Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי שריפת מצמד - אוסיף עוד נתון מעניין - בכל ה 700 או 800 אלף ק"מ שעברתי, החלפתי מצמד פעם אחת. באוטו אחד מתוך כמה שהיו.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי רק מילים טובות על ה DCT כפולת המצמד שלי שהועדפה על ידנית בגלל שיקולי תקציב (לא התבלבלתי! אבל מסובך להסביר כרגע), נוחות וסחירות. אבל אין מה להשוות לחוויית נהיגה עם ידני, למרות מדינתנו הצפופה. ידני איט איז, בהפרש גדול.

פורסם
הכי טוב שאתה לא מגזים. לא מגזים בכלל.

:?

אני, בתור אחד שיצא לו לנסוע במשך 4 (ארבע) שעות מחדרה לתל אביב, יכול להעיד שלא, הוא לא מגזים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

Fat Bastard, תודה ידידי. :)

אלעד, אני עשיתי נסיעות יומיומיות בכביש הזה בשעות העמוסות במשך שנתיים. בקטעים עם מחלפים (ויש כמה כאלה, למשל הסירה, נתניה) אי אפשר לזחול במהירות מינימלית שהרכב מאפשר על הילוך. באוטומטי זה לבשל את הברקס ובידני זה לנסוע בחצי מצמד. לנסוע בחצי מצמד, אם זה לא לשרוף את המצמד - אז מה זה?

הרכבים עם גיר הידני שנהגתי נוסעים כ10קמ"ש ללא גז (לרוב 10קמ"ש זה 1000סל"ד - הסל"ד שהרכב מחזיק ללא גז בנסיעה). פקק מתקדם על 5 קמ"ש ונוצר מצב שצריך לנסוע על חצי מצמד. על זה במיוחד אהבתי מרצדס שמתחיל לנסוע בהילוך שני ויכול ללא גז לנסוע טיפה לאט יותר על כ7קמ"ש. ה3קמ"ש האלה עושים הבדל אדיר בפקק.

האסטרטגיה שלי היא לעצור כשאפשר (כלומר כשאחרים עוצרים), להמתין עד שנפתח פער ואז לזחול על מהירות שהרכב יכול ללא ברקס עד לעצירה הבאה. אבל יש פקקים שפשוט כולם זוחלים על 5קמ"ש על ברקס ואין מנוס משריפת המצמד או ברקסים (או גם וגם - תלוי על מה נוהגים).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב בסל"ד סרק בהילוך ראשון נוסע על 10 קמ"ש זה רכב שמגיע בהילוך ראשון ל 60-70 קמ"ש בקו האדום וזה לא המצב הרגיל במכוניות עממיות.

בכל מקרה, אצלי בכל המכוניות שהיו לי מהירות בסרק בהילוך ראשון היא משהו כמו 5-6 ק"מש.

אני כל יום עובר את הפקקים של איילון אחרי צהריים וגם את הפקק שליד תחנת דלק הסיירים ואני עדיין עם קלאץ' מקורי, 288 אלף ק"מ.

כך שזה לא כזה חד משמעי.

פורסם (נערך)

בוקי, רוב הרכבים הרגילים מגעים בהילוך ראשון בסביבות 50-60קמ"ש. רק ברכבים החדשים עם גיר 6 הילוכים הראשון לעיתים קצר יותר.

וכמובן גם דיזלים למניהם לעיתים נוסעים טיפה לאט יותר בראשון, במיוחד מסחריות עם הילוך ראשון קצר.

אפילו אוקטביה שלי על ראשון ב1000סל"ד עושה בסביבות 7~8 קמ"ש. לכן זה מהר מידי בשביל הפקק. הרכ בעצמו בנסיעה מקפיץ על הסל"ד ל1000.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברכב כביש - ידני.

בג'יפ לשטח - אוטומטי.

בכביש בנהיגה ספורטיבית וגם סתם כך לנהיגה נמרצת מזדמנת, הידני עדיין הכי מהנה מבחינתי למרות היעילות של התיבות הרובוטיות החדשות.

בשטח זה סיפור אחר, הגיר האוטומטי מאפשר נהיגה קלה יותר בתנאי שטח קשים ובכלל זה פינוק :-D

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אלעד, אני עשיתי נסיעות יומיומיות בכביש הזה בשעות העמוסות במשך שנתיים. בקטעים עם מחלפים (ויש כמה כאלה, למשל הסירה, נתניה) אי אפשר לזחול במהירות מינימלית שהרכב מאפשר על הילוך. באוטומטי זה לבשל את הברקס ובידני זה לנסוע בחצי מצמד. לנסוע בחצי מצמד, אם זה לא לשרוף את המצמד - אז מה זה?

