Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פחות משנה לי אם הגיר יהיה פלנטרי, רציף או רובוטי, רצוי שיעביר את ההילוכים לבד בצורה נכונה עבור מרבית הסיטואציות. ובכלל הייתי שמח לרכב חשמלי כמו טסלה ללא גיר בכלל.

מבין הרכבים שניתן לקנות בארץ:

מבחינת הנוחות אני בכל זאת הייתי מעדיף את את האוטומטי הפלנטרי - הכי חלק ונעים, במקום השני אחריו רובוטי כפול מצמדים, אחריו יבוא רציף שמתסכל בזמזום קבוע בהאצות, אחרי זה רובוטי חד מצמדי שפחות חלק מהגירים המתקדמים ובמקום האחרון בלבד הגיר הידני במקרה שהחיים יאלצו בתור מפלט אחרון.

למה לא חשמלי? כי אין בארץ טסלה כרגע, לפחות לא ביבוא סדיר.

ידני זה לחובבי הארד קור, עבור כל שימושים אחרים הגיר הזה לא מוצדק: יש חסכוניים ממנו, לוקח את תשומת הלב של הנהג לתפעול במקום לנהיגה וממש לא נוח בפקקים (ועוד יותר גרוע בפקקים בעליות).

מכיוון שאני לא מבקר בימי מסלול ולא יוצא לטיולי נהיגה, מבחינתי גיר ידני זה מזוכיזים נטו.

אני בעד זה שהרכב יקח על המערכות שלו כמה שיותר פעולות ובאידיאל שאני אשן בזמן שהרכב נוהג לבד. זה העתיד, זו הדרך להקטנת מספר תאונות. וגם נהיגה זה משהו שיצא מהעולם, הרי הצפיפות גדלה ולא יהיה איפה לנהוג, מקסימום להגיע ממקום למקום.

davemustaine87, זה לא נכון לגבי אמינות גירים רובוטיים. DSG7 זה רק מקרה פרטי. יש DSG6 ורובוטיים כפולי מצמד אחרים שעושים יופי של עבודה באמינות.

אז, איזה גיר באמת הייתי רוצה ממה שזמין היום? 7G-TRONIC או 5G-TRONIC וכמובן רכב מתאים המצוייד בגיר כזה. :twisted:

עם גירים של ZF יש לי "סיפור אהבה" וקצת ספקות לגבי כמה זמן הגיר יחזיק. במיוחד הגירים החדשים שהם סופר מסובכים וקלי משקל עם מצמדים שעשויים קרטון.

ומה קורה בפועל? אני עם DSG6 ודי שמח עם זה. בפקקים הייתי כמובן יותר שמח לפלנטרי, אבל גם עם זה מסתדרים. ברוב הזמן הוא בסדר, לפעמים דרוש עול ידני כדי שהרכב יסע כמו שאני רוצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי אישית ידני, אבל כיוון שלא רק אני ברכב אז גיר רציף, פעולה חלקה וגם חיסכוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ידני זה לחובבי הארד קור, עבור כל שימושים אחרים הגיר הזה לא מוצדק: יש חסכוניים ממנו, לוקח את תשומת הלב של הנהג לתפעול במקום לנהיגה וממש לא נוח בפקקים (ועוד יותר גרוע בפקקים בעליות).

מכיוון שאני לא מבקר בימי מסלול ולא יוצא לטיולי נהיגה, מבחינתי גיר ידני זה מזוכיזים נטו.

שאר הדברים שלך הם תלויי טעם, וכמובן שלגיטימיים לחלוטין.

עם החלק שהדגשתי אני ממש לא מסכים בתור קביעה, היא אולי נכונה עבורך אבל היא ממש לא נכונה באופן אבסולוטי. כשאני נוהג על רכב ידני העברת ההילוכים מתבצעת באופן 'אוטומטי' - או יותר נכון אינסטינקטיבי.

אם כבר אז להיפך - דווקא בגיר האוטומטי (רובוטי במקרה שלי) לעיתים אני מוריד את העיניים לשבריר שניה מהכביש אל עבר התצוגה בשביל להבין באיזה הילוך אני כרגע, וזה אחד הדברים שמפריעים לי...

באמת שאין לי מושג על איזו תשומת לב אתה מדבר בנוגע להעברת הילוכים, זה כנראה נכון עבור אנשים שלא מתחברים לתפעול הידני או שזה גורם להם להשקיע אקסטרה מחשבה מאיזושהי סיבה. הייתי שמח אם היית מסביר לי איזה היסח דעת קורה לך בתפעול ידני (איני אומר זאת בציניות וממש לא בזלזול חלילה, אני באמת סקרן לדעת)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
פחות משנה לי אם הגיר יהיה פלנטרי, רציף או רובוטי, רצוי שיעביר את ההילוכים לבד בצורה נכונה עבור מרבית הסיטואציות. ובכלל הייתי שמח לרכב חשמלי כמו טסלה ללא גיר בכלל.

