Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקום עבודתי יש לנו כל שבוע מצגת באורך שעה שאחד העובדים (מהמנקה ועד המנכ"ל) מעביר על נושא שמעניין אותו, זה יכול להיות בתחום העבודה אבל לרוב מדובר על מצגות בנושא תחביבים ותחומי עניין.

כאחד האנשים היחידים בחברה שמתעניין בנושא של נהיגה אני התנדבתי להעביר מצגת בנושא בעוד כחודשיים פחות או יותר.

אני מתחיל לבנות את גוף המצגת לאט לאט וחשוב לי לשים דגש על הדברים הבאים:

1. לא לעשות נזק – עולה פה המון הנושא של "אי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות" אז אני לא מעוניין שאחרי המצגת שלי כל האנשים בחברה יחשבו שהם עכשיו נהגי מירוץ מוסמכים ויתחילו לנסות לכבות בקרות ולראות מה יקרה

2. לשפר הרגלי נהיגה – למרות שאי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות חשוב לי כי שאנשים יצאו עם ערך מוסף למצגת וכן יוכלו לשפר את עצמם כנהגים.

3. לא לעשות מצגת יבשה מידי – קל מאוד להיסחף לפרטים לא מעניינים בתור בן אדם שזהו תחביב בשבילו, אז הייתי שמח לדון בעיקר בדברים שיכולים לעורר יותר עניין סביב הנושא.

4. לחשוף את העובדים לתחום המוטורי – הייתי שמח מאוד אם אנשים יצאו בסוף המצגת עם עניין בתחום ורוצון ללמוד עוד או אולי לצאת לאיזה ערב קארטינג שבו כן יוכלו ללמוד בצורה יותר מוחשית את החומר.

הנושאים שחשבתי לכסות הם:

1. דינמיקת רכב – גז, בלם, הגה, העברות משקל, איך עובד צמיג, היגוי יתר\תת היגוי, אוורודינמיקה

2. פניות - קווי נהיגה נכונים (טרן אין, אייפקס, טרק אאוט) ואיך לגשת נכון לפניה (מתי לבלום, מתי לשמור גז קבוע, מתי להאיץ).

3. העברת הילוכים – מה זה הילוכים? מתי להעביר למעלה, מתי למטה ואיך, גז ביניים וכד'

4. מבט – איך לשפר את יכולת הצפי שלך כנהג כדי להגיב מוקדם יותר

5. טעויות נפוצות נהיגה יומיומית וטיפים – שימוש נכון בנתיבים, כיכרות, ועד'

6. תחזוקה בסיסית – מתי להחליף צמיגים, סימני אזהרה לבעיות עתידיות

7. מצבי חירום – בלימת חירום, בלימת חירום והתחמקות ממכשול, איבוד בלמים

8. אמצעי בטיחות – מ-ABS ובקרת יציבות ועד מובילאיי ומכויות ללא נהג

חשבתי להעביר את החומר מתוך נקודת מבט של נהיגה ספורטיבית \ נהיגת מסלול כדי להפוך את זה ליותר מעניין אבל להסביר שאותם חוקים (פחות או יותר) חלים עלייך גם בנהיגת כביש.

כשאתחיל להתקדם עם המצגת אכלול אותה כאן וכשהיא תעמוד ברף של חברי הפורום אשמח לחלוק אותה עם אנשים אחרים שירצו להעביר מצגת דומה.

אשמח מאוד לקבל הערות, הארות וכל פידבק שיש לכם.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

באורך שעה אתה רוצה להכניס את כל זה? זה בלתי אפשרי בעליל, תבחר את אחד הנושאים או שני נושאים ותתמקד בו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כנראה שאתה צודק ובסוף אצטרך להתמקד

כנראה שהייתי מעיף קודם כל "אמצעי בטיחות" כי זה סתם רקע מעניין ולא הכי שימושי ביום יום ו"העברות הילוכים" כי סביר להניח שהרוב המוחלט כאן נוהג על רכבים אוטומטיים.

אני חושב שאפשר לכסות גם 5-6 נושאים בצורה שטחית (10 דקות לנושא) ולצרף למצגת חומר נוסף למי שמעוניין להרחיב.

מדובר סה"כ בקהל מאוד אינטלגנטי, כולם אקדמאים עם הרבה תחומי עניין וידע כללי. מנסיון לא צריך להתעכב כאן הרבה על נושאים כדי להגיע להבנה סבירה של החומר. אני לא מצפה להוציא נהגי מירוץ אלא בעיקר להתחיל דיון ולפתח חשיבה סביב הנושא.

