רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם יש איזה סיבה או טעם להשאיר מדבקה קודמת לצד החדשה או שחבל על המקום ומיותר לגמרי?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
שלום חברים, הסיפור הוא כזה: הקפאתי את רישיון הרכב שלי לתקופה של שנה וארבעה חודשים ולפני שבוע הלכתי למשרד הרישוי, מסרתי את אישור ההפקדה, קיבלתי את רישיון הרכב לתשלום בדואר - שילמתי והתקשרתי לחברת ביטוח על מנת לבטח בחובה. כל חברת ביטוח שהתקשרתי אליה, לאחר שהקישו את מספר הרכב, נאמר לי שלא יכולים לבטח אותי מכיוון שהרכב שוחרר מהקפאה והוא ללא טסט. הבעיה שבשביל להעביר טסט אני צריך ביטוח חובה... מישהו נתקל בבעיה כזאת? מה עושים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת calaway, -
- 0 תגובות
- 605 צפיות
דיון ותהיה שעלתה בשיחה עם חבר. נניח ואני בעלים של רכב ללא טסט ו\או הורד מהכביש, ואני מעוניין למכור אותו במדינה אחרת עם חוקים שונים בתחום הרישוי שלבטח קיימים שם. האם זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כשאתם מעבירים הילוך ברכב עם תיבת הילוכים ידנית, אתם לוחצים על דוושת הדלק לפני שסיימתם להעלות את המצמד עד הסוף (מנקודת החיכוך או לפניה) או שאתם מחכים ורק בסוף המהלך שלו אתם מוסיפים דלק? אני מתעניין לגבי ההשפעה המדויקת של זה גם על העברה חלקה וגם על האצה מיטבית.
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכם, אני מתעניין ברכישת דאציה 1.2TCE, למיטב הבנתי זה אותו מנוע שקיים בניסן קשקאי החדש וברנו קליאו החדשה מנועים מסדרת הTCE החדשה של קבוצת רנו ניסאן. אשמח לשמוע ממכם האם המנוע וסדרת המונעים הנ"ל נחשבים אמינים ? אגב סדרת המנועים הנ"ל מגיעים עם שרשרת טיימינג ולא עם רצועה, כמו בקבוצת ואג. תודה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 0 תגובות
- 751 צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=jXsgcP2dexE עד לחשיפתו המלאה של הדגם בתערוכה, שברולט תספק לנו מידי שבוע הצצה לחלקים שונים בדגם, הפעם היא מספקת לנו תמונת טיזר החושפת את פרופיל הדגם. מהתמונה ניתן הבחין בברור שהמאליבו החדשה נושאת עיצוב ספורטיבי ודינאמי למדי, זאת בהתאם לשפת העיצוב הנוכחית של שברולט (כמו באימפלה לדוגמה).בנוסף לכך, בשברולט מציינים שלדגם פלטפורמה חדשה שתטפל באחת מנקודות החולשה של הדגם בשוק האמריקאי – תוספת של 10 ס"מ לבסיס הגלגלים שיעמוד בדגם החדש על כ-2.84 ס"מ. הפלטפורמה החדשה והקשיחה משמעותית מזו של הדגם הנוכחי, תאפשר לפי שברולט החתת משקל של כ-135 ק"ג לעומת הדגם הנוכחי. נתון אשר ישפר גם את הביצועים וגם את צריכת הדלק. שברולט תחל לשווק את הדגם לקראת …
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