מבין הרכבים שניתן לקנות בארץ:

מבחינת הנוחות אני בכל זאת הייתי מעדיף את את האוטומטי הפלנטרי - הכי חלק ונעים, במקום השני אחריו רובוטי כפול מצמדים, אחריו יבוא רציף שמתסכל בזמזום קבוע בהאצות, אחרי זה רובוטי חד מצמדי שפחות חלק מהגירים המתקדמים ובמקום האחרון בלבד הגיר הידני במקרה שהחיים יאלצו בתור מפלט אחרון.

למה לא חשמלי? כי אין בארץ טסלה כרגע, לפחות לא ביבוא סדיר.

אני בעד זה שהרכב יקח על המערכות שלו כמה שיותר פעולות ובאידיאל שאני אשן בזמן שהרכב נוהג לבד. זה העתיד, זו הדרך להקטנת מספר תאונות. וגם נהיגה זה משהו שיצא מהעולם, הרי הצפיפות גדלה ולא יהיה איפה לנהוג, מקסימום להגיע ממקום למקום.

davemustaine87, זה לא נכון לגבי אמינות גירים רובוטיים. DSG7 זה רק מקרה פרטי. יש DSG6 ורובוטיים כפולי מצמד אחרים שעושים יופי של עבודה באמינות.

אז, איזה גיר באמת הייתי רוצה ממה שזמין היום? 7G-TRONIC או 5G-TRONIC וכמובן רכב מתאים המצוייד בגיר כזה. :twisted:

עם גירים של ZF יש לי "סיפור אהבה" וקצת ספקות לגבי כמה זמן הגיר יחזיק. במיוחד הגירים החדשים שהם סופר מסובכים וקלי משקל עם מצמדים שעשויים קרטון.

ומה קורה בפועל? אני עם DSG6 ודי שמח עם זה. בפקקים הייתי כמובן יותר שמח לפלנטרי, אבל גם עם זה מסתדרים. ברוב הזמן הוא בסדר, לפעמים דרוש עול ידני כדי שהרכב יסע כמו שאני רוצה.

או שלא הבנתי פרט קריטי בתגובה שלך או שאני לא מבין מה אתה עושה בפורום הזה... לא חשבת שבפורום של רכבים שמוצף באנשים שרכבים ונהיגה אלה האהבות הכי גדולות בחיים שלהם יש גם אנשים שרואים את זה כמטרד

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם (נערך)

מנשה, יש חובבי מוטוריקה שונים. לא כל חובבי מוטוריקה הם אנשים שאוהבים לשרוף צמיגים ו/או לעשות צלחות בשכונה.

אתה צריך להבפנים שהטכנולוכיה משתנה ואיתה גם המציאות. אי אפשר להשאר תקוע בשנות ה80~90 של המאה הקודמת. מה שאתה אומר זה שווה ערך למה שאמרו אנשים בתחילת שנות ה90 כאשר רכבים עברו לאט לאט מקרבורטור להזרקה. ותיראה איפה אנחנו היום: לא מייצרים יותר רכבים עם קרבורטור. יבוא יום ולא יהיו מיוצרים רכבים עם הגה.

ומבחינת אהבה לנהיגה, הכל טוב ויפה בכביש מפותל כאשר אין סביבך רכבים אחרים. אבל אין שום נהיגה בלהגרר אחרי משאית בכביש עם נתיב אחד לכיוון ובכל שיפוע כביש לבלום ל40 ובמישור לחזור ל70 במקום לשייט בכיף על 90~100. אין מה לעשות: מה שמכונה יודעת לעשות היא עושה יותר טוב מאדם.

מי היה מאמין שתיהיה מערכת שתשמור מרחק אוטומטית מרכב שנוסע לפנים? מי היה מאמין שתיהיה מערכת שתשמור על המהירות בשבילך? מי היה מאמין שהרכב יחנה לבד (אולי ל"גברים אמיתיים" זה נשמע כמו פיצ'ר לחנונים או לבחורות, אבל בעיר צפופה זה חוסך מלא זמן ותמרונים כי המכונה עושה את זה טוב יותר)?

אז תיהיה גם מערכת שתסובב את ההגה בשבילך. מה רע?

אכן, לנסוע אחרי משאית כזאת זה מטרד, לעמוד בפקק זה מטרד. אין בזה שום נהיגה או כיף. זה מזוכיזים נטו. מי שנוסע הרבה וכל יום, בשבילו התחביב לאט לאט הופך למקצוע. וכאשר זה מקצוע, פתאום זה לא כזה כיף.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מי שנוסע הרבה וכל יום, בשבילו התחביב לאט לאט הופך למקצוע. וכאשר זה מקצוע, פתאום זה לא כזה כיף.

14 שנה ב"מקצוע" (כלומר נהיגה מרובה של 150-300 ק"מ ביום). בנתיים זה לא קרה...

אגב אני לא אוהב לשרוף צמיגים ולעשות צלחות...ובכלל לא חובב נהיגה ספורטיבית בשום צורה. אבל לא מוכן לוותר על תיבה ידנית.

פורסם

אין שום מאמץ וחשיבה בהפעלת גיר רגיל. העברת הילוכים לא מצריכה חשיבה מסוג "באיזה הילוך אני עכשיו ולאיזה הילוך אני צריך להעביר", הכול נעשה באופו טבעי.