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

פורסם

תוותר גם על הדינמיקה, זה לא חומר למתחילים, קשה מאוד להבין אותו ב-10 דקות ובלי תרגול רטוב.

לדעתי תתחיל מתחזוקה בסיסית, טעויות נפוצות, מבט ומצבי חירום.

לפי הזמן הנותר תתקדם לפניות ואייפקסים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שכדאי להקדיש מספר דקות לפן המנטלי.

החשיבות שברוגע, שליטה, בלי מלחמות אגו, נהיגה רגועה בעיר שתאפשר "גל ירוק" - גם משתלם בדלק, וכו'...

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קודם כל תתחיל ממבט. זה החלק הכי חשוב של נהיגה. תסביר על להביט רחוק ועל זה שזה עוזר לצפות תנועות ופעולות, ממזער שימוש בבלמים בזכות תכנון נכון ובלה בלה בלה. אני בטוח שאתה יודע את כל זה.

יש גם טריק נחמד שעוזר להמחיש את זה, כי הרי למה רוב האנשים מסתכלים קרוב? כי הם מפחדים שמשהו "יפתיע אותם" ואם הם יסתכלו רחוק הם יפספסו אותו "הרי עכשיו אני פה, שם אני אהיה עוד מעט. עשאני אהיה שם אני אסתכל לשם". מה שהם לא מבינים זה שגם אם הם מסתכלים רחוק הם רואים מה שקורה קרוב, אבל אם הם מסתכלים קרוב הם לא רואים את מה שרחוק.

תבקש מכל אחד שיציב את היד שלו מול הפרצוף, הכי קרוב שהוא יכול להתמקד עליה. עכשיו תבקש מכולם שיעבירו אצבע מהר מצד לצד הכי רחוק שהם יכולים. הם יראו את האצבע עוברת אבל רק בערך ונורא מטושטש. עכשיו תבקש מהם להחליף - את היד שישימו הכי רחוק שאפשר ואת האצבע יעבירו קרוב. עכשיו הם ראו אותה יותר טוב.

הנה סרטון נחמד (אם כי קצת עתיק) שמסביר עוד כמה דברים על מבט (כמו זה שאסור להסיר את העיניים מהכביש ליותר משתי שניות)

[video=youtube;X69Z1iVD-G0]

אני דווקא חושב שאמצעי בטיחות מאוד חשוב להסביר כי אנשים פשוט לא מכירים. תשאל כמה אנשים מכירים את התחושה של ה-ABS, או של ESP. תראה שרובם לא ידעו לענות לך. זה מביא לכך שבמקרה חירום בו הם יצטרכו לעשות שימוש במערכות האלו - הם יבהלו למשל מהרעידות של ה-ABS ויעזבו את הברקס, שזה רעיון פחות טוב כשאתה שואט לכיוון של אוטו שבדיוק עצר. ESP הוא אמנם יותר idiot proof ואין לך ממש איך לנטרל אותו ברגע שהוא התחיל לעבוד, אבל עדיין חשוב להכיר את אופי הפעולה כדי לא להכנס לפניקה (זה גם יחסוך לנו שרשורי "לקחתי פניה ממש מהר ואז האוטו עשה רעשים ורעידות ופתאום הגז לא הגיב - האם אני בהריון?").

את כל עניין מערכות הבטיחות אני חושב שאפשר להכניס ל"קטע" של 10 דקות יחד עם מקרי חירום.

טעויות נהיגה זה רעיון בנ***ה! אולי אתה תוכל ללמד את כל האידיוטים האלה איך לנהוג בכיכר דו-נתיבית.

אתה יכול גם להשתמש בתמונה הזאת שצפה לאחרונה באינטרנט.

CAu9PXaWcAEfYYS.jpg:large

תחזוקה תשאיר לסוף, זה משהו שרק המעוניינים ביותר באמת יקשיבו לו ואם תפתח בזה או תשים את זה באמצע תאבד אותם כבר שם.

העברת הילוכים באמת קצת מיותר.

דינמיקה ופניות תגיד שתעביר במצגת הבאה, שתעסוק יותר בפן הספורטיבי של הנהיגה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ובגלל שהרוב נוהגים באוטומטי - שימוש נכון בהילוכים אוטומטיים בירידה. שימוש מוטעה בברקסים בירידות. מראה פנורמית- למה לא .