היי! יש לי סיאט איביזה FR 2015, ברגע שאני מדליק את הרכב. יש 4 אופציות במתג האורות 1) 0 - האורות חנייה קדמיים ואחוריים דולקים, בנוסף לכך גם האורות דרך דולקים, התאורה בתוך הרכב כבויה. 2) AUTO - האורות חנייה קדמיים ואחוריים דולקים, בנוסף לכך גם האורות דרך דולקים, התאורה בתוך הרכב דלוקה לפי התאורה מחוץ לרכב( חיישן אור). 3) אורות חנייה- האורות חנייה האחוריים והקדמיים דולקים, התאורה בתוך הרכב דלוקה. 4) אורות דרך- האורות חנייה קדמיים ואחוריים דולקים, בנוסף לכך גם האורות דרך דולקים, התאורה בתוך הרכב דלוקה. עכשיו המצב הזה מעצבן כי אני רוצה שלפחות במצב 0 כל האורות יהיו מכובים. איך אני מסדר את זה ככה שהאורות חנייה והאורות דרך לא ידלקו במצב 0? זה יכול ליצור בעיה…
הודעה אחרונה מאת rotem1322, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
פבל שאל אותי אם בא לי להצטרף לנסיעת מבחן של הלקסוס NX, והאמת שקצת הופתעתי, אבל אז אמרתי, יאללה, למה לא?! קבענו לבוקר שאחרי יום הבחירות, שיהיה משהו שירענן קצת את האווירה את הרכב פגשתי חונה בחניה של ה"ילו", בזמן שפבל הצטייד בקפה, והאפקט הראשוני הוא של רכב שנראה מצויין מהחזית. חבל שהמספר הצהוב מקלקל קצת... עשיתי סיבוב קטן מסביבו, לקבל רושם קל מהחיצוניות. לטעמי הפרופיל והחלק האחורי מאכזבים, וקצת יותר מידי מזכירים מאזדה CX5, ולדעתי עם שילוב של יונדאי IX35. פבל טען שלאורגיה צירפו גם ניסן ג'וק, ואני נוטה להסכים איתו אז נכנסנו לרכב. יותר מידי כיוונונים לא הייתי צריך, וסה"כ התחושה הראשונה טובה. המושב נוח, קצת אוחז מידי בצדדים, ואני מניח שלמישהו עם ממדים קצת …
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- 1 תגובות
- 956 צפיות
לא ידעתי איפה לכתוב את הנושא,אם זה לא המקום עמכם הסליחה. אני זקוק בדחיפות למחירון של הרכב הנל: סובארו מנוע 1500 רמת גימור rxi המפואר, שנת 2008 ארוכה, אוטומט כמובן. אשמח לעזרה זה דיי דחוף. שוב אם לא המקום אני מתנצל.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברה, אשמח מאד אם תמלאו הסקר הבא - זה יקח שתי דקות אבל יעזור לי מאד לסיים המחקר שלי בתואר שני בטכניון. הקישור: https://technion.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8k8MrgLBIQTH80t מדובר על מחקר במכון לחקר התחבורה בטכניון על מערכת התחבורה העתידית במטרופלין תל אביב. אנו נשאל אותך על העדפותיך ועל אילוציך כנהג בעת בחירת נתיב הנסיעה. הנתונים שיתקבלו יעזרו לנו לחזות טוב יותר את השימוש בדרכים. הסקר מיועד לנהגים וייקח רקכמה דקות (כ 2 דקות) הערה: לאנשים שמלאו בפעם שעברה, הסקר הזה הוא המשך אז אשמח מאד אם תמלאו שוב, תודה ) תודה רבה!! שיימה
הודעה אחרונה מאת I.G, -
-
- 3 תגובות
- 832 צפיות
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מורה נהיגה אמין ברמת גן. (אני חדש באזור אז אין לי ממי לשאול) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש ברשותי טוסון 2007 דגם לוקסורי, שמתי לב שברשיון רכב ובעוד כמה מקומות באינטרנט מצויין שיש לרכב הזה 6 כריות אוויר. בפועל שמתי לב לשמונה (4 מקדימה, 2 באמצע ושתיים מאחורה) ממה נובעים ההבדלים בין הרישום ברשיון הרכב למה שיש בפועל?
הודעה אחרונה מאת shirazi, -
- 0 תגובות
- 563 צפיות
שלום, יש לחבר שלי במזדה מגיני דלתות כמו בתמונה, יש למישהו מושג מהיכן משיגים בדיוק כאלה בצבע כסף? תודה!!