הרכבים עם גיר הידני שנהגתי נוסעים כ10קמ"ש ללא גז (לרוב 10קמ"ש זה 1000סל"ד - הסל"ד שהרכב מחזיק ללא גז בנסיעה). פקק מתקדם על 5 קמ"ש ונוצר מצב שצריך לנסוע על חצי מצמד. על זה במיוחד אהבתי מרצדס שמתחיל לנסוע בהילוך שני ויכול ללא גז לנסוע טיפה לאט יותר על כ7קמ"ש. ה3קמ"ש האלה עושים הבדל אדיר בפקק.

ואני במשך יותר משנה נסעתי מידי יום ביומו לירושלים, גם ברכב שמצויד בתיבה רובוטית וגם ברכב שמצויד בתיבה ידנית. מעטים הם הדברים ש"מהנים" יותר מכביש מספר 1 בשעות הבוקר, ועדיין: למעט מקרה אחד קיצוני, מעולם לא הגעתי למצב שבו המצמד התחמם לי או סבל מבלאי מוגבר.

אתה קובע דברים כאילו היו עובדות מוגמרות - האם כל פקק מתקדם ב-5 קמ"ש? האם לא יכול להיות מצב שרגע אחד אתה עומד ולאחריו אתה זז ב-10 קמ"ש?

ותתפלא, אבל גם בתיבה רובוטית יש דרך לנסוע לאט מבלי לבשל את המצמד. אתה באמת חושב שפקקים הם נחלתה הבלעדית של מדינת ישראל? בשאר מדינות העולם אין פקקים?

איכות הטיעונים שלך היא - במילים עדינות מאוד - חלשה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

במשך שנים התעקשתי רק על גיר ידני. לפני מספר שבועות קיבלתי בהשכרה רכב חדש עם גיר אוטומט. לאחר מספר ימים עם הרכב החלטתי שהרכב הבא שלי יהיה אוטומט.

כמה שלא ניסיתי, כמה שלא התאמצתי, לא הצלחתי לנהוג בצורה חלקה בתנועה איטית עם גיר ידני. ייתכן בגלל שכל המכוניות שלי היו מכוניות קטנות וחלשות. פתאום על אוטומט הנהיגה כל כך חלקה וכיפית. הנסיעה בפקקים הרבה יותר נסבלת.

בעבר היה היגיון בגיר ידני, אבל היום כשמכוניות עממיות מגיעות עם גיר אוטומט 6-7 הילוכים עם אמינות אפילו יותר טובה מגיר ידני (לפחות התיבות הפלנטריות) וצריכת דלק כמעט זהה אני לא רואה טעם לרכוש רכב ידני בלי פער משמעותי במחיר. כלומר אוטומט ב-100 אלף, ידני ב-80 אלף באותה רמת אבזור.

פורסם

הייתי קונה ידני... אגב אני כבר עם רכב חדש ידני! אומנם קניתי במבצע אך הבחירה בידני הייתה תמיד בראש!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
בוקי, רוב הרכבים הרגילים מגעים בהילוך ראשון בסביבות 50-60קמ"ש.

לא יודע לאיזה רכבים אתה מתכוון, אני מדבר על מכוניות עממיות שנפוצות בארץ עם גיר ידני - סיאט איביזה 1.4, פיאט פונטו 1.2 וכו'.

הילוך ראשון ב 6500 סל"ד מגיע לאיזור 40-45 קמ"ש מה שאומר שב 1000 סל"ד מהירות הרכב היא באיזור 6 קמ"ש.

אבל באמת שזה לא ממש רלוונטי, מהירות בפקק כל הזמן משתנה ולדעתי הגורם השה לא מהווה בעיה.

לא אוהב נהיגה באוטומט. אין מה לעשות. יש דברים שאוהבים יותר ויש שאוהבים פחות, זה די אישי וסובייקטיבי.

כל העיניין של מעבר מקרבורטורים להזרקה שהבאת מקודם בתור הקבלה בכלל לא קשור, כי מדובר בפתרון טכנולוגי מתקדם יותר שעושה את אותו הדבר.

זה כמו ששנים היו לכולם טלוויזיות CRT וכולם היו מרוצים. היום כולם עברו ל LCD או פלאזמה, זה פתרון מתקדם (וטוב יותר).

לא שמדברים על סוגיה האם בכלל צריך לראות טלוויזה או לא.

תחשוב, מה יותר מעניין - להתכתב עם אנשים בפורום או לקרוא חדשות בעיתון? הפורום יותר מעניין, נכון? זה בגלל שיש לך מעורבות ויכולת ביטוי. בקראית עיתון אתה פאסיבי.

גיר ידני - הרעיון דומה. מאפשר יותר מערובות, יותר מעניין.

פורסם
זה פתרון מתקדם (וטוב יותר).

אתה מחזק את מה שכתבתי. 8)

• תוכן חדש...