דברים מהסוג הזה. וכדי לתת פלפל לתת קצת סרטוני דריפטים ולהסיר על תת היגוי והיגוי יתר.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם (נערך)

מצטרף לטענה שאין איך לכסות את כל הנקודות שרצית. תפסת מרובה לא תפסת קלאסי.

אני חושב שאם נתמקד במה שיותר סביר שיציל חיים נקבל:

1. טעויות נפוצות בנהיגה יום יומית וטיפים. (שאננות, אי מתן זכות קדימה, לא מאותתים, חותכים, בולמים בפתאומיות, הייתי מעלה את הקונספט של איתות חרום בבלימות חריגות). מבט נקודה חשובה מאוד, אבל לא במובן של הסתכלות מחלון הצד בפניה, אלא להסתכל כל הזמן, לקרוא את הסביבה, להשתמש הרבה במראות, מבט רחוק קדימה.

2. מצבי חרום. (ברענון נהיגה הסבירו לנו בצורה מאוד חד משמעית שאסור ללחוץ בכל הכח על דוושת הבלם כי הרכב יתהפך. תעשה טובה ותתקן קצת).

3. תחזוקה בסיסית - החלפת צמיגים לא "אחרי חמש שנים".

4. אמצעי בטיחות - אופן פעולה על רגל אחת של מערכות אלקטרוניות, חשיבות חגורת בטיחות.

בעצם, מה שאתה רוצה לעשות כאן הוא רענון נהיגה אמיתי. טיפ? תעבור על המצגת של אור ירוק ותסביר את ההפך המוחלט.

מטרה נעלה.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם (נערך)

1. לא לעשות נזק – עולה פה המון הנושא של "אי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות" אז אני לא מעוניין שאחרי המצגת שלי כל האנשים בחברה יחשבו שהם עכשיו נהגי מירוץ מוסמכים ויתחילו לנסות לכבות בקרות ולראות מה יקרה.

בוא נבדיל בין לימוד שליטה ברכב במצבי קצה לבין התנהלות חכמה בכביש (בעיקר מול משתמשיו האחרים). את הראשון אין טעם ללמד בהתכתבות כי גם אם התיאור שלך את הטכניקה היבשה יהיה מדויק - הקורא לא יידע ליישם. לעומת זאת, "חכמת כביש" היא משהו שנהגים בהחלט יכולים לחלוק זה עם זה פרונטלית או בהתכתבות.

2. לשפר הרגלי נהיגה – למרות שאי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות חשוב לי כי שאנשים יצאו עם ערך מוסף למצגת וכן יוכלו לשפר את עצמם כנהגים.

ולכן שווה להתמקד בהרגלי נהיגה יומיומיים: צפי ותכנון, שמירת רווח, ניהול התנועה מאחור. זה אולי פחות "סקסי" מהיגוי יתר אבל הרבה הרבה יותר שימושי ויש המון מה לחדש לנהג הדיוט גם בתחומים אלו.

3. לא לעשות מצגת יבשה מידי – קל מאוד להיסחף לפרטים לא מעניינים בתור בן אדם שזהו תחביב בשבילו, אז הייתי שמח לדון בעיקר בדברים שיכולים לעורר יותר עניין סביב הנושא. ראה לעיל. גם בתחומים שאינם קשורים לשליטה ברכב ניתן לעורר עניין רב וכשנוהגים זה הופך למן "משחק", כמו ניהול התנועה מאחור או צפי ותכנון.

4. לחשוף את העובדים לתחום המוטורי – הייתי שמח מאוד אם אנשים יצאו בסוף המצגת עם עניין בתחום ורוצון ללמוד עוד או אולי לצאת לאיזה ערב קארטינג שבו כן יוכלו ללמוד בצורה יותר מוחשית את החומר. זה רעיון טוב. כאן תמצא כמה שקפים בנושא ספורט מוטורי ותרבות נהיגה.