הודעה אחרונה מאת bennnn, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 917 צפיות
יש גם בצדדים? או רק מקדימה? האם בגירסה שהופצה בארץ יש פחות כריות אוויר מבאירופה? איך בודקים? תודה
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 58 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
בד"כ אני לא מהקנטרנים, אך במקרה הנ"ל- סיויק קופה, ללא לוחית רישוי קדמית, חונה על המדרכה מחוץ לפארק שבו אמהות עם עגלות וזקנים בכסאות גלגלים עוברים. לאחר מספר זקנים, נכים ואמהות שנאלצו לרדת לכביש בזמן שהבחור מתמנגל כ30 מטר משם, החלטתי להתקשר למשטרה. לא אאריך במילים- הגיע שוטר בזמן שהכוכב שלנו מנקה את הג'אנטים שלו, הסתכל מהניידת באדישות, נסע ונשלח אליי SMS שהמקרה טופל. בשיחה חוזרת עם המשטרה (שבה הרגשתי שאני מדבר עם ערס מצוי משוק הכרמל, ולא עם שוטר) נמסר לי ש "לא נמצאה הפרעה חריגה" אני יכול להאריך עוד על ההתנהלות הבזיונית של המשטרה, ישנן אפילו הקלטות שחלק מחברי הפורום שמעו ויכולים להעיד על קיומן ועל גישת התת רמה אה-לה-תן ת'שוקולד שבה דיברו אליי השוטרים, אבל אי…
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מדובר במאזדה 2 נרכשה עם 00 ק"מ שזה אומר כמעט שנה של המתנה. גם כן עברו חודשיים מאז רישום הרכב עד הרכישה. כלומר הרכב עמד קרוב ל-14 חודשים לפני שהתחלנו לנהוג בו. קצב הנסועה שלנו הוא כ-12K בשנה. מצד אחד לפי הוראות היצרן הטיפול הראשון צריך להיות ב 15K או שנה המוקדם ביניהם. מנגד קראתי הרבה על כך שהשמן מאבד מהאפקטיביות שלו אם הרכב עומד תקופה ממושכת ללא שימוש. אז השאלה היא האם להקדים את הטיפול הראשון ואם כן בכמה? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
פולקסווגן גולף GTI 7 1 2 3
מאת lidor172-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בשלבי התעניינות בגולף GTI ידנית חדשה (החל מ 203000). לאור המפרט העלוב שבו הGTI המגויירת מיובאת לישראל (סאנרוף מטופש וכפתור התנעה מיותר), החלטתי על הזמנה מיוחדת. אני מכיר הייטב את המכאניזם שבהזמנות מיוחדות אך לא בפולקסווגן. האם יש מישהו מחברי הפורום שביצע הזמנה כזו בפולקסווגן ? כמה טיפים ? איש מכירות אדיב שמבין עניין? כמה הנחה לערך ? תודה!
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתעניין לקנות מיצובישי אטראז' וזה מה שרשום בדף שלה http://www.motodeal.co.il/deals/%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99_%D7%90%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%96
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב אני מקווה שההודעה שלי שייכת לכאן ולא לפורום אחר. אני מזמין רכב משפחתי חדש ומציעים לי ב"מתנה" החלפה של הגלגלים לגלגילי 17" במקום 16". מה המשמעות של זה ? יש לזה יתרון או חיסרון בטיחותי ? האם האם בעתיד כשאני אעלה בטעות על מסמר, צמיגי 17" יקרים יותר ? האם הגלגל ספר שגם ככה קטן יותר צריך להיות גם במידה 17" במקום 16" ? תודה רבה על התשובות, ובכלל על המידע בפורום, אני לומד ממנו הרבה....