אגב, הגיר הכי נוראי בעיניי הוא הגיר הרציף. אתה לוחץ והאוטו צורח אבל רק אחרי הרבה זמן (במונחים של האצה) אתה מקבל את התגובה שאתה מצפה לה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אף ורק ידני, למרות שרכב משלוחים בעבודה והרכב של אישתי אוטומטיים, הרכב הפרטי שלי מאז הרשיון ועד היום היה אך ורק ידני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברכבי החלומות שלי אני נוהג בידני (לא בציניות,באמת!).

ברכב היום יומי,נוסע בגיר אוטומטי.

בשני רכבים אני נוהג ובשני אני נוסע...חשיבות גדולה בין השניים.

פורסם

ידני זה הכי הכי!

ואני גם מימשתי זאת בכל המכוניות שנקנו על ידי לשמש כמכוניתי האישית (בניגוד לאלו שנקנו עבור אשתי)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ידני, פשוט אוהב את ההרגשה הזאת. אפילו באוטומט עם תפעול ידני אני רוב הזמן על מצב ידני.

בעתיד אין ספק שארצה רכב ידני ועדיף שיהיה דיזל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

קרוב משפחה רכש MG ידנית (אגב הופתעתי לטובה מהרכב) ואחרי ש-4 שנים לא נהגתי על ידני, הייתה חוויה נחמדה, תיבה וקלאץ' מעולים לדעתי. הזכיר לי שבשביל להנות מהנהיגה חייבים גיר ידני.

ברכב שקיבלתי לאחרונה יש גיר אוטומטי פלנטרי 4 הילוכים, בשביל עליות לירושליים יש תפעול ידני, מספק בהחלט, אפילו שכאן יקראו לרכב הזה עגלה. מספיק לצרכים שלי. אחרי 4 שנים על רובוטי חד מצמדי והרבה יותר שנים לפני זה על ידני, הגעתי למסקנה שאוטומט טיפש זה הגיר המועדף מבחינתי לנסיעות יומיום ונסיעות משפחתיות. אם הייתי יכול להרשות לעצמי רכב לכיף, אז כנראה זו הייתה מיני ידנית.

פורסם

שאלון שחוזר על עצמו באינסוף ואריציות בפורום ובכלל.

נותן הזדמנות להתפלסף.

כל המכוניות שרכשתי עד היום לעצמי היו ידניות. אבל היו לי גם ליסינג וגם לאישתי ועכשיו לבת שלי והן אוטומאטיות.

בגן עדן אני נוהג בסופר 7 אם מישהו מתכנן לפגוש אותי שם. אבל זה רק בימי ראשון, בשאר הימים אני מתלבט שם בהאנגר הפרטי בין כמה יצורים מוזרים נוספים, חלקם יוצרו עם אוטומאטי או רובוטי בלבד. והאמת שפילחנו אותם מהגיהנום, בזמן שהשטן נימנם. דווקא שם בגו עדן, אין בעיה של זמן, אז כל הקטע הזה שהתיבות החדישות מהירות יותר ממש חסר משמעות. גם על דלק לא משלמים, אז בכלל הן מאבדות מהמטרה שהמקום הזה נועד לו - כיף ומשחקים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
14 שנה ב"מקצוע" (כלומר נהיגה מרובה של 150-300 ק"מ ביום). בנתיים זה לא קרה...

אגב אני לא אוהב לשרוף צמיגים ולעשות צלחות...ובכלל לא חובב נהיגה ספורטיבית בשום צורה. אבל לא מוכן לוותר על תיבה ידנית.

בוקי, בנהיגה יומיומית שלך אתה נתקל הרבה בפקקים?

אני מחשיב את עצמי בתור חובב מוטוריקה ונהיגה (לא נהיגה ספורטיבית, אלא נהיגה מדוייקת רגועה וזורמת). ובכל זאת לא רוצה גיר ידני :)

אין שום מאמץ וחשיבה בהפעלת גיר רגיל. העברת הילוכים לא מצריכה חשיבה מסוג "באיזה הילוך אני עכשיו ולאיזה הילוך אני צריך להעביר", הכול נעשה באופו טבעי.

זה מצריך משאבים של תשומת לב כי המוח האנושי מסוגל להתמודד בו זמנית עם כמות מוגבלת של פעולות.

אפילו ברכבי פורמולה, רכבי ספורט רבים כבר מזמן אין ידני אפילו כאופציה. האם זה אומר שרכבים האלו מיועדים לאנשים שלא אוהבים לנהוג?

כל אחד והעדפות שלו כמובן, אבל לבעלי גיר ידני ממליץ לעשות ניסוי. תנהגו בכביש החוף מתל אביב לחדרה בשעה 17:00 ביום עבודה רגיל. וככה כל יום במהלך שבוע אחד. ניראה תוך כמה זמן תגידו שאתם רוצים אוטומט :p

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

אין לי מילה רעה להגיד על החיים עם DSG, חוצמיזה שהוא לא ידני, ואני מעדיף ידני.

תמיד.

מצ'עמם לי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...