הנושאים שחשבתי לכסות הם:

1. דינמיקת רכב – גז, בלם, הגה, העברות משקל, איך עובד צמיג, היגוי יתר\תת היגוי, אוורודינמיקה. שים לב שגם אווירודינמיקה וגם העברות משקל הם מאוד לא קריטיים להבנת היציבות של מכונית כביש על אספלט. נכון, אולי קל יותר להבין את יציבות הרכב דרך האספקלריה של העברות המשקל, אך ההבנה הנוצרת לקויה מאוד וכך גם טכניקת הנהיגה. עדיף להתמקד ב"מעגל האחיזה" של הצמיג ובהפנמת החשיבות של עדינות בתפעול הרכב לשמירה על יציבותו.

2. פניות - קווי נהיגה נכונים (טרן אין, אייפקס, טרק אאוט) ואיך לגשת נכון לפניה (מתי לבלום, מתי לשמור גז קבוע, מתי להאיץ). זה מעניין, אך זה גולש לתחום השליטה ברכב (שאי אפשר ללמד בהתכתבות) וכן שים לב שטכניקת הפניה המוכרת לך מהעולם התחרותי שונה מזו שמתאימה לנהיגה יומיומית, בעיקר במיקום האיפקס בפניה ובייצוב הרכב במהלכה.

3. העברת הילוכים – מה זה הילוכים? מתי להעביר למעלה, מתי למטה ואיך, גז ביניים וכד' תחום בעל חשיבות זניחה לעניות דעתי.

4. מבט – איך לשפר את יכולת הצפי שלך כנהג כדי להגיב מוקדם יותר. כן. תשלב בזה מרכיבים של

כמו לצפות ללא צפוי ולחפש סימנים מעידים למצבי "הפתעה" כמו רכב חונה שיוצא חניה, רכב שמאט או עוצר פתאום מלפנים וכדומה. שוב, זה מעניין כי זה הופך ל"משחק" בנהיגה.

5. טעויות נפוצות נהיגה יומיומית וטיפים – שימוש נכון בנתיבים, כיכרות, ועד'. כנ"ל.

6. תחזוקה בסיסית – מתי להחליף צמיגים, סימני אזהרה לבעיות עתידיות.כן. יש לא מעט

מעניינות בתחום מתוצרת כחול-לבן.

7. מצבי חירום – בלימת חירום, בלימת חירום והתחמקות ממכשול, איבוד בלמים. לפחות ללמד אנשים להבין שבמצב חירום אמתי התגובה היא לבלום בהיסוס ולסטות קצת עם ההגה - זה משהו. מעבר לזה לדעתי לא תשיג הרבה.

8. אמצעי בטיחות – מ-ABS ובקרת יציבות ועד מובילאיי ומכויות ללא נהג. שווה.

חשבתי להעביר את החומר מתוך נקודת מבט של נהיגה ספורטיבית \ נהיגת מסלול כדי להפוך את זה ליותר מעניין אבל להסביר שאותם חוקים (פחות או יותר) חלים עלייך גם בנהיגת כביש. שוב, לצד קווי הדמיון (הרבים) שים לבין גם להבדלים שקיימים בטכניקה.

תיעזר בדוגמאות שצירפתי ובאחרות שניתן למצוא בנקל. הייתי שוקל להתייעץ עם מי שבין היתר גם מעבירים מצגות כאלו למחייתם. שני שמות שעולים לי לראש זה אייזיק דוידוביץ' וערן אביבי. אולי שווה גם לבדוק את למשתמש הפורום GoRide יש כמה שקפים במגרה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

האם זה חייב להיות מצגת? האם אפשר למשל להוציא את כולם החוצה, לעמוד ליד רכב, ולהדגים למשל תנוחת נהיגה נכונה? לטעמי זה חשיבה קצת מחוץ לקופסה ואני גם די בטוח שרוב האנשים נוהגים בתנוחה שבמצב חירום לא משאירה להם הרבה מקום לתמרון.

עשיתי דבר כזה פעם במסגרת שירותי הצבאי (להעביר "מצגת" בנושא לבחירתי) ובמקום באמת להעביר מצגת בכיתה חשוכה, הוצאתי את כולם החוצה והדגמתי תנוחת נהיגה. התגובות היו מאוד נלהבות ולאנשים שם נשברו מיתוסים.

בנוסף, אני הייתי באמת שם דגש על היום-יום של כולם. לא לתת לנוסע שליד הנהג לשבת עם הרגליים על הדשבורד כי במקרה של תאונה חזיתית הוא יהפוך לפיתה, תמיד לחפש את האופנוען ולא את הרכב כי כמו ש-Spire הדגים פה שתמיד עדיף להסתכל רחוק, אז אם תחפש אופנוע, כנראה שאת האוטו שהוא הרבה יותר גדול לא תפספס, אבל אם תחפש אוטו, אתה יכול לפספס את האופנוע.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה על התגובות זה עוזר להתפקס ללא ספק.