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
מקרא למתקשים: A-אוטומט, M ידני, D דיזל תהנו. Cars-Feb-2015.pdf
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 1 תגובות
- 845 צפיות
אני מעוניין לצאת לחופשה קצרה (4 ימים) לאירופה בסביבות פסח ולכלול בחופשה גם יום מסלול. אני מחפש מסלול שאפשר להגיע ברוב ימות השנה, לשכור רכב של המסלול ולעלות לכמה לאפים. העדיפות היא למסלול קטן שאפשר ללמוד מהר. הייתי למשל במסלול בקפריסין ומאוד נהנתי למרות שרוב הרכבים שהם משכירים הם ממש גרוטאות. כמו כן אם יש עוד אטרקציות תיירותיות בתחום המוטורי שאפשר להנות מהן גם אשמח להמלצות (הדרכות, נהיגות חוויתיות ברכבי על, תערוכות וכד'). מיקום החופשה פחות או יותר יקבע לפני זמינות המסלול כי אותי ואת האישה לא כ"כ מטריד היעד עצמו העיקר הניתוק הזמני מהשיגרה ושלי יהיה יום מסלול ולה יום קניות (קניות אפשר לעשות בכל מקום אני משער אז זה לא פקטור).
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
החלטתי לנצל שעה חופשית ולהגיע סוף-סוף לסוכנות פיג'ו הגדולה ביותר ליד אזור מגוריי, כדי לראות אם ניתן, במסגרת ימי המכירות שלהם שפמפמו בלי הפסקה בתקשורת, להתרשם מה- 308 ולהתקדם אולי בנושא ה- 208GTI. קצת רקע: כיום יש לנו ג'ולייטה, חשבנו להחליף לשני רכבים, אחד משפחתי בסגנון גולף, והשני בשבילי. על ה- GTI שלהם נהגתי בעבר ומאוד אהבתי. את ה- 308 אני לא מכיר, אבל היא נראית לא רע מבחוץ ממה שכבר ראיתי על הכביש (בודדות, אבל בכל זאת). בעברי 205 ו- 309, ואני מחבב באופן כללי את תוצרת צרפת. תוצאות הביקור: 2.5 סוכנים, שהיו כנראה עמוסים מידי מלתת תשובות נורמאליות. לא שהיו יותר משלושה מתעניינים באולם... 208GTI אין ולא ידוע מתי תהיה, בכל מקרה לא בחודשים הקרובים. מוזר בעיני, ועוד יותר…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, ברכב שנמצא פחות משנה על הכביש נסדקה שמשה עקב פגיעת אבן. האם ביטוח שמשות מחוייב להתקין שמשה מקורית במסגרת חוק שימוש בחלקים מקוריים במכוניות עד גיל שנתיים, או שזה לא תופס לגבי שמשות? תודה.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
הרכב: סובארו xv 2.0i אוטומט CVT ינואר 2015 צבע לבן פנינה ריפודים בז' מד אוץ נוכחי: 3000קמ תוספות: מערכת מולטימדיה אנדרואיד + אינטרנט לשנה חלונות כהים מאחורה מובייל איי חיישני רוורס מגן פגוש אחורי שטיח גומי לתא מטען מראות בצבע הרכב כספת למחשב רכב המחיר: רכב 145k (מבצע של חבר). אגרת רישוי 2100. ביטוח מקיף 1840. חובה 1250 (ביטוח ישיר). עיצוב ומרחב פנים עיצוב זה טעם אישי, אבל אני מאוד אוהב את העיצוב של הxv. המראה המחודד של החלק האחורי צעיר ורענן. מקדימה העיצוב די משעמם, אך מהצד הxv שומר על פרופורציות ונראה הצ'בק מודרני וצעיר. את הגובה של הxv אפשר לפספס אלא אם חונים ליד משפחתית רגילה. מבפנים העיצ…
