנסות על אוטומט/רובוטי/אנערף.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גיר ידני מבחינתי זה חלק מהנהיגה - חלק טפשי, לא יעיל, מיושן, מיותר - אבל בלתי נפרד. אני לא מנסה לשבור שיאים ברינג ומהירות העברת ההילוכים של דו-מצמדי מעניינת לי את הפלח השמאלי. אמנם לפני שנים רבות יצא לי לזחול בפקק בעליה לירושלים בברלינגו ידנית עייפה ובאמת זה היה מתיש בגלל הקלאצ' המעצבן ומנוע הבנזין נטול המומנט, אבל בכל רכב נורמלי שנהגתי בו ב-20 השנה האחרונות התפעול הידני אפילו בפקקים היה פשוט NON ISSUE. כל עוד ישנם בעולם גירים ידניים אני לא מוצא עניין ולא מתכוון לרכוש כל רכב אוטומטי ולא משנה מה המנגנון שמפעיל אותו.

מסכים ב-100%. ידני FTW.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

עשיתי את הניסוי הזה. אפילו באותו מקום בערך רק עד נתניה ולא עד חדרה. ויותר מפעם אחת. לא אגיד שסבלתי, אלא זה היה סתם מעצבן ולא שינה כלום. רציתי כמה שיותר מהר לחזור לידני.

אני נהגתי מידי יום במסלול הזה בשעות העמוסות ביותר. כך שרק מהמחשבה על זה, ממש לא בא לי גיר ידני. באיזור המחלפים התנועה שם ממש לא זורמת, זה 5~10קמ"ש עם עצירות וזחילה איטית מאוד על גבול שריפת המצמד. הרכב נוסע על הילוך ראשון מהר מידי.

גם בעליות של חיפה בפקקים הגיר הידני ממש לא תענוג.

אני שקלתי פורד מונדאו דיזל ידנית מיבוא מקביל, אבל במחשבה לאחור אני שמח שזה לא יצא לפועל בגלל הפקקים.

אני רואה את זה בצורה הבאה: כל יום לסבול ולהתעצבן בפקקים זה לא שווה את הבריאות של נהיגה בגיר ידני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

ברכב ספורטיבי העדיפות תיהיה לגיר ידני אלא אם כן מדובר ברכב מאוד חזק שאז אעדיף תפעול ידני ממנופים מאחורי ההגה.

שיקול נוסף שצריך להלקח בחשבון- מיקום גיאוגרפי.

רכב ידני יכול להיות קוץ אמיתי בתחת של מי שגר באיזור מאוד טופוגרפי.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הלב אומר ידני אבל הראש החליט DSG. במדינה שלנו כמעט בלתי אפשר ליהנות מגיר ידני כשיש לך רכב לחיי היום יום.

איך המדינה שלנו שונה משאר מדינות העולם?

פורסם

גם לי יוצא לנהוג יחסית הרבה במסלול של נתניה חדרה, בגיר ידני. לא סבל ולא נעלים.

כנ"ל לעומסים שיש בבקרים בין נתניה לגלילות.

פורסם
אני נהגתי מידי יום במסלול הזה בשעות העמוסות ביותר. כך שרק מהמחשבה על זה, ממש לא בא לי גיר ידני. באיזור המחלפים התנועה שם ממש לא זורמת, זה 5~10קמ"ש עם עצירות וזחילה איטית מאוד על גבול שריפת המצמד. הרכב נוסע על הילוך ראשון מהר מידי.

גם בעליות של חיפה בפקקים הגיר הידני ממש לא תענוג.

אני שקלתי פורד מונדאו דיזל ידנית מיבוא מקביל, אבל במחשבה לאחור אני שמח שזה לא יצא לפועל בגלל הפקקים.

אני רואה את זה בצורה הבאה: כל יום לסבול ולהתעצבן בפקקים זה לא שווה את הבריאות של נהיגה בגיר ידני.

כמו בשירשורים קודמים, בהם דיברנו על הנושא הזה בדיוק אני לא בא וצועק שידני זה הכי טוב...

כל הדברים שרשמת נכונים עבור חלק מהאנשים, אפשר אולי לאמור שנכונים עבור רוב האנשים.

אבל לא לכולם. אני אומר את זה אחרי שעברתי כ 800.000 ק"מ, בפקקים ולא בפקקים, בכל סוגי הכבישים שיש בארץ. הרוב המוחלט על מכוניות ידניות ואולי רק כ 10.000 ק"מ מתוכם על אוטומטיות.

לא התעצבמתי אף פעם. אני גם לא אומר שאף פעם לא אקנה רכב אוט'. לא יודע. אבל נכון לעכשיו לא מתכוון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הדבר היחיד שיכול להיות מעט מציק בגיר ידני זה להיות בפקק בעליה תלולה ברכב חלש ללא היל-הולד. אבל כמה זה כבר קורה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תיבה כפולת מצמדים טובה (PDK) תהיה מהירה יותר מכל בן אדם...

אזי אם אתה חושק בזמנים הכי מהירים בין אם בישורת ובין אם במסלול לתיבה היותר מהירה יהיה ייתרון כל פעם!

פורסם
הדבר היחיד שיכול להיות מעט מציק בגיר ידני זה להיות בפקק בעליה תלולה ברכב חלש ללא היל-הולד. אבל כמה זה כבר קורה?

במקרים הנדירים שזה כבר קורה, בדיוק בשביל זה יש האנד-ברקס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מסכים לחלוטין, זה באמת המקרה היחיד שיכול טיפה להציק, אבל כמו שאמרת זה קורה ממש מעט (אלא אם אתה גר בעיר צפופה ומאוד הררית). לעומת זאת בשאר הזמן זה מוסיף עניין ומעורבות בנהיגה וגם משאיר אותך מפוקס.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגירה נכון, אבל בזחילה בעליה זה לא הכי נח.

בכל זאת לא הייתי מחליף את זה באוטומט או רובטי.

באוטומט באמת משתעממים מהנהיגה וגם לדעתי זה לא בריא לעירנות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
באיזור המחלפים התנועה שם ממש לא זורמת, זה 5~10קמ"ש עם עצירות וזחילה איטית מאוד על גבול שריפת המצמד. הרכב נוסע על הילוך ראשון מהר מידי.

הכי טוב שאתה לא מגזים. לא מגזים בכלל.

:?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...