הנה השלד המעודכן:

1. סביבת נהג – ישיבה, מראות, הגה

2. תחזוקת רכב – אורות, בלמים, צמיגים

3. "מצב נהיגה" – מבט, רוגע, בלי אגו, ניהול תנועה לאחור

4. טעויות נפוצות בנהיגה – שימוש נכון בנתיבים, כיכרות (חד נתיבית ומעלה), הילוכים בירידות\עליות, איתות

5. מצבי חירום – בלימת חירום (בקו ישר, התחמקות ממכשול, תוך כדי פניה), ירידה וחזרה מהשוליים, אובדן בלמים, ציפה על מים, ערפל, וכד'

אני לא יודע אם להזיז 100 איש לחניה וחזרה בשביל הדגמה יהיה אפשרי אבל חשבתי להביא מהבית סט של הגה-דוושות לפלייסטיישן כדי להדגים עליו בכלליות ואז להציע לכל אחד עזרה פרטנית אם יחפוץ בסידור נתוחת נהיגה ומראות.

חושב כבר על מצגת המשך ל"מתקדמים" שתעסוק יותר במעגלי אחיזה, העברות משקל, תת-היגוי, היגוי יתר, וכד' אבל באמת יכול להיות שלא כדאי לערבב את עם המושגים היותר פשוטים ויומיומיים.

פורסם
טעויות נהיגה זה רעיון בנ***ה! אולי אתה תוכל ללמד את כל האידיוטים האלה איך לנהוג בכיכר דו-נתיבית.

אתה יכול גם להשתמש בתמונה הזאת שצפה לאחרונה באינטרנט.

CAu9PXaWcAEfYYS.jpg:large

אני חושב שזה הרעיון הכי טוב ששמעתי עד כה ב-2015, ח"ח ענק

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שכדאי לך להתמקד בנושא של זכות קדימה, שמירת מרחק, שימוש בהילוכים בירידות, ישיבה נכונה, מבט, כיוון מראות.

תתמקד גם בנהיגה רגועה תוך התחשבות בתוואי שטח, היתרונות של זה בחיסכון דלק, למשל לעזוב גז בגלישה לרמזור אדום כדי שכאשר הרמזור מתחלף לירוק להתחיל לא מעצירת מחלטת.

חשוב גם לגעת בשימוש נכון באורות ושמירה על הנתיב הימני.

נושא של נהיגה ספורטיבית - לא הייתי נוגע בזה. זה לא מענין את מרבית האנשים ורק יגרום לזה שאנשים ישתוללו על הכביש כי הם חושבים שהם מינימום אלופי העולם של פורמולה 1.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עברתי פעם קורס ב " איך להעביר שיעור"

קודם כל אתה צריך משהוא שיצור עיניין.

לדוגמה : כולם מתישבים , אתה לא מדבר , רק מדליק את המקרן ,מפעיל רמקולים קצת חזק ואז מפעיל סירטון של תאונה ( תחפש משהוא חזק !) או משהוא אחר דרמתי .

הסרטון חייב להיות קצר ובונה מתח , לא יותר מדקה או דקה וחצי .

פורסם

בבקשה. אני לא יודע כמה אנשים שלא מעורים בתחום נחשפו לסרטון הזה. אפשר גם לקצר אותו בתוכנת עריכה בסיסית.

https://www.youtube.com/watch?v=Tlxjng8h3Tc

עוד דרכים שאיתן אפשר להתחיל זה או כמו שעושים חדר הלם בצבא (אתה שואל שאלות וכל מי שזה נכון לגביו קם, אחרי כמה שאלות כולם עומדים ואז מבינים שהנושא נוגע לכולנו) או להגיד שאתה רוצה לשאול כמה שאלות וכל מי שזה נכון לגביו שירים יד. בלי לשפוט, בלי להתבייש. להיות כנים ואמיתיים. ואז (גם ב"חדר הלם" וגם בשאלת שאלות) לשאול מי סימס תוך כדי נהיגה בשבוע האחרון, מי לא נתן זכות קדימה או חתך, מי עבר נתיב בלי לאותת, מי פספס רכב שהיה לידו וכו'.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...