הודעה אחרונה מאת talknopf@netvisi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נתחיל בכך שלא יצא לי לנהוג במגוון גדול של רכבים. אני מחזיק ברשיון מאז 1994 והיו בבעלותי 5 מכוניות עד היום, כולן "פאר" התעשייה האירופאית. בשנים האחרונות נוהג כ 25-30K ק"מ בשנה שזה כנראה לא מעט. אולם, במהלך כל השנים והק"מים האלו בכבישי הארץ, לא יצא לי לנהוג ולו קמצוץ על רכבי הדגל הפושים בכבישינו כיבלית וחלבלוב בשדות כותנה - מאזדה 3 ופורד פוקוס. ואז הגיע צה"ל - תרגיל מילואים שגרתי בגזרת המגננה והפעם עם טוויסט: תרגיל לא מתודי, זזים בשטח. לשם כך התכבד משרד הבטחון ושכר עבורי רכב משלמה סיקסט, פורד פוקוס סטיישן וגם מאזדה 3 למקבילי בתפקיד כשמדי פעם אנו מתחלפים בשביל החוויה (עאלק). כך יצא שבמשך שלושה ימים ולילות נהגתי וננהגתי ברכבים אלו בכבישי עמק החולה, הרי נפתלי ורמת ה…
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני בעל סיטראן סי 4. 122000 ק"מ. לפני חודשיים וחצי נכנסתי למוסך מרכזי בראשל"צ לצורך החלפת מותחן. שאלתי אם יש צורך להחליף רצועת טיימינג ואמרו לי שלא אין סימנים לזה וגם לא לפי הוראות היצרן. היום נקרעה הרצועה ובמוסך רוצים 5000 ש"ח לשיפוץ ראש. אם היו אומרים לי להחליף את הרצועה הייתי מחליף. המוסך הוא מרכזי של סיטרואן ומטופל רק שם. מהי חבות המוסך שלא התריע לי בזמן להחליף רצועה ובעקבות זה נכנסתי להוצאות גדולות?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- 0 תגובות
- 542 צפיות
שלום, עבר זמנה של הגומי בסנרוף ומים מתחילים להיכנס, בד"כ כל חלק שאני צריך אני מחפש את המק"ט פה: oemautopartsandaccessories.com ואז מזמין את החלק מאייבי, ניסתי לחפש שם את הגומי של הסנרוף ולא מצאתי מקט. מישהו אולי יכול לעזור לי להשיג את המקט שלו או מקום עם מחיר שפוי בארץ ? הרכב הוא Buick Regal Limited Coupe 1993 3.8L תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קאן אם מבריק בסרטון פעולה בשטח, עם טוויסט ששווה לחכות לו בסוף הסרטון. לא תפרגנו לנו בהצבעה? לחצו על הכפתור הירוק בתחתית הסרטון והצביעו לנו! http://bit.ly/1ban3Cg (לא לדאוג, זה לא עושה כלום לפייסבוק שלכם) [video=youtube;rQOenSiK2-o]
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, האם המגנזיום שהגיעו עם הפולו יאנג מקורים או סיניים שהורכבו בארץ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי, לי יש רכב ידני (למעשה, מהיום שעברתי טסט נהגתי 95% מהזמן על רכבים ידניים). לחברה שלי יש אוטומט, כמובן שיש לה רישיון על ידני אך לא נהגה מאז הטסט (9 שנים) על ידני. אני רוצה (והיא קצת פחות רוצה, אבל אין לה הרבה ברירה ) שהיא תנהג על הרכב שלי. כעקרון האזור העיקרי שהיא תנהג בו זה ר"ג - גבעתיים (אזור יחסית מרובה בפקקים וברחובות שיש בהם עליה חדה) ולכן יש צורך במיומנות קלאץ' יחסית גבוהה לדעתי. איך אתם מציעים לי להתחיל להחזיר אותה לעניינים? ללכת למגרש? לתרגל "זינוק בעלייה" כמו שהייתי מתרגל עם המורה שלי? איזה "טיפים" אני יכול לתת לה כדי שהאוטו לא "יקפוץ" בזינוק בהילוך ראשון? האוטו מצוייד במערכת Hill Hold כך שאני חושב שהבעיה העיקרית היא השתלבות / הדחפות בפקקים א…
הודעה אחרונה מאת ko11,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 154 אורחים (הצג רשימה מלאה)