Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עבודה חדש - גז או דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא בדיוק התייעצות רכב, לכן לא נמצא שם.

הרכב יסע הרבה, כנראה 40K בשנה. עירוני (חיפה) ובין עירוני, עם עגלה ובלי עגלה.

המטרה היא חסכון בעלויות דלק/גז, בלאי נמוך ואמינות, כל זה כשהמנוע מספיק חזק לסחוב עגלה של כ500 ק"ג, אולי גם כשהרכב מלא.

שמעתי שיש מנועים שלא מסתדרים עם הנעה בגז. על מה מדובר?

מה עדיף במקרה הזה? גז או דיזל?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אענה לך רק מנסיוני, הרכב שברשותי כרגע B4 2009 מונע בגז. יש לו וו גרירה ולבעלים הקודם היתה עגלה (איני יודע מה היה בתוכה).

בנוגע לאמינות הרכב נוסע חלק ומערכת הגז מתפקדת בצורה מצויינת ונוחה להחזקה. מילוי שמן בעלות של כ70 שקלים מידי 5000 קילומטר. המערכת עצמה פשוטה ולא דורשת טיפול מיוחד. לי יצא להחליף מפצל שימון שקצת הזיע בעלות של כ350 ש"ח אם אני זוכר נכון, ובתכלס לא היה צורך ממשי להחליפו וזה היה רק שיקול שלי.

לשלם רק 3 ש"ח לליטר זה אחד הדברים שבכל פעם מחדש גורמים לי להיות מאושר :-D

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

לכמה ק"מ מספיק לך הליטר הזה? וליטר בנזין בתנאים דומים? מורגש הבדל בביצועים בין מצב גז לבנזין?

אפשר להסב רכב דיזל לגז?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

קשה לתת תשובה מבוססת בלי לדעת את כל הפרטים:

סוג רכב (פרטי מיני/משפחתי/גדול או מסחרי גדול/קטן), האם חדש מיבואן או יד שניה, תקציב, סוג תיבת הילוכים ועוד.

בגדול אם מדובר על קניה מיבואן: עדיף דיזל - רכב מקורי ללא שינוים

ללא צמצום נפח תא מטען, ללא שינוי במערכות.

סולר יש בכל תחנת דלק, גז ממש לא.

עם יש לך מיכל דלק של 60 ליטר ואוטו בגודל של משפחתית - יש לך טווח נסיעה ראילי של כמעט 1000 ק"מ בין התקלוקים. בגז הרבה פחות.

בלאי של המנוע נמוך יותר בדיזל.

בדיזל מומנט עדיף ושימושי לגרירה.

במכירת רכב משומש - דיזל עם ק"מ גבוה אנשים מוכנים לקנות. בנזין/גפ"מ - לא כ"כ.

כמו כן אם מדובר ברכב חדש - התקנת מערכת גפ"מ מבטלת אחריות על המנוע אלא אם בוצעה אצל היבואן עצמו.

אם מדובר ברכב משומש בתקציב 30.000 ש"ח נניח - אז אולי עדיף לקנות רכב בנזין שמור עם קילומורז' נמוך ולהתקין עליו גפ"מ.

ועוד: חלק גדול מהדגמים לא זמנים עם מנוע דיזל, חלק מדגמי בנזין לא מתאימים להתקנת גפ"מ.

בקיצור, חסרים פרטים.

נ.ב. אי אפשר להסב דיזל לגז. נכון לעכשיו גם מנועי בנזין עם הזרקה ישירה (TSI למינהם) אי אפשר.

• תוכן חדש...