Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הבנתי נכון, במקרה שאין מספיק כוח למצבר אז אפשר לשלב הילוך ולדרדר את האוטו וככה ניתן להניע. שאלתי היא איך ניתן לדרדר רכב משולב בהילוך כאשר המנוע כבוי? איך עובד העניין הזה? מעולם לא היה לי רכב ידני. אשמח ללמוד. תודה.

פורסם

ניתן לבצע את זה גם כאשר המצבר חלש או גם כאשר הסטרטר אינו מגיב.

צריך ירידה, לשלב להילוך שני או שלישי, ללחוץ על הקלאץ' ולתת לרכב לדרדר. כאשר הרכב סביב מהירות של 20 קמ"ש משחררים את הקלאץ' והרכב אמור להניע (במידה ואין תקלה אחרת מלבד ה-2 שהוזכרו לעיל).

שים לב שהמפתח של הרכב חייב להיות בסווטיץ' והסוויטץ' מסובב למצב אחד לפני התנעה (מצב ON) בנוסף אם קיים קודן ברכב צריך גם להקיש את הקוד.

פורסם

אני אחדד את מה ש-PorSche-911 אמר.

אם המצבר מת או חלש מידי בשביל לנטרל את הקודן (במידה שיש כזה ברכב) אז תדחוף/תדרדר עד אוסטרליה וזה לא יעזור.

להקיש קוד בלי שיש מתח מספיק מהסוללה זה לא עוזר.

לעניות דעתי, הרבה פחות מ-20 קמ"ש יספיקו להתנעה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

צודק, וגם הוסיף במידה והמצבר מת לחלוטין אפילו אם אין קודן ברכב הרכב לא יניע, נדרש מינימום מתח עבור מחשב הרכב וכדו' בלעדיו לא תהיה הנעה.

מניסיון, יצא לי בעבר לדרדר רכב על פני יותר מ 500 מטר ולא הבנתי למה הרכב לא מניע.

פורסם

אם יש אפשרות הנעה עם כבלים הרבה יותר בטיחותית.

אם הבעיה היא לא במצבר/מתנע (למשל תזמון שיצא מהמקום) ניסיון הנעה בדרדור יכול לשבור חלקים במנוע!

מניסיון, בדרדור האלטרנטור יכול להטעין מצבר מת כדי לספק מספיק חשמל להצתה ולהניע את הרכב (הקפצת מצמד ראשונה והלוח שעונים נדלק, תקתוק קודן, והקפצת מצמד שניה והרכב הניע).

דגשים:

אין לך תגבור בלמים ותגבור הגה

מפתח במצב ON (לא ACC) אחרת אין לך היגוי! (וגם האוטו לא יניע)

קודן מנוטרל

הילוך שני-שלישי ומצמד לחוץ, צוברים קצת מהירות משחררים מצמד והרכב מניע מייד, אם לא תזמין גרר

עדיף לתרגל פעם אחת במקום לא הומה

פורסם

בימים הטובים היה לאבא שלי פיאט 127, כך שיצא לי לבצע את הפעולה הרבה מאות פעמים. כמובן שאיני יכול להתיחס לנושא האלקטרוניקה, אבל כמה הערות:

1. הבחירה בהילוך שני או שלישי תלויה בדגם הרכב, בשעתו היו הוראות בספר הרכב.

2. הרמת הקלאץ' דווקא הדרגתית וזהירה, לא "הקפצה".

3. הכוח יכול להיות גרויטציה (דרדור) או כוח אדם (כמה אנשים שדוחפים).

4. צריך להיות מוכן להשתלט על הרכב ברגע התנעה (מעבר מדרדור או דחיפה לרכב המונע בכוח המנוע - הבדל משמעותי בהתנהגותו).

5. ראיתי חכמולוגים שניסו לדחוף את הרכב מבחוץ בלי נהג במושב הנכון, לא ברור לי מה עשו עם הקלאץ אבל הרכב "ברח" להם וגרם תאונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזכיר לי שהיה לנו דויד בצבא (דיפנדר) שכמה ימים היה עם בעיה במצבר, היינו מניעים אותו ככה.

כשהיינו תופסים איתו חפ"ק היה לנו בדיוק 10 מטר להדרדר אחורה כל פעם ואם לא היה מצליח להניע היו מקפיצים איזה 8-9 חיילים לדחוף אותו בעליה לעוד ניסיון ... איזה תקופה :)

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

בעבר כשהייתי צעיר, חזק ודל באמצעים, החזקתי פיאט אונו, שנאלצתי להניעה בדחיפה מספר לא מבוטל של פעמים.

הייתי עושה זאת לרוב בשיטה 5 והחוכמולגית (לך תמצא מי שיעזור לך לדחוף), לא נראה לי שהצלחתי לדחוף למהירות 20 קמ"ש כי אני רץ לאט מזה גם בלי לדחוף רכב, והרכב לרוב הניע ללא בעיות.

הילוך שני (או רוורס), סוויטצ' ON, את הקלאצ' משחררים במהירות, לא זורקים, אך גם לא הדרגתי - איטי. ומיד מעט גז.

אגב, בגלל שכיחות הדחיפות, תמיד טענתי שיש לי דיל עם האוטו: אני לוקח אותו רבע דרך, והוא את השאר :)

פורסם

יצא לי לראות פעם גאון שחשב שהנעה בדחיפה פירושו לתת סטרטר בזמן שדוחפים לו את הרכב.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
יצא לי לראות פעם גאון שחשב שהנעה בדחיפה פירושו לתת סטרטר בזמן שדוחפים לו את הרכב.

אם לא השרשור הזה, אולי היית רואה את זה בשנית ;) באמת חשבתי שזה הרעיון, לא יודע למה.

• תוכן חדש...